In een donker kot opbergen

Als het electoraat een indruk willen krijgen van de kwaliteit politici die ergens in Den Haag  bewindspersoon of volksvertegenwoordiger spelen, dan even deze tekst in de hersenen opslaan: “Kamerleden reageren met afschuw op onthullingen over corona-aanpak en roepen eensgezind we zijn gruwelijk voor de gek gehouden”.

Daar had eigenlijk moeten staan “we hebben ons bewust voor de gek laten houden en vonden het wel prima”. Kijk maar eens naar het stemgedrag over voorstellen om Corona maatregelen te versoepelen of niet in te voeren. Bij de tegenstemmers staan veel namen van parlementsleden, die zich nu ineens bedonderd voelen. Volksvertegenwoordigers die andersdenkenden regelmatig als wappies hebben weggezet. Hypocrieten en huichelaars.

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

Volksverlakkerij wordt er in de Haagse wandelgangen geroepen, maar dat wist de wereld buiten het Haagse praathuis al twee jaar. Het is een merkwaardig verwijt uit de mond van die parlementsleden, want de doorsnee Nederlander is degene die met steun van het merendeel van zetelende politici herhaaldelijk bij de beer genomen werd. Die het beleid van uitsluiting, opsluiting en ontsluiting moest accepteren.

In de communicatie van het ministerie van Volksgezondheid wordt zonder omhaal gesproken over de wankele basis voor het inperken van grondrechten en de ondemocratische aard van de noodverordeningen. En wie stond aan het roer van dat ministerie? Juist het liegende orakel en dat is nu bevestigd. Wat antwoordde de huidige Minister van VWS? Hij vraagt om begrip voor het denken en doen van zijn ambtenaren top. Want “we moeten ons ook wel realiseren dat de afgelopen twee jaar er onder hele hoge druk en echt in een crisissituatie is geacteerd” En ook deze minister denkt dat hij semantisch kan goochelen met het waarnemingsvermogen van de Nederlandse samenleving?

Hoezo “we” en hoezo “crisissituatie”? Dat “we” kan nooit slaan op het overgrote deel van de samenleving, want die realiseerde zich terdege dat ze bedot werden en die “crisissituatie” werd bewust door  verantwoordelijke bewindslieden en steunende parlementsleden gecreëerd en in stand gehouden. Ook dat bevestigt het stemgedrag in de achterliggende twee jaar. Deze Minister beseft blijkbaar niet hoe kwalijk zijn ambtenaren, voorganger, diens beschermer de Minister-president hebben geacteerd.

Door hun opstelling en instelling zijn Nederlanders van uiteenlopende leeftijd gestorven omdat zij door het afschalen niet de noodzakelijke zorg kregen; zijn ondernemers, winkeliers, recreatie houders etc. op de fles gegaan; is de jeugd het gewenste onderwijs onthouden en kampen met grote onderwijsachterstanden; hebben mensen geen afscheid kunnen nemen van overleden familieleden, vrienden en kennissen; heeft het merendeel van de samenleving zich moeten laten vaccineren met in tijdsduur en beschermingsgraad ineffectieve vaccins om de toch al beperkte vrijheid niet nog meer in te laten perken en hebben bosjes mensen ernstige gezondheidproblemen gekregen door die vaccins.  Lager kan een mens niet zinken.

Dat kan niet afgedaan worden met begrip vragen, sorry zeggen, het is me enigszins ontgaan en ik had er eerder en dieper in moeten duiken. Het Corona beleid rustte op leugens, bedrog, gemanipuleer en nepnieuws; op framing en doxing; op het schenden van het vertrouwen dat de samenleving in hun bewindslieden en volksvertegenwoordigers zouden moeten hebben. Daarvoor past een maatregel die in niet-democratische samenlevingen gebruikelijk is: wegbergen op een donkere plek waar geen licht kan komen, heropvoeding en nooit meer in het openbare leven laten terugkeren. Het liefst moeten die namen uit de menselijke herinnering  geschrapt worden.   


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
2 jaren geleden

Helemaal eens met het fileren van die Haagse bende, echter 1 opmerking: Het overgrote deel van de samenleving realiseerde zich zeker niet dat ze bedot werden. Dat deed maar een klein deel dat kritisch en zelfstandig nadacht. Het overgrote deel van het volk liep gedwee als een zombie rond, masker voor, medemens ontwijkend, discriminatie, apartheid en uitsluiting actief goedkeurend. Er waren er zelfs bij die “overtreding” van het aantal bezoekers als ware NSBers bij de overheid hebben gemeld! Ook de horeca en andere organisaties en instanties gedroegen zich als loyale collaborateurs voor de coupplegers in Den Haag. Bij massale afwijzing van de coronadictatuur en burgerlijke ongehoorzaamheid was het nooit zover gekomen.

Joost
2 jaren geleden

´Dat “we” kan nooit slaan op het overgrote deel van de samenleving, want die realiseerde zich terdege dat ze bedot werden en die “crisissituatie” werd bewust door verantwoordelijke bewindslieden en steunende parlementsleden gecreëerd en i´ Was het maar zo. Hadden ze nooit een kans gehad. De meerderheid liet zich graag bedotten en manipuleren.

koddebeier
2 jaren geleden

Vuile huichelaars !!!!

J.Blaak
2 jaren geleden

Hoe zet je deze hele kliek aan de kant.
Het kan toch niet zo zijn dat ze er mee weg kunnen komen.
Demissionair maken en voor het gerecht er mee.
En niet zo’n corrupte D66 rechter, maar een internationaal tribunaal.

Hans
2 jaren geleden
Antwoord aan  J.Blaak

Die krijg je niet weg. Dat overgrote deel van de samenleving dat zich zo graag en kritiekloos liet bedonderen stemt de volgende keer weer op diezelfde leugenaars.