Prikbord nr 927

Wie heeft er destijds gelogen over het aantal nareizigers: de IND of de minister van Justitie? Want het ‘geringe aantal’ blijkt naar verluidt inmiddels over 40.000 dossiers te gaan. Allemaal ‘echte’ vluchtelingen?

Overigens als linkse partijen vinden dat er nog geen asielcrisis is, mag de term ‘asielmisbruik’ dan wel? Want het gaat niet alleen om tienduizenden gelukszoekers en vele illegalen, maar ook over de rol van de asielindustrie, politici, activisten en de kerken.

Bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur in (overheids-) organisaties wordt niet bepaald door de nieuwkomers, de vakbonden of de werkvloer, maar door de leidinggevenden. Zolang de selectie en verantwoordelijkheid op dat niveau tekortschieten, en ingrijpen zo uitzonderlijk is dat het de media haalt, moeten de politieke bazen beseffen dat wegkijken niets oplost.

Chips

Duitsland stelt een enorm bedrag beschikbaar om een chipsfabriek te bouwen. Aannemende dat dit mag van de EU, rijst toch de vraag waarom. Sinds de machines van ASML niet meer mogen worden geleverd aan China, zijn er genoeg ander chipproducenten die deze machines hebben besteld.

Vertrouwt Duitsland die chips niet of is er een geheime deal met ASML die eerder dreigde Nederland te zullen verlaten.? Het zal toch niet zo zijn dat Duitsland straks de chips gaat leveren, die China zelf niet meer mag maken?

Zoals Duitsland ook verboden onderdelen aan Iran leverde…

Franse onderzeeboot

Over de zorgen ter zake de bouw van Franse onderzeeboten voor onze Koninklijke Marine komt steeds meer naar buiten. Wat ik hierin mis zijn de werkelijke redenen waarom de Australische marine een order heeft afgezegd en daarvoor honderden miljoenen aan boete heeft betaald.

Dat die boete kennelijk aan Nederland wordt ‘geschonken’ als korting op de factuur, betekent waarschijnlijk dat wij min of meer dezelfde boten zullen krijgen waarvoor Australië heeft bedankt. Wat uiteindelijk de factuur zal worden is vooralsnog onduidelijk, want Nederland is sterk in het sluiten van contracten die niet waterdicht zijn.

Godsdienstoorlog

Langzaam begint in de westerse wereld door te dringen hoe gevaarlijk religieus fanatisme is; niet alleen door 9/11 en de slachtpartijen van IS, maar ook door de Taliban, de orthodoxe Joden, de goelags van het communisme, de moordpartijen in Indonesië en Bangladesh, de terroristen in Jemen, en de regimes in Iran, Gaza en Libanon (Hezbollah). Humanitaire overwegingen, menselijkheid, oorlogsrecht en verwoeste steden tellen allemaal niet, want het doel is ‘heilig’.

Ook de doelstellingen van Poetin gaan gepaard met dezelfde soort indoctrinatie, geschiedvervalsing en eisen tot onderwerping als de islam en het christendom in de middeleeuwen en daarna. En waar dit niet werkt blijft keiharde dictatuur over als machtsmiddel om de levens van tienduizenden op te offeren aan het geloof in het eigen gelijk en de eigen superioriteit.

In die zin kan ook het communisme van China, Noord-Korea en Wit-Rusland als een ‘religie’ worden aangemerkt. En dan rijst de vraag: hoeveel godsdienstoorlogen zijn er nog nodig om religie als machtsmiddel te ontmaskeren en voorgoed uit te bannen?

Huurhuis

De ASR wil geen huurhuizen meer bouwen, want die leveren te weinig op voor de investeerders. Maar die investeerders willen – zelfs bij de absurde verkoopprijzen – geen koophuizen meer bouwen vanwege de overheidsregels en de bouwkosten. Kan de Algemene Rekenkamer eens een onderzoek doen naar de rendementen en overige feiten, want er zijn helemaal geen graaiende ‘investeerders’ nodig. Het ABP-pensioenfonds en de spaartegoeden bij banken zijn toereikend om de woningnood in 10 jaar op te heffen. Op voorwaarde dat de grenzen worden gesloten voor gelukszoekers.

Schoolprojecten

Mensen die zich verwonderen over de hoeveelheid linkse schoolprojecten die over allerlei onderwerpen als extra lesmateriaal worden aangeboden, en grotendeels verworpen vanwege de indoctrinatie, moeten zich eens afvragen wie dit financieren. Er zijn zelfs organisaties voor opgericht – zoals Edukans – die met werkreizen en ‘scholing’ in ontwikkelingshulp de toekomstige activisten kweken, terwijl de ouders denken dat het slechts om idealisme gaat. Totdat ze een jaarrekening van zo’n organisatie doornemen.

Oekraïne-steun

Duitsland heeft begrotingsproblemen en gaat de financiële en wapensteun aan Oekraïne afbouwen. Terecht, want de enorme Russische tegoeden op westerse banken zijn nog steeds onaangetast. Bovendien heeft Duitsland hetzelfde probleem als Nederland; door de bijzondere voorzieningen voor vluchtelingen uit Oekraïne willen die hier niet meer weg. Weer eens niet goed nagedacht over de lange termijn, want ze hebben zich deels ‘onmisbaar’ gemaakt. Willen de taal leren, integreren en familie laten komen. Intussen doen ‘belanghebbenden’ net of dit voor alle arbeidsmigranten geldt met als argument de ‘vergrijzing’. Alsof arbeidsmigranten en hun families eeuwig jong blijven, terwijl ook zij meteen woningen, scholen, dokters en auto’s nodig hebben.

Rechtsstaat

Als Nederland de vermeende rechtsstaat overeind wil houden dan moeten misbruik van wetten, schendingen van (internationale) afspraken, illegale grensoverschrijding, illegaal verblijf (ook van criminelen uit EU-landen), uitkeringsfraude, nevenfuncties van rechters, misbruik van functie (corruptie), onkostenvergoeding (bestuurders), wachtgeld (politici) en van het demonstratierecht, belastingontwijking, het bedreigen van politici en ambtenaren, het vrijlaten van veroordeelden en schending van de ambtseed aan banden worden gelegd, net als leugens van advocaten. Want het recht op een eerlijk proces is niet hetzelfde als manipulatie van de rechtspraak.

Reparatie (klein leed)

Ik weet niet hoe vaak ik inmiddels een ‘gescheurde’ stofkap onder mijn auto heb gehad. Voor een paar euro heb je een nieuwe, maar voor het monteren wordt een uur gerekend. Waarom wordt er geen beter materiaal gebruikt, want sommige garages hebben al wachttijden van een maand. Of maakt dit deel uit van het verdienmodel, net als verstopte lampjes en het ‘afdraaien’ van remschijven?

Veiligheid

Het pro-Palestijnse activisme in de VS maakt duidelijk hoe het daar met de ‘integratie’ is gesteld. Uit een reportage bleek bovendien dat de leiders van demonstraties niet de opdrachtgevers zijn; hun teksten en acties worden ‘aangestuurd’. Wat dit voor de veiligheid van een land betekent hebben de immigratielanden in Europa al ervaren. Niet alleen de politiek wordt geïnfiltreerd, maar ook de veiligheidsdiensten en beveiligingsbedrijven.

In Duitsland blijkt niet in alle deelstaten wetgeving te bestaan om beveiligingsmedewerkers van dergelijke organisaties verplicht te screenen; zelfs niet als die bij of voor de overheid werken. Is dit dezelfde naïviteit of slordigheid als bij ons rond de VOG (verklaring omtrent gedrag)?

Vlerken

Het sarcasme en venijn waarmee over minister Faber wordt gesproken door tv-presentatoren en hun gasten bevestigen het gebrek aan fatsoen van de vlerken die onze tv-schermen ‘bevolken’. Het valt te hopen dat dit niet is georganiseerd door de asielindustrie of het activistencollectief binnen de media, want dit grensoverschrijdend gedrag is om je kapot te schamen. Intussen maakt de politieke oppositie zich drukker over de woordkeus van Faber dan over de (achtergronden van) de asielproblemen. Kennelijk bang dat het vorige kabinet een rode kaart krijgt?

Werkgelegenheid

Het bedrijfsleven wil meer subsidies voor nieuwe bedrijven; waarom? Heeft Nederland nog meer werkgelegenheid nodig of zijn starters zo weinig levensvatbaar dat de banken er geen vertrouwen in hebben, tenzij tegen veel te hoge rentes?

Zware beroepen

Wat is er zwaar aan het beroep van een politieagent die boven de 60 is? Dat hij/zij fysiek in conditie moet blijven; waarvoor? Bureauwerk/ aangiftes, meldkamer, vakbondswerk, verkeerscontrole, back up voor boa’s, opleiding/begeleiding, leiding geven, recherchewerk, voorlichting op scholen of stand by voor oproepen bij calamiteiten? Want als ME-taak, nachtdienst, arrestatieteam, beveiliging en buurtagent niet meer mogen of gewenst zijn, dan blijft alleen het surveillance-rijden over als ‘buitenwerk’. Samen met een minder ervaren collega moet het dan toch mogelijk zijn om al die gevallen van huiselijk geweld, drugs dealen en sociale ontsporing – waarbij Maatschappelijk Werk geen tijd of geen zin heeft – te blijven afhandelen en melden. Dit geldt overigens ook voor het leger; met name in vredestijd.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a.r.girbes sr
1 maand geleden

RECHTSTAAT .
In het Handboek ” de Staatsinrichting van Nederland ” staat nadrukkelijk
!. Het geldende recht moet gezag hebben, dit is alleen mogelijk als ” rechtvaardigheid in dat recht door het volk wordt erkend”. 2. Het opzettelijk spreken van ONWAARHEID , de leugen is volgens strenge regels van de moraal….. verboden. 3. Het recht heeft dus tot doel de gedragingen van mensen in het maatschappelijke verkeer te regelen. maar “”” het dient voor de beveiliging van individuele belangen, stoffelijke en geestelijk maar ook om de belangen van de gemeenschap als GEHEEL te verzorgen.***

Daaraan wordt regelmatig NIET voldaan ….** Want het recht op een eerlijk proces is niet hetzelfde als manipulatie van de rechtspraak.**

Omdat ” de Overheid ” vaak een ” filosofische” kijk op de rechtspraak heeft, gezien het proces van Wilders, PVV, en Van Meieren, FvD, moet ik helaas constateren dat het recht in Nederland eigenlijk een “elitaire zaak” betreft waarvan de elite ” gretig gebruik maakt”.

Het ” selectieve ” van de aanklacht en vervolging door het Openbaar Ministerie is voor mij een doorn in het oog. Zoals al vaker is geschreven in een commentaar of column, zal een ” grote schoonmaak bij het OM noodzakelijk zijn, ” Wijlen Prof dr. Bob Smalhout schreef boven zijn column bij de Telegraaf, op 2 Augustus 2008, de aanhef ,”” OVERHEIDSTERREUR ”. ** Wie nog denkt dat wij in een vrij en democratisch land wonen, LOOPT MET OOGKLEPPEN OP : Aldus Smalhout.

En, dat is al 16 jaar gelden…….. !!! Smalhout schrijft verder: ” We worden waar mogelijk dom gehouden en via bedrieglijke formuleringen gekoeioneerd. **

De ” grote schoonmaak luxe maar noodzaak”.

A.R. Girbes sr
1 maand geleden

Huurhuizen . Ook ik heb verschillende keren gewezen op het feit dat immigratie een enorme ontwrichting aan de maatschappij zal brengen , en daar zijn goede argumenten voor . Ongeveer 65 jaar geleden was er ook “ woningnood”” , maar dat was nog het gevolg van de Tweede Wereldoorlog maar was wel het begin van “ arbeidsmigratie “ en daardoor ook er al een buitenproportionele bevolkingsgroei was , maar dat werd niet als “ hinderlijk ervaren omdat er “ toen” nog voldoende ruimte was en de industrie had goedkope arbeidskrachten . NU … heeft immigratie een absurd hoge graad van een maatschappelijke ontwrichting en daardoor Nederland TE VOL is van mensen en en er GEEN oplossing is “ het demografische volume “” te verminderen . Het komt door het werkelijk walgelijke “ politieke beleid . De consequenties zijn op schouders van de Autochtone bevolking gelegd. De instandhouding van “ de woningnood “ doordat de prijzen van woningen “ krankzinnig” zijn gestegen waardoor een zeer grote groep jonge mensen geen woning kunnen vinden op een betaalbaar niveau . Dat een gemiddelde prijs van een woning € 456.000,— is zal ook remmend werken op de noodzakelijke oplossing . Aldus constateer ik “ alweer” dat we met absolute incompetente bestuurders hebben te maken en bij de linkse partijen er GEEN besef was/is dat overbevolking door immigratie is ontstaan en de “ ontwrichting “ eigenlijk een criminele daad is , door incompetentie. “ immers : Er is een Maatschappelijke bijna onomkeerbare situatie ontstaan waardoor zeer veel mensen geen woning hebben en aldus geen gezin kunnen stichten wat de “ de ontwrichting “ op een onaanvaardbaar niveau ligt De opportunisten varen er wel bij door hoge huren te vragen .De ideologie van het globalisme en de gelijkheid- ideologie van linkse idioten heeft zeer negatieve effecten op herstel . De invloed van de VN en het WEF zal zeker invloed op het politieke beleid hebben . En, niet vergeten dat ook de Europese Unie en vooral de doelstellingen van de oprichters van de EU , eigenlijk een grote illusie betreft . De Nederlandse soevereiniteit zou al voor 50% zijn overgedragen aan Brussel . Nu weten we dat Nederland een van de Rijkste landen is binnen Europa Maar , desondanks de armoede groeit omdat Nederland te veel financiële verplichtingen heeft aangegaan door Playboy en psychopaat Rutte . Dat de pensioenfondsen meer in woningen zou moeten beleggen is niet verstandig als geen onmiddellijke stop komt op immigratie. Veronderstellingen en/of nieuwe beleidsvorming komen in de verdrukking als de linkse idioten aan het politieke roer blijft zitten . De onoplosbaarheid van zeer relevante problemen is dan een feit en dat houdt in dat er een toenemende demografisch spanningsveld ontstaat en , zoals iemand op YouTube verkondigde , de “”pleuritis “” zal uitbreken omdat er niet aan de basisvoorwaarden wordt voldaan door …. Ziekelijke incompetentie en regelzucht binnen het ambtenaren corps ter consolidatie van baan en salaris . Dat er € 1.000.000.000,— mogelijk zal worden bezuinigd op ambtenaren blijkt noodzaak ……. Het realiseren daarvan zal niet zonder “ politieke rellen “ verlopen , is mijn indruk.