Prikbord nr 934

Indien apotheken (te) weinig verdienen aan medicijnleveringen, waarom komen er dan steeds meer bij? Uiteraard is dat prettig voor klanten zonder vervoer, maar de indruk bestaat dat het klagen vooral gaat om het imago van ‘zakkenvullers’ in de gezondheidszorg te vermijden. Overigens is dat ook een ‘probleem’ in de thuiszorg, waar de kwaliteitscontrole door de overheid en de controle van declaraties ernstig te wensen overlaten.

Asielprobleem

Het asielprobleem is niet het gebrek aan huisvesting in de (nood-) opvang, want dit zou de toestroom juist moeten afremmen. Het werkelijke probleem is Europa, het gebrek aan doeltreffende criteria en de belangen van de asielindustrie. Daarbij komen nog de doelstellingen van bepaalde politieke partijen en activisten evenals de slappe houding bij uitzettingen, criminaliteit en bij misbruik van de juridische procedures. Of die belangen ook zijn geïnfiltreerd binnen de overheid – en mate name het COA en de IND – moet de Algemene Rekenkamer snel gaan uitzoeken, want dat er sprake kan zijn van corruptie valt niet uit te sluiten.

Buitenproportioneel

Een Telegraaf-lezer vindt de aantallen slachtoffers en schade in Gaza, Libanon en de ‘Westbank’ van de oorlog tegen Iran en diens terroristen buitenproportioneel. Iran, Hamas en Hezbollah kennelijk niet, want die gingen gewoon door met hun raketten, gijzelaars en aanslagen terwijl hun aanhangers – de ‘onschuldige burgers’ en Europese activisten – leuzen bleven roepen om Israël van de kaart te vegen. Zelfs de Palestijnse kinderen krijgen de haat tegen Joden al vroeg ingeprent en de VN is niet veel beter v.w.b. ‘beschaafde’ landen.

Intussen kennen we de werkelijke cijfers van de Palestijnse slachtoffers niet, omdat die worden verstrekt door Hamas, maar te hopen valt dat de helft ervan terroristen zijn. En wie is er dan schuldig als daarbij helaas ook 20.000 vrouwen en kinderen zijn omgekomen in Gaza? D.w.z. 1% van de bevolking.

Wie dan van genocide durft te spreken, moet toch eens in Oekraïne gaan kijken. Overigens is het merkwaardig dat de VS en bepaalde EU-landen bezwaar hebben tegen het aanvallen van de Iraanse atoomcomplexen waar zich nauwelijks onschuldige burgers bevinden. Naar verluidt mogen ook de olie-installaties niet worden aangevallen. Wat ‘mag’ Israël dan wél; wachten tot Iran kernwapens kan inzetten? Of alleen de politieke en militaire top uitschakelen; hoeveel onschuldige levens en verwoeste wijken mag dat nog kosten? De reeds gesneuvelde en gehandicapte Israëlische soldaten niet meegerekend. Overigens, die aantallen maken het lot van de individuele slachtoffers niet erger.

Burgemeesters

Wat is er aan de hand met burgemeesters die zich soms op de borst slaan over hun verantwoordelijkheid voor de openbare orde, maar bij verboden demonstraties niet willen handhaven. Wie heeft dit laffe beleid bedacht; de activisten onder hen, de minister van Binnenlandse Zaken of het OM?

Deze schande wordt nog groter, indien op 7 oktober pro-Palestijnse acties worden toegestaan of politie-agenten werk weigeren.

De uitlatingen van de burgemeester van Amsterdam over de kritiek op haar beleid betreffende pro-Palestijnse ‘herdenkingen’ op 7 oktober, raken kant nog wal. Bij een verbod zijn het de demonstranten die zichzelf ‘criminaliseren’; niet de persoonlijke opvattingen van een VVD-fractieleider.

EU-miljarden

Niet alleen in Nederland en Duitsland ‘verdampen’ er miljarden; ook de EU kent al vele jaren verdachte transacties, onbekende bestedingen en verzwegen verspillingen. Waar Nederland zichzelf bij het Europese Hof ‘afschermt’ tegen aanklachten, lijkt de EU-Commissie eveneens onkwetsbaar bij het bestelen van de burgers.

Fraudehelpdesk (klein leed)

Sommige valse e-mails lijken zelfs ‘beveiligd’ te zijn tegen doorzending naar de fraudehelpdesk. Opvallend daarbij is dat de provider ze niet als vals herkent, terwijl normale mails regelmatig in de Spam-box belanden. Is er geen mogelijkheid om de IP-adressen van de afzenders te (laten) blokkeren door de fraudehelpdesk, want het aantal nep-berichten neemt dagelijks toe. Anders hebben die meldingen weinig zin.

Giro 555

Een nieuwe bedelactie staat op stapel; nu voor de slachtoffers van de oorlog in het Midden-Oosten. Waarom moeten westerse landen daar voor opdraaien en niet Iran waar men liever raketten levert. Overigens, waarom zijn hierbij 10 hulporganisaties betrokken, met allemaal hun eigen management, aanpak en verantwoordingscultuur? Onze hulporganisaties hebben geen betere reputatie dan de internationale structuren met hun schimmige geldstromen, verspillingen en (politieke) netwerken. Terwijl vooral de verantwoording achteraf zeer veel te wensen overlaat.

Ik ga de voorbeelden hier niet opsommen, maar zelfs het CBF lijkt geen eigen onderzoek te doen, maar zich te baseren op jaarrekeningen. Die zou iedereen eens moeten lezen en dan de subsidiebedragen noteren in het besef dat dit belastinggeld is en nog tientallen andere landen dergelijke organisaties hebben.

Importheffing

Dat de burgers nadeel zullen ondervinden van de komende importheffing op Chinese auto’s, staat niet vast. Alleen als de importeur die heffing doorberekent in de verkoopprijs, worden Chinese auto’s duurder. Maar de burgers zullen zeker nadeel ondervinden van sluiting van Europese autofabrieken; niet alleen doordat werknemers hun baan verliezen en toeleveringsbedrijven klanten, maar ook zal de afhankelijkheid van Chinese reservedelen, accu’s en veiligheidsvoorzieningen toenemen.

Waar dit toe kan leiden, is reeds zichtbaar in de medicijnenvoorziening.

Overigens, waarom zouden EU-burgers een land willen ‘sponsoren’, dat wapens levert aan Rusland?

Jeugd

Het gezegde ‘Wie de jeugd heeft…’ kan langzamerhand bij het grof vuil. De pubers en studenten van deze generatie zijn nog nooit zo (mentaal) kwetsbaar, onwetend (ook van risico’s), beïnvloedbaar, crimineel, verslaafd aan social media en games, of financieel onbekwaam geweest. De bereidheid om offers te brengen voor hun toekomst, om met hard werken een bijdrage te leveren aan de welvaart, om opleidingen voor productieve banen te volgen en om voorlopig af te zien van allerlei ‘eisen’ omtrent inkomen, sabbatical/vakantie(s), woning en werktijden lijkt uiterst gering. Is dit kopieergedrag op grond van foute voorbeelden of indoctrinatie door ‘nuttige idioten’ en andere activisten/influencers; of zijn ze zo verwend dat ze de werkelijke wereld niet aankunnen en denken met een universitaire opleiding ‘recht’ te hebben op een goed betaald (overheids-) baantje? Want zelfs met de huidige personeelstekorten zijn te veel sollicitanten niet acceptabel voor een werkgever. En de schaarse studenten die een beschermde ambtenarenbaan bij de EU ambiëren, hanteren als snel het bla-bla jargon van die overbetaalde organisatie. Inmiddels werken er bij de overheid duizenden ‘voorlichters’, waarvan vele honderden in Den Haag. Ook administratieve nepbanen nemen toe bij de bureaucratische overheid, terwijl de wachtlijsten voor psychische hulp, schuldsanering, rechtspraak, strafvervolging/-uitvoering en verslavingszorg steeds langer worden.

Juridisch keurslijf

Ambtenaren menen te moeten demonstreren tegen Israël, omdat ze kennelijk precies weten wat daar aan de hand is en was. En vooral wat het internationale oorlogsrecht inhoudt voor een land dat van 4 kanten wordt bedreigd. Ze ‘vergeten’ daarbij dat het oorlogsrecht en humanitaire recht nauwelijks rekening hebben gehouden met terroristen die zich daar niet aan houden en de ene oorlogsmisdaad na de andere plegen. Die gijzelaars misbruiken en de eigen bevolking gebruiken als ‘vuurdekking’. En vooral dat er een recht op vergelding (retaliation) bestaat; ook tegen burgers en bondgenoten die een misdadig regime steunen. Dit betekende in de Tweede Wereldoorlog dat bombardementen op industriesteden gerechtvaardigd waren en de gevolgen daarvan voor onschuldige burgers, dwangarbeiders en treinreizigers niet werden bestraft. Alleen de Rode Kruizen op ziekenhuizen en militaire voertuigen/veldhospitalen werden doorgaans gerespecteerd.

Dat pro-Palestijnse demonstranten Israël in het juridische keurslijf willen dwingen van hun eigen opvattingen over terreur en vergelding, is tekenend voor het moderne activisme. Dit wordt ook zichtbaar bij de klimaatactivisten en asieldemonstranten. Opvallend daarbij is dat ook (juridische) ambtenaren, politici en hoogleraren precies weten wat de beperkingen zijn in het asiel- en vluchtelingenrecht. Hebben ze die waarschuwingen ook geuit, toen Nederland die internationale overeenkomsten ondertekende?

Naïeve overheid

De hack-schandalen in Nederland tonen niet alleen de naïviteit van politici, bedrijven, ziekenhuizen, universiteiten en sommige ministeries, maar ook de ‘kwaliteiten’ van onze ict-leveranciers. Zonder meteen te denken aan samenwerking met de maffia, buitenlandse inlichtingendiensten of criminele hackers. Opvallend is wel, dat over het Duitse boek Germafia hier nog geen publicatie is verschenen, terwijl de mogelijkheid dat ook onze bedrijven, communicatiesystemen, banken en economische activiteiten zijn geïnfiltreerd door de maffia, even groot zo niet groter is.

Dit laatste geldt eveneens voor infiltratie en informatiefraude door een buitenlandse inlichtingendienst, waarover hier wél wordt bericht naar aanleiding van een Duits boek van de voormalige directeur van de BundesNachrichtenDienst (inlichtingendienst-buitenland) A.F. von Loringhoven. Met name de kwetsbaarheid voor nepinformatie en spionage waarvan de Duitse overheid zich kennelijk onvoldoende bewust was, is daarbij een teken van incompetentie dan wel naïeve onverschilligheid.

Doch ook onze politiemensen hebben bij het aanmaken van ‘visitekaartjes’ – al dan niet met foto – en het opslaan van hun elektronische handtekening soms onvoldoende nagedacht over de beveiliging daarvan.

Rechtbanken

De rechtbanken hebben een enorme achterstand in de afhandeling van allerlei kleine zaken, civiele vorderingen, klachten tegen de overheid (bestuursrecht) en ook strafzaken zoals oplichting. Daarbij gaat het niet alleen om het capaciteitsgebrek bij de rechter en het OM, maar ook om moeizame communicatie, vertragingen in de verwerking van brieven en dossiers, een tekort aan rechercheurs en een overdaad aan mogelijkheden om te klagen tegen de overheid. Dat kost niet alleen tijd en belastinggeld bij de rechtbank, maar ook bij de verweerder. Kwalijker is nog als de overheid geen verweer voert, waardoor er hoorzittingen nodig (kunnen) zijn of sprake is van nagekomen stukken en andere vertragende factoren. En dat kost weer geld van de gedupeerde, indien deze gebruik maakt van een advocaat. De doorlooptijd en efficiëntie zou een stuk verbeteren, indien de griffiers concrete opdrachten en tijdslimieten kunnen geven, zodat er inhoudelijk verweer moet worden gevoerd op straffe van toewijzing van de vordering. Daarmee wordt het zgn. ‘doodprocederen’ voorkomen en kan een hoger beroep – waarin alsnog verweer wordt gevoerd of bewijzen overgelegd – vaak minder aantrekkelijk worden. Zeker indien de kosten daarvan worden verhoogd én verhaald. Het kan niet zo zijn dat belangrijke zaken minder aandacht kunnen krijgen, doordat burgers het recht op bezwaren misbruiken om te chicaneren of een dwangsom te innen.

Zelfs het onnodige gebruik van een door de staat betaalde tolk, omdat een verdachte met een NL paspoort ten onrechte beweert alleen Engels te verstaan, kan worden gerekend tot misbruik van belastinggeld.

Werkend Nederland

Wie niet precies weet waar de Nederlandse welvaart vandaan komt, moet eens tussen 06.00 u en 07.00 u over een snelweg rijden. Tienduizenden zijn dan op weg naar hun werk voordat de files beginnen en de bouwvakkers zijn vaak al bezig. Alleen de lijnbussen zijn dan nog leeg, maar daaraan is het management kennelijk gewend.


Post navigation

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald dunki
1 uur geleden

@ importheffing

Op 28 september jl. plaatste ik al een kanttekening over de EV als een ‘ideologische miskraam’, ontsproten aan zieke geesten van de groene mafia.

