Prikbord nr 930

De ware aard van activisme – het goedkeuren en gebruik van terreur tegen de samenleving – is niet alleen zichtbaar bij pro-Palestijnse ‘studenten’ en XR, maar ook bij de fractieleden van GroenLinks die achter de Hamas-brief zitten.

Door terroristen verzetsstrijders te noemen en hun misdaden goed te keuren als middelen in de strijd tegen Israël, geven ze – kennelijk onbedoeld – aan dat dan ook elk middel geoorloofd is bij de bestrijding van terroristen. Te beginnen met hen buiten de wet te plaatsen, omdat ze geen enkele juridische of politieke ‘bescherming’ verdienen.

Asieldossier

Nederland beschikt over zoveel (juridische) deskundigen, rechters en zelfs hoogleraren op het gebied van asiel- en vluchtelingenrecht, dat mag worden aangenomen dat minister Faber een dik crisisrapport naar Brussel stuurt.

Misschien mag het parlement dat ook lezen; niet alleen over de aantallen, kosten, eisen, misbruik, criminaliteit en uitzetproblemen, maar ook dat Nederland vol is en verstikt door andere EU-eisen, eigen regels, politieke onmacht en belangengroepen. Een belangrijk aspect daarin zou moeten zijn wat er nu werkelijk in internationale verdragen staat, wat de EU daaraan heeft toegevoegd en wat Nederland zelf heeft verzonnen onder druk van (linkse) activisten. Bijv. over het recht op een paspoort waarmee ongehinderd naar andere EU-landen kan worden gereisd of naar het land van herkomst wegens familiebezoek etc. Of over het recht op een woning waar in het verleden vluchtelingen en gerepatrieerde Molukkers in barakkenkampen moesten verblijven, of over het ‘recht’ om als afgewezen illegaal niet te worden opgesloten tot de datum van uitzetting, of over de definitie van veilige landen, of over de rol van hulporganisaties en Frontex etc. etc. Want als Nederland blijft zwichten voor allerlei juridische hindernissen, zoals nu al 20 jaar lang gebeurt, dan verdwijnt niet alleen het vertrouwen in de overheid, maar ook in de rechtsstaat. Overigens dienen bij de financiële aspecten de kosten van het juridische apparaat, criminaliteit, uitzetting, overheidsorganen (incl. ministeries), uitkeringen, AOW en gesubsidieerde hulporganisaties niet te worden vergeten.

Erfbelasting

Waarom het afromen van erfenissen zoveel aandacht krijgt, laat zich alleen verklaren uit de lege schatkist. Want dat kinderen van vermogende ouders het beter hebben dan andere kinderen is al eeuwenlang het geval.

Kinderen van koningshuizen, grootgrondbezitters, belastingontwijkers met buitenlandse tegoeden, topambtenaren, bankiers, profvoetballers, accountants, aandeelhouders en zorgmiljonairs – om er maar een paar te noemen – hebben een betere start in het leven dan die van het klootjesvolk. Geen reden om vooral huizenbezitters extra aan te pakken, want schilderijen, juwelen, jachten, familiebedrijven en antieke auto’s zijn ook vermogen.

Grenzen

Grenscontrole zonder zeer hoge straffen voor mensensmokkelaars, illegalen (zonder EU-papieren) en gelukszoekers met papieren, zal niet werken. Niet alleen moeten asielaanvragen toch worden verwerkt/ toegestaan, maar de maatregelen schrikken nu ook niet af. Bovendien kunnen de controles nooit waterdicht zijn zonder hekken etc. terwijl de routes door de lucht en over water blijven bestaan.

De hoop vestigen op gedogen door Brussel – zoals Duitsland doet – levert niets op zolang de illegalen niet (mogen) worden gearresteerd en vastgezet. Terugsturen naar een buurland is evenmin effectief en doorlaten naar Engeland (zoals Frankrijk nog steeds tolereert) zorgt in toenemende mate voor irritatie en smokkelpraktijken. De dooddoener dat echte vluchtelingen altijd welkom zijn, is een vorm van wegkijken van de onwerkbare verdragen en de rol van hulporganisaties, criminelen, landen van herkomst, doorlaatlanden en de EU. Want ook voor echte vluchtelingen zullen andere oplossingen nodig zijn dan ongelimiteerde gastvrijheid bieden, waarop miljoenen gelukszoekers kunnen meeliften.

Grondwater

Dat het Nederlandse oppervlaktewater wordt vervuild door meststoffen, chemisch afval en pesticiden, is mogelijk. En ook het rivierwater vanuit Duitsland heeft een (te) hoog pfas-gehalte. Maar het grondwater waarvan het oppompen geregistreerd gaat worden, heeft een heel ander probleem: Duizenden legale en illegale vuilstortplaatsen die ongecontroleerd zijn gesloten en afgedekt, omdat het zuiveren vele miljoenen kost. Per locatie! Kennelijk hebben de waterleidingbedrijven dit aangekaart, gezien alle ophef over een mogelijk drinkwatertekort.

Makkelijke taal

Aan Nederlanders en buitenlanders nieuwsberichten voorlezen in ‘gemakkelijk’ Nederlands zou voor 2,5 miljoen mensen hun taalvaardigheid verbeteren. Waarom daarvoor het nieuws wordt gebruikt, is onduidelijk. Doch de inhoud van de boodschap zou weleens kunnen afleiden van de juiste woordkeus. Ook het gebruik van spreektaal zoals makkelijk, en ‘omdat’ in plaats van doordat, of ‘zich’ irriteren in plaats van zich ergeren, ‘zich’ beseffen in plaats van beseffen (= zich realiseren), met het oogpunt (met het oogmerk?) in plaats van ‘met het oog op’ (of: ‘vanuit’ het oogpunt/ gezichtspunt…) e.d.

Beter zou kunnen zijn om de gesproken tekst te ondertitelen zodat de aandacht (in plaats van ‘focus’) tevens naar de schrijfwijze gaat, want ook daarmee hebben laaggeletterde volwassenen en dyslectische kinderen vaak een probleem.

Staken

Staken is een vorm van terreur tegen de samenleving geworden. Oorspronkelijk was het stakingsrecht bedoeld om onwillige werkgevers te benadelen en onder druk te zetten. Sinds de stakingen van de mijnwerkers in Engeland, is het een politiek middel geworden om de gehele samenleving te benadelen en de regering onder druk te zetten. Stakende ambtenaren zouden zich kapot moeten schamen, zowel door de schending van hun ambtseed als door het gebruik van een middel dat vooral buitenstaanders treft en een onevenredig grote schade toebrengt. Terwijl er andere wettige mogelijkheden zijn om regeringsbeleid te maken of te beïnvloeden.

Politie die bijdraagt tot een aantasting van de democratie en werkweigering, zou strafbaar moeten zijn. Wel de privileges van een ambtenaar aanvaarden, maar niet de consequenties van de eigen beroepskeuze. In het Britse leger was het normaal om halverwege de loopbaan een keuze te (moeten) maken; doorgaan in ‘zware’ functies of met een half pensioen een nieuwe baan zoeken. Deze regering zou zich eens moeten bezighouden met het stakingsrecht en de juridische mogelijkheden om sancties toe te passen voordat activisten de hele samenleving ontwrichten. Want dat het vooral om de ‘kosten’ of lasten van ME-inzet zou gaan, is onzin. ME-er ben je doorgaans vrijwillig en zeker niet tot je pensioen.

Syrische vluchtelingen

Wanneer wordt de verblijfsvergunning voor Syrische ‘vluchtelingen’ ingetrokken? De man die uit eerwraak zijn dochter liet vermoorden, is naar verluidt teruggekeerd naar Syrië dan wel Turkije. Bewijs dat hij ten onrechte hier verbleef, maar niet van plan was te integreren, net als zijn volwassen zoons die de moord zouden hebben uitgevoerd, maar dit inmiddels alweer ontkennen.

Voorspellingen

Activisten hebben voorspeld dat een gemiddelde temperatuurstijging van meer dan 1,50 in de atmosfeer tot een dramatische klimaatverandering zou leiden. De manier om dit tegen te gaan, is CO2-reductie waaraan Nederland een minuscuul percentage zou moeten bijdragen.

En kijk, die temperatuurstijging van de atmosfeer is al bereikt, maar de landen die daarvan het meeste te lijden hebben, zien heel andere oorzaken voor de klimaatverandering: heldere lucht met teveel zonlicht, bosbranden, El Nino, vulkaanuitbarstingen en stookgewoontes in ontwikkelingslanden. In ieder geval doen ze niets aan hun CO2-reductie.

Andere voorspellers zagen de zeespiegelstijging als de grootste bedreiging; honderden wetenschappers houden zich daar mee bezig, Maar zie, die stijging ‘valt tegen’. Inmiddels gaat de aandacht naar koraalriffen en plastic soup, ijsberen en walvissen/bruinvissen, zeehonden en windturbines op zee.

Ook de voorspellingen over het verdwijnen van bijen, biodiversiteit en van vogels (grutto’s) waren alarmerend. Doch de fruittelers hebben andere methoden om de bloesem te bestuiven, vogels sterven massaal door windturbines en de biodiversiteit leeft vooral bij activisten en wetenschappers die er hun bestaansrecht aan ontlenen. Intussen lijkt daarbij stikstof de grote boosdoener te worden; niet alleen rond ‘kwetsbare gebieden’, maar in het hele land. En sinds de experimenten met peperdure vistrappen, mislukte wildviaducten en – buizen, het onder water zetten van landbouw- en natuurgebieden, de ban op palmolie, de introductie van de wolf en het verstoken van ‘biomassa’ (lees: massale kap) lijken de deskundige voorspellers en activisten op zoek naar nieuwe doemscenario’s en gevaren zoals de uitstoot van cruiseschepen. Het zal toch niet zo zijn dat dit hun ‘verdienmodel’ is geworden? Want dat zou wellicht verklaren waarom het vliegverkeer nog steeds buiten schot blijft.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties