De E.U: een ‘quantité négligeable’?

De E.U. is, al jaren lang, een ‘quantité négligeable’ op het wereldtoneel gebleken dankzij een permanent aangeschoten president van de Europese Commissie die regelmatig op zijn gezicht viel tijdens officiële plechtigheden om het aanzicht van de EU wat op te vrolijken.

Nu zijn in het eerste kwartaal van dit jaar zowel ‘de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid’ Borrell als de president van de EU Michel èn de voorzitster van de Europese Commissie Von der Leyen op dat wereldtoneel gewogen en te licht bevonden door enkele fijnbesnaarde zieltjes die geen boodschap hebben aan vertegenwoordigers van de politiek correcte zeepbel. In februari begon het démasqué van de overjarige Catalaanse communist en ‘diehard’ Josep Borrell – ‘onze hoge vertegenwoordiger’ – in Moskou, reden waarom men zich nu afvraagt in welke opheffingsuitverkoop de EU hem ooit op de kop heeft getikt. Dat vroeg de Russische minister Lavrov zich in het geheel niet af toen hij Borrell als voetveeg gebruikte om zijn absolute gebrek aan respect voor zowel deze man als de EU te etaleren.

Josep Borell. afb: Piutus / Wikimedia

Al voor zijn bezoek was er druk op Borrell uitgeoefend om niet te gaan, zeker na de arrestatie van de oppositieleider Navalny, maar de Catalaanse dilettant zette zijn zin door en de Russische regering greep zijn komst in dank aan om hem, dus ook de EU, voor ‘Jan met de korte naam’ te zetten.

Als kers op de Moskouse taart zetten de Russen – om hun punt duidelijk te maken – tijdens dit staatsbezoek drie Europese diplomaten uit gezien hun aanwezigheid bij demonstraties tegen de detentie van Aleksej Navalny. De schade voor het aanzien van de EU in de wereld is groot, zo groot zelfs dat een Euro Parlementariër, de oud-legerofficier Riho Terras uit Letland, probeert om Borrell te laten ontslaan, ook al heeft het EU-Parlement zulke bevoegdheden niet. Tot slot volgde een ijzige persconferentie met Sergej Lavrov, die de EU in Borrell’s bijzijn een ‘onbetrouwbare partner’ noemde en de vloer aanveegde met Westerse kritiek op de aanslag op Navalny. De slappe Borrell bood niet eens een weerwoord, maar prees wanhopig het Russische Covid-vaccin Spoetnik en bevestigde Lavrov’s obligate kritiek op Amerikaanse sancties tegen Cuba. De moraal van dit verhaal: wij kunnen trots zijn op ‘onze hoge vertegenwoordiger ’ die zelfs niet begreep dat zowel Rusland als China naties zijn van botte, ideologische harken die geen kritiek dulden van politiek correcte doetjes uit Brussel.

“Een overjarig communistisch
exemplaar, afkomstig uit de uitverkoop”

De rechtlijnige aanpak van Donald Trump deed in Moskou nog steeds pijn, dus dit was een kolfje naar hun hand voor hun gekwetste ego’s. Borrell’s conclusie na terugkomst was een epifanie: ‘ hij begreep nu dat Europa en Rusland uit elkaar drijven en dat Rusland democratische waarden als een existentiële bedreiging beschouwt’. Weliswaar is dit overjarig communistisch exemplaar afkomstig uit de uitverkoop, maar toch een slimme jongen die er eindelijk achter is gekomen dat het nutteloze, versnipperde buitenlands beleid nu eenmaal in de Europese hoofdsteden wordt gemaakt, zeker niet door hem …

Een goede maand later kreeg de EU een nieuwe les in Realpolitik, dit keer van dictator Erdogan die in de praktijk bracht wat de Koran hem influistert over doetjes als EU President Michel, in plaats van ‘echte kerels’ zoals hijzelf, en vrouwen met een feministisch getint narratief als Von der Leyen, door hen samen slechts één vergulde stoel aan te bieden bij een officiële audiëntie. Een ware triomf van zijn simplistisch vernuft. Reactie van het politiek correcte sneeuwvlokje Michel: ‘ hij kon Von der Leyen niet helpen, want dat zou ‘paternalistisch’ overkomen, dus hij keek weg …’  Serieus! Slap, typisch globalistisch geleuter achteraf in plaats van terstond met Von der Leyen zijn biezen te pakken en Erdogan daar in zijn eentje te laten nagenieten van zijn glansrol. Maar wat zei de slapjanus verder?  ‘Ik ben een ‘bruggenbouwer’ en geen man van conflicten’. Erg nuttig, zo’n brug die halverwege ophoudt, maar wèl typerend voor de doordachte toekomstvisie van het globalisme!

Dat Erdogan net zo’n primitief creatuur is als zijn Russische tegenhangers moge blijken uit zijn schuimbekkende reactie op het Italiaanse commentaar van ‘seksisme’, dat als weerwoord een verwijzing kreeg naar het Turkse protocol. Dat de laffe, politiek correcte kliek in Brussel slechts uitmunt in het terroriseren van de weerloze Europese bevolking is ook bekend maar dat zij stuk voor stuk weerzinwekkende doetjes zijn is bij deze afdoende bevestigd door Michel, die Von der Leyen zijn stoel had kunnen aanbieden of opstappen. Al was het maar om de indruk te wekken dat hij een èchte kerel is; nu werd het ‘protocol team’ uit Brussel verweten dat zij niet even zijn gaan kijken of alles in orde was voor de stoelendans.

Slapjanus

Donald Trump had wel raad geweten met deze fratsen, maar Michel was ‘erg verdrietig dat de indruk is ontstaan dat het incident mij niet heeft geraakt of dat Ursula en ik – als Europa – niet met één stem spreken. We hebben dit juist maanden voorbereid.’ Dat deze slapjanus zijn mond niet durfde open te trekken werd als volgt verklaard: ‘Ik respecteer uiteraard de mening van de Europese regeringsleiders. Maar ik ben een bruggenbouwer en geen man die conflicten opzoekt. Ik denk niet dat het Europa veel had opgeleverd, als ik zichtbaar had gereageerd. Dan had ik wellicht een rel veroorzaakt en waren we wat betreft Turkije terug bij af. Ursula liet wel merken dat ze ontstemd was – terecht – alvorens we aan een drie uur durend, volgens mij erg nuttig overleg begonnen. Als ik haar toen was bijgevallen, was dat mogelijk ook verkeerd overgekomen. Alsof ik paternalistisch zou zijn…’ Laten wij wel wezen , van zo’n gebrek aan zelfrespect zakt je broek toch af?

Zo’n bibberend links ‘mannetje van geen conflicten’ tegenover een stel door de wol geverfde gangsters in Moskou en Ankara, die als dagelijkse ‘modus operandi’ grossieren in confrontaties, was een geweldige afgang voor de politiek correcte slapjanussen die alleen maar vanuit hun eigen, veilige ivoren torentjes de EU bevolking terroriseren, maar elders met knikkende knieën staan als iemand alleen maar ‘boe’ roept.  Dat gold in 1938 ook voor de hulpeloze Chamberlain toen hij Hitler ontmoette in Berchtesgaden, maar leest u verder wat Michel te melden had: ‘dat ik geen ruzies opzoek en niet loop te provoceren, wil niet zeggen dat ik geen vastberaden persoon ben. Ik ben zéker ferm, dat kan iedereen die mij kent, u vertellen. Kijk maar wat ik op het internationale podium heb gedaan. Ik heb Boris Johnson berispt over vaccinnationalisme, ik was bemiddelaar bij de politieke crisis in Georgië, ik heb Rusland aangesproken op de toestand in Oekraïne en de detentie van Kremlin-criticus Aleksej Navalny. Ik hoop dat ik wat heb bijgedragen.’

Wat een fantast, dit gedrag is illustratief voor Brussel’s collaboratie met de VN-gangsters in New York met hun pestilente ‘2030 Agenda’!  Let wel, het obligate beroep van onze Pinokkio en nu ook zijn beste vriendin Kaag op al het goeds dat de peperdure, nutteloze EU ons zou brengen, is slechts een rookgordijn om hun afbraakpraktijken te verdoezelen, totdat Nederland afgeschaft is en Europa in handen van tweederangs politici zoals Borrell, Michel, Von der Leyen, Rutte en Kaag.

Motiveert dat u nog steeds niet voor een snelle Nexit?


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties