Een tijdbom op financiën

Ideologisch verziekt ‘leiderschap’ leidt tot een onhoudbare situatie in de praktisch failliete EU dankzij een ECB die een, streng verboden, dubieuze debiteurenportefeuille als een zwaard van Damocles boven het Brusselse kaartenhuis heeft gehangen. Maar daarmee ook boven uw hoofd.

U weet inmiddels dat er nooit iemand verantwoordelijk is in Den Haag wanneer het fout gaat. Als uw pensioen straks nog verder de mist ingaat kan de hoofdschuldige zich vast niets meer herinneren. Deze bewuste, jarenlange ondermijning van verantwoordelijk financieel beleid werd nooit aangekaart door ons nutteloze parlement, noch door onze per definitie onschuldige scherts-CEO of diens politiekcorrecte zetbaas op het Frederiksplein. Waarom niet? DNB president Klaas Knot is een ‘fellow traveller’ van het salonsocialisme – de enige reden waarom Rutte hem daar wilde hebben – en heeft het drukker met de introductie van ‘diversiteit’ in De Nederlandsche Bank. Hij heeft daarvoor zelfs een nieuwe afdeling opgericht met een goedbetaalde activiste aan het hoofd. ‘Equal opportunity’ is ‘woke’en geld speelt geen rol!  

“De charmes van het globalisme
zijn onmiskenbaar, ontelbaar
en vooral onbetaalbaar”

De volgens het Verdrag van Maastricht illegale, feitelijke reddingsoperatie van de mediterrane lidstaten, uiteraard weer voor uw rekening, leidt nu tot onbeheersbare, torenhoge staatsschulden in de Eurozone om het globalistische kaartenhuis niet te laten instorten. Zelfs bedrijfsschulden worden illegaal door de ECB gefinancierd, juist in Zuid-Europa waar veel leningen met overheidsgarantie aan bedrijven verstrekt worden. Zodra die in de problemen komen, bijvoorbeeld al bij een minieme rentestijging, raken de overheidsfinanciën daar nog verder in het ongerede, maar Noord Europa betaalt wel met linkse geestverwanten als premier Rutte. Die ‘act’ op het slappe koord lukt alleen maar omdat de ECB de rente – noodgedwongen – kunstmatig onder nul heeft gebracht om vervolgens hun balans op te blazen met illegale overheidsschulden. Maar dat is niet genoeg om de met de VN 2030 agenda beoogde wereldwijde chaos te realiseren, dus de verboden geldpers draait ook nog eens op volle toeren, reden waarom de inflatie nu al tegen de 10% p.a. oploopt en het eind is niet in zicht, maar onze premier weet in ieder geval één ding zeker en dat is dat de AOW-ers er voor opdraaien.

Minister Kaag in de Kamer. Afb: scr. Youtube

De charmes van het globalisme zijn onmiskenbaar, ontelbaar en vooral onbetaalbaar: het Verdrag van Maastricht verbiedt expliciet dat de ECB deficitaire lidstaten financiert, maar de wet bestaat in het Communistisch Manifest nu eenmaal om verkracht te worden. Inmiddels heeft die ECB nu al zo veel staatsschulden opgekocht dat de balansomvang groter is dan 75 % van het BBP van de Eurozone. Weet u hoeveel % de lidstaten volgens Maastricht aan deficit mogen opvoeren? In goed Nederlands: de Europese Centrale Bank staat op springen dankzij de waanideeën van een stel miserabele salonsocialisten, onze eens zo keurig beheerde financiën staan er dramatisch voor dankzij dit boos globalistisch opzet van de EU.

Het onafwendbare failliet

Die EU wordt daarin trouw gesteund door een premier Rutte die daarmee ook volledig verantwoordelijk is voor de crisis waarin uw pensioenfondsen verkeren en daarmee uw dalende cashflow. Hij is ook instrumenteel in de acceptatie van de ‘groene maffia’ van Timmermans in het monetaire wanbeleid dat – in strijd met Brussels’ tien geboden – doodleuk failliete bananenlanden blijft financieren en, om die fraude te faciliteren, de rente op een gevaarlijk, artificieel niveau fixeert om hun optocht naar Utopia te financieren. Daarmee wordt het directe failliet der mediterrane bananenlanden niet voorkomen, maar slechts uitgesteld. U hoort wel wanneer u moet lappen. Alle pogingen om de begrotingsdiscipline in de Eurozone te versterken, zijn in de laatste decennia mislukt, lees gesaboteerd, met name door Frankrijk. Maar nu staat de staatsschuld in Rome al op een dodelijke 155 % van het BBP, hoger nog dan het percentage van Athene in 2010, waar inmiddels de fantastische 200% gepasseerd is… Denemarken, Zweden en Tsjechië hebben het goed voor elkaar door buiten de Euro te blijven. Het staat als een paal boven water dat de Euro onhoudbaar is geworden als er niet razendsnel een EU van twee snelheden komt, maar zolang de globalisten aan het bewind blijven zal hun zelfdestructieve natuur de toon blijven zetten.

“Anno 2022 zou geen weldenkend
land nog tot de EU willen toetreden”

De gevaren van inflatie, onhoudbare schulden en de stabiliteitsrisico’s in de eurozone zijn veel te groot geworden. In feite onbeheersbaar, temeer daar de EU en de ECB deze chaos bewust creëren. Daarom kan de ECB hun balans niet alleen ongestoord volplempen met ‘afval’ – d.w.z. dankzij hun ‘rentebeleid’ niet eens renderende leningen die, gezien het inherente risico, vele procenten duurder geprijsd zouden moeten zijn – maar staat u weer garant voor die dubieuze leningenportefeuille.

Wopke Hoekstra en Klaas Knot hebben zich daar niet of nauwelijks tegen verzet, terwijl landverrader Rutte in principe juichend op iedere Brusselse  stippellijn tekent, zolang zijn globalistische broodheren daarom vragen. Anno 2022 zou geen weldenkend land nog tot de EU willen toetreden, maar intussen ondermijnt Mark Rutte willens en wetens onze economie met zijn nutteloze lockdowns en ziet kans om ‘en passant’ het land te polariseren teneinde zelf op het pluche te kunnen blijven zitten. Dat doel heiligt nu eenmaal alle middelen, waarbij hij de gewetenloze hulp van media en gepolitiseerde rechterlijke macht dankbaar misbruikt. Een kniesoor die constateert dat dit gedrag het vertrouwen van de kiezers in de overheid volledig ondermijnt.

Behoefte aan competentie

Kortom, wij zitten geweldig in de penarie met zo’n regering en hebben enorme behoefte aan een competente en vooral integere minister van financiën, want wij worden kaalgeschoren door de ECB die onze activa in een transfermolen gooit en ra-ra waar komen die centen er ook weer uit? Die ECB is het verlengstuk van een zwak, politiek gedreven leiderschap dat baseert op de destructieve 2030 Agenda van de VN en alleen maar leidt tot de verdere ondermijning van de krakkemikkige Euro. Omdat China, als grootaandeelhouder van de VN, alleen maar belang heeft bij destabilisatie van de westerse wereld, zitten wij midden in een destructief geopolitiek proces dat mikt op de ondermijning van de Dollar als universele reservevaluta èn de Euro. Maar dan, als kers op de taart, zien wij op het ministerie van financiën geen nieuwe, besluitvaardige ster rijzen maar een ‘dark hole’ aan het bewind komen. Een narcistische ijdeltuit  die juist het product is van die subversieve, globalistische beweging die het op ons gemunt heeft… Samen met Mark Rutte vormt zij het paard van Troje van de WEF in Nederland. Bij Ruttes’ èn haar polarisatie van onze samenleving èn de ondermijning van het monetaire beleid, leidend tot de huidige en gestaag klimmende inflatie, wordt Nederland volstrekt onregeerbaar en zal de economie navenant verzwakken.

Nutteloze heks

Waaraan hebben wij dan nog eens zo een nutteloze heks als Kaag verdiend…? Het zijn de communisten van D66 en van GL, plus de confessionele Kartel partijen als belichaming van de linkse kerk, die van de daken roepen dat zij met niemand anders willen regeren. Niet dat iemand daarop zit te wachten, maar het houdt de stemming er lekker in. Het ontbreken van een integere controlerende macht, die bereid en in staat is de bezem door die Haagse Augiasstal te halen, typeert het maatschappelijke dieptepunt waarin deze nihilisten ons gestort hebben.

Dat dan, juist in het oog van de storm, één van de bedroevende D66 ‘non-valeurs’ als deze volstrekt incompetente Kaag-heks op zo een belangrijke ministerspost neerstrijkt is om je dood te schamen als democratische natie. Het risico is groot dat zij in haar ‘voettocht naar Utopia’ ons monetair beleid volledig over de rand duwt, want chaos is haar oogmerk en dat van haar vriendjes in de VN. Zij is een tikkende tijdbom wier electoraat inmiddels tot inkeer lijkt te komen, maar wanneer komen er verlossende verkiezingen?


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
1 jaar geleden

Pffff…. Ik vond het gisteren heftig met Eunice maar als ik dit zo lees dan was dat kinderspel bij dit toekomstbeeld vergeleken. Maar niet alleen Kaag is ondeskundig, wat te denken van Jetten. Die weet nog niet eens het verschil tussen stikstof en kooldioxide. Maar wel minister van klimaat en miljarden in handen om uit te geven. Voor het simpelste baantje worden tegenwoordig allerlei eisen gesteld. Maar dat schorem hopt van het ene baantje naar het andere. De loodgieter wordt bakker, de slager wordt stratenmaker enz, enz en dat allemaal zonder ervaring en kennis van zaken. Dan vraag je ook om problemen. Maar ja, eigenlijk is over het algemeen de domme bevolking schuldig. Kijk naar de peilingen en dan vooral naar Volt. Dus of nieuwe verkiezingen de oplossing biedt? Ik betwijfel dat ten zeerste.

r dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  Buskens

U hebt groot gelijk, het stemt heel treurig, als wij Pinokkio maar kwijt raken….

Ravian
1 jaar geleden
Antwoord aan  r dunki

Waar we van af moeten is de (staats) media die dit linkse vehikel van list en bedrog al decennia in het zadel houd.