Prikbord nr 926 

Het aantal burger slachtoffers en ‘vermisten’(?) in Gaza zou inmiddels 40.000 bedragen, volgens Hamas, maar de betekenis daarvan is gering zo lang niet duidelijk is hoeveel Palestijnen alsnog naar Egypte zijn gevlucht, hoeveel terroristen zijn gedood of zich in Israëlische gevangenschap bevinden, hoeveel Hamas-functionarissen zijn gedood of naar buurlanden vertrokken, hoeveel doden zijn te wijten aan ziektes en honger etc.

Bij een recente aanval op een commandopost van Hamas was sprake van meer dan 90 slachtoffers (waarvan 19 terroristen?), wat werd bijgesteld tot ongeveer 40, maar de media namen die ‘correctie’ traag of helemaal niet over.

Corruptie

Het verzwegen opblazen van een gasleiding naar West-Europa; zonen van de elites, die niet naar het front gaan, maar vakantie vieren in het buitenland; soldaten die voor hun eigen uitrusting moeten betalen; wegen die niet worden aangelegd met asfalt of beton, maar met waardeloze troep; en wapens die worden verkocht en naar het buitenland gaan. Neen, dit gaat niet over Rusland, maar Oekraïne waar de corruptie weer helemaal terug is of nooit is weg geweest.

Dreigende Jeugdzorg

Niet alleen de sportwereld en publieke omroepen zijn bang voor kortingen op hun gesubsidieerde budget. Ook de Jeugdzorg voorziet de noodzaak om efficiënter te moeten werken, met minder incompetente managers en minder fouten?

Daarom wordt het kabinet onder druk gezet met spookverhalen over dreigende faillissementen alsof al die verspillingen, fraude en wanprestaties in het verleden niet hebben plaatsgevonden. Failliet (willen) gaan terwijl men gewoon doorbetaald wordt voor de diensten die wel worden geleverd, is het ultieme bewijs van mismanagement. Uitdunnen dus.

Gaza-oorlog

Als de Amerikaanse inlichtingendiensten zo competent zijn dat ze Duitsland en Oostenrijk kunnen waarschuwen tegen terroristen, dat ze Oekraïne van militaire inlichtingen kunnen voorzien, en dat ze de MH-17 aanval op geluidsband hebben, dan weten ze ook of de Israëlische doelen in Gaza commandoposten van Hamas zijn. Waarom dan die kritiek uit Washington over de onschuldige slachtoffers die uiteindelijk door Hamas worden veroorzaakt en die nog steeds weigert om de gijzelaars vrij te laten?

Intussen is de hele Gaza-bevolking door Hamas gegijzeld met tienduizenden onschuldige slachtoffers. En wat hoopt Hamas daar mee te bereiken, nu de wereld de ware aard van terreur beseft? Toch niet een nieuwe terreurstaat op de westelijke Jordaanoever? De kritiek van de Hamas-aanhangers in de VS kan zich beter richten op de VN die kennelijk niets heeft gedaan met de meldingen over UNRWA. En op de eigen regering die gewoon doorging met de financiering van het Hamas-regime, net als Nederland. Nu er in Libanon een vergelijkbare situatie ontstaat, omdat de bewapening van Hezbollah door Iran jarenlang werd genegeerd in de VN, VS, EU en NAVO, is ‘iedereen’ plotseling wakker en vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Misschien toch eens aan de inlichtingendiensten vragen wat er met hun informatie is gebeurd? Want, inderdaad, de EU is medeschuldig aan de slachtoffers in Gaza, maar op een andere manier dan de (pro-Palestijnse) demonstranten beweren.

Libanon

De ‘internationale gemeenschap’ wil niet dat Israël terreurcommandanten uitschakelt, want dat escaleert. Hierbij ‘vergeet’ men dat juist de slappe houding tegenover Iran en Libanon het anti-Israël conflict heeft gevoed. In de Hezbollah-steden van Libanon wonen geen onschuldige burgers, maar zit de vijand, net als op de westelijke Jordaanoever. En dat het Westen dit wenst te negeren – evenals de ontwikkelingen in China, Noord-Korea, Wit-Rusland en Turkije – heeft een prijs die niet aan Israël kan worden verweten.

Overigens willen de islamitische landen in het Midden-Oosten geen Palestijnse Staat, tenzij het Westen dit financiert, want die staat is niet levensvatbaar. Anders had Jordanië, Qatar, Turkije, Egypte of Iran wel grond aangeboden. Doch het gaat niet om land, maar om macht ten koste van Israël. En dan zijn de beweerde 40.000 burger slachtoffers geen reden voor Hamas om de gijzelaars vrij te laten en zich over te geven; zelfs niet aan een VN-leger. Libanon is inmiddels gegijzeld door Hezbollah en de corrupte elites, waarbij de volgende ‘Gaza-oorlog’ zich reeds aftekent. Want de eis dat Israël moet onderhandelen met Hamas over een (tijdelijk) staakt het vuren, houdt in dat de doelstellingen van de terroristen – in het bijzonder Iran – worden bereikt. Het nemen van gijzelaars loont en zorgt ervoor dat de gevangen terroristen (moeten) worden vrijgelaten. Wat al snel kan leiden tot een aanval van Hezbollah, terwijl Israël niet mag ‘escaleren’. Is het Westen zo zwak en chantabel geworden dat zelfs Gaza moet worden herbouwd?

Macht van activisten

Ook in Duitsland wordt de steeds grotere ondemocratische macht van activisten zichtbaar; met name onder het mom van milieubescherming. Het wordt tijd dat Brussel en de nationale regeringen dit via de wet gaan indammen; dan wordt meteen zichtbaar welke keuze bepaalde politieke partijen hebben gemaakt: het belang van de samenleving of de macht om te saboteren. Sinds het blokkeren van spoorlijnen door linkse activisten, bedreiging van de zakenpartners van Zuid-Afrika en massale demonstraties, hebben ze hun ‘wapens’ uitgebreid tot de sabotage van computernetwerken, de media, rechtszalen, belemmering van de uitzetting van illegalen, en aanvallen op kerncentrales, bedrijven en kazernes. In Duitsland werd recent een kazerne gesloten wegens vermeende vergiftiging van het drinkwater. Waarom wordt dit allemaal getolereerd en soms zelfs gesubsidieerd, want het gaat om criminele organisaties? In de VS is zelfs bekend welke daarvan ondersteund worden met Russisch geld en toch zijn toegestaan.

Oog om oog

Oekraïne moet bij de aanval op de ‘provincie’ Koersk niet de fout maken om wraak te nemen op Sovjet-burgers. Want dat zijn zeker niet de daders van de Russische oorlogsmisdaden. Bovendien verlagen de Oekraïense soldaten zich dan tot de wreedheid van Poetins troepen en lopen het risico dat de wapensponsors beperkingen gaan opleggen aan het inzetten van de geleverde wapens. Dus met oog om oog, tand om tand heeft Zelensky niets te winnen.

Natuurlijk is het gewenst om vluchtelingenstromen op gang te brengen zodat Moskou beseft dat het voortduren van de oorlog steeds meer gezichtsverlies oplevert, maar dat vernemen of begrijpen gewone Russen toch niet. Hersenspoelen, fake-nieuws en censuur hebben tientallen jaren de geesten misvormd, terwijl onafhankelijke critici werden opgesloten of erger. Het ware gezicht van een dictatuur wordt het best zichtbaar als die aan de verliezende hand is: in Venezuela, in Iran, in Noord-Korea, in Zuid-Afrika, in Wit-Rusland, in Gaza en in Rusland.

Parijs

De keuze van Parijs als centrum van de Olympische Spelen heeft schitterende beelden opgeleverd. Maar ook het enthousiaste publiek heeft sterk bijgedragen aan de sfeer en de motivatie van de deelnemers. Die toeschouwers in de stadions hadden vertrouwen in de veiligheidsdiensten en beveiligers, maar over enkele weken – na de Paralympics – zal Frankrijk weer (moeten) overgaan tot de orde van de dag. Want het feest in Parijs heeft de problemen van Frankrijk, de EU en Oost-Europa niet opgelost.

En ook de media zullen weer aan het werk moeten om betrouwbare informatie te verzamelen en te presenteren. Helaas heeft Nederland daarvoor geen gouden plak verdiend. Intussen wordt topsport weer met (meer) geld verbonden alsof dit meerwaarde heeft voor ons land.

Een suggestie die snel wordt ontmaskerd als we de ‘meerwaarde’ van de Chinese of Amerikaanse medailles in beschouwing nemen: nihil. En de tegenvallende resultaten van Duitsland komen niet door gebrek aan geld, maar aan talent of geluk zoals bij het mannen-hockey. Of Duitsland daardoor minder ‘op de kaart staat’? Intussen neemt de sportverdwazing alleen maar toe, met een leger aan (financiële) profiteurs op allerlei terreinen. En wat te denken van een ‘begeleidingsteam’ van 15 man/vrouw voor een meisje dat op topniveau aan break dance wil meedoen?

PVV

Als de PVV zich bij de onderhandelingen heeft laten gijzelen door de VVD, dan moet snel de confrontatie worden gezocht. Want de partij heeft lang genoeg kunnen nadenken wat er met ons land moet gebeuren, maar nu blijken er helemaal geen plannen te zijn. Zelfs niet om het zomerreces te bekorten, nadat het parlement maanden op halve kracht heeft gedraaid, en meteen aan de slag te gaan. Minister Agema weet blijkbaar niet hoe ze de gezondheidszorg gaat herstructureren, minister Faber niet welke wetten ze gaat veranderen en minister Keijzer niet welke noodmaatregelen ze gaat toepassen om de bouw van woningen op stoom te krijgen. Kennelijk bepalen de ambtenaren nog steeds het beleid, terwijl de toestroom van buitenlanders blijft groeien en het kabinet niet weet welke EU-richtlijnen genegeerd gaan worden. Als de premier dan ook nog gevoelig blijft voor het imago van zijn regering, de invloed van rechters en ambtenaren, de dreigementen uit Brussel en voor het media-offensief van de milieudrammers, dan wordt het weer pappen-en-nathouden. Precies wat de VVD beoogt, want daar gaat het doorgaans niet om het landsbelang gezien hun rol in de Rutte-kabinetten.

Rechtsmisbruik

Het misbruik maken van het gebrek aan capaciteit bij de politie en het OM leidt niet alleen tot oplichtingsdossiers die worden geseponeerd, maar ook tot onbestrafte valsheid in geschrifte, meineed en tot chantage door misbruik van het klacht- of bezwaarrecht. Dat bouwbedrijven klachten ‘afkopen’ zou even strafbaar moeten zijn als geen aangifte doen, want het gaat soms om tienduizenden euro’s. Juist prioriteit geven aan dergelijke aangiftes en ook ongegronde bezwaarprocedures sanctioneren met een kostenveroordeling, kunnen dergelijke misstanden indammen. Dit vergt wel een snelle afhandeling, maar daarbij stuiten we op een ander probleem. Ook de rechterlijke macht heeft onvoldoende capaciteit waardoor wachttijden kunnen oplopen tot maanden!

XR

Kan het zijn dat Extinction Rebellion zich aangemoedigd voelt door Amsterdamse bestuurders om het nieuwe kabinet eens uit te testen? Het ‘blokkeren’ van een sluis is gewoon strafbaar, maar de politieke wil ontbreekt om aan dergelijke terreur een einde te maken. Misschien worden wel de extra kosten verhaald op XR, want het gaat hier om tienduizenden euro’s. Ook de media zijn een offensief begonnen om een aantal bewindspersonen te beschadigen; tot dusver is dit niet gelukt. Doch premier Schoof moet zich realiseren dat dit land geen aardige of sportieve of beleefde of bescheiden bestuurders nodig heeft, maar doeners, beslissers en competente debaters. Dus zeker niet aanschuiven bij onbenullige tv-programma’s, maar het Engelse gezegde in gedachten houden: familiarity breeds contempt. Namelijk afstand houden en scherp zijn om minachting wegens een makke houding te voorkomen.

Vakantie

Dat de tv-wereld kennelijk nog met vakantie is blijkt niet alleen door de herhalingen van uitzendingen, maar ook door de overdaad aan praatprogramma’s die dezelfde nieuwsonderwerpen ‘behandelen’ en vaak met dezelfde gasten. Ook veel crimi’s, jeugdprogramma’s en andere series (huizenjacht) worden – al dan niet herhaald – uit het buitenland overgenomen; soms met kromme vertalingen of rare stemmetjes en nepapplaus.

Doch overname van relevante buitenlandse documentaires – zoals over de spion Günter Guillaume en Willy Brandt – is helaas minder normaal. Liever onervaren ‘journalisten’ die onzinnige teksten bazelen over Srebrenica, Gaza, Nederlands-Indië, het koningshuis, het milieu, voetbal, China of Rusland. Afgewisseld met eindeloze reclameblokken en beelden uit archieven. Dan zijn de Belgen ‘eerlijker’ : gewoon geen uitzending op dat kanaal. Overigens mag die Duitse documentaire best worden herhaald, want het is een les over de infiltratie van de politiek, de ambtenarij en netwerkorganisaties door spionnen, activisten en saboteurs.

Vrouwen in de politiek

Mevrouw Von der Leyen wil meer vrouwen op topfuncties in de politiek. Merkwaardig dat iemand die zo heeft gefaald, meent een voorbeeld te kunnen zijn voor de slagingskans van meer vrouwen. Zou ze haar herverkiezing als een schouderklopje beschouwen of als een bewijs van domheid van de stemmers?


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
1 maand geleden

Dick Schoof , minister President , komt knokken in Brussel . Bron : Elsevier 27 juli 2024 . In het artikel staat: “ Von der Leyen is “”” bij gebrek aan stevige leiders “” in de grote landen misschien wel de machtigste politicus van Europa ……. Toen ik dat las begon mijn maag op te spelen . Met een « «  zwakke bondskanselier Olaf Scholz in Berlijn en een verzwakte president Emanuel Macron in Parijs , is er van de eens almachtige « «  Frans- Duitse motor « «  weinig over . En verder , “” volgens insiders , regeert Von der Leyen via een “ presidentieel systeem : “” Is zij de BAAS en neemt beslissingen , DESNOODS buiten de eigen Commissarissen ! Het is toch niet waar??? Dat zo’n trut ( een feministe ) Geheel Europa kan besturen , is mijns inziens in het absurde . En , “”” het is dus cruciaal dat Dick Schoof haar vertrouwen en sympathie wint “”. Europa in mijn opinie gewoon stuurloos omdat er geen “ sterke leiders in Grote landen zijn””! Van Macron weet ik het wel en Frankrijk heeft een “ onoverkomelijke schuld probleem “”. ( ongeveer € 3000.000.000.000,— ) Ik heb al eerder geschreven dat Bederland uit de Europese Unie moet stappen…….. waarom ……. We hebben net een vrouw , Sigrid Kaag op financiën gehad en nu zal feministe ons kunnen besturen??? Nu van “” ALLE kanten instabiliteit naar Europa loer en strategische autonomie voor de EU op gebieden als energie , voedselzekerheid en grondstoffen , noodzakelijk is “”” kan een sterk en welvarend Nederland niet in “ isolement “ opereren . De schrijver in Elsevier meent dus dat Nederland als “” SUPERBANK “ zou moeten functioneren …… maar vergeet dus dat Nederland “ onverbiddelijk naar de verdommenis gaat omdat er GEEN andere sterke landen zijn , zelfs Duitsland blijkt grote problemen te hebben . En de Europese Centrale Bank heeft er een puinhoop van gemaakt . Nederland als een UNIEK spaartegoed en ongeveer € 1600.000.000.000.,- aan pensioenreserves heeft , staan de AASGIEREN in de rij om een aanval op die tegoeden voor te berijden . Laten we niet NAÏEF zijn …… Ursula Von Der Leyen is zeker in staat om bevel te geven de Spaartegoeden te laten “ beleggen “”. We hebben toch al een absoluut incompetente tante aan de “ geldkraan “” gehad en dat moet niet opnieuw gebeuren . De aasgieren hebben slogan ….. Pecunia non O’let , en alle principes smelten als sneeuw voor de zon . Mijn stelling “ onmiddellijk uit de Europese Unie te stappen en de Euro te ontbinden “ is mijns inziens de enige manier om de spaargelden en pensioen – reserves in Nederland te houden . Want ik ben ook bang dat Dick Schoof het niet kan bolwerken in Brussel .

A.R. Girbes sr
1 maand geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Ik heb gemerkt dat er enkele spelfouten zijn , in het commentaar , mijn excuses .

A.R. Girbes sr
1 maand geleden

Het benoemen van feiten is helaas niet voldoende om een commentaar “ kracht “ te geven en de lezer te beïnvloeden . “ Immers: Als Ursula von der Leyen “ meer vrouwen in topfuncties wenst, is dat zuiver feministische kletskoek . Want het gaat niet om vrouwen, hoe intelligent ze ook mogen zijn , het gaat om de capaciteit om te kunnen nadenken en “ democratische “ besluiten te kunnen nemen . Maar, zoals al heel vaak door linkse deugers is bepleit , dat ten minste 30 tot 40% vrouwen in topfuncties moeten komen . We zien hoe Sigrid Kaag ( D-66,) zich heeft ontplooit op financiën als de onvoorstelbare incompetente trut , Attje Kuyken ( PvdA) als super kletskous zich heeft gedragen en Mevrouw Torenburg ( CDA) een ongelooflijke naïeveling was . En, hoe zat het alweer met Judith Sargentini Europees Parlement :” Ze deelde ons mede dat er geen greintje bewijs was dat Moslim- activisten zich tussen de vluchtelinge zouden begeven . De bewijzen van het tegendeel is nadien duidelijk . We zien dus dat Von der Leyen ook gewoon een ziekelijke , feministische attitude blijkt te hebben . Ook zij is te dom de realiteit te bepleiten dat “ Bewezen bestuurscapaciteiten “ prioriteit nummer ÉÉN moet zijn . Europa gaat ten onder aan psychische wrakken dewelke ons willen besturen . Kijk naar Drs Frans Timmermans , de vijf talen kletskous , dewelke niet in staat is de harde Geografisch Demografische werkelijkheid te zien omdat zijn “ credo “ nog steeds de gelijkheid predict …… wat NIET bestaat . Die onmogelijkheid te beseffen is hem vreemd . Ik wordt dan ook “ kotsmisselijk “ van dergelijk figuren omdat de lobbyisten en salarissen de aasgieren aantrekt dewelke weliswaar een verbale “ vrede” hebben , maar NIETS toevoegen aan een democratisch bestuurlijk instituut , zowel in Nederland als “ zeker” in Brussel dat aan de leiband loopt van Amerika . Nederland uit de Europese Unie en uit de Euro -Unie is mijns inziens de oplossing …….. We zien nu ook Brekelmans ( VVD ) stotteren als hij wordt er geconfronteerd met zijn eerdere uitspraken inzake het opblazen van de “ Nordstream Pijpleiding door Rusland terwijl nu blijkt dat Oekraïne kennelijk de dader is …… ! Fantasten …… Pseudologie Fantastica . En …….. de burger betaalt zich scheel…..! En , helaas moet in nu gaan twijfelen aan de Nieuwe Minister President Schoof of hij voldoende beseft dat Nederland door de Kabinetten Rutte is leeggeroofd…….. hij zou nu al pleiten voor “” pijnlijke bestuurlijke beslissingen “ de Nederlandse financiële situatie . Rutte en Kaag behoren in de gevangenis ……! Dat moet hij zeggen .