Batavieren

De Batavieren stellen zich voor:


De laatste Podcasts:

No: 87

Moord op Spinoza met Herben, Cliteur, Van der Blom, Pierik, Nijhof en Storm
Met bijna alle auteurs aanwezig, een geweldige bespreking van de aankomende bundel: “Moord op Spinoza”!

Paul Cliteur, Perry Pierik, Mat Herben, Dirk van der Blom, Ton Nijhof en Jan Storm maken een tafel vol magnifieke gasten. Luister naar dit heerlijke gesprek over een ernstig onderwerp: hoe de erfenis van Spinoza gevaar loopt.

Presentatie: Jurriaan Mulder & Wim van den Bergh


No: 86

Bitcoin 101
Wim van den Bergh interviewt 2 experts om het fenomeen “Bitcoin” te verhelderen. Wouter Constant kan u alles en meer vertellen over de technologie erachter, terwijl Willem Cornax vanuit economisch perspectief de Bitcoin voor u verduidelijkt!

Presentatie: Wim van den Bergh


No: 85

Piet Emmer over slavernij: “Europese arbeiders hadden het niet veel beter”
Emeritus hoogleraar Europese expansie Piet Emmer vertelt over zijn nieuwe boek: “Het zwart- witdenken voorbij”. Met dit succesvolle boek mengt hij zich in het publieke debat over het koloniale verleden.

Weinig andere historici willen met hem praten, vermoedelijk om politieke redenen. Maar de feiten liegen niet.

Presentatie: Jurriaan Mulder


No: 84

Yernaz: “Halsema wakkert rassenhaat aan” in Batavieren Podcast 84
Yernaz spreekt over Yernazgate, de heksenjagers, “deugdynamiek”, een liegende Femke Halsema en zijn volgende stap in het leven! Luister en huiver! Presentatie: Wim van den Bergh en Jurriaan Mulder


NO: 83

Kunstschilder Hans Versfelt over zijn werk en de schoonheid
Hans Versfelt is impressionistisch schilder. In dit interview praten we over zijn werk, zijn idee van schoonheid, de kunstgeschiedenis en zijn ongezouten mening over het postmodernisme in de tegenwoordige kunstacademies.

Presentatie: Zlata Brouwer


NO: 82

Tom Staal (GStv): “Ik loop graag in de natuur met een grote joint in m’n bek”
Jurriaan Mulder speurt naar de persoon achter de roze plopkap: Tom Staal. Hij komt erachter dat Tom enorm van koken houdt, het binnenhof toch vrij gezellig vindt en best trots is op het succes van GeenStijl.

Presentatie: Jurriaan Mulder


NO: 81

Tom Zwitser over “Wat is chaos?”
Wim van den Bergh en Tom Zwitser zetten hun gesprek van kerst 2017 voort, nu over de tegenovergestelde vraag: “Wat is chaos?”

Presentatie: Wim van den Bergh
Bestel o.a. het boek “Permafrost” van Tom HIER


 

Batavieren Boeken #5: Wereld op een Keerpunt
Macro-econoom Frits Bosch schreef samen met o.a. Paul Cliteur, Jan van de Beek en Sid Lukkassen aan een alomvattend werk over de problemen van onze tijd. Frits Bosch biedt een verfrissende, kalme en ernstige benadering van de nadere toekomst.

Bestel hier het boek: http://www.uitgeverijaspekt.nl/bestel…

Presentatie: Wim van den Bergh


No: 80

Rico Brouwer over het sleepnetreferendum

Met Rico Brouwer bespreken we de ontwikkelingen inzake het sleepwetreferendum. Thema’s zijn de implicaties van het sleepnet, privacy en de DNA databank.

Presentatie: Wim van den Bergh


No: 79

Yernasgate“, besproken op locatie met Dr. Sid Lukkassen en Ton Nijhof. Presentatie: Jurriaan Mulder en Wim van den Bergh


No: 78

Dr. Geerten Waling: De gemeente als trots.
In deze aflevering bespreken we het nieuwste boek van Geerten Waling en Wim Voermans. We schuiven aan bij Geerten, die eerder in onze uitzendingen kwam, om de rijke geschiedenis en meerwaarde van de Nederlandse gemeenten uit te lichten en aan te wijzen wat nu mis gaat. Presentatie: Jurriaan Mulder
Koop het boek hier: https://www.bol.com/nl/p/gemeente-in-…


No: 77

Dave Ensberg-Kleijkers: Bezielde Beschaving.

Met Dave Ensberg-Kleijkers bespreken wij zijn debuut: Bezielde Beschaving. Het is deels een autobiografie van iemand die op een jonge leeftijd al veel verlies en tegenslag heeft meegemaakt. Deels is het een werk over maatschappelijke zaken, van iemand die ondanks tegenslag zich tot de jongste onderwijsbestuurder van Nederland heeft gewerkt. Dave pleit voor verbinding en het vieren van de verschillen, zonder mee te gaan in het modieuze gebruik van deze idealen. Koop het boek hier: http://www.uitgeverijaspekt.nl/bestel… Vergeet niet mee te doen aan onze winactie! Presentatie: Jurriaan Mulder.

 


 

 

Deel dit: