Prikbord nr 922

Het wemelt van de adviezen aan de nieuwe regering, maar ook waarschuwingen en zelfs bedreigingen. Daarbij gaat het niet alleen om chantage door grote bedrijven over belastingen, buitenlandse werknemers, vertrek naar het buitenland of reductie werkgelegenheid/welvaart, maar ook om behoud van subsidies.

Want Nederland heeft veel meer ambtenaren dan op de loonlijst van de overheid staan; namelijk in duizenden permanent gesubsidieerde stichtingen met jaarlijkse geldstromen waarvan vorstelijke salarissen en pensioenen worden betaald. Voorts de waterschappen, adviesorganen, bepaalde industrieën/onderzoekscentra en de vele toezichthouders; om er maar een paar te noemen. Het Rode Kruis krijgt zoveel geld, dat er voedselbonnen van kunnen worden weggegeven; overigens een taak van de gemeentelijke armoedebestrijding. En het aantal vaste medewerkers van Vluchtelingenwerk is in een paar jaar tijd 5x zo groot geworden. Overigens is er veel geld te besparen door eens grondig in al die subsidies te snijden. Als de schatkist leeg is, kan de staatsruif niet boordevol zijn. En de belastingbetaler heeft, net als de regering, geen flauw idee waaraan al die miljarden worden besteed. Niet alleen afkomstig van de rijksbegroting, maar ook van provincie, gemeente, Postcodeloterij, donaties en collectes. Vooral in de cultuursector waar veel heilige huisjes bestaan en (te) weinig jaarrekeningen om verantwoording af te leggen. De voorbeelden van verspilling, salarissen, reiskosten en ziektepercentages zijn verbijsterend; nog afgezien van dubbelfuncties en dubieuze transacties.

Brussel

De dreigende taal uit Brussel, dat Nederland zich aan de asielafspraken moet houden, begint absurd te worden. De vorige regering had reeds bezwaren tegen die ‘afspraken’, omdat ze in strijd zijn met het Dublin-akkoord, de definities van asielzoekers en gelukszoekers, de verstrekking van EU-paspoorten en met het recht op uitzetting van uitgeprocedeerden.

Bovendien zou er een nieuwe verdeelsleutel komen, waarbij het quotum kon worden ‘afgekocht’. De landen die al niet meer meedoen – Polen. Hongarije, Denemarken – of eigen beleid hebben (zoals België, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Italië en Duitsland dat weer grenscontroles heeft) of mede vanwege het asielbeleid de EU hebben verlaten (Groot Brittannië), trekken zich van EU-dreigementen weinig aan; waarom zou Nederland dit dan wel doen? Omdat hier de asielindustrie het voor het zeggen heeft, met onvoorstelbare verspillingen? Intussen heeft Duitsland al vele tientallen mensensmokkelaars opgepakt aan de grens, evenals gezochte criminelen, wapen- en drugssmokkelaars en voertuigen met gelukszoekers.

Duitsland

Hoe komt het toch dat de Nederlandse media ‘alles’ (willen) weten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en daar eindeloos over schrijven, maar kennelijk niets weten over het windturbinesdebacle daar of over bepaalde EU-kwesties en ander Europees nieuws. Zo heeft Duitsland naar verluidt bij een van de voorbereide sanctiepakketten tegen Rusland als enig EU-lid tegengestemd; zelfs Hongarije stemde voor. De achtergrond daarvan zou even belangrijk kunnen zijn als de wapensteun van China aan Poetin, maar de media hier zwijgen. Is dit desinteresse of een vorm van EU-censuur? Want ook over de Duitse export naar Iran werd destijds nauwelijks geschreven, net als over de Pakistaanse atoomspion die hier zijn gang kon gaan. De falende Duitse inlichtingendiensten worden regelmatig verrast door activiteiten van de Russen en moeten dan door buitenlandse diensten worden gewaarschuwd. Desondanks wenst de regering geen maatregelen te nemen tegen de Russische agenten, hackers en dubieuze bedrijven. Waarom niet: beschikt Poetin inmiddels over (voldoende) belastende informatie?

EU-inkoop

Al heel lang niets meer gehoord over de EU-inkoopprojecten, zoals van covid-vaccins, gas en Oekraïens graan voor Afrikaanse landen. Zijn die allemaal mislukt door corruptie of wordt daar nog onderzoek naar gedaan?

De Nederlandse onderzoeken duren jaren als het om miljarden gaat, maar zo lang kan niet worden gewacht met een beslissing over gezamenlijke inkoop van medicijnen, wapens, munitie, militaire voertuigen, tanks etc.

Of spelen daar nationale en industriële belangen een (te) grote rol? Net als bij de benzineprijs, tabaksprijs, medicijnprijzen/-tekorten, kerosineprijs en autobelasting.

Hamas

De Hamas-leiding beseft inmiddels dat Israël zich niet laat chanteren, ook niet door de VN die inmiddels zijn geloofwaardigheid na de Russische aanval op een kinderziekenhuis volledig heeft verloren. Als Rusland niet geschorst wordt uit de Veiligheidsraad, heeft die geen recht van spreken meer over Gaza. Hamas is dan ook niet geïnteresseerd in een overgave of in het afzien van het gebruik van scholen, ziekenhuizen e.d. als schuilplaats.

En als je zelfs voor je eigen bevolking dit lijden continueert, dan heb je ook geen enkele compassie met de gijzelaars. Israël kan slechts beloven dat bij het doden van de gijzelaars, iedere Hamas-gevangene mede-aansprakelijk zal worden gesteld…

NAVO

Hoe een Nederlandse admiraal aan de hoogste militaire NAVO-baan is gekomen, terwijl Rutte al op de nominatie stond om secretaris-generaal te worden, is een raadsel. Komt dit door het gebrek aan interesse van de Amerikanen, of door de NL steun aan Oekraïne, of door de bestelling van onderzeeboten in Frankrijk en de ophoging van het defensiebudget?

Nederlandse opperofficieren hebben vooral internationale ervaringen met VN-missies die – met uitzondering van Cambodja – tot dusver allemaal zijn mislukt; deels vanwege een ongelukkige vermenging van militaire operaties met politieke, humanitaire en diplomatieke activiteiten. Vechten met een hand op de rug en voortdurende bemoeienis van de schoolmeesters in Den Haag of New York werkt niet. Dan worden generaals ook schoolmeesters met vooral politieke kwaliteiten waarmee geen oorlog te winnen is. Niet alleen Gaza en Oekraïne bewijzen dat militaire operaties door militairen moeten worden geleid en niet door ‘politieke’ figuren. Recente benoemingen van Nederlandse topmilitairen op basis van ‘gender’, civiele ervaringen of (politiek) netwerk lijken hier onvoldoende rekening mee te houden. De komende confrontaties met Rusland zijn niet ‘diplomatiek’ op te lossen.

Nepwoningen (klein leed)

Huurzone (ook: Nestoria) biedt woningen en appartementen te huur aan door het gehele land voor maandbedragen onder € 200. Zijn dit niet-bestaande ‘lokkertjes’, want voor het contact met de eigenaar moet eerst een abonnement worden afgesloten met de provider van de (nep)informatie? Waarom geen eenmalige vergoeding bij een geslaagd huurcontract? Kennelijk is dit een verdienmodel op de grens van misleiding/oplichting.

Oekraïne

De NAVO heeft een juiste koers uitgezet door Oekraïne op korte termijn als lid toe te laten. Na mogelijk 350.000 slachtoffers is het absurd te menen dat er met Poetin ‘onderhandeld’ zou moeten worden. Waarover?

Dan zouden al die doden en gesneuvelde of verminkte soldaten en al die verwoestingen, oorlogsmisdaden en vluchtelingen voor niets zijn geweest. Bovendien zou Poetin een verkeerde conclusie kunnen trekken over de zwakte of ‘slappe knieën’ van de NAVO. En de prijs daarvan kan nog hoger zijn.

Schijnprobleem

Wat is nu het werkelijke probleem dat de politiek heeft met de zzp-er?

Dat er sprake kan zijn van schijnzelfstandigheid, waarbij de werkgever geen werkgeverslasten afdraagt? Maar dat doet die ook niet, indien er elke maand een andere zzp-er op de functie wordt geplaatst. Of dat er geen inkomstenbelasting worden ingehouden, waardoor de zzp-er die zelf moet afdragen? Maar dat is al opgelost door ‘iedereen’ een voorschot op zijn aanslag te laten betalen. Of dat er zzp-ers zijn die meer betaald krijgen dan hun collega-ambtenaren, docenten, managers en bestuurders met een vast contract? Maar die krijgen allemaal doorbetaald als ze ‘ziek’ thuis zitten, weken lang met vakantie gaan, zelf hun politieke functie opzeggen of incompetent blijken te zijn. Overigens, hoe zit het met de ‘vaste’ contracten van burgemeesters, gedeputeerden en Kamerleden die zelf wel bepalen wanneer ze werken, vakantie nemen, op ‘dienstreis’ gaan of zwangerschapsverlof opnemen. En welke bedragen is de Staat aan hen kwijt voor pensioenvoorzieningen, dienstvervoer, verblijfsvergoeding en ontslagregelingen. Nog afgezien van de noodzaak beveiligers, adviseurs en assistentes in te schakelen. Als de belastingdienst meent ‘tekort’ te komen aan zzp-ers, moet er eens worden gekeken naar de kosten/vergoedingen van subsidiecommissies, adviesorganen, schijnambtenaren die niet (kunnen) worden ontslagen, of het ziekteverzuim bij de politie, het onderwijs en in de zorg, waardoor juist zzp-ers nodig zijn om dit ‘regelmatig’ op te vangen. Bovendien zorgen die voor extra werk, omdat er boekhouders nodig zijn om hun onnodig ingewikkelde aangifte in te vullen. Overigens zzp-ers staken niet; is dat het probleem wat de FNV en CNV ermee hebben? Want van de onderbetaling, kosten, ondernemersstress, boetes en risico’s hebben ze geen verstand.

Verdienmodel

Het lijkt bij topsport allang niet meer om de sportieve prestatie te gaan, maar om het verdienmodel van subsidies, sponsoring en (internationale) tv-rechten. Met name bij voetbal en wielrennen zijn de wedstrijden uiterst saai en soms onsportief, maar ook bij het schaatsen wordt een verzadigingspunt genaderd. Alleen de fanatieke fans volgen het allemaal nog, waarbij het winnen vaak belangrijker is dan de kwaliteit van het spel. Maar zodra een matige club als Vitesse zichzelf in de financiële problemen brengt, moeten er plotseling geldschieters komen – zelfs vanuit de overheid – om de fans niet teleur te stellen. Ook in Eindhoven, Waalwijk en vele andere voorbeelden hebben we dit eerder gezien, maar waarom wielerploegen (moeten) worden gesponsord met geld uit bedrijven, is helemaal een raadsel. Indien het ‘tv-vermaak’ niet genoeg geld uit de samenleving oplevert, dan gewoon stoppen met beroepssporters. Er is nog genoeg ander en belangijker werk. En ergens fan van zijn, kan ook bij amateurclubs waar niet alleen de scheidsrechters, buitenspel-VAR en de keepers de uitkomst van een wedstrijd bepalen, maar ook de spelers die niet te lui of te bang zijn om de spitsen aan het werk te zetten. Wellicht dat dan zelfs het hooligan-geweld afneemt, evenals het geweld op het veld. Want het salaris van de coach is dan minder afhankelijk van het bestuur of van zijn beslissing een onsportieve speler uit het veld te halen. Scheidsrechters, managers, trainers en spelers kunnen dan eveneens laten zien dat het hen om de sport te doen is en niet om het verdienmodel. Criminele gokkers, corrupte organisaties, nationalistische emoties, grote sponsors met hun belastingaftrek, voetbalmakelaars en gewelddadige hooligans staan dan buiten spel En de media kunnen zich met belangrijker zaken bezighouden, evenals de ME

Waddenzee

De UNESCO heeft ongerustheid uitgesproken over de beschermde status van het Nederlandse gedeelte van de Waddenzee. Opvallend genoeg met dezelfde argumenten als de activisten: vooral de gevreesde gaswinning. Welke rapporten daarvoor zijn gebruikt, is (on)duidelijk, maar kennelijk staan daar ‘bewijzen’ in. Met dezelfde kwaliteit van onderbouwing als biomassa, stikstof, CO2, klimaat, weer of zeespiegelstijging?

Wethouder

Sinds wanneer mag een Amsterdamse wethouder voor Sport geschenken aannemen van een commercieel bedrijf? En had hij voor zijn bezoekjes aan EK-wedstrijden vakantieverlof opgenomen of staan alle bestuurders daar boven de wet, inclusief de integriteitsfunctionaris en de burgemeester?


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
1 maand geleden

Staatsbankroet (uitleg wikipedia) Nederland in aantocht? Momenteel een economische (staats)schuldencrisis. (R)overheid en suborganen kunnen nu al niet aan hun verplichtingen naar de burger voldoen. Bijv. WIA-WW en andere uitkeringen worden stelselmatig getraineerd/afgewezen/niet uitgekeerd omdat er onder de begroting moet worden gebleven, mn de personeelssalarissen en inhuur extern ICT en zgn clientondersteuners drukken erg op de begroting –jaarverslag uwv.nl dus dan maar verwijzen naar Bijstand een andere geldpot maar bedoeld voor andere clienten. Bestaanszekerheid komt onder zware druk. Staatsschulden aflossen lukt niet dus daarom Klaus Schwabs theorie van ‘Orde ab Chao’ waardoor nieuwe regeringen de lopende schulden kunnen afwijzen en nieuwe maatregelen zoals invoering CBDC. Voedselbanken, vele daklozen, hyperinflatie e.a. zijn al een voorteken dat een Staat niet aan zijn verplichtingen kan doen! Momenteel is Vadertje Staat geld aan het rondpompen om daarmee NL en de EU in stand te houden, maar hoelang gaan ze dit volhouden? Burgers willen bed, bad en brood maar dat wordt steeds en steeds minder, wel veel betalen maar mondjesmaat halen. Chaos zal volgen.

ronald.dunki
1 maand geleden

Sta mij toe dat ik aanhaak bij de aanhef van het Duitsland artikel : ‘’… hoe komt het toch dat de Nederlandse media ‘alles’ (willen) weten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en daar eindeloos over schrijven, maar kennelijk niets weten over het windturbinesdebacle daar of over bepaalde EU-kwesties en ander Europees nieuws ?” 

Over de wandaden van de EU willen deze activisten gewoon niet schrijven, maar specifiek over die Amerikaanse presidentverkiezingen en het effect daarvan op EU kwesties wil ik opmerken dat een succesvolle aanslag op Trump desastreuze, invloed zou hebben gehad op letterlijk alle dagelijkse EU-kwesties in de zin dat het fascistische gespuis in zowel de USA als Brussel practisch vrij spel zou hebben gekregen. Nederlandse sufferdjes als NRC, Volkskrant, AD of noem de kneuzen maar op schrijven daar helaas niet of nauwelijks over, laat staan op objectieve wijze, verre van.

Daarom wil ik enkele relevante feiten toelichten: In de laatste maanden was al meermaals gevraagd om versterking van Trump’s Secret Service team. Dit werd, keer op keer, botweg geweigerd door Kimberley Cheatel, het vrouwelijke, ‘inclusieve’ hoofd van de Secret Service respectievelijk Alejandro Mayorkas, haar links activistische baas van Homeland Security. Deze is verantwoordelijk voor 7 miljoen illegalen (en binnenkort 8 miljoen) in de USA. Die wil hij nu allemaal, in blatante strijd met de wet, op Biden laten stemmen om alsnog ‘ de ondergang van het avondland ‘ te bewerkstelligen. Uiteraard onder het Democratische motto ‘ the law exists to be raped ‘.  Sterker nog, een andere fascist Democraat genaamd Bernie Thompson, lid van het inmiddels opgeheven corrupte January 6 Committee en voorzitter van de ‘ House Homeland Security Committee’, vroeg zelfs om opheffing van Trump’s beveiliging…  Veel doorzichtiger kan het fascisme zich nauwelijks manifesteren
 
Cheatel is in 2022 door Biden benoemd omdat hij haar zo aardig vond èn zij zo braaf bij die gelegenheid haar standaardlesje kon opdreunen : ‘ I am very conscious as I sit in this chair now, of making sure that we need to attract d i v e r s e candidates and ensure that we are developing and giving opportunities to everybody in our workforce, and particularly W O M E N ’. Enig idee waarom in 2023 het personeelsverloop onder de geheime agenten al naar de ongekende 48% gestegen was ?
 
En dan nog dit : dat een ‘ sniper ’ op een afstand van ruim één kilometer dodelijk trefzeker kan zijn zou zelfs de van Pepsi Cola afkomstige Kimberley Cheatel bekend moeten zijn. Maar zij lijkt meer verstand van frisdrank te hebben want zij en de ‘ inclusieve ’ Secret Service veronachtzaamden het ideale platform voor de Amerikaanse Folkert – op slechts 130 meter van Trump!

Toeval of boos opzet ? Toen de schoten vielen doken geheime agenten, waaronder drie ‘inclusieve’ dames, te laat, op Trump. Maar in een illustratief filmpje was te zien hoe één vrouwelijke agent in die melée vooral worstelde met haar afgevallen zonnebril en niet eens in staat bleek om haar wapen te ontholsteren…  Leve de inclusiviteit. 
 
‘ Equity & inclusion’ zijn stokwoordjes voor linkse fascisten, maar getuigt het van heel veel wantrouwen als ik mij in gemoede afvraag of er wellicht sprake was van opzet door de ‘ deep state ‘? Waarom ? Om de eenvoudige reden dat de sniper van de Secret Service die de dader doodschoot al lang zicht had op de dader voordat deze de kans kreeg om zijn schoten op Trump te lossen !

Wilders en Baudet zijn hun leven hier ook niet zeker zolang haatzaaiende fascisten als Melkert en van Dam in het verleden en Klaver en Timmermans in het heden hun politieke tegenstanders ongestraft mogen belasteren, met (mogelijk) dodelijk gevolg. Gideon van Meijeren wordt aangepakt voor de wel èrg ver gezochte, theoretisch als mogelijk veronderstelde gevolgen van iets wat hij nooit gezegd heeft.

Een strafklacht anno 2002 tegen Melkert en van Dam als ‘patres intellectuales‘ van de moord op Fortuijn werd destijds achteloos door het O.M. afgewimpeld, terwijl het bewijs zich huizenhoog opstapelde. Diezelfde linkse extremisten anno 2024 in de Nederlandse politiek zijn net zo gevaarlijk als hun geestverwanten in dat gekkenhuis aan de andere kant van de oceaan. 

Hopelijk krijgt Trump snel de kans om die Augias stal uit te mesten en krijgen wij daar ook wat van mee want Schoof is de impersonatie van het meest volmaakte kiezersbedrog.. 
 

A.R. Girbes sr
1 maand geleden

AMBTENAREN: De opsomming van de heer Dorrestijn over het aantal ambtenaren en dat er een heel groot netwerk is geschapen dat “ dat als subsidievreters” kan worden aangemerkt is toch het resultaat van de “ vriendjes politiek van Mark Rutte “”. Dat de belastingbetaler tot bijna de laatste cent is uitgeknepen , is nu duidelijk , en we weten nu ook waarom : Het zijn gekochte stemmen op de VVD . Dat is evenwel mijn conclusie. We zien dus nu , hoe “ de Rutte doctrine werkte “ . Als we de spilzucht en smijten met geld door Sigrid Kaag er bij tellen dan begrijpen we nu zeker waarom de Staatskas” leeg is . Eigenlijk moet Nark Rutte en Kaag de gevangenis is, maar de nieuwe ploeg , onder leiding van Schoof, durft het kennelijk niet aan om zowel Kaag als Rutte voor de rechter te dagen . De eenvoudigste weg is natuurlijk de belastingen te verhogen, maar ook deze regerings- ploeg is mogelijk te laf omdat dan mogelijk het CDA, Omtzigt en de VVD zullen dreigen het huidige kabinet op te blazen . Wat zeker naar voren komt, is dat de groeiende armoede een feit zal zijn en veel huizenbezitters in ernstige ook financiële problemen komen . We weten nu ook waardoor er een “ grote hoeveelheid miljonairs “ bijgekomen zijn. De “ Staatsruif werd geplunderd “. De optelsom van de heer Dorrestijn is zeer beangstigend omdat ik meen dat de Regering Schoof kennelijk nog niet begrijpt dat , als er niet wordt gematigd “, Nederland alsnog naar de verdommenis gaat . Sociopaat Rutte en de incompetente Kaag zullen hun handen in onschuld wassen, en dat doen criminelen ook.

a.r.girbes sr
1 maand geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Het meest ” beangstigde ” is dat Frankrijk ongeveer € 3000.000.000.000,– aan staatsschuld heeft, zodat, Frankrijk ook Nederland in een financiéle crisis zuigt en de Europese Unie gewoon het nakijken heeft.
Dr. Bert de Vries, ( Oud minister ) Drs. Hans Hoogervorst, ( oud minister van Financién) en Prof Dr. Onno Ruding, ( oud minister van financién ) hebben ook gezegd dat Nederland uit de Euro-Unie moet stappen, en desnoods de terugkeer van de GULDEN moet overwegen, als er geen verbetering optreed met de schulden binnen. de Europese Unie. Griekenland heeft een ” staatsschuld van 205% (2023) van het BBP. De € 19.000.000.000,– is door Nederland als lening aan Griekenland verstrekt door Drs Kees Jan de Jager van het CDA met de kreet dat Griekenland de schuld zeker zal terugbetalen.
Ook de Jager had geen ENKELE kennis omtrent de Geografisch demografische Diversiteit binnen Europa. de € 19.000.000.000,– kunnen we afschrijven…….. !

****Beheersbaarheid van het begrotingstekort en de staatsschuld Frankrijk heeft al langere tijd moeite om de begroting en staatsschuld op orde te krijgen. Volgens de huidige verwachtingen verslechtert de situatie voor Frankrijk de komende paar jaar alvorens een licht herstel wordt gezien.(?) Maar dan wordt er zeer optimistisch gedacht. ****

Het gebrekkige vermogen om de begroting en de staatsschuld onder controle te brengen baart echter zorgen.
Reden voor de Europese Commissie om het voornemen te hebben een excessieve tekorten -procedure tegen Frankrijk op te starten. Deze procedure moet, naast daadwerkelijke maatregelen, zeker ook de markt houvast geven ten aanzien van te verwachten verbeteringen. Risico’s voor de begroting zijn de fragiele economische omgeving en het gebrek aan hervormingsdrang binnen Frankrijk waardoor schulden al jarenlang stijgen.
De FANTASTEN van de Europese Commissie zullen ” Frankrijk wel even helpen” ( uit eigen belang en angst voor totale verloedering ? )
Ook IK heb verschillende keren geschreven dat Nederland uit de Europese Unie moet stappen als ook Prof Dr. Anjo Klamer ( econoom) dit meent. drs. Gerrit Zalm ( VVD) heeft Klamer uitgelachen. De domheid en super opportunisme bij de VVD is kenmerkend. Immers: De NOODZAAK TOT BEZINNING DIENT ZICH NU AAN.
Prof Dr. Edin Mujagic en Prof dr. Sylvester Eijffinger hebben ook al hun diepe bezorgdheid uitgesproken over het monetaire systeem binnen Europa.

Ik ben zeer benieuwd hoe de huidige regeringsploeg het financieel zal redden……….. maar ik vrees het ergste………. de belastingen zullen ondraaglijk worden……… !

ronald.dunki
1 maand geleden
Antwoord aan  a.r.girbes sr

Nexit !