Hypocrieten

Voor de meeste Amerikaankenners waren de NY Times en Washington Post jaren de belangrijkste informatiebronnen om een indruk te krijgen van de  temperatuur van het politieke badwater in de Verenigde Staten.

Totdat Trump in het Witte Huis kwam en die twee mediabronnen zich gingen gedragen als een propaganda verlengstuk van de Democraten. Achteraf werd bevestigd  dat zij vier jaar lang hoofdzakelijk nepnieuws over de man hebben verspreid en geprobeerd hebben om hem het regeren onmogelijk te maken. Daarin zijn ze niet geslaagd.

In die vier jaar hebben ze de misstappen van Democratische bestuurders nooit aan de kaak gesteld. Gechargeerd gesteld, hebben ze geen letter besteed aan de groeiende criminaliteit, het daklozenprobleem, effecten van het anti-politie sentiment, het infrastructuur probleem, wanbeheer op het gebied van brandpreventie in sterk beboste delen van de Verenigde Staten. De groeiende kloof tussen arm en rijk was de schuld van de Republikeinen en de pogingen van de straat om de macht over te nemen werden toegejuicht of in het beste geval vergoelijkt. Ook al liepen de ratten op straat of bevolkten ze de huizen, die twee mediabronnen hielden Democratische bestuurders van grote steden als Chicago, Philadelphia en Boston angstvallig in de luwte. Voortdurend werden die gevolgen voor de doorsnee Amerikaan in de blauwe steden met de mantel der liefde bedekt. Het was en is wellicht nog steeds een walgelijke opstelling van het links liberale deel van de media dat zich graag liet pamperen door Democraten en Hollywood idioten. 

Zelfs tijdens de presidentscampagne presteerden ze het om geen letter, geen minuut beeld te besteden aan de dwalingen van Hunter Biden, vergoelijkten ze de  psychische en lichamelijke degeneratie van de Democratische kandidaat en werd weggekeken bij het misselijk makende macht en geld spel van de families Biden en Pelosi. Om er een paar te noemen, want er zijn meer. Ook aan de inmiddels door rechtbanken erkende schendingen van het kiesrecht hebben ze geen artikel gewijd. NY Times en Washington Post boemelden graag aan de leiband van de Democratische Partij door de mediawereld en tijdens de Trump periode werd herhaaldelijk bevestigd dat de twee hoogst onbetrouwbare informatie bronnen waren en wellicht nog steeds zijn. Hoe anders zou het zijn als niet Biden en Democraten, maar Trump en Republikeinen die vervelende grappen uitgehaald zouden hebben.

Ik viel daarom bijna van mijn stoel toen ik de video van twee NY Times medewerkers onder ogen kreeg. Blijkbaar hebben die medewerkers de afslag naar gedegen onderzoeksjournalistiek weer genomen. In die video leggen zij uit wat er  mis gaat in een aantal Blauwe Staten en grote steden. Hoewel een zwaluw nog geen zomer maakt, is deze video bepaald onthullend en onthutsend te noemen en de vraag rijst hoe het mogelijk is dat die door een links liberale media bron gepubliceerd kan worden. In de betreffende video wordt aangetoond hoe hopeloos de toestand is in Blauwe (Democratische) Staten en steden waar de Democratische Partij al decennia de scepter zwaait.

Woningbouw blijft ver achter bij de bevolkingaanwas in bijvoorbeeld Californië; huizen zijn voor de lagere- en de middenklasse onbetaalbaar geworden, waardoor tienduizenden op straat, in tenten en caravans moeten leven. Straten vervuilen en mensen verpauperen. Ongelijkwaardige verdeling van ontvangen belastinggelden waardoor scholen uit rijke wijken beter geoutilleerd en beter onderhouden zijn dan scholen in armere wijken waar de wind door gaten in muren en ramen loeit. Een verschil in onderwijskwaliteit is daarvan het gevolg en niet verrassend treft dat juist het gekleurde deel van de bevolking. Belastingheffing die sterk in het voordeel van de rijkeren blijkt te zijn; criminaliteit die in die steden (Chicago, Philadelphia, Boston, maar er zijn er veel meer) ongekende en nog nooit vertoonde piekhoogten bereikt. Geen adequaat bosbeheer in Californië waardoor bosbranden huis en haard bedreigen en in het beste geval resulteren in stroomuitval. En dan te bedenken dat de Democraten in de onderzochte staten en steden nauwelijks enige weerstand van de Republikeinen te duchten hebben en ongestoord hun politieke doelen zouden kunnen realiseren.

Hun observatie? “affluent liberals tend to be really good at showing up at the marches and talking about how they love equality, [and] at putting signs in their lawns saying,..all are welcome here….what they are actually saying is…Yes, we believe in these ideals, just not in my backyard.'”. Amerikanen vatten dat samen onder de term: virtue signaling.Hun conclusie?”blue states (and big cities) are on many levels “the problem…Liberal Hypocrisy is fueling American inequality.”Door het niet-links liberale deel van de media wordt het effect van deze video als volgt onder woorden gebracht: “ this video lobs a hand grenade into the tent—and kills everything inside”

De korte tekst? Democraten zijn hypocrieten en leugenaars.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mia
2 jaren geleden

De regering van Amerika (voornamelijk de democraten) zijn hypocrieten.
Zij houden de bevolking express arm. Wijzen de vinger naar andere landen en bemoeien zich met de hele wereld. Door deze bemoeienis hebben zij de situatie gecreëerd wat nu gaande is in Oekraïne.
En ook die Euro hypocrieten van Brussel gaan erin mee.

Zelfs de regering van Nederland neemt de hypocrisie over van Amerika.

En dan niet te vergeten die idioten die in Hollywood wonen die ook zich graag bemoeien met politieke situaties.

Amerika wijzen graag de vinger naar Putin maar laten zij de hand in eigen boezem steken en een spiegel voor houden.
De belofte werdt gemaakt aan Rusland (Putin) met een handshake dat Oekraïne niet een EU staat zal worden. Rusland wilde dit zwart op wit maar President Bush wilde daar niets van weten.

De wereld wordt gereageerd door 1% van de aller rijksten zij hebben het voor het zeggen en straffen landen af die niet mee gaan in hun idealen van denken.

Pelosi is ook goed in het scepter zwaaien als Madam Chairman in het congres een redicul die door haar gedrag beter kan worden opgenomen in een mental institution samen met Biden.
Democraten houden van macht glip de macht uit hun handen dan doen ze er alles aan om een republikein als president te demoniseren dat hebben wij gezien hoe het aan toe ging met Trump.

Ook in Nederland is demonisering van partijen en personen gaande zoals PVV Wilders en FVD Baudet. En laten wij niet vergeten de aanslag op Fortuyn door toe doen van links denkende partijen en sommige mensen in de samenleving mee gerekend de BN’ers.

Het komt er hier op neer dat macht hebbers bewust de bevolking arm houden en het maak niet uit welk vorm van huidskleur je hebt.
Zij maken uit hoeveel uitkering, salaris, pensioen AOW enz. je kan hebben om net je hoofd boven water te kunnen houden.

Andere landen hebben het slechter daar zijn bevolking groepen die nergens recht op hebben en aan hun lot worden over gelaten.

Zoals in Amerika is hier in Nederland een toren hoge armoede en daklozen.

Amerikanen hebben een spreek woord na een speech “ God bless Amerika”!

mgjb
2 jaren geleden

Geweldig verhaal, video bekeken. Ik wist reeds dat de USA een derde wereld land is geworden voor grote delen van het land. Dit verhaal en de video bevestigen het nogmaals en leggen de vinger op de zere plek!

in NL hebben we dezelfde hypocrieten rond de grachtengordel en in Den Haag ( op het zand natuurlijk) of Wassenaar en rond Hilversum wonen. De beter gesitueerden stemmen D66, de jongeren GL. Ze hebben geen idee hoe de wereld echt in elkaar steekt. Helaas hebben ze teveel invloed en helpen ons land in rap tempo naar de sodemieter.