De rat heeft het schip niet verlaten

Wie het ‘proforma’ Afghanistan debat gevolgd heeft, zal bevestigen hoe vaak er sprake was van Kaag’s gratuite verwijzing naar ‘de Amerikanen’ of van ‘wij’ wanneer zij aan het woord was. Praktisch nooit van ‘ik’,  omdat ‘zij – de machteloze stakker – machteloos stond om iets te ondernemen omdat de Amerikanen haar te weinig tijd hebben gegeven…’(sic!) 

Kaag heeft, net als de Haagse rattenkoning, pedante praatjes zolang zij niet tegen de lamp loopt, maar schuift de schuld vervolgens net zo instinctief af op anderen zoals hij dat al jaren doet. Liefst op de brede rug van de Amerikanen, terwijl zij – als Rutte’s ‘diplomaat in hoog aanzien’- zelf totaal niets in huis bleek te hebben om de voor de hand liggende ontwikkelingen ter plekke te voorzien.

‘Ich habe es nicht gewusst’

Van zo’n pretentieus mens mag toch tenminste enige eruditie en historisch perspectief verwacht worden, maar Kaag beseft kennelijk niet dat Afghanistan een duizenden jaren oude historie heeft van, stuk voor stuk gedoemde, invasies waarvan Alexander de Grote niet de eerste was en de Engelsen, Russen en de NATO troepen o.l.v. de USA mogelijk niet de laatsten. Deze loze babbelaar heeft kennelijk zo weinig affiniteit met de islamitische wereld opgedaan dat zij – als ‘diplomaat in hoog aanzien’ – totaal geen sjoege had dat  de snelle val van Kaboel voor iedereen met een beetje gezond verstand en historisch perspectief volledig voorspelbaar was omdat op voorhand vaststond dat de Taliban geen militaire maar een politieke overwinning ging behalen. Het Afghaanse leger leek met 350.000 soldaten redelijk goed uitgerust en getraind, maar de helft van hen bleek niet te bestaan terwijl al het Amerikaanse geld dat met die ‘spooksoldaten’ gemoeid was in de verkeerde zakken verdween. Maar zelfs die andere helft verkoos niet te vechten met 175.000 man tegen slechts 75.000 Taliban, omdat geen van hen zich een Afghaan voelt, maar slechts lid is van één der tientallen stammen en/of milities, die zich koest hielden.

Een lapswans

Hoe kan het dat zo’n ignorant hol vat minister van buitenlandse zaken is, terwijl zij pretendeert in Egypte ‘gestudeerd’ te hebben, maar daar kennelijk zelfs niet van geleerd heeft dat het van bijzonder weinig kritisch vermogen getuigt om zich in de kringen van de smeerlap Arafat te begeven, laat staan met één van hen te trouwen…  Rutte’s ‘diplomaat in hoog aanzien’ heeft, desondanks, kennelijk zo weinig affiniteit met de islamitische wereld opgedaan dat zij niet kon voorzien dat  de snelle val van Kaboel weldegelijk voorspelbaar was. De Kamer oordeelde woensdag genadeloos inzake de flop met de evacuatie uit Afghanistan dat Kaag’s optreden een wassen neus was gezien, mede gezien haar obligate excuses uit haar nooit meer schoon te bezemen straatje waarin ‘de snelle overname van het land door de Taliban niet te voorzien was’… Wat een ellendige, goedkope uitvluchten van een lapswans die en passant herhaalde oproepen uit de Kamer om ambassadepersoneel en tolken te evacueren straal genegeerd had. Dat lag waarschijnlijk ook aan de Amerikanen.

“Een globalistische machtsovername
buiten de kiezers om?”

Maakt u zich geen illusies over de formatie, want deze rat houdt de volledige steun van de rattenkoning en landverrader Pinokkio, die met haar dezelfde  globalistische marsinstructies deelt. Kijk en huiver naar de bekentenis van de grootse landverrader die ons ‘prachtige land’ ooit heeft gekend. Dat is niet alleen één doorgestoken kaart, maar boze tongen beweren dat er al een ‘gentlemen’s agreement (tussen twee ratten?) zou zijn dat inhoudt dat ‘rat 1’ na twee jaren van Rutte IV zelfs troonsafstand zou doen ten gunste van ‘rat 2 ’…  Dat zou Mark Rutte nooit kunnen accepteren in zijn megalomane zelfbeeld, maar wat als dat de instructies van Big Brother zijn?


Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
10 maanden geleden

Nou meneer Dunki, dat laatste zou mij niks verbazen. Dan wordt ze geen vice president maar gewoon de kapitein op het schip. Mij is het afgelopen jaar opgevallen de wat onverschillige lichaamshouding van Pinokkio. Wellicht “functie elders”? (Europa) Ik hoop dat ik ongelijk heb. Kan tenslotte niet de hele dag gelijk hebben.

r dunki
10 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

‘functie elders’ als zetbaas op een klein, onbewoond eilandje voor de oppergluiperd en de heks (en wij noemen het Utopia)

Buskens
10 maanden geleden
Antwoord aan  r dunki

Ja, kunnen ze samen op de bezemsteel een rondje eiland doen.