Prikbord nr 928

De vorming van een federale regering in België is mislukt. Naar verluidt doordat een partij bezwaar heeft tegen een hogere belasting voor de superrijken. Als het waar is dan ligt meteen het bewijs voor, waarom de privileges van elites moeten verdwijnen; met name indien ze ten koste gaan van het landsbelang.

Bezet gebied

Het is al vaker betoogd: in een bezet gebied gelden de regels van de bezetter. Dat is zo in Afghanistan, Tibet, Nieuw-Guinea, 20% van Georgië/ Zuid-Ossetië/Abchazië, Tsjetsjenië, Hong Kong, het Palestijnse deel van Jordanië etc.

Het is daarom merkwaardig het gedrag van Hamas, Hezbollah of Iran te wijten aan de Israëlische aanwezigheid op de Westelijke Jordaanoever. Terroristen zijn geen vrijheidsstrijders, maar moordenaars die de levens van onschuldige burgers verachten. En kolonisten vallen onder de wetten van Israël; net als Palestijnen in bezette gebieden. Dat Libanon de acties van Hezbollah tolereert zou meer aandacht van de VN moeten hebben, maar die is selectief in het uiten van dergelijke kritiek.

Bosbranden

Het is duidelijk dat – ondanks beweringen over klimaatverandering – bosbranden vaak worden aangestoken. Soms wordt er een dader gepakt, doch zonder verdere informatie over diens motieven. Mag het publiek dit niet weten of zijn de daders ‘verward’ en niet toerekeningsvatbaar?

Burn-out

Het lijkt erop dat John van den Heuvel zich voor het karretje van enkele vakbondsactivisten bij de politie heeft laten spannen. Indien het waar is dat er bij de politie meer burn-out gevallen zijn dan in andere veeleisende beroepen, dan moet eerst eens goed naar de oorzaak worden gekeken. Om welke (kleine) groep gaat het, wat is de samenstelling (man, vrouw, rang, functie, dienstjaren), wat zijn de oorzaken en wat kan een pre-pensioen (thuiszitten) daarbij helpen, gezien de lagere pensioenuitkering.

Ook in de zorg, het onderwijs en het leger zijn bepaalde groepen kwetsbaar voor de werkomstandigheden, met name bij falend management. Maar een pre-pensioen verandert niets aan de beweerde confrontaties met dode mensen. Wie daar niet tegen kan, heeft het verkeerde beroep gekozen of had een andere functie bij de politie moeten krijgen. Want ook (kinder)artsen, oncologen, ambulancepersoneel, brandweerlieden, spoedeisende-hulpmedewerkers en begrafenisverzorgers moeten met de dood kunnen omgaan. Veel uitval wordt echter veroorzaakt door afnemende motivatie, kinderachtige regels, pesterijen en incompetent management. De hele politie met prepensioen sturen, omdat een kleine groep op de werkvloer ‘last’ heeft van een periode met belastende werkomstandigheden, is absurd. Hoe lang duurt zo’n periode eigenlijk en waarom kan een bureaufunctie daarna geen soelaas bieden? Ook buitenstaanders die menen dat elke politie-agent bij de ME zit, zijn slecht op de hoogte, terwijl veel belasting voor de ‘noodhulp’ juist komt doordat de verantwoordelijke organisaties zich ‘s nachts en in het weekeinde onbereikbaar houden.

En zelfs de bewering dat het prepensioen in andere cao’s beter is geregeld, moet eerst eens onderbouwd worden voor overheidsberoepen en de functieniveaus daarin. Want ook dat is een keuze.

Duitsland

Waar Duitsland positief afwijkt van NL (grenscontroles, onderwijs, versterking defensie, arbeidsmigranten die Duits moeten spreken, verkeersboetes, humanitaire hulp, aanpak maffiabendes) zijn er ook veel structurele misstanden. Soms nog erger dan in Nederland, zodat schrijven daarover tevens een waarschuwing moet zijn, zoals het ‘wegkijken’ door de bestuurders waarvan uiteindelijk de gewone burgers de dupe zijn. Dat is per definitie negatief, maar Duitsland heeft dan ook een bijzondere cultuur. Onder meer de scheiding tussen de elites (die boven de wet staan) en de rest van de samenleving. Duitsland is uit zijn krachten gegroeid en zal zich deels opnieuw moeten uitvinden. Daarbij zijn tientallen privileges in het geding, evenals de structurele corruptie tussen het bedrijfsleven, de banken en de politiek. En daarnaast de invloed van (politieke) activisten, die tot enorme blunders en schade heeft geleid. Indien Duitsland daarin slaagt, kan het opnieuw een voorbeeld worden voor Nederlands beleid; ook tegenover de EU.

Eindhoven

De ketting is zo sterk als… Dit gezegde heet in ict-jargon: koppel nooit een beveiligd systeem aan een kwetsbaar systeem en zorg dat voor de belangrijke systemen een back up capaciteit bestaat. Bij defensiesystemen hebben we het daarbij niet alleen over elektronische kwetsbaarheid en sabotage, maar ook fysieke uitvaloorzaken zoals geen stroom, opblazen computercentrum, doorsnijden glasvezelkabels en kortsluiting bij overbelasting of te hoge temperaturen in computerruimtes. Daarom is de storing in Eindhoven, die allerlei gekoppelde systemen platlegde, een welkome en belangrijke waarschuwing. Want dit was in vredestijd, maar wat zou dit in oorlogstijd kunnen betekenen?

Hezbollah

Wie escaleert er nu eigenlijk in het Midden-Oosten: Iran dat een bondgenoot wil wreken; Hezbollah dat raketten afvuurde, maar niet accepteert dat een commandant werd gedood; Israël dat duidelijk maakt dat niet Hamas de voorwaarden bepaalt voor een staakt-het-vuren, maar Israël door de eis dat eerst de gijzelaars worden vrijgelaten; of de VS die moet voorkomen dat Israël wordt gedwongen een kernwapen in te zetten?

Want een ding is inmiddels zeker: Israël zal het overleven van haar bevolking belangrijker achten dan de geopolitieke belangen van islamitische terroristen. Dit in tegenstelling tot de VN en Hamas-aanhangers. En anti-NAVO demonstranten die de wapensteun aan Oekraïne veroordelen, moeten zich eens afvragen door wie Hamas, Hezbollah en Rusland worden bewapend.

Kinderbescherming

Na de zeer vele – vaak onbestrafte – schandalen bij de Kinderbescherming en de Jeugdzorg lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat het management een corrupte bende is. Ook de jaren geleden ingestelde meldpunten werken niet voldoende om misstanden te voorkomen dan wel te vervolgen. Het zal toch niet zo zijn dat ze deel uitmaken van het doofpotsysteem? Want Kinderrechters, Raad voor de Kinderbescherming, Jeugdzorg, Kinderombudsman, scholen, artsen, politie, ouders, buren en duizenden dossiers van ‘incidenten’ die ook op internet te vinden zijn, leiden nog steeds niet tot effectief toezicht, tijdig ingrijpen door de toezichthouders en het OM, dossiers van klokkenluiders, onafhankelijke klachtencommissies en vragen aan de minister van Justitie en Veiligheid. Misschien zit het probleem wel in het feit dat de Kinderbescherming, Kinderrechter, OM en politie allemaal onder een ministerie vallen. De Kinderbescherming daar weghalen dient daarom serieus te worden overwogen, omdat Kinderrechter, politie en OM voldoende waarborgen bieden als die hun werk goed doen,

Oekraïense gastarbeiders

Indien Oekraïense vluchtelingen hier werken, dienen de regels voor gastarbeiders te worden toegepast. Daar kunnen de gemeentes buiten blijven. Een Nederlandse bankrekening waarop de werkgever het geld stort, is voldoende. De belastingdienst doet de rest; met name controle op zwartwerken. Bovendien moeten Oekraïense mannen hier helemaal niet worden toegelaten. Zelfs als het geen deserteurs zijn, is er geen enkele reden hen een speciale status toe te kennen. Dit geldt eveneens voor voormalige gastarbeiders en studenten in Oekraïne, die zijn ‘meegelift’ naar Nederland.

Onbereikbaar

In Australië is een wet aangenomen om werknemers te ‘beschermen’ tegen zakelijke berichten in hun vrije tijd. Een tamelijk absurde wet, omdat een werknemer zelf moet (kunnen) beslissen of het bericht urgent is. De inhoud kan namelijk bepalend zijn voor de start en prioriteiten van de volgende werkdag Bovendien is de belangrijkste stressfactor het gebruik van de privé telefoon tijdens werktijd voor conctacten via social media. Is dit nu ook verboden? Dan is de wet wellicht zinvol, maar een verstandige werkgever weet wanneer het volledige aantal contractuele uren is gewerkt en hoeveel betaalde overuren zijn toegestaan.

Ooit is er bij onze overheid een proef genomen om de bereikbaarheid van ambtenaren tijdens werkuren te beperken. Deze proef mislukte om de gegronde reden dat collega’s hun werk niet zo kunnen indelen dat er met ieders gewenste onbereikbaarheid rekening wordt gehouden.

Opsluiten

Waarom worden illegalen die uitgezet gaan worden niet meteen opgesloten, net als in Canada? Omdat dit geld kost, maar dat kosten al die misdrijven, illegaliteit, rechtszaken na onderduik en opvang door hulporganisaties toch ook! Bovendien is hier de verhouding scheef tussen de echte vluchtelingen en de COA-opvang van gelukszoekers, waarvan de kosten even hoog zijn als het verblijf in een detentiecentrum. Ai, die detentiecapaciteit hebben we niet meer; hoe zou dat toch komen?

PVV

Het wordt tijd dat alle PVV-ministers laten zien dat ze knopen gaan doorhakken, want als ze zich door overdreven voorzichtigheid of ambtenaren laten ‘sturen’ wordt het niets met dit kabinet. Bovendien is dan ook de VVD gedwongen om kleur te bekennen en de tijd van pappen-en-nathouden af te sluiten.

Stapelen

Volgens een hoogleraar is telkens een andere reden verzinnen om asiel aan te vragen, geen ‘stapelen’ van procedures. Wat is het dan wel, want telkens dezelfde reden gebruiken zou niet mogelijk moeten zijn en in ieder geval niet in Nederland afgewacht moeten worden? Doch asieladvocaten weten altijd wel een list te vinden om een reeds afgewezen illegaal hier te houden; zelfs indien deze zich niet aan de regels houdt. Die zijn dan plotseling niet meer belangrijk. Zo ook in de kwestie van Mikael en zijn moeder.

Het argument van een soort gezinshereniging is jarenlang niet gebruikt – derhalve aantoonbaar verjaard – en op de dag van uitzetting blijkt er een beweerde vader te zijn, die contact zou willen met zijn zoon. Dit zou er zelfs toe moeten leiden dat ook de moeder mag blijven.

Let wel, bij echte gezinshereniging moeten de aanvragers in het buitenland het oordeel van de rechter afwachten, maar in dit geval mogen de illegalen opnieuw jarenlang in Nederland verblijven! Waarom kan niet binnen een maand worden vastgesteld of het vaderschap klopt, of die vader terecht in Nederland verblijft en of er regelmatig contact is geweest tussen vader en zoon? Bovendien moet deze aanvraag ook niet leiden tot een Nederlands paspoort, maar tot gedogen (bed-bad-brood) totdat Michael 18 jaar is. Vervolgens dient de positie van de illegale moeder op dezelfde wijze te worden beoordeeld als voor andere nareizigers. Hopelijk zijn tegen die tijd de regels veel strenger en wordt het rechtsmisbuik niet beloond.

Syrië

Indien economische vluchtelingen kunnen worden teruggestuurd naar het land van herkomst, indien een deel daarvan veilig is, vereist dit een andere aanpak van de (tijdelijke !) verblijfsvergunningen. Net als bij de Oekraïners dient tenminste iedere 5 jaar een heroverweging plaats te vinden, waarbij de verblijfsvergunning automatisch vervalt en andere factoren worden meegewogen, zoals inburgering, werk, criminaliteit, medische omstandigheden en eerlijkheid bij de eerste asielaanvraag. Dit geldt uiteraard ook voor de nareizigers en degenen die hier als minderjarige zijn gearriveerd. Als onze wetgeving niet grondig wordt aangepast, dan zal dit vele (nieuwe) rechtszaken tot gevolg hebben. Alleen dan mag een positief effect worden verwacht, indien de landen van herkomst zich aan dergelijke internationale afspraken gaan houden en de asiellanden allemaal hetzelfde beleid handhaven. Zo niet, dan het vluchtelingen- en asielverdrag opzeggen zodat we weer baas in eigen land zijn, want beter ten halve gekeerd… Overigens, waar staat in internationale verdragen dat vluchtelingen een permanente asielstatus moeten krijgen, evenals een paspoort van het asielland, waarmee ze dezelfde rechten hebben als de autochtone inwoners van dat land?

Wetten

Indien het toezicht op of de uitvoering van wetten en regels (te) moeilijk is, dan moeten die worden veranderd. Wetten maken die verzanden in bureaucratische ambtenarij, is niet alleen zinloos, maar kost ook veel geld.

Bovendien kunnen ondoordachte wetten (opzettelijk?) ‘onvoorziene gevolgen’ hebben, die moeilijk zijn terug te draaien. Activisten, juristen en criminelen maken daar dankbaar gebruik van. Daarom is het vreemd dat belangenorganisaties wel naar de rechter stappen over absurde milieu-wetten, maar kennelijk niemand een Art. 12 procedure (wegens weigeren van vervolging) start tegen het OM over de XR-acties.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 maand geleden

Bij mijn rondreis door Nederland , is mij opgevallen dat Nederland bijna “ Kapot is gebouwd .” . Daar kunnen we uiteraard verschillend over denken , maar uitgaande van het feit dat “” Ruimte “” heel belangrijk is voor het functioneren van “” iedereen”” als ook dieren de ruimte nodig hebben . Hoe Den Haag is volgebouwd en hoeveel waanzinnige windmolens zijn geplaatst en hoeveel mensen met een Arabische achtergrond zijn in Nederland komen wonen en dat “ de Arabische cultuur “ dominant begint te worden . Bij Almere zijn een hoeveelheid “ windmolens geplaatst dat ik moet constateren dat de opdrachtgever(s) absoluut psychische problemen heeft/ hebben of helemaal krankzinnig zijn . Daarnaast blijkt de overbevolking , waaraan ik al eerder refereerde, nog erger is dan ik al dacht . We zien nu “” echt”” hoe de waanzin in de kabinetten Rutte 1,2,3, heeft “ huisgehouden en Nederland is van zijn geld en Ruimte beroofd . De “ groene vliegjes “ die jaren geleden op de voorruit van de auto zich te pletter vlogen bij het rijden op de Dijk van Leliestad naar Enkhuizen, zijn er niet meer . De schade aan onze “ biodiversiteit “ is bijna onherstelbaar , Daarnaast is de watervervuiling gigantisch en Nederland heeft aan Duitsland gevraagd “”!geen Pfas meer in de Rijn te lozen “” omdat de waterbedrijven heel veel moeite hebben het “ drinkwater “ schoon te houden . Immigratie heeft Nederland bijna tot de afgrond gebracht en het Islamitische culturele beleving begint ergerlijk te worden . Verschillende keren heb ik “” persoonlijk waargenomen “ dat vrouwen in een Boerka gekleed waren en de hoofddoekjes niet meer te tellen zijn. Ik heb dus nu “ met eigen ogen gezien en gehoord en gezien hoe Nederland in 20 jaar is weggezakt in de volledige waanzin van de demografische transitie . “” Dat ik Rutte CS als psychopaten heb geclassificeerd , is bij mijn rondreis bevestigd . Nu Omtzigt ook mogelijk de nodige morele en psychische steun behoeft , komt bij de twijfel hoe het nu verder in Nederland wel goed gaat . De waanzin van het sluiten van de gaskraan in Groningen komt door kortzichtigheid . Dat de SP de gaskraan helemaal dicht wil hebben betekent nog meer windmolens en nog meer ruimte opslokken terwijl de Groningers ruim gecompenseerd kunnen worden in de komende jaren en …… plannen maken voor “ Kerncentrales. “ nu de gasbel volledig open te houden . Ook de Socialistische Partij blijkt ongelooflijk een bekrompen houding aan te nemen . Den Haag zit vol idioten . Er zit nog voor € 500.000.000.000 in de Groninger gasbel en de SPers beseffen niet dat Nederland voorlopig uit de energie-problemen wordt geholpen En…….. onmiddellijk de immigratiestromen opheffen……. Punt uit . Let wel …… Naturam expellas Furca Tamen usque recurret . Ook het gezegde is kennelijk te moeilijk voor het linkse tuig …. en billijkheid en redelijkheid is kennelijk een “” vreemde uitdrukking “ .