Recente cijfers van Duitse verzekeraars onderbouwen die stelling met het feit dat één op de drie electrische Duitse automobilisten nu alweer teruggaat naar benzine/diesel. Afschaffing van de door de belastingbetaler betaalde subsidies (€ 4.500 tot € 6.000) is daar niet vreemd aan maar dit doodgeboren groene kindje, met als geestelijke vaders het verstandelijk gehandicapte duo Timmermans/Samsom, kent sowieso teveel gebreken om levensvatbaar te zijn.
 
De EU jaagt de autoindustrie willens en wetens het faillissement in (Stellantis voorop) maar probeert nu met een 35% heffing op Chinese EVs ‘de zaak te redden’. Welke zaak dat is moet u maar bedenken, feit is dat destructieve linksextremistische ‘groenen’, door leugens van het IPCC over een illusoire klimaatverandering gedreven, niets van een markteconomie begrijpen maar desondanks niet worden teruggefloten!

Een geruststellende trend manifesteert zet zich nu in onder de slachtoffers, de Europese automobilisten èn de autoindustrie die alweer miljarden investeert in verdere ontwikkeling van otto en diesel verbrandingsmotoren. Over markteconomie gesproken, laten wij niet vergeten dat de consument nu geen toegang meer heeft tot betaalbare Chinese auto’s maar slechts tot Europese en Amerikaanse auto’s die dankzij de oeverloze incompetentie van de groene politiek steeds duurder zijn geworden.    
 
De achtergrond van de apocalyptische groene stommiteiten is dat de linksextremistische Duitse overheid al sinds Merkel had gedecreteerd dat in 2035 alle interne verbrandingsmotoren verboden zouden zijn en jaagt zodoende de Duitse fabrikanten (bijna) het faillissement in – het socialistische Noorwegen had trouwens ook al een tik van die mallemolen meegekregen met vergelijkbare draconische maatregelen.

Die Welt meldt nu dat  29% der Duitsers een EV zou kopen onder wettelijke dwang maar slechts 18% eigener beweging voor een EV opteert. Tot nu toe bedragen verkopen van electrische autos in Duitsland slechts 2,9 % van de totale verkoop terwijl 34% der EV eigenaren teruggaat naar otto/diesel motoren…  Dit is een trend : in 2021 was dit 14% en die zet ook in Nederland in, maar ook onze politiek wordt bedreven door bijziende mierenneukertjes die specialiseren in gelijkheid en racisme.

Ondertussen is de Europese vraag naar EVs dit jaar met 29% terug gelopen maar nu hebben de genieën in Brussel bedacht dat er een heffing van 35% op Chinese EVs nodig is om hun groene idée fixe te laten overleven, ongeacht de rampzalige gevolgen voor industrie – die nu nutteloze miljarden heeft geïnvesteerd in batterij technologie en batterijfabrieken – en consumenten die met extreme waardevermindering van hun gebruikte EVs worden opgescheept.

Hoort u ooit iets hierover in de 2e Kamer? Een Wilders en Baudet onderkennen de subversie van de EU gelukkig in zijn vele gedaanten, maar deze gestage sloop van de Europese industrie ontgaat hen kennelijk, terwijl desindustrialisatie met héél grote letters in de puur communistische 2030 agenda van de VN gespecificeerd wordt… 
 
Ziende blind! Het doet denken aan het verhaal van het kind Jetten dat minister werd en in zijn ongeletterde naïviteit diverse Nederlandse gemeentes dwong om hun gascontracten met het Duitse Gazprom te annuleren om vervolgens tevreden knorrend toe te zien hoe diezelfde gemeentes nieuwe contracten afsloten met precies dezelfde leverancier via dankbare tussenhandelaren in India die ‘à fonds perdu’ liefst € 76 miljoen aan weggesmeten Nederlands belastinggeld in hun zak mochten steken dankzij D66… De schade die de groene mafia dit land berokkent is niet te becijferen!  

A.R. Girbes sr
1 dag geleden

“” Het Asielprobleem”. Annemarie van Gaal schrijft in haar column , Telegraaf, dat EEN asielzoeker € 70.000,— kost en dat er € 700.000.000,- is uitgegeven voor Hotel-opvang . Ik vraag mij af ….. wie is er Krankzinnig aan het worden, dit nog langer toe te staan . Dat de IND en/ of het COA corrupt zouden kunnen zijn is wel een logische conclusie , van de heer Dorrestijn. Maar…… hoe corrupt zijn de Kamerleden en waarom is Schoof zo”n slap figuur en waarom wordt Minister Faber zo tegen gewerkt ? De “ globalistische agenda en/of de aansturing van de EU of Amerika kan per definitie hieraan schuldig zijn . Voor de zoveelste keer concludeer ik …. Dat….. In de politiek te veel opportunisten zitten en Nederland geheel wordt “” leeggevreten “ door zieke profiteurs . En, de Hotel- ketens lachen zich te barsten …… het geld stroomt binnen en verder …. De vriendelijke groeten aan de burger . Het is een grote bende in Den Haag en in de Tweede Kamer, met name van het CDA en Omtzigt als ook DENK als partij voor Moslims , en de PvdA/GroenLinks , zijn zo ongelooflijk incompetent dat die Kamerleden kennelijk aan “ amnesie lijden” en/of aan pseudologia Fantastica , of “ pseudodoxie “. In ieder geval .. …. zijn ze , mijns inziens , krankzinnig . Ze hebben” schijt” aan de kiezer . De burger als “” Pinautomaat “ ……. !!! De MP Dick Schoof is de “ verpersoonlijking “ van Mark Rutte ……… ik zal hem verzoeken onmiddellijk op te donderen . Het is een chaos . . Wilders en Baudet krijgen gelijk ……. Maar er is kennelijk een razzia op Oppositie- leden door het OM ….. van Meijeren FvD , Baudet FvD en van Houwelingen FvD …… dat kan geen toeval zijn . Schoof zet zwaar geschut in, dat is mijn mening.

Buskens
1 dag geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Ook de kiezer is incompetent want het CDA stijgt weer in de peilingen? 🫢😏

A.R. Girbes sr
1 dag geleden
Antwoord aan  Buskens

U heeft gelijk ……. Maar daar is per definitie ….. NIETS aan te doen . Kamerleden zijn “ gekozen “ en vervangen , de kiezer op het politieke terrein , De vertegenwoordigde democratie “ en.. daarmede zijn de meeste kiezers “ aangewezen op Kamerleden , dewelke toch de politieke koers bepalen met een consensus …… en….. geloof in de politiek is een ramp . “” Het geloof is gelijk aan goedgelovigheid en…… naïviteit . 🧚‍♂️👽🤡

A.R. Girbes sr
2 dagen geleden

We moeten niet te “ lichtzinnig “ melden dat de EU miljarden verdampen en dat de Nederlandse burger wordt “ bestolen “ en onbekende bestedingen en “” verzwegen verspillingen “. Ik heb al vaak geschreven dat er een NEXIT moet komen en ook de Euro te ontvlechten . Het is niet meer vol te houden hoe , na de peperdure Minister Sigrid Kaag en de vriendjes-politiek van Mark Rutte , er nu er invulling wordt gegeven inzake de BTW – heffing . De “ Belasting Toegevoegde Waarde “ is een rampscenario voor de burger . Voedsel van 6 naar 9% en de BTW op de verzekeringspremie is van 6% naar 21% gegaan . En dat alles onder de Kabinetten van Mark Rutte . Nu ook de “ onbekende bestedingen en de verspilling bij EU en de Europese Commissie onkwetsbaar blijkt te zijn. is mijn conclusie , inzake de NEXIT , is er dus nu een sterker argument is om een NEXIT te eisen . Het “” stelen” van de burger, is toch een criminele daad? Nu blijkt dus dat leden van de Europese Commissie een onbetrouwbaar zootje is. Er wordt dus een uiterst vies spelletje gespeeld met de belangen van de burger bij de EU. Het doet mij denken aan de classificatie van Mark Rutte als “ sociopaat “ , zodat ik nu moet spreken “ De “ Psychopaten “ in Brussel . Naast de onhoudbare monetaire situatie in Europa blijkt nu ook het Demografische beleid te verzanden door “ volledige incompetentie en onmacht “ bij het “ Europese Parlement “ en de EU commissie er voor “” spek en bonen bijzit “. Dat Frankrijk een schuld heeft van € 3000.000.000.000,— en Nederland gerant staat voor / bij de EU voor € 100.000.00.000,— zegt toch genoeg . Dat de armoede in Nederland zal toenemen is een logisch gevolg van het wanbeleid en in Nederland en in Brussel. NEXIT ……. Onmiddellijk .

A.R. Girbes sr
3 dagen geleden

Het Asielprobleem . Ik las dat er 900.000 gezinnen, waaronder 221.000 kinderen in “ armoede leven in Nederland . Hoe komt dat toch ? Nu, dat heeft “ alles te maken met het Asielprobleem en….. het klimaat- waanzin en de krankzinnige, bureaucratische stikstof idiotisme. Daarnaast is nu bekend dat Rutte en Kaag de staatskas hebben geplunderd en derhalve er geen financiële ruimte meer is ter compensatie. Het huidige kabinet zou een maatregel willen nemen om de armoede te bestrijden . Maar ……. Eerst wordt alles duurder en aldus draait de burger op voor het door Rutte en Kaag gevoerde beleid . Nu er nog steeds geen asiel- stop is zal onherroepelijk de armoede toenemen . Ik heb al eerder geschreven dat er in “Het Binnenhof “ vol met “” profiteurs “ zit dewelke meer aan zichzelf denken dan een landelijk herstel-plan op de rails te zetten . Dat Wilders PVV , Baudet FvD, zo worden tegen gewerkt en dat een “” Noodwet,” om asielzoekers te weren , er nog niet is door tegenwerking . De “ Messias “ Omtzigt, is in geen velden of wegen te bekennen, en nu het CDA weer de macht gaat proeven met Bontenbal aan het hoofd , ook hij niet met de PVV door een deur wil . Het CDA heeft dus absoluut schijt aan de diepe armoede uit zuiver “ ideologisch religieuze “ principes . Het “ onzuivere denken” van Bontebal , is stuitend . Dat Wilders “ mogelijk” ( misschien) het kabinet wil laten ploffen, is nog ze gek niet …….. maar Timmermans , PvdA / Groen Links , ligt op de loer en dat zou een ongedefinieerde Ramp betekenen voor Nederland …… de armoede zal eerder toenemen dan afnemen . De “ patstelling” die nu is opgetreden , eist een doorbraak door onmiddellijk de noodwet in te voeren, waardoor Timmermans er geen invloed op heeft en…… de Minister van “ asielzaken “ Faber” eindelijk de ruimte krijgt om buiten Brussel om, de asielinstroom in te dammen …. … zo neen, dan is Nederland een groot asielcentrum geworden , waardoor de armoede stevig zal doorgroeien . ; Immers ; De kosten voor asiel-opvang is nu al “” ondraaglijk “ € 24.000.000.000,— per jaar is de waanzin ten top. En……. Uit de Europese Unie zal zeker verlichting brengen …… en “Dan” zijn we ook weer eigen baas in “ huis”.

Buskens
3 dagen geleden

Graag wil ik reageren op het stukje over de “importheffing”. Het is wederom weer een hele domme actie van de EU om importheffing toe te passen op Chinese electrische auto’s. Natuurlijk gaan importeurs de heffing doorberekenen, die zitten er ook niet om vliegen te vangen. China heeft de eerste tegen maatregel al genomen en gaan een importheffing toepassen op Franse wijn. Tjakka, ja als ik u een tik verkoop kan ik er een terug verwachten toch? En wil ik China sponsoren met wapen leveranties aan Rusland. Nou ten eerste zouden we beiden (Oekraïne en Rusland) niet moeten sponsoren maar inzetten op vrede. Als we dan moeten kiezen tussen twee kwade! dan kies ik voor Rusland. Ja, noem me maar een Poetin lover! Wat we als belastingbetaler nu aan het doen zijn is de Blackrock’s helpen. Wij worden gebruikt (lees misbruikt) door Amerika door miljarden, miljarden belastinggeld te pompen in een corrupt land maar met wel heel veel grondstoffen en daar is het BlackRock om te doen. Ik hoop dan ook dat Rusland met klinkende munt wint zodat die criminele yanken niet aan die grondstoffen kunnen komen en ook voor de van oorsprong Russische bevolking die in de Donbas wonen en die per referenda gekozen hebben om bij Rusland te horen. Maar wij zijn zo dom om de msm te geloven met die prietpraat dat Poetin hier ieder moment voor de deur kan staan. Nou, sterker nog Rusland heeft zich heel graag bij Europa willen aansluiten en heeft twee keer gevraagd om lid te worden van de Navo maar twee keer geweigerd. Ik zou nog veel meer voorgeschiedenis kunnen aanhalen maar adviseer u eens te luisteren naar Marie Therèse ter Haar zij is zeer deskundig als het gaat over Rusland en Oekraïne.

Buskens
3 dagen geleden
Antwoord aan  Buskens

Oh ja, en lees vooral het boek van Diedert de Wagt “Bij gebrek aan beter, de andere kant van het verhaal”.