Prikbord nr 500

Geldsmijten

Als een museum zich met miljoenensteun van de overheid kan bezighouden met een commerciële Jeroen Bosch tentoonstelling en voetbalclubs de afgelopen jaren met ongeveer 200 miljoen werden gespekt zonder noemenswaardige controle op de uitgaven, hoeveel andere ondernemers kunnen dan voor dergelijke bedragen aankloppen bij de gemeente? Het gaat dan weliswaar niet om ‘attracties’ of ‘cultuur’, maar slechts om werkgelegenheid voor jaren.

Prikbord_pixabayHaagse sprookjes

Het politieke optimisme over de economie en de banken, de draagkracht voor nieuwe miljardenprojecten en over de ‘voordelen’ van de EU staat in schrille tegenstelling tot de bittere werkelijkheid voor tienduizenden die wakker liggen van de (financiële) zorgen.

ZZP-ers, ondernemers, mensen met woekerpolissen of hoge zorgrekeningen, ouderen met een klein of geen pensioen, huiseigenaren die hun baan hebben verloren, slachtoffers van oplichting of machtsmisbruik door de overheid, slachtoffers van curatoren en rechterlijke dwalingen, etc. Ze geloven allang niet meer in Haagse sprookjes en de grijnzende koppen op tv.

Halve waarheid

Mevr. Wortmann-Kool beweert dat ABP 4x zoveel pensioen uitkeert als de inleg (Tel. 4/3). Dit zou betekenen dat bij € 50 miljard aan premies per jaar er 200 miljard worden uitgekeerd. Een halve waarheid, dus een hele leugen, want kennelijk laat ze de werkgeverspremie – die ook deel uitmaakten van de arbeidsvoorwaarden – buiten beschouwing. Of ze weet gewoon niet waar ze het over heeft. Als het ooit tijd is om een Rekenkameronderzoek naar het ABP te doen, dan is het nu wel, want er is geen enkele reden om de ‘prestaties’ van het ABP te verheerlijken.

Internationale rechtsorde

Iran bedreigt Israël, steunt terreurbewegingen, ontdook de zgn. ‘sancties’ en chanteerde Amerika. Fout: Obama liet zich chanteren, net als Europa dat gechanteerd wordt door de VN, de hulporganisaties, de media, Griekenland, Turkije, Rusland, Oekraïne en Brussel.

En de EU-lidstaten die worden gechanteerd door Duitsland, Brussel, Frankrijk (Groot-Brittannië), Groot-Brittannië (Brexit), door gelukszoekers die weigeren zich te laten registreren (Griekenland/Macedonië, Kanaaltunnel), de ECB en de Schengen-profiteurs. Marokko chanteert Nederland, Noord-Korea bedreigt Zuid-Korea en China Taiwan.

Alleen blinde politici beroepen zich nog op de internationale rechtsorde.

Links geleuter

Dat de PvdA zoveel mogelijk kanslozen naar Nederland wil halen, was voorspelbaar. Goed voor ruzie met en profilering tegen de VVD, goed voor de sabotage van uitzettingsmaatregelen, versterking van de allochtone achterban en nieuwe miljarden naar de hulpverlening en uitkeringen, met uiteindelijk een generaal pardon?

Intussen gaat men in Duitsland nog een stap verder door te pleiten voor een betere integratie (met cultuurgenoten !): gelukszoekers mogen zelf kiezen naar welk land en regio ze willen zodat ze bij familieleden, landgenoten of beschikbare woonruimte terecht komen. Dus niet waar arbeid en scholing beschikbaar zijn of waar de leefsfeer nog niet is vergiftigd door hulpverleners en straattuig? Het is duidelijk dat links zich niet richt op uitzetting, maar op betere mogelijkheden voor ‘gezinshereniging’, moslim-getto’s en voor het aantrekken van steeds meer gelukszoekers.

Rekentruc

In het onderwijs is onvoldoende personeel om tijdelijke zieken te vervangen. Jaren geleden was er al sprake van een ziektepercentage van 7, inbegrepen de langdurig zieken. Die laatste categorie blijven meerekenen als beschikbaar voor het onderwijs, is een ordinaire rekentruc. De minister heeft dit ooit ingezien en extra geld beschikbaar gesteld: voor meer functieplaatsen, niet voor onderzoek naar de langdurig zieken.

Die functieplaatsen zijn er niet of nauwelijks gekomen, maar onderzoek evenmin. Nu lijkt de politie dezelfde benadering te hanteren; de 4600 ziektegevallen gemiddeld, worden vergeleken met de totale personeelssterkte en kennelijk niet met de categorie (werkvloer) waarin die hoge aantallen zich voordoen, want dan zou het niet om ruim 7%, doch misschien wel om 10% of meer kunnen gaan. En dan is het natuurlijk niet te ‘verkopen’ dat er weinig aan gedaan wordt of dat falend personeelsbeleid wordt onthuld of de operationele gevolgen daarvan bekend worden.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties