Prikbord nr 932

Dat de Europese auto-industrie in zwaar weer is gekomen, lijkt niet alleen te zijn veroorzaakt door de Aziatische concurrenten. Ook ondoordachte investeringen in peperdure prototypen, het wisselen van modellen, de kosten van reservedelen (en onderhoud) en de accuproblematiek dragen hiertoe bij.

Daarnaast de te grote afhankelijkheid van componenten die (moeten) worden geïmporteerd en het gegronde wantrouwen van de kopers tegenover de volledig elektrische auto. Het ombouwen van een autofabriek voor de toekomstige productie van militaire voertuigen kost heel veel geld en is sterk afhankelijk van de internationale ‘markt’. Ook het bouwen van een gigantische accufabriek in Zweden dreigt een dure mislukking te worden; en de voorgenomen bouw van een chipsfabriek in Duitsland staat op losse schroeven, nu de regering de toegezegde miljardensteun heeft afgeblazen. Toch was Europa gewaarschuwd; niet alleen door de negatieve ontwikkelingen in de VS, maar ook de enorme voorraden onverkochte auto’s in Europa en het sluiten van fabrieken zoals van DAF, Saab, Opel en een reeks Britse automerken.

Autorijden is om verschillende redenen weer een luxe geworden en staatssteun, zoals in Duitsland wordt bepleit, zal hieraan weinig veranderen. De peperdure ‘innovatie’ met computergestuurde auto’s zal dit alleen nog erger maken, omdat nagenoeg niemand hier op zit te wachten. Wel eenvoudige, betrouwbare en zuinige modellen – desnoods hybride – en beperking van het aantal types kunnen het tij doen keren. Plus goedkopere onderhoudsopties en gebruikershandleidingen die (veel) minder dik zijn.

Dierenleed

Het dierenactivisme neemt bizarre vormen aan; ook in de politiek. Daarbij stort men zich op de wolvenstatus en stroomprikker alsof er geen belangrijker zaken aan de orde zijn. Dieren zijn altijd onderworpen geweest aan pijn en dwang; van het temmen van paarden en opdrijven van koeien tot het met pijlen doden van herten en zwijnen. Stierengevechten, brandmerken, harpoeneren van walvissen, brandstapels voor ‘heksen’, medische experimenten met zwakzinnigen, het gebruik van paarden of muilezels in oorlogen en vangklemmen werden eeuwenlang getolereerd dan wel toegepast. Doch dit veranderende drastisch toen dierenactivisten zich als beschermers opwierpen tegen dierenleed, waarbij met name aan walvissen en (slacht)vee een soort dierenrechten werden toegekend, die zich uitbreidden tot bijna alle dieren, inclusief vleermuizen.

De milieubeweging zocht politieke macht en financiële invloed. Peperdure eco-viaducten (nu ‘gerechtvaardigd’ door dode wolvenwelpjes) en even nutteloze tunnels werden gebouwd; tegelijkertijd wordt het verhongeren van (uitheemse) dieren in overvolle ‘reservaten’ als onvermijdelijk beschouwd en kennelijk minder erg dan afschieten.

Prima zolang het alleen diende om misstanden te reduceren, maar het activisme gaat zo ver dat dieren belangrijker werden dan mensen die werden geconfronteerd met geweld, demonstraties en inbraak (nertsenfarms), alsmede met bouwbeperkingen, bezwaarprocedures en rechtszaken. Nu windt men zich zelfs op over een elektrische prikstok voor vee, terwijl elektrische omheiningen, kippenshredders, jacht in de koninklijke domeinen, halal-slachten, het verscheuren van pinguins door orka’s en van schapen door wolven, evenals de inzet van stroomstootwapens bij rellen en schoktherapie bij hartstilstand, al dan niet terecht normaal worden gevonden. Hebben die politici niets beters te doen, zoals kindermisbruik, eerwraak, meisjesbesnijdenis, huiselijk geweld, straatgeweld, drugs, geweld van loslopende tbs-ers, jodenhaters en asielzoekers, vrouwenhandel en honger bestrijden? Maar graag vooral met een andere toonhoogte dan van de Partij voor de Dieren…

Duitse politie

Het zou goed zijn om de arbeidsvoorwaarden van de Duitse politie eens te vergelijken met de Nederlandse wensen van stakende agenten. Misschien dat er hier toch iets meer aandacht is voor de werkomstandigheden, nazorg, verlofregelingen en kantoorruimtes. Alleen het parttime-werken en de ict-problemen (met absurde kostenplaatjes) lijken identiek te zijn. Blijft over de geweldige stroom informatie over criminele activiteiten, waarvoor geen verwerkingscapaciteit is of geen belangstelling bij het OM. Dat is bij ons gelukkig beter, toch? Want het onvoorstelbare aantal van 1 miljoen onbehandelde strafdossiers kan niet uitsluitend worden verklaard door het tekort van 2000 rechters en andere juristen in de overbelaste – tot ruim 140% – Duitse rechtspraakorganen. ‘Politieke’ dossiers zoals tegen Bondskanselier Scholz, wegens corruptie, verdwijnen geleidelijk in de onderste la; net als hier de zaken tegen Zalm, bankiers, accountants en de landsadvocaat. Terwijl ook parlementaire enquêtes weinig opleveren als er niet naar ‘daders’ wordt gezocht. De Covid-verhoren van De Jonge en Rutte vinden pas over drie jaar plaats; als niemand meer een actieve herinnering heeft.

Grachtengordel

De stelling dat de PvdA zich los zou moeten maken van de GL-elite uit de grachtengordel, is achterhaald. De PvdA is zelf een grachtengordelpartij geworden met een multimiljonair als ‘boegbeeld’ En Timmermans mag blij zijn dat de positie van arbeiderspartij niet is overgenomen door het CDA, maar door de SP. Want nu blijven de christelijke ‘arbeiders’ bij hun traditionele partijen zonder te beseffen dat ook daar de ‘activisten’ het reeds voor het zeggen hebben.

Intussen is in Duitsland de top van de combinatiepartij B’90/Grünen wel opgestapt, maar overwegen deze ‘dissidenten’ naar verluidt een nieuwe linkse partij op te richten. Is nu hun ware aard zichtbaar of vinden ze werkelijk dat er nog meer linkse politiek moet komen, waarvoor ze bij andere partijen niet terecht kunnen?

Hezbollah

De springstofaanval op Hezbollah lijkt niet alleen de inlichtingendiensten te hebben verrast; ook de pro-Palestijnse activisten en andere Hezbollah-aanhangers hadden even geen argumenten meer zonder te moeten toegeven dat het hier om contraterreur gaat, waarbij zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers werden vermeden.

Bij de luchtaanvallen zijn er beelden van onschuldige slachtoffers, waarmee de hele wereld wordt geconfronteerd, maar nu is er slechts verwarring over hoe en waarom de gedode terroristen in bezit waren van de explosieve ‘piepers’. Nog pijnlijker is dat de aantallen doden en gewonden veel groter (kunnen) zijn dan de vermelde cijfers. En dat nu ook Hezbollah moet teruggrijpen op de Hamas-tactiek: zoveel mogelijk luchtaanvallen uitlokken om de wereld te tonen hoe onbarmhartig Israël is. Voor de wreedheid van de terroristen sluiten die Israël-haters hun ogen en oren; ook in de media waar die beesten worden omschreven als een ‘militante beweging’ en de Israëlische luchtaanvallen als ‘aanslagen’. En wat te denken van ‘bezittingen’ waar ‘inzetmiddelen/wapensystemen’ worden bedoeld…

Libanon

Als Hezbollah niet stopt met de raketaanvallen op Israël, zal straks ook Libanon herbouwd moeten worden. De vluchtelingenstromen zijn reeds op gang gekomen, maar omvatten vooral mensen die over een auto beschikken. Waar de politieke elite zich inmiddels schuilhoudt, zal moeten blijken, doch het valt te vrezen dat ze de staatsfinanciën reeds hebben ‘veilig gesteld’. En dan niet ten behoeve van de wederopbouw…

Overigens heeft Hezbollah naar verluidt ook grondtroepen ontplooid aan de Israëlische grens. Met welk oogmerk is onduidelijk; een Israëlische invasie tegenhouden of zelf het ‘conflict’ laten kantelen naar ‘oorlog’? In het laatste geval zal Iran niet buiten schot blijven. En zullen de vluchtelingenstromen richting Europa trekken waarbij een hoge prijs zal worden betaald voor de laffe tolerantie jegens Iran, Hezbollah en Hamas. De Libanese minister van Buitenlandse Zaken ziet dit anders; niet Iran of Hezbollah moet een fullscale oorlog voorkomen, maar de VS !

Miljardennota

De tekst van de rijksbegroting was nog niet droog of de ‘bedreigde’ belangengroepen begonnen hun graaioffensief via de media, de oppositie, de adviesorganen en kabinetsleden. Sport, cultuur, musea, goede doelen, zieligheidsstichtingen, publieke omroep, zorgverzekeraars, koningshuis, innovatie/industrie, woningcorporaties, openbaar busvervoer, universiteiten, luchtvaart, spoorwegen, vakbonden, studenten, politie, gesubsidieerde activisten, internationale projecten etc. achten hun bevoorrechte posities en belangen onmisbaar dan wel onaantastbaar. Daar kwamen gehandicapten, milieu-wetenschappers en mensen met problematische schulden nog bij, evenals honderden stichtingen die bezighouden met geldinzameling voor allerlei (medisch) onderzoek. Zelfs het dreigen met acties, staken of wachtlijsten wordt niet geschuwd. Kennelijk vraagt bijna niemand in die belangengroepen zich af waar al die (extra) miljarden vandaan moeten komen en wie de prioriteiten en doelmatigheid van de besteding mag/moet controleren. Zelfs overheidsprojecten – zoals de Lelylijn, de Binnenhofrenovatie en de energietransitie – blijken niet of nauwelijks financieel onderbouwd te zijn, terwijl vorige kabinetten miljarden hebben verspild waarover nooit verantwoording werd afgelegd. De verdwenen Kaag-miljarden zijn slechts één voorbeeld daarvan, naast de Covid-miljarden en HSL-miljarden. Het wordt tijd dat er veel harder wordt gesneden in allerlei niet-urgente of zelfs onnodige uitgaven, want de welvaart van Nederland staat op het spel en dus ook het welzijn.

Rechtspraktijk (klein leed)

Een politiemedewerker weigert een aangifte wegens valsheid in geschrifte op te nemen. Dit laatste is kennelijk zo normaal dat het niet meer als een misdrijf wordt gezien. Een art. 12 procedure wordt gestart met als antwoord, dat het wel een jaar kan duren (ontmoedigingsbeleid?)

Mijn lijstje van dergelijke ‘incidenten’ omvat inmiddels 4 pagina’s, waaronder het geval van de kostenveroordeling voor een aangeklaagde die gebruik had gemaakt van zijn recht op vrije meningsuiting, maar in hoger beroep werd vrijgesproken. De kostenvergoeding aan de wederpartij bleef echter gehandhaafd ! Ook het ‘afkopen’ van openstaande vorderingen in de Toeslagenaffaire, waar alleen oplichters gebruik van zullen maken – net als van dwangsommen – is een voorbeeld. Terwijl vervolging van een oplichter geen prioriteit heeft; het weigeren daarvan is kennelijk mede bedoeld om het voegen van een civiele schadeclaim in de strafzaak te voorkomen en daarmee de wettelijke uitbetaling van een voorschot van max. € 5.000 bij veroordeling van de verdachte. (zie ook: secundair slachtofferschap)

Secundair slachtofferschap

Wie meer wil weten over de wijze waarop de overheid met haar eigen (juridische) fouten omgaat – met name als er schadecompensatie aan verbonden is dan wel mag worden verwacht – zou de recente oratie van prof. Tjepkema eens moeten lezen. Prof. mr. Michiel Tjepkema is hoogleraar bestuursrecht aan de Radboud Universiteit en bekleedt daarnaast sinds kort de leerstoel Overheidsaansprakelijkheid en Mijnbouwschade aan de Open Universiteit. Bij het aanvaarden van de tweede leeropdracht behandelde hij de afwikkeling van mijnbouw- en andere schade via het bestuursrecht. Daarbij kwamen onder meer ‘Groningen’ en de Toeslagenaffaire aan bod, waarin harde noten worden gekraakt over de geldsmijterij bij de overheid. De tekst van genoemde oratie is openbaar*

Naast over de aanpak van de vergoedingen voor de aardbevingsschade in Groningen en de Toeslagengedupeerden zijn er veel meer dossiers waarop de behandelde invalshoeken van toepassing zijn: voorkom ‘overcompensatie’, ‘secundair slachtofferschap’ (indien gedupeerden worden tegengewerkt of belemmerd bij hun schadevordering) en ‘extreme transactiekosten’ (door onnodige rapporten van deskundigen, rechtszaken, ambtelijk onderzoek, commissies etc.).

Met name het aspect van gedupeerde burgers bij hun schadeverhaal niet serieus nemen, juridische belemmeringen opwerpen (waardoor rechtszaken onnodig lang duren), praktische afwikkelingsproblemen bij grote aantallen verschillende claims, politieke interventies en onvoorziene gevolgen van tussentijdse beleidswijzigingen en van overcompensatie is uiterst leerzaam. Niet alleen voor politici, juristen en bestuursrechters, maar ook voor de gewone burger die soms moet toezien dat de kosten om tot een schadevergoeding te komen, hoger zijn dan het uitgekeerde bedrag. De heldere taal van de oratie doet de lezer soms huiveren over de bestuurlijke of politieke incompetentie, de rol van adviseurs en de gevolgen daarvan.

* Digitale versie bij mij op te vragen

Studenten

Gaan acievoeren, omdat de overheid moet bezuinigen; ook op studenten. Welke privileges hadden de studenten nog meer in gedachten; een jaar extra studietijd bij voldoende activistische bezigheden? Dat een trage studie € 3.000 per verlengingsjaar meer kost, is niet onredelijk. Daar kan en wil de belastingbetaler niet alleen voor opdraaien. En universitaire studenten die dergelijke studievoorwaarden te ‘zwaar’ vinden, kunnen ook kiezen voor een hbo-opleiding. Met misschien wel hogere kansen op een (niet-gesubsidieerde) baan.

Verspilling ontwikkelingshulp

Nu de Europese rekenkamer in een rapport voorbeelden geeft van de verspilling van ontwikkelingshulp voor Afrika, zou de hele zieligheidsindustrie eens doorgelicht moeten worden. Ook de zgn. milieu- en waterprojecten ten gunste van de lokale bevolking. Niet alleen duiken dan voorbeelden op van corruptie in Indonesië en bij internationale hulporganisaties, maar ook de bouw van een Duitse elektriciteitscentrale in Afghanistan zonder stroomnetwerk, de niet-bestaande ‘projecten’ in China met westers geld, de verdwenen Kaag-miljarden, de financiering van Hamas (en rebellen in Syrië), de dumping van giftig en radio-actief afval door de maffia en de overheidscorruptie in Afrika. Daarvoor zijn geen nieuwe onderzoeken nodig, want de rapporten en boeken stapelen zich op. Ook hier waar bijna niemand begrijpt met wie en waarom de Amsterdamse afvalverbranding zaken doet met Italië. Tenzij men zich realiseert wie de afvalverwerking daar in handen heeft. En ook daarover is al een boek verschenen van een Duitse auteur; nu het (inter)nationale onderzoek nog. Tot slot is het onbegrijpelijk dat specifieke medische hulp aan Afrika door minister Agema moet worden betaald; gezondheidszorg valt toch ook onder ontwikkelingshulp?

Overigens is te hopen dat de verdwenen miljarden van ontwikkelingssamenwerking niet zijn gebruikt voor de mini-kredieten van koningin Maxima, want over de financiering en terugbetaling daarvan heb ik nog niets gelezen. Wel over het continueren van haar politieke VN-activiteiten; met toestemming van de premier?

Vroegpensioen

Wat wil de FNV nu eigenlijk: vroegpensioen voor zware functies in bepaalde beroepen – gemiddeld 10% korter werken – of een vierdaagse werkweek?

In het laatste geval gaat het om ca. 20% korter werken voor iedereen met een CAO. Wat heeft het kabinet daar mee te maken; in die CAO staat toch gewoon het aantal uren waarvoor betaald wordt en op vrijdagmiddag lijkt er bijna niemand meer te werken. Ook bij de overheid, maar niet bij ZZP-ers. Er is zelfs een Telegraaf-lezer die meent dat iedereen recht heeft op meer vrije tijd; kennelijk niet op de hoogte hoeveel verlofregelingen er al zijn en wat ‘vrije tijd’ kost. Bij een lager inkomen is er vaak geen geld meer voor uitstapjes en hobby’s of extra kilometers in de auto, want waarom zou de werkgever voor niet-gewerkte uren (moeten) betalen?

Ook een vroegpensioen voor zware functies kan gewoon in de CAO worden vastgelegd, want het gaat om het bedrijfspensioen. En eerder AOW is grote onzin, want dan moet het aantal zware werkweken worden bijgehouden gedurende gemiddeld 45 jaar, in diverse functies, evenals het aantal weken ziek thuis zitten. Bij ZZP-ers is die registratie onmogelijk, net als bij (wisselende) uitzendbureaus. Kennelijk wil de FNV een vinger in de pap van de financiële warboel die dan ontstaat, maar ook daar heeft de regering niets mee te maken. Het is al moeilijk genoeg om de registratie van de eigen ambtenaren zuiver te houden, evenals de jaren van verblijf in het buitenland van AOW-gerechtigden. Nederland zit echt niet op een nieuw monster van registratie en controle te wachten, want de kosten daarvan overstijgen soms zelfs de bedragen die worden uitgekeerd. Daarbij mogen de toeslagen-, mijnwerkers- en Groningen-compensaties als afschrikwekkende voorbeelden dienen.

Wishful thinking

Hoewel de media niet als doorslaggevende factor kunnen worden beschouwd bij het ‘slagen’ van het kabinet, spelen ze wel een rol in de speculaties over de levensduur ervan en bij de hetze tegen bepaalde politici. Door telkens dezelfde vraag te herhalen in allerlei programma’s, worden de optimistische burgers opzettelijk aan het twijfelen gebracht. Met name over het voorzichtige optreden van de premier. Die zal zijn speelveld steviger moeten afbakenen door op bepaalde vragen niet meer te reageren of de vraagsteller meteen lik-op-stuk over diens positie en opinie te geven. Bijv. met de tegenvraag ‘Waar was u toen uw partij/krant/adviesorgaan destijds deze EU-richtlijn/ internationaal akkoord/wet/maatregel/besluit/rapport goedkeurde?’ of: ‘Wat heeft u gedaan met alle waarschuwingen, ingezonden brieven, schandalen bij de jeugdzorg/kinderbescherming, rapporten van de Algemene Rekenkamer, kritische uitspraken van de rechter, politieke uitspraken van de Raad van State of botte weigeringen vanuit Brussel en Marokko?’

Barre tijden vragen nu eenmaal om harde maatregelen en een krachtig antwoord op het wishful thinking van de ondermijners; ook in de Kamer en de media.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald dunki
11 dagen geleden

@ Libanon wil ik proberen om dit prima betoog van Leo nog een beetje meer historisch en vooral actueel politiek perspectief te geven want al Sinds 1948 hebben Arabische buurlanden het op Israel begrepen in meerdere oorlogen, maar het land heeft die op wonderbaarlijke wijze overleefd om vervolgens geen dag van rust en vrede te kennen.

In de tussenliggende periodes flakkerden voortdurend gelimiteerde ‘veenbranden’ op, gewapende conflicten die enkele dagen duurden gevolgd door een snelle wapenstilstand in een herhaling van zetten. Totdat in 2006 een grote oorlog in Libanon ontbrandde waarna het oude patroon niet meer herstelde want met de Iraanse revolutie verscheen er een nieuwe, gevaarlijke acteur op het toneel. Niet alleen omdat shiïtische ayatollahs in Tehran naar regionale economische èn politieke dominantie streven maar des temeer omdat zij een kernwapen ambiëren. Daarbij is de expliciete doelstelling van de genocidale haatbaard Ali Khamenei voor Israel diens natte droom van een kernbom op Tel Aviv als de ideale islamitische ‘Endlösung’. Dit ongeacht de ‘collateral damage’ onder omwonende Arabieren, waarvan hij in een interview meldde dat zij voor hem geen enkele rol spelen, terwijl in de sunni Arabische wereld de teneur voor hun collectieve gedragscode jegens Israel juist gematigder werd.
 
Iran’s aan hysterie grenzende agressie jegens Israel werd door Trump aan banden gelegd met het oog op die ongewenste ontwikkeling van een kernwapen èn hun openlijke subversie van Syrië, Iraq en Jemen via hun shia militias. De verstandige Trump had geen trek in regionale conflicten met het potentieel voor een wereldbrand en kapte de financiering daarvan af door Iran’s olie export in  te perken en hun wereldwijde bankrekeningen te bevriezen.

De ellende begon pas goed na Trump’s vertrek toen de linksextremistische kliek van de rancuneuze Netanyahu-hater cum schaduwpresident Obama begon om, zowel op binnenlands als buitenlands politiek terrein, hun ‘woke’ religie op de wereld los te laten. Dit resulteerde o.a. in het uit pure hufterigheid – die Barack Obama te over heeft – opheffen van Trump’s rem op Iran’s nucleaire programma en op hun export van aardolie, grotendeels naar China. Die was op zich al goud waard maar bovendien kreeg Iran nog eens miljarden Dollars in cash van Obama’s Democraten waarmee het theocratische schrikbewind beschikking kreeg over in totaal ruim honderd miljard Dollar om wereldwijd hun terrorisme te exporteren plus carte blanche om hun kernprogramma te hervatten èn een eigen wapenindustrie te beginnen met als klanten niet alleen hun proxystrijdkrachten aan de poorten van Israel maar zelfs Rusland en Turkije.

Toen bij Hamas vorig jaar alle stoppen doorsloegen lagen bij Hezbollah identieke plannen klaar voor een invasie van noord Israel en werd duidelijk dat het niet om een zoveelste ‘veenbrand’ ging maar een door Iran geprovoceerde uitslaande brand waarvan het genocidale ‘from the river to the sea’ de drijfveer is, met dank aan de ‘woke’ idioten in Washington!. De vraag hoe lang het laffe Iran zich achter deze collega terroristen kon verstoppen heeft Tehran in de afgelopen dagen zelf beantwoord in hun gebrek aan zelfbeheersing.
 
Onder de valse ‘mensenrechten vlag’, die permanent misbruikt wordt door Hamas en PLO multimiljonairs die zelf in de grootst denkbare weelde leven, dient de inmiddels vierde generatie van kansloze ‘Palestijnen’ in de tentenkampen als opportuun politiek wisselgeld. Dit begon al met de eveneens steenrijke moordenaar Yasser Arafat (het idool van Sigrid Kaag die een paar dagen geleden de slechte smaak had om in Den Haag zelfs weer geld voor de door terroristen gecontroleerde UNWRA te eisen) , de PLO terroristenleider die in Libanon verzeild raakte en het welvarende, cosmopolitische land – waar destijds meer dan vijftig procent van de bevolking  Maronitische christenen waren die in pais en vree samenleefden met sunni en shia muslim minderheden plus nog enkele kleine groeperingen – binnen de kortste keren naar de donder hielp. Na hem volgde de machtsovername door de door Iran tot de tanden bewapende shiïtische terreurorganisatie Hizbollah, die het eens zo prachtige Libanon tot een ‘failed state’ degradeerde. De combi van ‘woke’ en islam is fataal (kijk maar hoe Amsterdam naar de donder gaat…) Noch Hamas noch Hizbollah kent de minste scrupules in het brengen van mensenoffers enzij  verschuilen zich willens en wetens onder de burgerbevolking met als publiekelijk uitgedragen zieke bedoeling het bespelen van de publieke opinie uit de mensenrechten hoek i.g.v. onvermijdelijke burgerslachtoffers.

Toen Iran de recente teloorgang van hun laffe handlangers aanschouwde maakte het de verkeerde keuze om Israel voor de tweede keer met een barrage van raketten te attaqueren die weer futiel bleek maar onvermijdelijk de vraag opwerpt wie de regio gaat domineren, Israel of Iran. Als de ‘woke’ elementen in de westerse wereld hun zin krijgen dan komt er een nutteloze wapenstilstand met heel veel eindeloze onderhandelingen, zodat Iran intussen hun kernbom kan binnenhalen en hun proxy legers weer aan het infuus legt.

Die linksextremisten leren het nooit maar als Israel dat pleit voor zich weet te beslechten mag de hele westerse wereld hen dankbaar zijn. Iran heeft zich in de hen eigen grootspraak en hysterie met deze strategische blunder grandioos verrekend en Israel gelegitimeerd om hun nucleaire faciliteiten, olieinstallaties en havens in Khorramshar en Bandar Abbas tot gort te bombarderen, misschien ook wel het paleis van Ali Khamenei himself.  
 
Navrant is daarbij dat de voornoemde anti-semitische Democraten en hun wereldwijde ‘woke’ collaborateurs, waarvan onze 2e Kamer een lichtend voorbeeld is, de democratie waarvan zij de mond zo vol hebben achteloos laten schieten ten faveure van de islamitische terreur van Tehran. Dat hun islamitische favorieten t.z.t. hoge daken en handen tekort komen om juist die, door hen geminachte, ‘woke’  homofielen, pedofielen en dragqueens er vanaf te gooien als dat zou kunnen, ontgaat hen in hun narcisme en arrogantie.

De dwaas Biden kwam donderdag met het lumineuze idee van sancties terwijl hij als puppet van Obama bijna vier jaren geleden juist zèlf Trump’s effectieve sancties had opgeheven en de deur voor al deze ellende wagenwijd had opengezet, met miljarden contante Dollars toe… Futiele discussies over wie al dan niet het eerst in het oude Palestina woonde zijn irrelevant. Het Oude Testament rept al sinds het tweede millennium voor Christus van moord en doodslag in dat gebied tussen ontelbare stammen, maar de veenbrand is nu onherroepelijk aangewakkerd door voornoemde ‘bad actors’.

Netanyahu pakt de handschoen op in de wetenschap dat wéér een wapenstilstand slechts leidt tot een herhaling van zetten. Tegen die tijd zeerzeker met een Iraanse kernbom dankzij de gewetenloze Obama kliek. Het gaat nu niet meer om aan tafel schuiven met nutteloze diplomaten, Hamas en Iran hebben immers sinds 7 october 2023 hun atavistische motieven open en bloot op tafel gelegd en daar is maar één oplossing voor die zowel het Oude Testament als de Koran aandragen: oog om oog, tand om tand.
 
Hamas en Hizbollah zijn als een besmettelijke ziekte die steeds weer de kop zal opsteken tenzij zij volledig uitgeroeid worden, net als de kwade genius van Khomeini in Tehran op de achtergrond… Iran heeft erom gevraagd, weet dat Israel nu lik op stuk voor hen in petto heeft en vraagt zich angstig af wanneer en waar de hamer valt. Inmiddels is er sterke interne verdeeldheid ontstaan onder de shia clerus waarin de oude ayatollahs bedreigd worden door jongere, fanatieke conservatieve ayatollahs die de aderverkalkte Ali Khamenei een slap optreden verwijten; nog grotere gekken dus… Anderzijds is er de al bijna een halve eeuw geterroriseerde burgerbevolking die veel cosmopolitischer is dan de primitieve, middeleeuwse haatbaarden en niet vatbaar blijkt voor hun grove intimidatie.

Geen ‘woke’ lafbek die daarin een schending van hun mensenrechten ziet maar de ayatollahs begrijpen dat zij binnenkort zelf aan de hoogste hijskranen hangen of van de daken gegooid worden als Israel deze gouden kans benut… Inshallah!    

 

.

a.r.girbes sr
15 dagen geleden

Geoloog Gregory Wrightstone. Zegt :** Nederland gaat de VERKEERDE kant op. .
Als we NIET van koers wijzigen, zal Nederland de gevolgen moeten dragen van ENERGIEARMOEDE. ,Wrightstone wijst ook op de gevolgen van de KLIMAATHYSTERIE ……. ( Bron: Cultuur onder vuur )
Het is geen nieuws, want dat weten we aL……… MAAR gevolgen zijn desastreus.
BIJ MIJN RONDREIS DOOR NEDERLAND, wilde ik wel eens zien hoe het werkelijk zit. NU……. ik ben diep geschrokken……..Nederland is bijna een ” wereldstad geworden…….. Nederland is VOLGEBOUWD EN…… bij Almere is een “” windmolenpark gezet met afschuwelijke gevolgen voor de natuur. ”
Wat ik gezien heb is nog ***erger dan ik dacht.***……. wat NU ?
De KLIMAATHYSTERIE is een uiting van absolute krankzinnigheid en dan te beseffen dat er nog voor € 600.000.000.000,– aan gas in de grond van Groningen zit. Ik heb dus met ” eigen ogen ” gezien hoe Nederland als GEWIN-GEWEST IS GEBRUIKT. door Rutte en Kaag. Niet alleen onze portemonnaie is leeggeplunderd ook de ruimte i IN Nederland is DOOR VRIENDJES-POLITIEK vol van zeer afschuwelijke ( architectonische ) gebouwen gezet.
Ik heb eerder geschreven dat Rutte en Kaag in de gevangenis horen te zitten…… NEDERLAND IS KAPOT GEMAAKT…….. en…….. dat is het gevolg van DOMHEID, MACHTSMISBRUIK door super-opportunisten dewelke de slogan ” Pecunia Non O’Let ( Geld stinkt niet ) in het vaandel hebben.
En…… M.P. Dick Schoof geen enkel inzicht heeft in de politieke situatie en de ongelooflijke puinhoop in Nederland van Rutte en Kaag, is bij mij de vraag gerezen……. Kan Schoof het psychisch wel verwerken……. IK denk van niet.
Verkiezingen en een NEXIT zal onze redding zijn…….. zo neen……. dan is Nederland overgeleverd aan de nukken en incompetentie van de EU commissie …….. Dat in Duitsland de AfD en in Oostenrijk de FPO flink verkiezingswinst hebben geboekt is een reactie op het DOMME LINKSE BELEID……. DE GREEN DEAL.
En……. economen zijn bezorgd en pleiten voor Europese regels ter verdeling van de schuldenlast……… MAAR dat is mijns inziens ” Wishful Thinking ” (mejudice.nl) omdat de INCOMPETENTIE VAN LEDEN VAN DE EUROPESE COMMISSIE niet het ” oplossend vermogen ” van problemen bezit.

ronald dunki
17 dagen geleden

De malaise in de Duitse autoindustrie is geen uitzondering, practisch de gehele industriële sector is daar in mineur, o.a. dankzij Merkel’s oliedomme ‘Energiewende’ die het bedrijfsleven in toenemende mate nekt met onbetaalbare energiekosten.

Bovendien herstelt de vraag zich na het COVID-19 schandaal langzamer dan verwacht en uiteindelijk blijkt de electrische auto niet echt levensvatbaar om teveel redenen om hier op te noemen; het ding is gewoon een ideologische miskraam.Daarbij doet een rapport van Deutsche Bank d.d. 6 september jl. uit de doeken dat met name de productiviteit in de sector beduidend terugloopt. De grote merken concentreren zich namelijk liever op de lucratieve, duurdere modellen dan de rest van hun scala omdat de kosten daarvan relatief hoog worden nu de EU de deuren heeft geopend voor Aziatische producten die vaak tegen ramsj-prijzen worden aangeboden.

Niet alleen VW maar ook de gigant Thyssenkrupp gaat door het dal en met hen moeten veel kleinere bedrijven de productie terugschroeven. De rest van de Europese industrie doet het niet beter, het Europese Bureau voor de Statistiek meldt dat over de gehele linie het Europese bedrijfsleven de productie in juli 2024 met 0,3 % zag teruglopen vergeleken met de voorgaande maand en liefst 2,2 % vergeleken met Juli 2023. Voor beide Duitse giganten liggen die cijfers in 2024 echter beduidend slechter met een 1,6 % daling in juli vergeleken met juni en de idée-fixe van de drammerige Grünen is daar grotendeels debet aan.

Niet voor niets krijgen die Grünen nu bij verkiezingen in alle Duitse  deelstaten de rekening gepresenteerd voor hun aan hysterie grenzende religie, maar de ‘woke’ EU gaat gestaag door met het opschroeven van technisch onhaalbare, respectievelijk onbetaalbare criteria voor auto’s. Iedere eerstejaars student in de bedrijfseconomie weet dat een fabriek op een optimaal niveau (zeg 85%) van zijn productiecapaciteit moet opereren om renderend te zijn, maar in Q3 van 2024 ligt die capaciteitsbenutting in Duitsland op het laagste niveau sinds COVID-19 terwijl de vraag stagneert, o.a. door grote twijfels over de snel voortschrijdende techniek van electrische autos. Zo komt de olifant uit de kast met de geringe belangstelling van de Europese kopers voor electrische auto’s terwijl de door de groene mafia gedicteerde investeringen in nieuwe productielijnen buitensporig zijn. De ‘woke’ waanzin slaat weer toe!
 
Ook in Nederland heeft het Kartel het valse geloof in de groene religie opgezegd nu zelfs het schrappen van de exorbitante BPM de consument niet meer over de drempel schijnt te trekken. Ook onze kiezer/consument is die flauwekul zat. Niet voor niets herbezinnen de grote olieboeren zich wereldwijd al sinds 2022 op hun toekomst in de fossiele sfeer in plaats van op de onbetaalbare groene hersenschimmen als duurzaamheid. Ook de grote investeerders hebben de duurzaamheids-religie al lang bij de vuilniszak op de stoep gezet.

A.R. Girbes sr
16 dagen geleden
Antwoord aan  ronald dunki

Heel langzaam komen de. “ klachten “” omtrent de heilzame domheid van Dr Angela Merkel en de “ Grunen “ aan het licht en de voelbare consequenties van hun rampzalig ideologische waanzin, zoals U meldt «  die Energiewende «  , maar vooral de krankzinnige bevelen uit Brussel hebben Duitsland en ook Nederland , in een bijna «  onomkeerbare gedegenereerde situatie « «  gebracht waardoor er nu chaos dreigt te ontstaan. Immers: De slaafsheid van beide regeringsploegen ten aanzien van Brussel en de angst die is ontstaan om beloften te breken , waardoor er tweeslachtigheid optreed . Want de oude vertrouwde werkwijze geeft een andere uitkomst dan de resultaten van een «  vernieuwde aanpak zoals «  die Grunen » zich dat voorstelden . Elektrisch rijden zou de oplossing zijn voor « om het klimaat te redden « «  maar de meest praktische zijde is juist buiten het zicht gehouden . Zoals nu gebleken is blijkt de «  électrification «  een ramp te genereren . Wat we nu « «  alweer zien « «  is de absolute domheid van niet rationeel denken . Hoe we er ook tegenaan kijken en hoe we ook iets «  anders » willen, we hebben te maken met natuurwetten waar ook het functioneren van «  de mens ».er een onderdeel van is . Dat wordt steeds genegeerd …….. en de complexiteit van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven eisen strakke rationele besluiten dewelke gebaseerd moeten zijn op de historie ……. Ook dat wordt genegeerd . Dommer kan het niet zijn. Ik heb «  het woord « « « Overbevolking « « «  nog niet gebruikt en de immigratie stroom naar Europa niet genoemd …….. maar beide onnatuurlijke elementen zijn per definitie verantwoordelijk voor de chaos die nu is opgetreden . U heeft naar mijn mening , gezien Uw zinsbouw en het noemen van feiten, in de collegebanken gezeten en zeker de ervaring gehad dat het niet rationeel nadenken onverbiddelijk er fouten optreden . We hebben nu te maken met ideologische “ oprispingen “ van mensen die DENKEN dat het anders kan . Natuurlijk kunnen “ dingen anders ……. ALS er eerst wordt nagedacht tot het einde van het proces van de doelstellingen……… de onmogelijkheden komen vanzelf boven water drijven en dan ……… zal de beslissing anders zijn dan bij de ideologisch oprispingen . Maar …….. zoals Brussel ons nu wil wijsmaken en een stortbui van regels over ons afkomt , die klaarblijkelijk uit het rijk der fabelen en/of de communistische keer komen ,( of de VN ) ik onmiddellijk het woord Pseudodoxie ( dwaalleer ) er mede associeer . Dat grote investeerders de duurzaamheid-religie al bij het grofvuil hebben gezet is het logische gevolg van de absolute domheid van Merkel’s tolerantie en paradoxale besluiten . “ Wir Schaffen Das “ moet zijn “ wit Schaffen das Nie “. Dat Rutte en Kaag ons een LOER hebben gedraaid en de schatkist hebben geplunderd er nu, naast de chaos, de armoede met rasse schreden in de periferie zichtbaar wordt . M.P Dick Schoof is de personificatie van besluiteloosheid en slaafsheid ….. helaas …… ! Een NEXIT is de enige uitweg …… !! En nu……… hoop ik dat Drs Geert Wilders , deze regering onmiddellijk laat ploffen ……!!!

ronald dunki
15 dagen geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Heer Girbes, u neemt mij de woorden uit de mond. Om te beginnen heb ik inderdaad niet alleen ‘in de collegebanken gezeten’ – ik ben jurist en heb ook economie gestudeerd, wat vandaag trouwens niets wil zeggen als u in de 2e Kamer kijkt – maar ik ben ook verantwoordelijk geweest voor de winst- en verliesrekening van een grote onderneming met duizenden werknemeers, waar je zonder rationeel te denken al snel verantwoordelijk wordt voor de démise van je aandeelhouders, je wernemers met hun gezinnen èn je toeleveranciers.

Dàt is wat precies ontbrak bij een dilettant als Rutte, gewoon gezond verstand maar hij had nooit een serieus vak geleerd en kon de relatie tussen oorzaak en gevolg niet begrijpen. Maar in Duitsland is niet alleen Merkel, maar zijn ook de Grünen verantwoordelijk voor de teloorgang van de grootste economie van Europa. Een idioot als de groene minister Habeck van het ‘Ministerium von der Autoindustrie’ ontbeert ook ieder spoortje van dat gezonde verstand en hanteert een op ideologie gestoeld ‘businessmodel’ dat in 2030 liefst 15 miljoen E auto’s op de Bundesstrassen wilde zien.

De Duitse staat is, tot overmaat van ramp, de grootste aandeelhouder van VW, dus tel uit je verlies nadat Habeck bij zijn aantreden decreteerde dat terstond omgeschakeld moest worden op een groen ‘businessmodel’ dat volstrekt onbetaalbaar was èn met forse technologische achterstand aan de op voorhand verloren race met de Amerikanen en de Chinezen begon.

Die ‘Grünen’ hebben, geen van allen, ooit van een winst- en verliesrekkening gehoord, integendeel, maar alle problemen die zij veroorzaakten werden afgewenteld op de belastingbetaler met draconische subsidies aan de gehele industrie. Niet alleen aan de autoindustrie, maar ook ‘sleutelindustrieën’ als glas, cement en papier moesten coûte que coûte in Duitsland in stand blijven. In totaal gaat er in Duitsland dit jaar al € 67 miljard aan subsidies in de goot! VW kreeg € 6,4 miljard aan subsidies maar als die Sinterklaas ook nog je grootste aandeelhouder is en net zoveel verstand heeft van bedrijfsvoering èn markteconomie als een mier, dan gaat het gillend fout.

In plaats van een optimaal klimaat te creëren voor ondernemers èn een vrije markt voor hun afzet kan de communist Habeck slechts denken in termen van een geleide economie, zoals de Russische communistische partij een halve eeuw geleden ook duizenden locomotieven wist te produceren terwijl er geen vraag naar was!

En dat alles omdat malafide idioten – de IPCC van de VN voorop – de wereld wijsmaken dat er een klimaatcrisis zou zijn, reden waarom de geïndustrialiseerde wereld naar de donder geholpen wordt. Maar dàt was ook de bedoeling van Karl Marx, dus Rutte en Habeck doen het eigenlijk toch wel goed… Hangt er vanaf hoe bijziend men is.

Jimbo
13 dagen geleden
Antwoord aan  ronald dunki

Ik noemde de elektrische auto 10 jaar geleden al een doodgeboren kindje, maar jouw term “ideologische miskraam” is wel heel treffend! Compliment!

ronald dunki
13 dagen geleden
Antwoord aan  Jimbo

Europese en Amerikaanse autofabrikanten zetten al geruime tijd in op verdere ontwikkeling van otto- en dieselmotoren. Zij investeren daar zwaar in omdat de (inderdaad) ‘doodgeboren’ E.V.- technologie het practische gebruik van auto’s zo ontzettend limiteert èn omdat de alternatieve,superieure, waterstof motoren al sterk in ontwikkeling zijn.

Als alternatief lijken PHEV auto’s een stukje practischer, maar er is sowieso niets aan de hand met het klimaat. CO² is een zegen voor de natuur, maar de naïeve mensheid is erg goedgelovig voor de ‘bullshit’ van de groene mafia, totdat zij merken dat socialisme een ontzettende duurkoop is….

Wat heb je aan, bijvoorbeeld, een electrische truck die slechts 500 km kan rijden als het niet te koud is voor zijn volumineuze en loodzware batterijen die zowel het volume van de laadruimte als het maximale toelaatbare gewicht tot de helft reduceren? Nog afgezien van de totaal inadequate energievoorziening waardoor een chauffeur alles bij elkaar waarschijnlijk twee tot drie keer zo lang onderweg is als met een goede diesel!

Vandaar de hier gebezigde term die ook zeer toepasselijk lijkt op de ‘groene’ drammers die nu een generatie automobilisten hun rijdende miskraam hebben opgedrongen die straks bij inruil geen rode cent meer waard is onder het motto: ‘Niet goed? Geld weg’ Net zoals de arme stakkers die nu met hoge schulden zitten voor de aanschaf van de krankzinnige, inefficiënte en in gebruik peperdure warmtepomp die hen is opgedrongen door charlatans als de Jonge.

Socialisme is een ziekte waarvan een land wellicht nooit meer herstelt.