Prikbord nr 503

Aantallen

Wilders werd er door premier Rutte van beschuldigd ‘in paniek te zijn’ over de teruglopende aantallen vluchtelingen. U leest het goed: een rare stelling voor een politicus die door meerdere partijen wordt gewantrouwd als het gaat om aantallen. En het beweerde ‘teruglopen’ bij een overeenkomst met Turkije waarin alle 3 miljoen Syrische gelukszoekers mogen worden doorgestuurd naar de EU, naast het visumvrij reizen door mensen met een Turks paspoort, zou een zeer valide reden zijn voor de PVV om alarm te slaan. Want als alleen het winterseizoen de woorden van de premier moet rechtvaardigen, dan zullen binnenkort de nieuwe vluchtelingenstromen – met of zonder gekocht paspoort, wel of geen Syriër, Turk of Koerd, en al dan niet IS-aanhanger of fundamentalist – de (snel)wegen, luchthavens en veerdiensten gaan vullen.

Prikbord_pixabayDeal

Aan de onbegrijpelijke deal met Turkije is kennelijk een andere voorafgegaan, want Rutte volgt nagenoeg volledig de koers van Merkel. Wat heeft ze hem beloofd?

En wat heeft Rutte aangeboden voor het commissariaat van Timmermans: € 1 miljard?

Of was dit een geheime bijdrage voor de Oekraïne-deal? Alles is denkbaar nu er in Brussel al honderden miljoenen zijn verdampt voor steun aan de immigratielanden.

Nepbezuinigingen

Enkele jaren geleden moesten de sociale werkplaatsen inkrimpen, want er zouden banen beschikbaar komen voor een deel van deze werkers. Nu is het waar dat die werkplaatsen en groenbedrijven met al dat dure management niet echt kosteneffectief functioneerden, maar ook de nepbanen waarbij mindervaliden zelfs een soort ambtenarenstatus krijgen, levert weinig bezuinigingen op. Tenzij werd beoogd dat vooral het bedrijfsleven voor werkgelegenheid zou zorgen en de overheid nergens aan gebonden was. En dit is precies de huidige situatie.

Strafbare journalistiek

Enkele jaren geleden was er ophef over de wijze waarop de Belastingdienst kon beschikken over vertrouwelijke informatie ter zake buitenlandse bankrekeningen. Daarbij werd ‘vergeten’ dat kennis nemen van een strafbaar feit (belastingontduiking) belangrijker is dan de bron ervan (gekopieerde bestanden) of het middel tot bestrijding (boete, aangifte, fysiek geweld), in ieder geval voor een overheidsinstelling. Daarmee rechtvaardigt de Staat immers telefoontaps en andere schendingen van de privacy, vuurwapengebruik bij arrestatie of plundering, zelfverdediging (noodweer), ingrijpen door burgers bij beroving, verkrachting of winkeldiefstal, alsmede (snelheids)controles met absurde boetes die het karakter hebben van onrechtmatige verrijking en machtsmisbruik.

Een journalist die zich bezighoudt met het (laten) hacken van de computer van een advocaat of diens cliënt, verdient derhalve niet de beschermingsclausule van ‘vrije nieuwsgaring’. Ook niet als hij de informatie gratis verkrijgt, of de identiteit van de dader (hacker) niet kent, of door publicatie van vertrouwelijke gegevens geen aantoonbare schade aanricht. Journalisten die een verstorende dan wel intimiderende rol (willen) spelen in een strafproces, vertegenwoordigen immers de Staat niet en maken zich m.i. schuldig aan (een poging tot) belemmering van de rechtsgang.

Subsidieschandaal

De – ongetwijfeld hoge – ambtenaar die de referendumcommissie heeft ingehuurd, zocht kennelijk een kopie van zichzelf: incompetent. Er waren zelfs geen richtlijnen om dubieuze aanvragen voor totaal 1,5 miljoen euro aan ‘activiteiten’ te beoordelen, want dit zou ‘werkdruk’ kunnen opleveren (Tel. 18/3). Een ding heeft dit schandaal tenminste opgeleverd: de belastingbetaler weet nu ook hoe de jaarlijkse miljarden aan subsidies worden toegekend. Tevens worden andere schandalen verklaarbaar, zoals de ‘vertrekpremie’ voor politiebaas Bouman en anderen. Er is bij de overheid zoveel mis op financieel gebied, dat iedere zakkenvuller zwijggeld meekrijgt.

Wiens belang

In wiens belang reist een aantal onbeduidende politici in een privé jet naar Oekraïne om daar ‘iets’ te gaan doen?

In wiens belang laat Atsma (CDA) zich naar verluidt souffleren door een omroep?

En de marine wil 10 miljard voor de vervanging van schepen die de afgelopen 30 jaar nauwelijks zijn gebruikt waarvoor ze bedoeld waren. Wat is dan die nieuwe dreiging waartegen we geen landmacht nodig hebben, maar wel marine? Of gaat het weer om de bekende lobby van de werven?

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties