Ter Stapel

“Opnieuw te weinig bedden in Ter Apel, en ook geen bussen voor vervoer”, kopte de NOS in een (inmiddels aangepast, want later kwam er toch vervoer) artikel op haar internetpagina.[i] De NOS geeft hiermee opnieuw een eigen draai aan de werkelijkheid: er zijn in Ter Apel geen bedden te weinig, maar migranten te veel.

Het wordt de hoogste tijd om aan deze vorm van stemmingmakerij en omkering van feiten een einde te maken. Ons belastinggeld kan aanmerkelijk verstandiger besteed worden dan aan het gezwam van een publieke omroep – te beginnen met lastenverlichting. Nog steeds worden ten onzent naar believen de termen ‘migranten’, ‘asielzoekers’ en ‘vluchtelingen’ maar willekeurig door elkaar gebruikt, terwijl alleen de eerste de vlag is die de volledige lading naar behoren dekt. Als je als vluchteling verder reist dan het eerste het beste veilige land, ben je op het moment dat je dat doet feitelijk niet langer een vluchteling, en sinds ex-keizer Wilhelm II in Doorn neerstreek na een logeerpartijtje van twee jaar bij graaf Bentinck in kasteel Amerongen, is er eigenlijk nog maar één echte asielzoeker in Nederland geweest en dat was de aan de Sovjet-Unie ontsnapte topdirigent Kirill Kondrashin, die zich na zijn asielverlening tot aan zijn helaas vroegtijdige overlijden dienstbaar maakte voor het Concertgebouworkest in Amsterdam. Dat is toch wel een iets ander kaliber dan het nationale voetbalelftal van Eritrea, dat na in een toernooi in Oeganda ontsnapt te zijn via een lange omzwerving ineens opdook in Gorinchem en door de Nederlandse regering werd uitgenodigd(!) om asiel aan te vragen(!).[ii]

Foto: SP Groningen (cc, via Flickr)

Persoonlijk is het mij een raadsel waarom de (na Malta) dichtstbevolkte lidstaat van de Europese Unie nog steeds zo veel migranten zou moeten opnemen als nu het geval is. Het inwonertal van Nederland neemt jaarlijks met 100.000 personen toe, terwijl volgens de cijfers de autochtone Nederlandse bevolking juist met 4.000 personen per jaar afneemt. De bevolkingsaanwas van elke drie jaar een stad Utrecht (om het maar eens in tijd- en zeker ook ruimtefactoren weg te zetten) komt dus louter en alleen op het conto van immigratie, maar daar hebben we simpelweg de (woon)ruimte niet voor. De speldenknop op de wereldbol die Nederland heet, is veel te klein om de hele wereldproblematiek op te lossen – de problemen in eigen land kunnen ze hier nog niet eens aan – , laat staan om de mensen die voor die problematiek op de loop gaan op een naar Nederlandse maatstaven menswaardige wijze op te vangen. Men vertikt het daarnaast ook nog eens om deze steeds verder uitdijende olifant in de kamer te benoemen, laat staan te erkennen.

Als de Visegradlanden het voor elkaar weten te krijgen om geen enkele migrant op te nemen, dan kan Nederland dat ook en het is hoog tijd dat dat eens gaat gebeuren.[iii] Nederland heeft zoals gezegd na Malta het hoogste aantal inwoners per vierkante kilometer en daarvoor is nog niet eens voldoende woonruimte beschikbaar. Er is echter geen sprake van een woningtekort, maar van een inwonersoverschot. Dan moet je er vooral – lekker slim – nog 104.000 per jaar toelaten. 

De Visegradlanden hebben met name vanuit het clubhuis van die vereniging bestaande uit 27 leden in de vorm van Europese landen veel negatieve kritiek gekregen op hun toelatingsbeleid, maar (uiteraard onwelgevallig en derhalve veelverzwegen) feit is ook dat deze landen niet worden geteisterd door aanslagen en criminaliteit door niet-westerse migranten, zoals dat in bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk wel het geval is – een kamerolifant die inmiddels wèl meer en meer erkend en benoemd wordt. Daarnaast zijn het op dit moment júist vooral de Visegradlanden die – met recht zo genoemde – oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne opnemen.

Daarnaast wordt er ten onzent doorlopend gezinspeeld op een behoefte aan arbeidsmigranten. De vraag is of dat wel recht doet aan de werkelijkheid, omdat er nog steeds zeker een half miljoen werkzoekenden in ons land rondlopen op kosten van de belastingbetalers en als je wíl werken, ís er werk. Als je het echt niet kúnt, is dat iets anders. Probleem is echter dat jan rap en z’n maat heden ten dage allemaal maar hoogopgeleid moeten zijn, dat we zogenaamd een kenniseconomie hebben en dat ons voorgehouden wordt dat vieze handen maken onwenselijk en bovendien niet meer nodig is. De vraag is alleen wel of iemand met een hbo-graad in de bouwkunde wel in staat is om de muurtjes te metselen met een dak er bovenop, waaraan we in ons land behoefte hebben. We hebben helemaal geen arbeidsmigranten nodig; we hebben eerder een overschot aan hoogopgeleiden (zeker op het vlak van fopstudies) en een tekort aan (v)mbo’ers, de mensen die iets kúnnen.[iv] Daarnaast blijkt een aanmerkelijk deel van de arbeidsmigranten in Nederland op kosten van de belastingbetalers een uitkering te ontvangen, dus zijn er eerder te veel dan te weinig van.[v]

Ik zeg niet dat ik gelijk heb, ik zeg alleen hoe ik er tegenaan kijk en op grond van het bovenstaande – en nog veel meer – ben ik van mening dat Nederland een opnamestop voor migranten dient af te kondigen. En wel per direct.


[i] https://nos.nl/artikel/2429361-opnieuw-te-weinig-bedden-in-ter-apel-bus-onderweg-om-mensen-op-te-halen

[ii] https://www.ad.nl/binnenland/eritrees-spookelftal-duikt-na-twee-jaar-op-in-gorinchem~ab1b6c41/

[iii] Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

[iv] https://www.ad.nl/politiek/kamer-arbeidsmigrant-blijft-welkom-wel-verzet-tegen-komst-marokkanen-en-tunesiers~a02888a5/

[v] https://fd.nl/opinie/1439861/immigratieland-zonder-immigratiebeleid.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

Schijnbaar snappen de regerende onbenullen nog steeds niet dat VOL, VOL is en de grenzen dicht moeten, Nederland puilt uit we zijn vol, we hebben niet eens genoeg huizen voor onze eigen bevolking en de verzorgingsstaat loopt op z’n laatste benen.
Stop deze ellende !!

J.Blaak
1 jaar geleden

Helemaal gelijk Rene,

Alleen is er een grote linkse groep duur betaalde niksnutten die hier een boterham mee verdienen, uiteraard dik belegd.
Stoppen met subsidiëren van NGO’s en allerlei activistische minkukelclubs en de stroom migranten droogt op, sneller dan de was van m’n moeder op een mooie zomerdag.

mgjb
1 jaar geleden

Rene, laat ik je meteen uit je onzekerheid helpen: je hebt VOLLEDIG gelijk!

Geweldige vondst van je:
‘er zijn in Ter Apel geen bedden te weinig, maar migranten te veel.’

Spijker op zijn kop.

Dank voor je verhaal, ik hoor mezelf praten.