Big Tech en China, twee handen op één buik

Zo te zien niets nieuws onder de zon. Reeds twintig eeuwen geleden leerden de Romeinen – na de moord op de gehate populist Julius Caesar door de élitaire Romeinse ‘swamp’- hoe misbruik van (absolute) vrijheid kan ontaarden in een orgie van geweld en moordaanslagen die inperking van die vrijheid onvermijdelijk maakte omdat het rijk zelfs verzeilde in een serie burgeroorlogen.

Wie de geschiedenis een beetje kent en de ontwikkelingen in de USA volgt, ziet hoe de geschiedenis zich daar dreigt te herhalen in de orgie van geweld en politiek opportunisme met gevaarlijke fascistische tendensen na de politieke moord op Donald Trump door op macht beluste élite’s. Octavianus, de adoptief zoon van Caesar, maakte een eind aan dagelijkse angst en paniek die de ongebreidelde ambitie van op macht beluste elites de bevolking aanjoeg in hun  burgeroorlogen.

Afb: wikimedia-commons

De latere Keizer Augustus realiseerde zich dat hij niet al te voorzichtig kon omspringen met het ongebreidelde misbruik van (de absolute) vrijheid die in Rome was ontaard dankzij deze machtige ‘elites’ en beperkte hun bevoorrechte positie ten gunste van het volk. In de USA hebben wij exact dezelfde ontwikkeling gezien in het begin van deze eeuw, waar de arrogante, egocentrische ‘swamp’ hun rol van volksvertegenwoordigers veronachtzaamde voor ‘een plekje aan de ruif’ in hun incestueuze relatie met de nieuwe elites. Dit heeft geresulteerd in de huidige orgie van wetteloosheid en subversie van de democratie èn de persoonlijke vrijheid, die enorm gestimuleerd werd door de extremist Obama en zijn elitaire secondanten.

Donald Trump was op de goede weg om deze wantoestanden te corrigeren maar viel ten slachtoffer aan een politieke moord, mede omdat de ‘swamp’ hun arrogante neus voor hem ophaalde èn, toen puntje bij paaltje kwam, zelfs de hoogste rechters te laf waren om hun aanslag op de democratie en de vrijheid van het volk tegen het licht te houden. Daarmee gaf de Supreme Court ‘carte blanche’ aan de extremisten uit Silicon Valley, die nu in Joe Biden hun stromannetje hebben gevonden, in hun campagne om niet alleen de Amerikaanse, maar ons aller vrijheid te subverteren. ‘Big Brother’ probeert de wereld naar zijn fascistische hand te zetten.

Het is een publiek geheim dat Google al jarenlang China hand- en spandiensten verleent bij het censureren en onderdrukken van de eigen bevolking en nu zelfs in de USA doende is om  dezelfde smerige praktijken te introduceren. Facebook censureert nu openlijk websites van de Australische regering en Non-Profits omdat Australië Google en Facebook confronteert als één der weinige landen die ‘de ballen’ heeft om deze ‘would-be’ fascisten aan te pakken. Facebook, dat absoluut geen scrupules kent, biedt ‘Fascistisch China’, à raison van US $ 400, zelfs de gelegenheid om hun desinformatie te verspreiden over de concentratiekampen voor de Oeigoeren terwijl het Donald Trump verbant èn hetzelfde China Joe Biden aanvalt, die de concentratiekampen èn de daar plaatsvindende genocide notabene goedpraat!

Australië wil dat Google en Facebook gaan betalen voor ‘newscontent’ van derden, hetgeen leidt tot een ordinaire machtsstrijd met beide BigTech spelers die zichzelf nu eenmaal zien als de ‘masters of the universe’ voor wie geen regels gelden. Facebook komt niet alleen met voormelde sabotage maar gooit het zelfs op een tijdelijke ‘blackout’ van de eigen homepage in Australië en al het nieuws op de eigen site om duidelijk te maken wie in Australië de baas is. Ook werden overheidsagentschappen, non profits en bedrijven gecensureerd in een brutale poging om het land te verlammen.

De reactie van de Australische Prime Minister loog er niet om: ’ de huidige vijandige acties jegens Australië, waarbij essentiële informatieverlening wordt afgesneden voor gezondheids- en nooddiensten, zijn net zo arrogant als teleurstellend. Zij bevestigen slechts de bezorgdheid die een aantal landen uiten over het gedrag van Big Tech bedrijven die denken dat zij groter zijn dan de staat en dat regels niet voor hen gelden. Wij zijn niet geïntimideerd als Big Tech probeert om ons parlement onder druk te zetten bij de stemming over de belangrijke ‘ News Media Bargaining Code. Net zoals wij niet onder de indruk waren toen Amazon dreigde het land te verlaten en wij andere landen achter ons verzamelden om hun publicatie van terroristische inhoud op hun socialmedia platform te bestrijden, zo spoor ik Facebook aan om constructief met onze regering samen te werken, zoals Google onlangs in goed vertrouwen deed.

Australië is een politiek gepolariseerd land dat al ver naar de politiek correcte linkerzijde van het toneel was opgeschoven met o.a. de klimaatfarce en nu weer het Coronabedrog, maar Reuters meldt dat vorige week vrijdag zelfs Australië’s extreem linkse politieke oppositie plannen ondersteunt om wetgeving aan te nemen die techgiganten als Google en Facebook laat betalen voor elders gepubliceerd en uitgezonden nieuws.

Facebook is momenteel één der meest onfrisse spelers op het toneel van Silicon Valley die er zelfs niet voor terugschrikt om China de gelegenheid te bieden om hun genocide van de Uyghoeren te mitigeren tegen betaling van de luttele som van US $ 400 per stuk, aldus de Britse media publicatie ‘Press Gazette’: China’s treatment of Uyghur people in the western province of Xinjiang has been widely condemned in the West, with the US government figures and others accusing the Chinese Communist Party (CCP) of “genocide”.  US social media giant Facebook has not only allowed state-run outlets like China Daily and CGTN to publish posts that dismiss these concerns as Western “disinformation” – it has accepted advertising payments to help promote this content to millions of people. In one case, by paying Facebook less than $400, China Daily was able to target more than one million users with a video that rubbishes independent press reports from Xinjiang ‘.

Hoe cynisch dat het de corrupte Democratische Partij is die Facebook in de afgelopen vier jaren steeds weer opriep ‘ to fight against misinformation and foreign interference’. Zij maken zichzelf gek over met name Russische desinformatie, maar in januari was Facebook de eerste die Donald Trump op de ‘blacklist’ plaatste terwijl China’s genocidale propaganda arm voortdurend advertenties op Facebook mag plaatsen!  

Desondanks attaqueert datzelfde China ‘sleepy Joe Biden’, zelfs nadat hij hun méér dan duizend concentratiekampen in XinJiang had goedgekeurd. De schlemiel noemde Xi’s genocide ‘een manier om het land verenigd te houden…’  Zeker net zoals de Democraten de USA verenigen?

Navrant is dat de Amerikaanse regering zelf schat dat twee miljoen Oeigoeren sinds 2020 in die kampen zijn opgesloten waar, volgens overlevenden, de meest afschuwelijke wreedheden worden begaan inclusief nonstop verkrachtingen, orgaanroof op levende gevangenen, indoctrinatie en pure slavernij!  De BBC heeft deze maand een documentaire uitgezonden waarin bleek dat bewakers vrouwelijke gevangenen met elektrische bâtons verkrachten èn elektrocuteren… Vrouwen werden gedwongen om andere vrouwen op bed vast te binden zodat nachtelijke verkrachters nonstop hun gang konden gaan. Geforceerde sterilisatie en abortus zijn deel van die genocide in wat het Chinees communistische gespuis  “vocational training” centra noemt ‘voor onopgevoede mensen’ (ik geloof dat die op de Grachtengordel ‘tokkies’ heten).

Donald Trump’s regering heeft dit tot genocide verklaard, maar wat zegt de volstrekte idioot Joe Biden? “ If you know anything about Chinese history, it has always been the time China has been victimized by the outer world is when they haven’t been unified at home. It’s vastly overstated, but the center of principle of Xi Jinping is that there must be a united, tightly controlled China.”

Dus wat Xi ook uitspookt in Hong Kong, met de Oeigoeren in de westelijke gebergtes van China en Taiwan, het zal sleepy Joe ‘worst wezen’. Dat Nederland hierop niet durft te acteren spreekt boekdelen over onze premier die het te druk heeft met al zijn verkeerde prioriteiten, maar ook Frankrijk en Duitsland zijn te laf om ‘de bek open te trekken’, terwijl het misdadige Facebook er nog een schepje opdoet door de Chinezen een globaal podium te bieden om hun genocidale misdaden recht te praten! Big Brother Tech en de communisten in Peking, twee handen op één buik!


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties