Prikbord nr 931

Ook het CDA vindt dat een wijziging van het asielrecht vooraf met het parlement moet worden besproken. Terwijl het kabinet juist om gegronde redenen de oppositie pas daarbij wil betrekken als de juridische kaders vaststaan. Te vaak zijn in de afgelopen 20 jaren veranderingen gesaboteerd door een beroep op de rechter, onwil van linkse partijen, bezwaren van de asielindustrie en politieke verwijten van een gebrek aan rechtsstatelijkheid of medemenselijkheid.

Toen de VVD ooit voorstelde om illegale aanwezigheid strafbaar te stellen, werd dit weggehoond en trok de laffe VVD het voorstel in. Zelfs nu wordt al gedreigd met meer rechtszaken, terwijl het recht op interventie door de rechter juist een van de beperkingen moet worden. Overigens zouden meer rechtszaken nog langere wachttijden op een uitspraak opleveren, met meer gelegenheid tot nader onderzoek, terwijl alle dubieuze asielverzoeken meteen afwijzen een remmende werking kan hebben. Ook op de stroom gelukszoekers die met busjes over de Duitse grens komen. En, inderdaad, als je iedereen toelaat zijn er geen rechtszaken meer; behalve over de grootte van de toegewezen woning en over het ontduiken van de reeds goedgekeurde uitzetting wegens crimineel gedrag.

Intussen willen ook de burgemeesters zich mengen in deze Poolse landdag, want zij vertegenwoordigen eveneens de bevolking. Merkwaardig dat ze hun inzet kennelijk onvoldoende hebben getoond bij het vorige kabinet en wat de VNG werkelijk vertegenwoordigt moet eerst maar eens worden aangetoond. Daarvoor is veel meer transparantie nodig, zoals over de verkoop van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten aan ABN/Amro; naar verluidt ver onder de waarde.

Basisinkomen

Telkens opnieuw duikt er een pleidooi voor een gratis basisinkomen op, alsof inkomen zonder te werken een mensenrecht zou zijn. Wat het effect is op de schatkist blijft dubieus: er worden geen werkgeverspremies afgedragen, buitenlanders moeten het werk overnemen met recht op allerlei voorzieningen, de aanzuigende werking voor gelukszoekers is enorm en zwart extra inkomen is voorspelbaar.

De suggestie in De Telegraaf (16/9) dat dit vanaf 65 jaar zou moeten gelden, met een bedrag van € 1000 (per persoon?), negeert volledig de noodzaak van toeslagen en het risico van schulden maken; er valt immers nauwelijks ‘iets’ terug te vorderen boven de beslagvrije voet. Ook het risico van een toevloed van (oudere) gelukszoekers van buiten de EU, maar tevens vanuit EU-landen, wordt kennelijk weer onderschat. En een proefneming is niet nodig; die is al gedaan met tienduizenden in de bijstand en miljarden aan schuldsanering die de samenleving moet opbrengen.

Begripsverwarring

Sommige landgenoten, maar ook Poolse parlementariërs, menen dat het sturen van wapens naar een dictator die een ander land wil bezetten en oorlogsmisdaden laat plegen, hetzelfde is als het sturen van wapens naar een land dat zich daartegen wil verdedigen. Ook zijn er die het bestrijden van militaire doelen in Rusland erger vinden dan het jarenlang vernielen van burgerdoelen en doden van duizenden burgers in Oekraïne. Zijn dit ‘nuttige idioten’ of angsthazen die zich laten intimideren door de term escalatie?

Criminele organisatie

Wanneer wordt XR eindelijk aangemerkt als een criminele organisatie? Het kan toch niet zo zijn dat het OM strafrechtdiscriminatie bedrijft op politieke gronden?

Duitse economie

Van de Duitse industrieën dreigt 1/5 om te vallen. Dit zou kunnen betekenen dat Duitsland een overschot krijgt aan technische werkers, waar Nederland een tekort heeft. Of is het voldoende als de import van gastarbeiders daar wordt beperkt tot de tekorten in de zorg en andere beroepen die minder populair zijn? Niet omdat er geen kandidaten zouden zijn, maar doordat sommige werkgevers een keihard winstbeleid voeren met een minimum aan (gekwalificeerd) personeel; net als hier. Dit leidt daar tot zorgtehuizen waar ‘s nachts slechts een medewerker aanwezig is, verplichte vakantie die door de werkgever wordt gepland (soms op het laatste moment) en roofbouw op het schaarse personeel door het hanteren van absurd korte verzorgingstijden per cliënt (met tijdmeting!).

Gaza-oorlog

Pro-Palestijnse activisten die blijven aandringen op een zgn. tweestaten-oplossing, beseffen kennelijk niet dat er al twee ‘staten’ bestonden: Gaza, gefinancierd door de VN en het Westen, en Libanon waar de Palestijnen worden bewapend door Iran. De Palestijnen in Jordanië en Israël hebben daar reeds hun ‘staat’ gevonden.

Maar de VN die medeschuldig is aan de Gaza-oorlog door de financiering van terroristen, bedoelt kennelijk het ontruimen van de Westelijke Jordaanoever. Waarom Israël hiermee zou moeten instemmen, is een raadsel. De VN eist toch ook niet dat Rusland de Krim ontruimt, of China Tibet, of dat Jordanië een deel van het land afstaat, of dat de Britten Gibraltar afstaan en Indonesië Papoea Nieuw Guinea. Zelfs een ruil van Gaza tegen gebied op de Westelijke Jordaanoever, waarbij Gaza wordt ontruimd, maakt geen einde aan de plannen van Iran, Hamas en Hezbollah. Doch de Duitse minister van Buitenlandse Zaken lijkt eveneens niet te beseffen dat het Westen in oorlog is met Iran, waarbij de Palestijnse eisen slechts een excuus zijn om wapens te blijven leveren en kernwapens te ontwikkelen.

En dat de voorstanders van een Palestijnse staat straks bereid zijn die tot in lengte van jaren te financieren, zal nog moeten blijken. Te beginnen met de Arabische landen.

Kabinetsakkoord

De kabinetsplannen zijn bepaald geen omwenteling in de politieke cultuur van Nederland. Kennelijk zijn de partijen (of de ambtenaren) daar nog niet aan toe. Wel is er meer gezond verstand zichtbaar, maar een koopkrachtverbetering van 0,7% is nauwelijks merkbaar voor de burger. De vraag is wie straks de remmende factor blijken te zijn bij verdere sanering in de vele probleemdossiers: de oppositie, een regeringspartij, de rechters, de Eerste Kamer, de EU, de geprivilegieerde belangengroepen of de ambtenaren.

Laurentien

Het feit dat prinses Laurentien financieel ‘zelf haar broek op moet houden’ suggereert dat haar echtgenoot, prins Constantijn, onvoldoende inkomen heeft. Haar gedrag wordt nog opmerkelijker door de weigering om haar inkomen via een stichting die zelfs geen CBF-keurmerk heeft, te vermelden. De reden dat die stichting daartoe niet verplicht is, wordt bovendien gekoppeld aan het ontbreken van dat keurmerk. Terwijl het moet worden verbonden aan de financiering van die stichting met overheidsgeld en aan de functie die ze vervult. Het gaat daarbij om bedragen van tientallen miljoenen waarvan kennelijk (bijna) niemand weet waaraan ze worden besteed. Deze dubieuze situatie dient snel te worden beëindigd, want gebakken-lucht-banen zijn er al genoeg in ons subsidieland.

Miljoenennota

Als de minister van Financiën wil kunnen rekenen op meevallers, dan moet hij harder snijden in de begroting en de Algemene Rekenkamer meer opdrachten geven tot onderzoek. Met name naar de zorgkosten, het COA, de cultuursubsidies, het koningshuis en Buitenlandse Zaken. De kosten van de Koninklijke Stallen zijn verbijsterend in relatie tot hun functie, en dit geldt ook voor bepaalde ambassades. Wat hebben wij te zoeken in dictaturen als Iran en China etc. ? Daarnaast verdienen de bijdragen aan de provincies en gemeentes nader onderzoek, evenals de belastingvoordelen van topsporters. Doch de snelste ‘meevallers’ zijn te vinden in de rapporten van de Rekenkamer uit de afgelopen jaren… Helaas zijn de verantwoordelijken al vertrokken.

Oekraïne-blunder

De nieuwe inhoudingswet van de oude regering over de gemeentelijke taak om een bedrag te innen van Oekraïense vluchtelingen die hier een eigen inkomen hebben, werkt naar verluidt niet door blunder in de wet.

Nadat ambtenaren, adviseurs, hoogleraren, juristen, VNG, Tweede Kamer en Eerste Kamer naar het ontwerp hebben gekeken – en niets gezien? – rijst de vraag of dit een voorbeeld van incompetentie is of van sabotage.

Overigens wordt het tijd dat Oekraïners hun speciale status verliezen en als normale vluchtelingen worden beschouwd, net als de meelifters die beweren dat zij ook gevaar lopen, want de uitzondering dat ze mogen werken is al genoeg privilege in het kader van een toekomstig EU-land. Misbruik van het asielrecht hoeft hier niet te worden gestimuleerd om nog meer gelukszoekers aan te trekken, waarvan de gemeentes blijkbaar niet weten wat hun status en dagelijkse bezigheden zijn.

Timmermans

Fractievoorzitter Timmermans pleit voor een ‘Wir schaffen das‘, maar is kennelijk onwetend van het Duitse debacle. Hij wil een gezamenlijke ‘democratische’ aanpak van de noodzakelijke veranderingen, maar zonder de invloed van de PVV-kiezers of de visie van rechters. En hij wil meer eensgezindheid door de regeringspartijen uit elkaar te spelen.

Zelden zo’n ontmaskering van de linkse ongeloofwaardigheid aangehoord.

Rechterlijke dwaling

In Duitsland worden privé speurhonden door Justitie ingezet om criminelen op te sporen tegen zeer hoge kosten. Daarbij keuren rechters uiterst discutabele resultaten goed, die door wetenschappers worden afgewezen. Zoals de beweerde geur van de dader aan een kogelpunt die uit het lichaam van het slachtoffer werd verwijderd. Afgezien van de vermenging van geuren, achten deskundigen het onwaarschijnlijk – zelfs als die punt bij het laden zou zijn aangeraakt – dat er geur aanwezig blijft na de verhitting van de kogel bij het afvuren. Wat is hier aan de hand: corruptie of gemakzucht?

Wetenschap

Wetenschappers lijken hier hun eigen projecten te verzinnen, waarmee ze hun leven lang bezig (kunnen) zijn. Dit betreft niet alleen milieu en klimaat, of ruimtevaart, of een deeltjesversneller, of het ‘wereldwijde’ tsunami-waarschuwingssysteem, of de elektromagnetische spoorbaan, maar nu ook een ruimtetelescoop die naar verluidt is gebaseerd op – kennelijk meetbare – verstoringen van de zwaartekracht door sterrenstelsels(?).

Het revolutionaire waarnemingssysteem kost miljarden en omvat onder meer een ‘antenne’ van 10 x 10 kilometer op 200 meter onder de grond en een opleidingscentrum voor honderden wetenschappers. Het bericht dat de schatkist leeg is, heeft kandidaat Limburg blijkbaar nog niet bereikt.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald dunki
21 dagen geleden

Groot alarm voor alle anti-globalisten en een grove schande voor onze nep- democratie : Afgelopen week heeft Schoof’s – de facto Rutte 5 kabinet – de Nederlandse kiezers opnieuw verneukt door klakkeloos het nieuwste, puur communistische 2045 VN Pact te ondertekenen.

Ik kan dit niet anders zien dan een brutale voortzetting van Rutte’s landverraad want dit is de (nauwelijks) verborgen agenda voor de eindfase van het pad naar Big Brother’s Utopia en Schoof en zijn trawanten gaan er wéér in mee!! De EU en het WEF staan aan de zijlijn te gnuiven want er verandert helemaal NIETS in ‘woke’ Den Haag.

Hoe navrant is het dat alleen Argentinië als enige gezond-verstand land, deze smeerlapperij categorisch afwijst https://buenosairesherald.com/world/international-relations/argentina-refuses-to-sign-un-pact-for-the-future-at-new-york-summit

A.R. Girbes sr
21 dagen geleden
Antwoord aan  ronald dunki

Op het artikel «  NSC begint te rammelen » gaf ik commentaar dat de MP Dick Schoof gewoon een ambtenaar is en dat hij in een « «  kaasstolp » heeft gezeten en dat we weer op een ongelooflijk manier worden belazerd .Nu U heeft inmiddels de feiten binnen gesleept dat Schoof het Puur Communistische 2045 VN pact heeft ondertekend. En….. daarmede de bevolking in Nederland «  is belazerd « . We zien dus dat Schoof gewoon een «  Ambtelijke slaaf «  is en doet wat de VN ( Amerika ) wil . Nu blijkt Mr Dr . Baudet FvD alweer gelijk te krijgen en Wilders heeft nu het bewijs van de absolute onbetrouwbaarheid van dit kabinet ondanks dat er PVV ministers in het kabinet hebben plaatsgenomen . Het wordt echt tijd dat dat Wilders en Van Haga het Kabinet laten “ ploffen.”” De. massa heeft een “ waterijsje” gekregen van “ mogelijk “ 0,6 % meer in de knip maar….. de inflatie vreet dat onmiddellijk op. Ik heb al eens eerder geschreven dat mijns inziens , politici een groep criminelen zijn . …… en uit de tekst van het boek «  Het belastingparadijs «  van 2013 , maak ik op dat het ook nog ongelooflijke profiteurs blijken te zijn . Mijn opmerking en Uw wens is een NEXIT. Het is , mijns inziens, « DE reddingsboei » » !!

ronald dunki
21 dagen geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

FvD vroeg vanmiddag een debat aan over ondertekening in N.Y. van dit nieuwste ‘woke’ handboek voor de vernietiging van Nederland, maar zèlfs de PVV geeft géén steun…

De démise van Geert Wilders neemt zorgelijke proporties aan!

A.R. Girbes sr
21 dagen geleden
Antwoord aan  ronald dunki

Inderdaad, zorgelijke proporties ….om Wilders . We zien nu “”in de praktijk “”hoe steeds opnieuw uitgesproken woorden en zinnen dewelke de « «  geest aanvreten «  zoals rascistische invectieven , en continu beschuldigingen moeten aanhoren , waardoor het « «  verdedigingsmechanisme « «  volledig in de war raakt . Op dit punt is Frans Timmermans een echte drammer en mijns inziens een mentaal zwaar ziek figuur en slechts zijn « « super ego « «  en vastgeroeste en ingebeelde denkbeelden , ventileert , en geen enkel ander beeld of mening accepteerde . Dat Wilders zijn «  droomwens «  te kunnen regeren is uitgekomen , maar tegen welke prijs . Ik ben ook bang dat Wilders volledig zijn ondergang tegemoet gaat of hij wordt ziek . Immers : Twintig jaar de vrijheid te moeten missen is afschuwelijk …….. daar heeft Timmermans, Jesse Klaver , Rob Jetten met hun immigratie politiek , absoluut schijt aan ……en Wilders heeft de consequenties van overmatige immigratie goed in beeld en……. Dat ontbreekt volledig bij het linkse tuig . Dat ziek linkse blok in de « «  rubriek criminaliteit « «  te plaatsen blijkt de juiste classificatie/ indeling . Maar , we schieten er geen barst mee op. In het land der blinden is eenoog koning . De VVD is muisstil en……., Rutte zit nog niet in de gevangenis .

23 dagen geleden
Marijke Hauwert
19 dagen geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

Was het maar waar dat Rutte in de gevangenis zat,hij hoort er wel degelijk in, maar zoals bekend ontsnapt hij steeds de dans en krijgt hij zelfs een dikke promotie, S.G. van de Nato.

ronald dunki
23 dagen geleden

Zoals Leo hierboven al duidelijk aangeeft zijn het gevestigde belangen in de politiek en het bedrijfsleven die al decennia honderdduizenden opportunisten aantrekken als vliegen op de stroop, Nederland – als het meest communistische land na noord Korea – voorop. Daarbij wisten zij de (staats)media te corrumperen met miljarden aan belastinggeld èn monddood te maken inzake hun omvolking. Dat is voorbij, de kiezers hebben gesproken, de democratie begint te werken ondanks de sabotage van het Kartel als de drijvende kracht achter de omvolking als onderdeel van de misdadige 2030 agenda van de V.N. en de E.U., de bron van àl het ‘woke’ kwaad.  
 
Kijkt u maar naar hun jammerlijke argumentatie in de 2e Kamer, daarbij gesteund door de linksextremistische ambtenarij, die door een Baudet en Wilders simpel weerlegd en gefileerd wordt. De neomarxistische ondermijning zit diep in onze samenleving en de desperate politiek en media putten zich uit in de onderdrukking van een opkomende tsunami aan objectieve ‘desinformatie’ hierover, maar de door hen gehate feiten spreken voor zich. Kijkt u eens mee naar Spanje waar héél recente informatie (d.d. 7 juni 2024) aantoont dat, voor het eerst in de geschiedenis, de bevolking in de gevangenissen van niet in Spanje geboren delinquenten zich met 60:40 verhoudt tot in Spanje geboren bajesklanten. 
 
Europa en Spanje zijn al eeuwenlang gewend aan grote bewegingen onder de bevolking, waarbij de meest gewelddadige daarvan altijd van islamitische origine waren, maar grosso modo verliepen die bewegingen binnen dezelfde civilisaties, religie en cultuur. Maar anno 2024 komen bijna alleen maar islamitische verschoppelingen op ons af die van kleins af aan met de paplepel haat jegens de liberale waarden en westerse vrijheid ingegoten kregen. Dit, in combinatie met de expliciete instructie in de koran om ons mores te leren, desnoods te vuur en te zwaard, leidt ertoe dat nu al openlijk in Engeland en Duitsland door deze heidenen gedemonstreerd wordt om het kalifaat uit te roepen en de sharia in te voeren. In Engeland zijn al sinds decennia vele honderden sharia rechtbanken actief zonder dat de overheid daar een eind aan maakt. Engeland lijkt reddeloos verloren.
 
Let wel, alle ongeletterde ‘woke’ prietpraat dat de islam een religie zou zijn moet op de brandstapel want de haatdragende, ‘pure leer’ van de dominante sharia wil terug naar de middeleeuwen, nèt zoals in Europa de moorddadige (Spaanse) Inquisitie van het Vaticaan dit continent teisterde. Laten de ‘woke’ activisten niet vergeten dat zij de deur openen voor een als religie vermomde fascistische ideologie die gedomineerd wordt door mideleeuwse haatbaarden die, in door u gesubsidiëerde moskeeën, de in ons land geboren en getogen moslims manipuleren om onze samenleving te onderwerpen aan hun fascisme.

‘Andersdenkende’ moslims zijn er uiteraard ook, bij bosjes, maar die zijn als de dood voor de sharia terreur dus niet representatief voor de ‘woke’ goedpraterij’ van de middeleeuwse islam die ons moet onderwerpen conform de expliciete opdracht in de koran.
 
Het infantiele ‘woke’ geleuter komt voort uit hun onvermogen om in te zien dat de primitieve islam nu eenmaal geschreven is in de 4e eeuw voor een bevolking in dat tijdperk en per se niet voor een wereld die inmiddels vele eeuwen verder is geëvolueerd. Maar de zeldzaam intolerante sharia wil coûte que coûte aan de ellende uit dat tijdbeeld vasthouden in de 21e eeuw. Nèt als de al even primitieve moordenaars in Iran die nu Hamas en Hezbollah overeind proberen te houden om de aandacht van hun middeleeuwse schrikbewind jegens de eigen bevolking af te leiden.

Kortom, ‘woke’ probeert ‘andersdenkende’ moslims als prototype introduceren in de discussie over de subversieve rol van de islam in de westerse wereld, maar is blind voor de puur fascistische sharia als motor achter die dreiging. Dit is dezelfde elementaire denkfout die ‘woke’ ook maakt in hun naïeve gerel over slavernij, die in de westerse wereld al eeuwen is afgeschaft, naar hun modieuze, moreel verheven hedendaagse criteria. Dat zijn twee totaal verschillende werelden, dus laat hen dan liever eens de laffe bek opentrekken over de historische èn hedendaagse rol van de Turkse, Arabische, Iraanse en zelfs Afrikaanse slavendrijvers die nog steeds actief zijn.

Dàt pas niet in het bekrompen wereldbeeld van ‘woke’ omdat zij in hun moreel verheven, ‘progressieve’ ideologie hun originele achterban verachten en zich bij gebrek daaraan in een monsterverbond met de islam begeven. Kortom, ‘woke’ heeft de islam hard nodig in hun door zelfhaat beheerste wereldbeeld. Waartoe dat leidt zien wij als wij kijken naar uit buitenlandse ouders geboren delinquenten vs. autochtone Spanjaarden. Daaronder knalt dat bovengenoemde cijfer naar 70:30 en als wij kijken naar de categorie der misdaden dan zijn de meeste veroordelingen voor verkrachting en sexueel geweld – die daar de laatste jaren exponentiëel zijn toegenomen – van buitenlanders en die laatste golf aan ‘kansparels’ komt bijna helemaal uit islamitische landen en de sub-Sahara!
 
Dat rifraf komt hier binnen dankzij de naïviteit van de ‘woke cult’ met hun onzin over ‘mensenrechten’ maar het betreft in feite maar héél weinig vluchtelingen voor gewapend geweld die daar aanspraak op mogen maken en de helft daarvan gaat desondanks op vacantie naar eigen land. Het gaat hen om onze welvaart die wij in eeuwen zorgvuldig hebben opgebouwd en nu verkwanseld wordt door Brussel en de W.E.F. met hun maatjes als Mark Rutte en Sigrid Kaag die handig inspelen op het schuldcomplex van de politieke elite, samen met het bedrijfsleven dat goedkope arbeid prefereert boven alles. Kijk eens in Duitsland waar dankzij het desindustrialisatie-beleid van Merkel en de groenen het VW concern nu dertiduizend man op straat wil zetten
 
Een groot cultureel probleem is hier de succesvolle neomarxistische aanslag op het christelijk geloof in een poging om daarmee, in hun zelfhaat, onze samenleving te beroven van ons fundamentele gevoel van eigenwaarde en zelfrespect. Onze kiezers die dankzij de ‘woke’ indoctrinatie – van jongs af aan al dankzij smeerlapperij van D66 met hun ‘lentekriebels’ en dragqueens al op lagere scholen – de eigen waarden niet langer kennen of respecteren kunnen de religieuze motivatie van de islam niet correct inschatten en daarmee de werkelijke uitdaging voor de westerse wereld van de primitieve sharia en de moslim broederschap. 

Open grenzen en ongelimiteerde immigratie zijn daar het gevolg van en het is goed dat de kiezers zich dat nu toch lijken te gaan beseffen en de motivatie terugkrijgen om hun eigen hachje te redden.

a.r.girbes sr
23 dagen geleden
Antwoord aan  ronald dunki

In de wereldBritse vrouwen willen een verbod van sharia-rechtbankenPatrick van IJzendoorn
13 januari 2016 – verschenen in nr. 2

Londen – Ze waren bedoeld om moslimgemeenschappen te helpen en de druk op de rechtbanken te verlichten, maar de sharia courts ontmoeten steeds meer kritiek in Engeland.
Met name wegens de vrouwonvriendelijkheid. The Evening Standard publiceerde onlangs het verhaal van Aisha, een Britse moslima die wilde scheiden van haar gewelddadige echtgenoot. De zaak kwam voor een sharia-rechtbank. Ze werd bestookt met vragen. ‘Steun je hem wel genoeg? Vervul je zijn behoeften? Koken en schoonmaken?’ Uiteindelijk luidde het oordeel dat ze naar huis moest terugkeren ‘om een betere echtgenote te zijn’.
Ervaringen als deze hebben 150 mensenrechtenorganisaties en vrouwengroepen ertoe gebracht te pleiten voor een verbod op zulke islamitische surrogaatrechtbanken. ‘We willen dat vrouwen toegang hebben tot het gewone rechtssysteem’, zei Diana Nammi van de Iranian Kurdish Women’s Right Organisation, ‘in een sharia-rechtbank zijn vrouwen tweederangsburgers’.
NieuwsbriefOntvang de selectie van de dag, met op zondag een terugblik op onze belangrijkste verhalen

Inschrijven

Volgens de denktank Civitas telt Engeland 85 sharia courts, die in veel gevallen verbonden zijn aan een moskee. Deze juridische praktijk is in 2007 door de Labour-regering geïntroduceerd. Verreweg de meeste zaken betreffen erfenissen en scheidingen. Uitspraken zijn geworteld in de koran, maar hebben meestal geen juridische kracht. Het is eerder een vorm van arbitrage. Nieuw was het idee niet. Britse joden hebben ook ‘eigen’ rechtbanken.
De sharia courts kwamen onlangs in het nieuws dankzij een proefschrift van de Leidse rechtsgeleerde Machteld Zee. Choosing Sharia?, dat in boekvorm uitkomt, is een verslag van haar observaties in enkele sharia courts, zoals de Islamic Sharia Council in Oost-Londen. Een van de oprichters is sjeik Suhaib Hasan, die in het verleden heeft beweerd dat de sharia, compleet met stenigingen voor overspel, het eiland kan veranderen in een vreedzaam oord.
Volgens Zee zijn de rechters vriendelijk, maar veroordelen ze moslima’s in veel gevallen tot gehuwde gevangenhouding. ‘In een giftige mix van religieus fanatisme, cultuur en hechte gemeenschappen handhaven de sharia-rechtbanken in theorie en in praktijk de wurggreep van mannen op vrouwen’, concludeerde de 31-jarige academicus.
Het leverde de Nederlandse naast veel publiciteit ook een uitnodiging op voor een optreden bij een Kamercommissie in het Lagerhuis, in het kader van een onderzoek dat minister van Binnenlandse Zaken Theresa May heeft ingesteld. Ondertussen kruipen Engels recht en islamitisch recht naar elkaar toe. Zo zit er sinds kort een officiële rechter in de sharia court van het stadje Nuneaton.

EN…….. zij we NU AL overgeleverd aan Moslims……… Dat het VK accepteert dat er Sharia rechtbanken zijn is mij een raadsel………. maar die ” rechtbanken hebben geen juridische status en de uitspraken zijn niet bindend.” WE zien de waanzin van de TOLERANTIE in volle hevigheid.” DE westerse wereld blijkt DIEP GESTOORD TE ZIJN.

A.R. Girbes sr
24 dagen geleden

In het boek « « Het Belastingparadijs «  van Martin van Geest , Joost van Kleef en Henk Willem Smits , staat op bladzijde 182 , dat: Een belangrijke , niet te onderschatten klanten groep van «  Belastingparadijzen » zijn « «  Politici » ». De graaiende burger meester van Schiedam , of de vermeend sjoemelende gedeputeerde Ton Hooijmaijers, hoewel die via UW portemonnee een aardige slag geslagen hebben maar vooral aan politici uit dictaturen en corrupte bananen republieken . Het boek is van 2013 . Zo zien we maar weer eens , dat politici onbetrouwbaar zijn en zich vol vreten van ons belastinggeld . En niet alleen politici , zelfs Prinses Laurentien smijt met belastinggeld in 2024 . Als we het «  Nepotisme «  van Rutte en de meest incompetente tante , ex minister van financiën Sigrid Kaag , er bij optellen, dewelke ook net honderden miljoenen heeft gesmeten, dan slaat de schrik om ons hart . En dan heb ik het nog niet gehad over het boek «  Van Hester Bais , » » over de Bankfraudes . Ook ik heb eerder geschreven dat we te maken hebben met « «  super Opportunisten « «  en dat het gedrag van politici « als een deviant gedrag kunnen aanmerken » Nu de macht van Frans Timmermans, Jesse Klaver en Rob Jetten is uitgespeeld blijven deze rustig met € 140.000,— per jaar op het pluche zitten . Nu blijkt er al een begrotingstekort te zijn van € 2,500.000.000,- . En nog steeds weten we niet wat « «  de echte tekorten « «  zijn dewelke onder Rutte CS zijn ontstaan . « «  Als het om geld gaat , worden alle principes vloeibaar « « . En , Pecunia Non O’let , geeft aan dat een veelheid van «  proviseurs » ook in Nederland aanwezig zijn . En …… wetenschappers zijn de aardigste «  subsidie-slurpers »  » en weten op geniale wijze de staatskas te plunderen omdat zij de nieuwsgierigheid van velen strelen / prikkelen . Maar , de adviesbureaus dewelke advies moesten uitbrengen over Gasschade in Groningen , hebben hun «  slag geslagen en rustig € 6.000.000.000,- opgepeuzeld volgens de nieuwsberichten . En wie kijken met kwijlende mond naar de pensioenpot van € 1900.000.000.000,— , de EU en Frankrijk???

Joost Visser
21 dagen geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Inmiddels 1.2 triljoen en snel dalende.

Marijke Hauwert
19 dagen geleden
Antwoord aan  Joost Visser

De pensioenpot is verkwanseld door die krullebol die nu de baas van de NS is en zeer slecht functioneert.