Horeca gaat niet controleren

Horecaondernemers hebben er moeite mee dat de gastvrijheidsbranche wordt gebruikt als politiek drukmiddel. Terwijl heel Nederland afscheid neemt van de 1,5 meter samenleving, krijgt  de horeca vanaf zaterdag juist extra restricties opgelegd.

Vanaf 25 september moet niet alleen een coronapas én identiteitsbewijs worden gecontroleerd, ook de sluitingstijd voor de horeca blijft 00.00 uur. Het is niet alleen onuitvoerbaar maar de maatregelen hakken er financieel flink in bij een sector die net weer een beetje aan het opkrabbelen is, zo blijkt uit de meest recente KHN-ledenenquête.

Uit de meest recente KHN-ledenenquête blijkt dat het draagvlak onder horecaondernemers voor de restricties tot een dieptepunt is gedaald. 41% van de horecaondernemers geeft aan dat het niet haar taak is het coronatoegangsbewijs (CTB) te controleren, 21% heeft nog niet besloten om het wel of niet te controleren. Burgemeesters hebben recentelijk aangegeven niet actief te gaan handhaven, maar lijken door het kabinet toch onder druk gezet om dit wel te gaan doen.

Ook veel gasten zijn not amused en dit merken ondernemers ook. Sinds de aankondiging ontvangen horecazaken veel vragen of ze wel of geen coronatoegangsbewijzen inzetten. Het lijkt alsof de gast denkt dat ondernemers een keuze hebben. Een kwart van de ondernemers geeft aan dat zij naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen al annuleringen hebben ontvangen. Nog veel erger is dat 13% van de ondernemers te maken heeft gekregen met dreigementen of negatieve recensies omdat zij hebben aangeven de controle te gaan uitvoeren. Meer dan 56% van de ondernemers verwacht dan ook dat de omzet verder zal dalen door de maatregelen die vanaf 25 september gaan gelden.

De problemen worden verergerd doordat de overheid haar zaakjes zelf niet op orde heeft. Veel ouderen hebben geen mobiel/computer, DigiD of printer. De telefoonlijn voor het kunnen opvragen van een papieren QR-code is overbelast. Diegenen die zich niet willen of kunnen laten vaccineren of niet beschikken over een herstelbewijs, zouden een test kunnen laten uitvoeren bij Testen voor Toegang. Uit het Kamerdebat van vorige week en vanuit de organisatie zelf, bleek dat er grote vraagtekens worden geplaatst bij de capaciteit en spreiding van voldoende testcapaciteit. Echt opschalen is waarschijnlijk pas mogelijk vanaf medio oktober. Het is dus heel reëel dat gasten lang moeten wachten of ver moeten rijden voor een testbewijs; een extra drempel voor gasten om de horeca te bezoeken. Onze overheid kortom, heeft haar zaken weer eens niet voor elkaar.

KHN presenteerde twee weken geleden de KHN-steunbegroting waarin staat wat er nodig is om de branche – met de haven in zicht – door de crisis heen te helpen. De impact van de sluitingstijd van 00.00 uur op met name cafés, kroegen, clubs en discotheken is enorm. Een derde van de KHN-leden geeft aan dat ze financieel last hebben van die maatregel. De gemiddelde omzetdaling volgens deze groep ondernemers vergeleken met 2019 bedraagt 28%.

Als de overheid de invoering van een coronapas zo belangrijk vindt, dan is het niet uit te leggen waarom deze dan na middernacht niet meer zou werken.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

De juriste, mr. Raisa Blommestein, legt netjes uit waarom de QR- code discriminerend werkt. Zie de link s.v.p.

In feite is de QR- code een dwangmiddel en Hugo de Jonge, samen met “ Pinokkio””, de pseudoloog ( pathologische leugenaar) Mark Rutte, zijn DICTATORS en de massa, dewelke op de VVD en het CDA stemmen, beseffen niet —— zo dom zijn ze — dat een dictatuur ook hen treft. 

Ik noem het huidige demissionaire Kabinet……….. “”het grootste tuig in Nederland”. Ze blijken dezelfde tactiek te hebben als criminelen. 

Ik denk nogmaals aan de column van Wijlen Prof dr. Bob Smalhout, “””dat er nog geen opstand is en dat hem verbaasde.”””

Wat moet er nu gebeuren.??? Het huidige kabinet een trap verkopen…? Kan niet.
Hopen dat de VVD kiezers het kabinet terugroepen om de maatregel te schrappen? Zijn ze niet toe in staat.
Als alle horeca gelegenheden en de Theaters onmiddellijk hun deuren sluiten?
Wordt een financiële ramp.
Als alle journalisten een brief schrijven naar het Kabinet?
Doen ze niet.
Als alle vrijheidslievende mensen een brief schrijven naar de Tweede Kamer? Help niet, omdat het linkse blok blind is en het rechtse blok haat.
Een staking? Helpt niet.

Afwachten dus hoe iedereen zich wel of niet aanpast en/of er ook felle protesten komen omdat het “”NU AAN DEN LIJVE WORDT ONDERVONDEN.””

Dat mr dr. Thierry Baudet deze situatie voorspelde, is kennelijk iedereen al vergeten en nu het er op aan komt, zijn de meeste Kamerleden ” verdoofd, , doof, blind maar vooral ongelooflijk dom.

Immers: Als ik het geleuter van Ploumen, P.v.d.A, Segers CU, en…….Mevr. Ellemeet……… is zo dom, zo dom……… en dat is een Volksvertegenwoordiger van Groen Links…………. Ze is m.i. zwaar gestoord. De uitstekende uitleg van Mr Gideon van Meijeren, FvD, op de DOMME opmerking van Ellemeet……… !!!!! Maar, ja………. “Zelfs de goden strijden niet tegen domheid.” Zelfs Socrates had het in zijn tijd moeilijk. 

Het ergeren aan de ongelooflijke domheid van “het linkse blok” waaronder zeker Rob Jetten ( D-66) en Jesse Klaver ( Groen links ) is stuiten.
En…… dat de burgemeesters zich nadrukkelijk melden om “te Handhaven” spreekt de angst uit voor hun baantje. De huidige lafbekken!!!

(2) “Waarom ik niet meedoe aan het QR-Code systeem” – de stem van Raisa Blommestijn – YouTube 2