Schadelijk voor het aanzien van de Kamer

Het Kamerlid Krol vroeg zich hardop af of het wel wijs was om tijdens ‘de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog’ de Kamer maar liefst vijf weken op verkiezingsreces te sturen. Een logische vraag die door Kamervoorzitter Arib (Settat (Marokko), 1960) nogal boos werd afgedaan als ‘schadelijk voor het aanzien van de Kamer’. Mevrouw Arib (Settat (Marokko), 1960) moet nodig op inburgeringsreces worden gestuurd.

Het ‘aanzien’ van de Kamer is al genoeg beschadigd doordat een groot gedeelte op de handen bleef zitten, terwijl de regering druk doende was de fundamenten van de rechtsstaat door te zagen. Mevrouw Arib (Settat (Marokko), 1960) keek erop neer, haalde klaarblijkelijk de schouders op. Het aanzien van de Kamer is genoeg beschadigd omdat de Kamervoorzitter kennelijk twee regeringen dient. Nadat mevrouw Arib (Settat (Marokko), 1960) in november 2006 niet was herkozen in de Kamer, werd zij lid van een werkgroep die het Conseil Consultatif des Droits de l’Homme (een raad die de Koning van Marokko moest adviseren over een nieuw Marokkaans migratiebeleid) en kwam in 2007 via de achterdeur ongehinderd de (Nederlandse) Kamer in namens de PvdA. Dat een splinterpartij als de PvdA de voorzitter levert is overigens ook al een gotspe, omdat de tweede partij in de Kamer de meer dan geschikte Martin Bosma (Wormer (Nederland), 1964) kon leveren. Kortom: als het om mevrouw Arib (Settat (Marokko), 1960) zelf of haar eigen kring gaat, zal het aanzien van de Kamer haar een rotzorg zijn.

-Nu nog – Kamervoorzitter Arib

Die vooringenomenheid is op zichzelf meer schadelijk voor het aanzien van de Kamer.

“Het is al meer dan honderd jaar gebruikelijk dat het parlement tijdens de verkiezingen gewoon drie weken verkiezingsreces neemt.” Aldus mevrouw Arib (Settat (Marokko), 1960) die zich beweerdelijk inzet voor ‘het aanzien van de Kamer’. Dat kan zijn, maar we bevinden ons nu niet direct in gebruikelijke tijden. Zo loopt half Nederland inmiddels financieel en mentaal op z’n tandvlees door – goed beschouwd – op zichzelf idiote maatregelen van een kabinet dat van God noch koude voeten meer weet als het om een Chinees laboratoriumvirus gaat.

Dat een groot aantal winkeliers van dit kabinet ongezien de tyfus mag genieten en hun levenswerk en pensioen op slot moeten houden, is allerminst gebruikelijk. Het is ook ongebruikelijk dat de overheid bepaalt hoeveel mensen zich achter een voordeur mogen bevinden; zelfs de Duitse bezetter waagde zich er niet aan. Het is krankzinnig dat in ons land een avondklok is ingesteld, of het moet zijn dat onze Minister van VWS teveel van de papaverschoenen heeft gesnoven; een virus dat kan klokkijken is echter nog niet uitgevonden.

De Kamer moet zich rotschamen voor de onwil om tijdens ‘de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog’ een paar dagen in de week scherpe vragen te stellen aan zwalkende – demissionaire – ministers. De onwil om de regering te controleren en een Kamervoorzitter die voorop loopt in die misselijkmakende polonaise: allemaal erg schadelijk voor niet alleen het aanzien van de Kamer, maar voor de hele tot op het bot getergde natie.

De voorzitter (Settat (Marokko), 1960) van het Parlement is zelf schadelijk gebleken voor het aanzien van de Kamer.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Puck van der Land
3 jaren geleden

Tot nog toe had ik altijd een redelijk positief beeld van deze Kamervoorzitter door de manier waarop ze meestal goed wist om te gaan met incidentjes als Kamerleden elkaar in de rede vielen etc. En ze kon ook aardig samenvatten wat er na afloop van een tumultueus gesprek moest gebeuren. Ook schrok ze er niet voor terug om bijv. de Kamerleden van DENK op hun plaats te zetten.

Maar nu worden in dit artikel een aantal zaken onthuld over haar politieke wandel. Dat ze ooit een soort adviseur van de Marokkaanse koning was geweest, was al eerder onthuld. Maar de manier waarop ze in de 2e Kamer voorzitter is geworden…. dat was mij even ontgaan, verdient bepaald geen schoonheidsprijs.
Maar wat er nu gebeurt: Kamerleden vijf weken op verkiezingsreces sturen… dat vind ik ook ongehoord. Misschien dat Renske Leijten en Pieter Omtzigt wat rust kunnen gebruiken, kan ik me voorstellen na de hectische periode met de toeslagenaffaire. Maar ik denk dat juist zij gewoon door gaan met hun onmisbare werk, en de andere Kamerleden? Ik vraag me het echt af of zij op 5 weken radiostilte zitten wachten. Ik geloof er niks van.
Dus wat speelt er dan wel: de corona-problematiek, de Lock down en andere maatregelen die steeds meer ter discussie komen te staan. Op deze manier krijgt het OMT en haar verblinde lakeien helemaal de vrije hand om haar rücksichtslose beleid dat de bevolking in angst houdt, door te zetten.
En dan een week voor de verkiezingen natuurlijk met de verlossende woorden komen: we hebben het virus onder controle dankzij onze maatregelen. Jaja, Pinokkio. Zelfs de Kamervoorzitter mevrouw Arib heb je gevangen in je net.

Aan iedereen die dit artikel van Ton Nijhof leest: verspreid het, doe je mond open en roep het van de daken. Laat je niet misleiden door mooie praatjes, maar kijk naar de gevolgen van 10 jaar Rutte in samenwerking met het CDA en de PvdA paladijnen. U gaat straks betalen voor dat beleid!
Bedankt Ton, de schellen zijn me opnieuw van de ogen gevallen.

Ravian
3 jaren geleden

Als je in Nederland in de bestuurdersstoel van een taxi plaats wenst te nemen dan moet je eerst een verklaring omtrent het (goed) gedrag overleggen.
Maar als je in de bestuurdersstoel van de staat plaatst wenst te nemen dan is dit niet noodzakelijk.
Sterker nog, dan is zelfs een strafblad (Duyvendak / GL), of een mogelijk gebrek aan loyaliteit aan het land (twee paspoorten) niet van belang.
Gaaf landje.., toch?