Romeinse oplossingen voor de EU (2)

Hebben deze lieden ooit iets constructiefs gedaan? Kijk eens naar het volledig ontbrekende buitenlands beleid inzake de genocide in China en de gestage ontwikkeling van kernwapens in Iran, waar Brussel totaal niet mee overweg kan.

Kijk eens hoe de communistische dilettant EU minister van buitenlandse zaken Borrell vorige maand als een schooljongen alle hoeken van het Kremlin te zien kreeg toen hij per ongeluk voet aan de grond in Moskou zette. Kijk eens naar de malafide wijze waarop zij misbruik maken van hun Corona paniekstory en hun slinkse pogingen om een vaccinatiepaspoort in te voeren, terwijl het Europese Hof voor de Rechten van de Mens al heeft aangekondigd dat zulks onwettig is. Nu willen deze dwazen, onder leiding van Timmermans, zelfs hun klimaathype en het coronabedrog aan elkaar koppelen, de dagdroom van alle globalisten… 

EU-parlement/paleis Straatsburg. Afb: Pixabay, bew. Sta-Pal

De oude Romeinen hadden een goede oplossing voor dit soort dwaasheid, maar 20 eeuwen geleden  overheerste het gezond verstand nog in plaats van het internet. In die historische context wil ik suggereren dat het voortbestaan van een democratie niet alleen afhangt van de ingebouwde ‘checks & balances’ in een formeel model, maar net zozeer van de alles bepalende ‘menselijke factor’ die, door de eeuwen heen, verantwoordelijk was voor ‘the rise and fall of empires’, ook voor de val van het Romeinse Rijk. Die ‘menselijke factor’ heeft geleid tot de frauduleuze ideologie van Monet en Schumann om er vervolgens toe te leiden dat de arrogantie van de macht en Mark Rutte’s overmoed tot rampzalige ontwikkelingen leidden. ‘Er is een tijd van komen en van gaan’, maar de sociopaat Rutte kan dat niet bevatten.

Keizer Augustus daarentegen was een bescheiden man van grote kwaliteiten maar de middelmaat van een Von der Leyen, Merkel en Macron spreekt voor zich, om maar niet te spreken van onze narcistische premier die zo gigantisch uit de bocht is gevlogen, maar niet de menselijke capaciteit heeft om te vatten hoe ontzettend fout hij zit. Als er nu ‘een Romeinse oplossing’ denkbaar zou zijn, dan is dat de grote Romeinse bezem door de Haagse en Brusselse Augias stallen, zoals FvD en PVV terecht voorstellen. Maar in Den Haag heerst het geborneerde Kartel, niet de Romeinse Nederlandse burger en in Brussel is het niet veel anders met Merkel en Macron. Ik denk dat er, evident, geen behoefte is in ‘het oude continent’ aan een perverse Europese federatie, en dat die feitelijk nooit haalbaar zal zijn om culturele en economische redenen. Vele Italianen, Fransen en andere nationaliteiten voelen ongetwijfeld dat een natuurlijke economische samenwerking prima is in een apolitiek concept als de EEG, maar dat met de introductie van de politieke dimensie van de EU, de Euro en de dwingelandij van het verdrag van Maastricht de rot heeft ingezet. Wij zijn nu eenmaal geen USA zoals die bestond bij de totstandkoming van de Amerikaanse federatie met één taal, één religie en een vrij uniforme bevolking van grotendeels West-Europese komaf. Wij zijn een mix van originele maar, voor wat betreft onze christelijke grondslagen, met elkaar verwante, groeiende en bloeiende culturen, met desondanks onderling te grote verschillen voor één federatie en dat moet zo blijven.

Dat is de essentie, de charme en de ziel van ‘het oude continent’, waarvan de cultuur en al haar verworvenheden nu bewust gesloopt worden door politiekcorrect nihilisme op zoek naar Utopia. In Frankrijk heeft de historische machtspolitiek van Parijs, als voorbeeld van hoe het niet moet, in luttele eeuwen van centralisatie geleid tot de vernietiging van alle regionale culturen, talen en tradities. Je vraagt je soms af waarom, zeker als je de gelukkig nog bewaarde producten der lokale keukens proeft.  Zo wil ik in Estepona ook graag gewone Spanjaarden ontmoeten en van de tapas genieten, idem in de levende geschiedenis van stadjes als Verona en Sarlat la Caneda. Maar ik wil nèrgens last hebben van een ons door de strot gewurgde, op macht beluste egotripper als keizer Macron en zijn politiekcorrecte cohorten die ons niets positiefs te melden hebben maar slechts alles komen afnemen in hun onverbloemde onderschrijving van onzin als ‘the great reset’ uit de ‘2030 Agenda’ van de VN.

Wellicht zijn wij stukken beter af zonder de dwingelandij van de subversieve VN en de idem EU en gelukkiger in een vreedzame co-existentie met soevereine, gelijkgestemde staten die elkaars culturen respecteren en appreciëren, liefst zonder dat de andere helft van de EU onze zakken rolt.     


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties