Prikbord nr 925 

Duitsland is bang om gegevens bekend te maken over de nationaliteit/ achtergrond van criminelen, want dat zou tot stigmatisering (kunnen) leiden. Waarom eigenlijk?

Het willen verzwijgen van de achtergronden van een crimineel suggereert juist dat er met die groep iets aan de hand is wat de burger niet mag weten. Of dat de overheid aansprakelijk zou zijn voor de beeldvorming over buitenlanders, asielzoekers, bendes, illegalen en terroristen. Wat wordt hiermee bereikt: groepen die zich tegen de samenleving of de overheid keren, discriminatie, wantrouwen en straatgeweld? Waarom niet de (detentie)cijfers in het juiste perspectief plaatsen; zoals percentage van de betreffende bevolkingsgroep (land van herkomst/geboorte, reden van immigratie), woonlocatie (met name in de steden en achterstandswijken), opleiding, drugs en gezinssituatie (inkomen, geweld, religie, cultuur)? Want blijven ontkennen dat er iets mis is met de overheidsmaatregelen, sociale cohesie en de wetshandhaving leidt tot rellen; niet alleen in Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Demonstranten

Eerst demonstreren tegen aanpassing van de asielwetten – omdat we in een rechtsstaat leven – en vervolgens demonstreren tegen de toepassing van die wetten na een gerechtelijke uitspraak die de demonstranten onwelgevallig is. Want die ‘rechtsstaat’ betekent kennelijk: hun wil is wet.

DNB

Het bankentoezicht door De Nederlandse Bank faalt door de te lage rente goed te keuren. Die is immers het gevolg van verboden afspraken, gezien de 3,35% die een Belgische bank naar verluidt betaalt. En dit is zeker niet het eerste signaal dat er iets mis is bij deze toezichthouder.

Gevangeniswerk

Het voorstel om gedetineerden te laten werken voor de ‘kost’ is niet nieuw. Maar waarom een extra straf toevoegen, die niet geldt voor de thuiszitters met enkelband. En die ook niet van toepassing is op andere gestraften waarbij werken de ‘straf’ is? AOW-ers worden al extra gestraft door de inhouding van hun inkomen; een strafverzwaring waar rechters geen rekening mee houden. Bovendien is het beschikbare werk zo geestdodend dat het kennelijk zelfs niet in sociale werkplaatsen wordt gedaan.

Als men dan toch wil besparen op detentie, kijk dan eens naar al die ‘hulpverleners’, de reclassering en de contracten met toeleveringsbedrijven.

Zelfs van verplicht werken buiten de gevangenis is niet bekend waar de vergoeding blijft…

Goud

Na 800 mtr zwemmen met een verschil van 0,2 sec winnen, bepaalt dit de waarde van een gouden medaille? Of na een wegwedstrijd met een banddikte verliezen of een fotofinish bij het roeien.

Het meeste trieste was de 0,8 cm waarmee het puntje van de schoen – dus niet de zool – voorbij de springbalk kwam bij het hink-stap-springen: ongeldig. Moeten die technische hulpmiddelen en meetmethoden niet méér gebruikt gaan worden om de sport ‘fair’ te houden, net als met de VAR bij voetballen? Want na het neerkomen in de zandbak is 0,8 cm daar nauwelijks meetbaar; dus voortaan de afzetfout gewoon aftrekken van de sprongafstand. Nu zijn de verschillen soms meer dan 10 cm uit angst dat de sprong wordt afgekeurd; wat is dan de winnende ‘prestatie’, toeval? Dit geldt overigens ook voor ver-springen en speerwerpen.

Kinderombudsman

Als een doorsnee-gezin met twee ouders en twee kinderen € 120 per week nodig heeft voor de boodschappen, hoe kan de Kinderombudsman dan passief blijven als gezinnen met financiële problemen het moeten doen met € 50-70 per week? De voeding wordt dan zo marginaal dat er jarenlang ongezond wordt gegeten – al dan niet zonder ontbijt – en dat er feitelijke sprake is van kindermishandeling resp. -verwaarlozing. Een schande in een land waar vreemdelingen € 40.000 – 70.000 per jaar mogen kosten; per persoon! Met standaard drie (halal-)maaltijden per dag. En als mensen met schulden niet met geld kunnen omgaan, dan betaalt de bewindvoerder de wekelijkse boodschappen maar rechtstreeks aan de supermarkt, want die hebben blijkbaar zo veel winst dat in een Brabants dorp 4 verschillende merk-supermarkten compleet vervangen of verbouwd en gemoderniseerd konden worden. Ook de weken dat ze daarbij gesloten waren, worden uiteindelijk door de klanten betaald. Dus een kredietkaart van de supermarkt met een wekelijks maximum en registratie van kassabonnen, zodat maandelijks of geautomatiseerd wordt afgerekend via het kantoor van de bewindvoerder, kan daaraan eenvoudig worden toegevoegd. En levert tevens cijfers op voor het beleid en het toezicht door de Jeugdzorg of Kinderbescherming, want ook kinderen die uit huis zijn geplaatst verdienen gezond voedsel en gericht toezicht op hun leefomstandigheden.

Netanyahu

Dat premier Netanyahu kennelijk opgewassen is tegen de druk van de oorlog (economisch, slachtoffers en chantage met gijzelaars) is in de ogen van sommige commentatoren verdacht. Zij menen dat hij vooral eigen belangen dient, omdat hij (nog) niet wil aftreden. Een merkwaardig verwijt, want om tegen een dergelijke ‘beloning’ het op te nemen tegen Iran, Hamas, Hezbollah, de VS, de VN, de EU, de families van gegijzelden, de orthodoxen, de pro-Palestijnse vredesactivisten, humanitaire emoties, nabestaanden van gesneuvelde soldaten en de dissidenten in zijn kabinet is een man van het kaliber Churchill nodig. Want de ‘Stalins’ en ‘Hitlers’ van deze wereld bestaan nog steeds. En de misvatting dat een Maginotlinie, of een ‘verdrag’ van München, of een Ribbentrop-verdrag de Westerse wereld wel kan beschermen tegen de geweldsdictaturen van onze tijd, is een illusie. Het waren de Korea-oorlog, Koude Oorlog, Irak-oorlog en kernwapens die voldeden aan ‘wie vrede wil, bereide zich voor op oorlog’ met de inzet om deze te (kunnen) winnen. Niet door anti-Joodse demonstranten, de oorlogen in Vietnam en Afghanistan, de oorlog tegen Syrië, de ‘halve’ steun aan de oorlog in Oekraïne, of door naïviteit tegenover de islamitische en Chinese machtsuitbreidingen.

Olympische Spelen

Als je eruit ziet als een man, praat als een man en loopt, gooit, trapt of slaat als een man, kun je bij de OS toch meedoen bij de vrouwen. Hoe ‘sportief’ is dit eigenlijk?

PostNL (klein leed)

Eerst een monopolie willen en dan klagen over de marktwerking door mensen die geen brieven meer sturen. Dat een postbode nu vele deuren voorbij loopt (fietst), komt ook door de vele postbusnummers, de bezorging van kranten en brievenbuspakketjes door koeriers, de afhaalpunten en door de posttarieven. Terwijl zelfs medewerkers op die PostNL-punten waarschuwen dat alleen aangetekende brieven niet zoek raken.; daarvoor betaalt u echter meer dan € 10,-.

Overigens moet bij het vermelden van foute informatie over de track&trace status, de afzender zelf bij de ontvanger (bijv. overheid) gaan verifiëren! Zelfs indien duidelijk blijkt dat het om een computerprobleem gaat. Want de klantenservice – binnen een kwartier bereikbaar als men geluk heeft en eerst het telefoonnummer heeft losgepeuterd – kan alleen een klacht in ontvangst nemen, maar geen bericht sturen naar de postbusnummer-klant (met account).

Tactiek

Wat dacht Hassan toen ze op de 5000 mtr achterin het peloton bleef ‘hangen’; dat ze Femke Bol was? Want haar tactiek dwong haar de sprint in te zetten met 10 mtr achterstand; het kostte haar bijna een medaille. In ieder geval zilver.

Wolf

Dat wolven minder vaak kinderen aanvallen dan bulldogs of waakhonden, is helemaal geen geruststelling. Er zijn totaal ruim 2 miljoen honden in Nederland, waarbij een percentage als waakhond. Als we uitgaan van 2% honden die kunnen bijten (= 10% van de waakhonden en bulldogs), dan zijn dit er 40.000. Terwijl de 100 wolven allemaal bijten en in ieder geval honderden schapen per jaar aanvallen. Een onzinnige vergelijking dus.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
2 maanden geleden

@Olympische Spelen

1) reeds lang aangetoonde XY chromosomen én 2) een mannelijk hoog testosteron gehalte waren reden tot 3) uitsluiting van deze ‘sexloze big’ door de Internationale Box Organisatie .

De ‘woke’ ideologie pretendeert met alle ‘me too’ schijnvertoningen het voor vrouwen op te nemen, maar laat deze unieke kans niet schieten om de hele wereld te tarten met hun machtsmisbruik door vrouwen genadeloos in de vernieling te slaan. Zij zijn per slot van rekening slechts wisselgeld in hun ideologische perversie. Uit pure hufterigheid… Dat is ‘woke’. Laf tuig!