Prikbord nr 935

Het gebrek aan urgentie bij de beveiliging van onze communicatie-/ en datasystemen, is niet nieuw. Vele jaren geleden waren zendamateurs reeds in staat de zwakke plekken in radioverbindingen te ontdekken en te gebruiken om geclassificeerde berichten te onderscheppen.

Hun technologische kennis en vaardigheden werden volstrekt onderschat door de ‘professionals’ en eigenwijze ambtenaren, en dat werd nog erger toen de computersystemen werden gekoppeld aan datatransmissie. De onwetendheid was toen zo groot dat bij het Ministerie van Economische Zaken computers werden gekocht zonder deze aan te (kunnen) sluiten. Nederlandse hackers kregen wereldfaam in de activistenwereld en gaven zelfs cursussen aan buitenlandse sabotagegroepen. Hoeveel schade dergelijke naïviteit heeft aangericht – ook op spionagegebied – is moeilijk in te schatten, maar een voorbeeld geeft daarvan een indruk. De Pakistaanse atoomspion in Almelo waarbij niet onze inlichtingendienst werd bestraft, maar de klokkenluider! Het valt niet uit te sluiten dat ook Iran nu gebruik maakt van die blunder.

EU-beleid

Waar is het quotum-plan gebleven waarbij Nederland geen asielzoekers hoeft op te nemen tegen een afkoopsom van € 20.000 per persoon? Een koopje gezien de jaarlijkse kosten van de opvang. Waar is het plan gebleven om de instructies voor Frontex aan te scherpen? Hoe staat het met het onderzoek naar de vader van de Armeense jongen die met zijn moeder zou worden uitgezet? Waar blijven de cijfers over het functioneren van het COA? Wat is er met het onderzoek naar de kwaliteit van de voeding gebeurd? Hoeveel asielzoekers zijn er uitgezet wegens crimineel gedrag?

En wat zijn tot dusver de praktische effecten van de miljarden voor Turkije etc. om gelukszoekers tegen te houden? Waren het serieuze beleidsplannen of slechts proefballonnetjes om de (Europese) burgers gerust te stellen ter zake de daadkracht van de EU en van Den Haag? Nou, dan is dat toch echt mislukt…

Israël-discussie

Veel opiniemakers bezien de oorlog in het Midden-Oosten door hun westerse bril, waardoor de feiten en Israëlische standpunten hen ontgaan of niet interesseren. Zich daarin verdiepen gebeurt mi. te weinig; zie bijvoorbeeld de video van de toespraak van Netanyahu in de VN met al die lege stoelen. Het aantal doden en gewonden is verschrikkelijk, maar dat vinden Iran, Hamas en Hezbollah niet. Dus waarom moet het lot van de individu die het helaas treft, erger zijn door de beweerde aantallen?

Alleen omdat de ziekenhuiscapaciteiten nu tekort schieten! Daarvan is – naast de VN die toekeek hoe hulpgelden misbruikt werden – vooral Hamas de oorzaak, evenals van de bombardementen op scholen. Als ze zich aan het oorlogsrecht hadden gehouden, was Israël nu in gebreke. Maar het is geen spelletje van wie de meeste oorlogsmisdaden begaat; Israël wil ten koste van alles een einde maken aan de terreur vanuit Iran.

Vaak wordt vergeten dat de branden in Dresden en Hiroshima destijds veel meer onschuldige slachtoffers hebben gekost, terwijl – na de aanval op Pearl Harbor – de VS zelf nauwelijks bedreigd werd. Doch vooral de Palestijnen, de VN en Iran zijn NIET onschuldig en dat maakt dat we – niet alleen in ons land – het over dit onderwerp niet eens zullen worden. Intussen wacht duizenden onschuldigen een bitter lot.

Kabinet

De kritiek op enkele (onervaren) ministers neemt toe. Met name minister Agema is kennelijk een lichtgewicht; jammer voor de reorganisatie van het ministerie en de gezondheidszorg waarin miljarden worden verspild.

Als er een wapenfeit is waarmee ze zich kan profileren en enig ontzag verwerven, dan is het door de geheimhouding van het Covid-dossier op te heffen. Vervolgens haar ambtenarenbestand met 10% te reduceren en daarmee capaciteit vrijmaken om alle bureaucratie te vervangen door echte controles en financiële onderzoeken. Want Covid is niet het enige (geheime) miljardendossier onder haar verantwoordelijkheid en de weigering om bijv. naar kritische ict-deskundigen te (willen) luisteren, is opvallend bij het hele kabinet en de politiek. Intussen daalt ook het vertrouwen in de oppositie; geen enkele handreiking om met nieuwe wetgeving de fouten van voorgaande kabinetten te herstellen, maar wel kritiek op pogingen daartoe.

Libanon

Dat de VN heeft weggekeken bij de voorbereidingen van Hamas op een oorlog tegen Israël, is inmiddels volstrekt duidelijk. Dat daarvoor hulpgelden werden weggesluisd, eveneens; terwijl ook Nederland – naar verluidt – nog steeds betaalde aan Gaza/Hamas. Doch ook de VN-troepen in Libanon moeten vele rapporten aan het VN-hoofdkwartier hebben gestuurd over Hezbollah en de tienduizenden raketten die werden geïmporteerd.

Wat is daarmee gebeurd? En de rapporten over de kernwapenontwikkeling in Iran; wat is daarmee gebeurd? Of mogen we dat gewoon niet weten? En dan de rapporten van mevrouw Hennis-Plasschaert; wat is daarmee gebeurd? Laatstgenoemde lijkt vooral de instructies te volgen uit New York; met name in haar contacten met de media. Maar wat weet en kan ze echt; slechts verwijten maken aan Israël?

Vertellen hoe erg het allemaal is, zonder Iran te noemen, of is ze gewoon een van de ‘poppetjes’ die zich door de VN laten gebruiken als ‘ambassadeur’ (lees: schaamlap) voor de vooringenomenheid en machteloosheid van die corrupte organisatie? Het is daarom geen wonder dat Israël weinig respect toont voor de VN-waarnemers in het frontgebied, doch dat wisten we al sinds Nederland deelnam aan Unifil.

Miljoenenjacht

Jaren geleden was er bij het spelprogramma Miljoenenjacht al een kandidaat die niet alleen had voorvoeld dat hij de finale zou winne, maar met zijn zoon een cijferlijstje had gemaakt van de in volgorde te openen koffers. Dat lijstje klopte perfect totdat Linda de Mol ‘ingreep’ en de man in de war bracht, die vervolgens een stap oversloeg. Het kostte hem minstens een miljoen. Zondagavond was wederom een unieke uitzending: de eindkandidaat had niet alleen het voorgevoel winnaar te worden, maar zelfs de champagne, slingers en feesthoedjes meegebracht. Toch was er twijfel toen ze tijdens de halve finale bij een stand van € 50.000 op de stop-knop wilde drukken, maar door ‘toeval’ te laat was. Ze won uiteindelijk bijna een half miljoen en iedereen gunde het haar!

Polen

De aankondiging dat Polen de (parate) sterkte van de krijgsmacht wil verdubbelen en de meeste tanks heeft van de Europese NAVO-landen, heeft alles te maken met het bestaande wantrouwen tegen Rusland. De vraag is waarom andere landen die evaluatie (nog) niet hebben gemaakt. Hebben ze zich laten gijzelen door de linkse milieubeweging en pacifisten die liever geen miljarden aan wapens uitgeven, of zijn ze door de – deels mislukte – ontwapeningsovereenkomsten in slaap gesust en daardoor afhankelijk geworden van (Amerikaanse) kernwapens. Doch als je die wapens nooit wil/kan gebruiken, zelfs niet tegen Iran, dan moet er juist extra worden geïnvesteerd in de conventionele gevechtscapaciteit. Anders gezegd: hoe minder krijgsmacht, destemeer de noodzaak van kernwapens. Het is al eerder betoogd: die wijfelende houding moedigt schurkenstaten juist aan om – al dan niet met hulp van (gefinancierde) activisten en desinformatie – het Westen te testen op saamhorigheid, standvastigheid en gevechtskracht. Helaas is de NAVO voor dat ‘examen’ niet geslaagd en de Polen hebben dit begrepen, net als de Baltische staten en Finland waar al 10 jaar geleden de gevechtskracht werd verhoogd door de aankoop van 100 Leopard-tanks van Nederland..

Repliek

Journalist Wierd Duk heeft in het schunnige tv-programma Vandaag Inside de betweter Johan Derksen stevig tegengesproken over het Midden-Oosten. Met zijn op gezond verstand en (strategische) feiten gebaseerde repliek veegde hij de vloer aan met de politiek-correcte anti-Israël argumenten van Derksen. Chapeau!

Slachtoffers

In een Duitse tv-documentaire werden meerdere voorbeelden van onschuldige slachtoffers in Gaza behandeld. Getraumatiseerde kinderen werden getoond – neen, niet de gegijzelde en ook niet de met haat ‘opgevoede’ – evenals een Duits(!) gezin waarvan het huis doelwit was geweest van een luchtaanval. Volgens de tv-journalist woonde daar een Palestijnse arts die in Duitsland was opgegroeid, had gestudeerd en kort voor 7 oktober met zijn gezin naar Gaza was vertrokken (‘vakantie’?). Het kwam kennelijk niet bij de commentator op dat Hamas reeds behoefte kon hebben aan extra artsen bij hun planning van de terreuroorlog. En dat de woning mogelijk beschikbaar was gesteld op ‘voorwaarden’. Doch zelfs als de arts Hamas-aanhanger was, is het afschuwelijke lot van hem en zijn gezin uiterst triest; net als van al die weerloze vrouwen en kinderen die vooral zijn gedood door de beestachtige mentaliteit van de Hamas-terroristen en hun politieke leiders.

Soedan

Terecht wordt er gesteld dat er meer aandacht moet komen voor de humanitaire ramp in Soedan. De vraag is echter: aandacht van wie; de VN, de rijke moslimlanden (oliestaten), de Afrikaanse buurlanden, de WHO, de EU of UNHCR? In ieder geval niet van Rusland, China of Turkije die slechts hun invloed willen uitbreiden en ‘humanitair’ vertalen als ‘voor wat, hoort wat’. Ook landen die de eigen bevolkingsgroei en religieuze tegenstellingen niet in de hand hebben, kunnen maar beter wegblijven. Want beide aspecten vormen een aanleiding tot oorlogen en ander geweld waarvan vooral vrouwen en kinderen het slachtoffer worden. Wat dat betreft zit Afrika vol met slechte voorbeelden, waardoor Europa een fort zal moeten worden tegen de – al dan niet opzettelijke – toevloed van economische ‘vluchtelingen’ die soms ook nog eisen stellen vanwege hun cultuur en grote gezinnen/families.

VVD

Als het waar is wat de VVD beweert over de voorstellen die al tijdens het vorige kabinet werden gedaan om de asielstroom te ‘stoppen’ – want inperken heeft geen zin – waarom heeft de partij dit dan niet doorgezet? Dan waren ze de grootste geworden en hadden ze kunnen aantonen dat ‘rechtsstatelijkheid’ ons land niet gaat redden, zelfs niet met betere ministers en minder publicitair geblunder. Of waren de partijbelangen, doofpotbelangen, universiteitsbelangen, werkgeversbelangen, activisten-/ demonstratiebelangen (openbare orde), asielindustriebelangen, EU-belangen, advocatuurbelangen en persoonlijke belangen (Rutte) toch groter dan het landsbelang?


5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 dagen geleden

EU beleid . Waar hebben wij het over als Nederland € 20.000,— gaat betalen als een uitgeprocedeerde asielzoeker naar het land van herkomst gaat . Het is niet meer te begrijpen dat er zo met belastinggeld wordt omgesprongen , en we moeten «  afwachten «  wat er met dat geld gebeurd Mijn conclusie is ; Dat Nederland knettergek is en dat asielzoekers op eigen kosten retour moeten worden gezonden . Ach die arme mensen ….. mogen op “ onze kosten terug naar huis”…… ! Ter aanvulling merk ik op dat asielzoekers ook op eigen kosten zijn gekomen en dat het hun idee was om “ het eigen land” te verlaten . We zien dus dat het “” uiterst zieke besluit van de “ linkse bende” Nederland straat – arm maakt . Dat de heer Dorrestijn het een koopje vindt gezien de jaarlijkse kosten voor een asielzoeker , is geen argument maar een gevolg van zieke “ besluitvorming “ door de linkse krankzinnigen . Het “ linkse blok “ puilt uit van idiotisme …. Immers : Nederland is niet verantwoordelijk voor alle armen in de wereld .Dat de “ arm van geest en activist , Diederik Samson, bij zijn aantreden als Partij-leider van de PvdA zijn “ publiek “ vertelde dat de PvdA zich verantwoordelijk voelt voor alle armen in de wereld .. ….. Daar is naar EEN conclusie aan verbonden ……. Die vent is gewoon “ krankzinnig , omdat het een “ onmogelijkheid “ betreft en en HIJ te dom is dat te begrijpen …….. en……. “ zijn toehoorders onderschat …..of….. een “ statement “ wilde afgeven hoe “ sociaal en ruimdenkend “ de PvdA is . En juist dat zieke sociale gevoel wij NU opgescheept zitten met asielzoekers die € 20.000,- kunnen ontvangen om te vertrekken uit Nederland .. .en….. we hebben toch al ruim € 700.000.000,— voldaan om hen op te vangen…….. de onbetaalbaarheid is nu een feit …….. en daarmede is er dus een ander feit ontstaan … …. het is toch a-sociaal om de autochtone bevolking financieel uit te knijpen, Immers : de asielinstroom kost € 24.000.000.000,- per jaar !!!! …..voedselbanken te laten ontstaan en de armoede “ steeds omvangrijker zal worden . !!!! Dat ons sociaal stelsel , AOW , Bijstand, werkloosheid- uitkering, ziekte kosten en de invaliditeits-uitkeringen ernstig onder druk staat …… wordt door het “ linkse tuig” niet aan gedacht ……! Oogkleppen zijn ruim voorhanden.

A.R. Girbes sr
2 dagen geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Even ter aanvulling . Nederland , de belastingdienst, blijkt genadeloos te zijn voor de Middenstand , dewelke een schuld hebben wat door de “ Coronacrisis “ is ontstaan , volledig de nek om te draaien door zelfs de woning van Middenstanders in beslag te nemen ………bij het niet op tijd voldoen van een achterstand . € 24.000.000.000,- voor asielzoekers blijkt een verdienmodel , maar de middenstander dewelke en voor banen en voor het betalen van belasting zorgt , ………failliet te verklaren ……. Het gestoorde beleid in Nederland is walgelijk . Clementie is niet eindeloos …….maar begrip en een tijds factor om de schuld te voldoen …….. is het minst wat er kan worden gedaan ……….. Om te voorkomen dat de middenstand verdwijnt. Ziek Nederland zegt Drs Geert Wilders …… de toeslag-kwestie zijn we toch niet vergeten??

Paul Quekel
22 uren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Heer Girbes, leest u ook: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7137369372725006338/ Asielindustrie 24miljard, m.v.g. Paul Quekel

 Antwoord met Praktijkvoorbeeld:
Vrouwen en kinderen? Die komen bij de gezinshereniging.
Een relatie van mij had 2 Syriërs aangenomen. Zeer snel kregen ze een huis en op de vraag van mijn relatie: “kunnen we helpen met de inrichting via de kringloop”, was het antwoord: “dat is niet nodig, we krijgen 12000 euro van de gemeente en kopen alles nieuw”.

Een paar maanden later was ik weer bij het bedrijf van mijn relatie en er liepen 7 jonge kinderen rond. Ik vroeg aan hem “van wie zijn die kinderen?” van die Syriërs die hebben hun vrouwen en kinderen laten overkomen. Twee asielzoekers werden er 17.

Nu werken de Syriërs niet meer voor hem, ze vonden het werk te zwaar en genieten nu van de Nederlandse sociale voorzieningen.
Mijn relatie is van Turkse afkomst, kan geen personeel krijgen en zegt: “Nederland is knettergek geworden”.

De asielindustrie.
Toen mevrouw Rita Verdonk de toestroom van asielzoekers indamde schreeuwden velen moord en brand. Er dreigde veel asielindustrie werknemers ontslagen te worden.

Er ging toen al 7 miljard euro om in de asielindustrie en was dit vele geld voor echte asielzoekers? Nee, want velen zoals asiel advocaten, asiel psychologen, asiel psychiaters, asiel dokters en artsen, asiel leveranciers, asiel COA-medewerkers, asiel hulpverleners enz. enz. verdienen een goed inkomen uit de Nederlandse Staatsruif en dat zou op de tocht komen te staan.

De heer Gerd Leers heeft nog de voorzitter van het COA-mevrouw Albayrak ontslagen, die zich een inkomen had gegeven van 500.000 euro per jaar en in een Mercedes van meerdere tonnen reed. 
We weten hoe het is afgelopen. Rita Verdonk werd op een zijspoor gezet en Mark Rutte werd met de hulp van Gerrit Zalm gekozen tot partij voorzitter en daar ondervinden wij nu de vreselijke ellendige gevolgen van.
 
 

ronald dunki
2 dagen geleden

@ Sudan. In 1983 brak de hel al los toen het islamitische noorden het christelijke en olierijke zuiden onder de plak van de sharia wilde brengen, waarbij de Franse olieboer Total een uiterst dubieuze rol speelde.

Nu zijn er, net als 10 eeuwen geleden, minstens tien krijgsheren die elkaar de politieke en vooral economische macht (olie) betwisten. Maar, net als in de rest van Afrika is het communistisch China dat probeert met de olie aan de haal te gaan zoals het practisch alle grondstoffen uit dat gehele enorme continent controleert, terwijl andere vreemde mogendheden ook ‘olie op het vuur gooien’, variërend van een handvol Afrikaanse buurstaten tot de grote kwade pieren zoals Rusland, UAE, Turkije en uiteraard de USA.

Zelfs ‘special forces’ uit de Ukraïne hebben daar vorig jaar nog met van uw belastinggeld gekochte drones meegevochten tegen de troepen van de Wagner force. Kortom, de burgeroorlog in Sudan is ook Rutte’s onze oorlog, maar wij zijn de enigen van al die schuldigen die met de vluchtelingen worden opgescheept want het verdrag van Dublin …. Faber, verklaar nu eindelijk eens de noodtoestand en zeg die verdragen op !