Macron, Merkel en Johnson inviteren een nucleaire vijand op Europese drempel

Het Iran van corrupte, primitieve ayatollahs is niet alleen verantwoordelijk voor tientallen jaren van wereldwijd terrorisme, tot een massale moordpartij op Joodse belangen in Argentinië toe, maar kan zich nu, dankzij voornoemd trio, vrijwel ongestoord tot een zéér vijandige kernmacht ontwikkelen in Europa’s achtertuin.

Hasan Rouhani. Afb: Wikimedia-commons

De vernietiging van Israël is hun hoogste goed en zij schreeuwen al jaren van de daken dat zij niet zullen aarzelen daartoe een kernwapen te zullen gebruiken. Daar heeft een goed verstaander weinig moeite mee, maar voornoemd ‘E3 trio’ heeft de collectieve koppen ergens zitten waar de zon niet schijnt.

Het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) van de al even gevaarlijke Verenigde Naties dat Iran’s nucleaire aspiraties aan banden moest leggen is zondag opgeheven. Slechts de USA stemde voor handhaving der sancties op deze levensgevaarlijke moordenaars die nu, samen met Rusland, zich ook actief blijken in te laten met intimidatie van Amerikaanse kiezers. Al in 2017 erkende de Secretaris Generaal van de VN, Antonio Guterres, dat Iran lak had aan dit verdrag door de ontwikkeling van ballistische raketten voort te zetten en deze ter beschikking te stellen van de Houthi rebellen in Jemen’s burgeroorlog. In mei 2019 meldde de virulent antisemitische Iraanse president Rouhani dat Iran JCPOA niet erkende en in juni 2019 had Iran al een veel grotere voorraad van laagverrijkt uranium opgebouwd dan toegestaan en begon het zelfs dat uranium verder te verrijken, ra ra waarvoor? Een jaar geleden werden centrifuges gebouwd voor de illegale verdere verrijking van uranium en productie van ‘zwaar water’. Nogmaals, waarvoor?

Terwijl Trump de sancties op Iran al lang had verscherpt, probeerden de laffe EU landen er nog steeds  een commercieel slaatje uit te slaan. U kent het wel, onze Islam promotor Sigrid Kaag met een stel lappen om de kop voorop bij een handelsmissie. In januari deden de ‘E3’ (Frankrijk, Duitsland en de UK) nog een beroep op JCPOA, maar zagen van een extra wapenembargo af omdat Iran de grotere bek had en omdat er weer eens wat verdiend kon worden. Nu kan Iran ongehinderd tanks, gevechtsvliegtuigen en ander zwaar militair materieel kopen en via de Houthis in Jemen en Hezbollah in Libanon verdere ellende veroorzaken op de drempel van Europa. Wat geeft het? ‘Money speaks!’

Deze onvergeeflijke stommiteit valt slecht bij de USA, de traditionele beschermheer van het achterlijke Europa tegen zichzelf, die bij monde van Mike Pompeo verklaarde sancties te zullen introduceren tegen ieder land dat bijdraagt aan de bevoorrading, verkoop of feitelijke levering van militair materieel aan Iran, ‘omdat ieder land wat dat toch doet ervoor kiest om conflict en spanning te bevorderen boven vrede en veiligheid’. Het lijkt wel of Trump het moreel corrupte Europa tegen zichzelf moet beschermen… 

Het kortzichtige drietal schaart zich daarmee aan de zijde van Poetin, die steeds meer politiek en financieel garen spint bij het voortdurende conflict in het midden oosten èn de vluchtelingenstroom naar Europa lekker verder aanjakkert, nu met actieve hulp van Macron, Merkel en Johnson…

Het is onvoorstelbaar dat Trump erin slaagt om Israel en de Arabische wereld eindelijk dichter bij elkaar te brengen via het vredesverdrag tussen Israel en de Verenigde Arabische Emiraten – terwijl de Nederlandse pers daar hardnekkig over zwijgt – maar de corrupte ‘E3’ uit kortzichtig eigen belang de lont weer in het kruidvat steken!

Mochten de Democraten de komende verkiezingen winnen dan is de ellende helemaal niet te overzien, een dementerende Biden heeft sowieso geen idee van buitenlandse politiek, laat staan dat hij zijn Europese ‘partners’ de oren zal wassen. Dus dit levensgevaarlijke drietal wordt dan niet alleen verantwoordelijk voor een verdere toename van Iran’s terrorisme, maar ook voor het ontstaan van een Israel, en daarmee Europa, uiterst vijandig gezinde kernmacht op de drempel van Europa.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk Bakker
3 jaren geleden

Neef Jansen: Dat de Iraanse ayatollahs in een ander universum verkeren dan wij ben ik helemaal met U eens. Dat Iran Israel met atoombommen gaat bestoken niet. Voordat dit probleem zich kan gaan aandienen, zal Israël de Iraanse aspiraties de wereld uit gaan helpen. Daarmee gaat Israël niet alleen zichzelf een grote dienst bewijzen, maar ook ons. Voor het Iraanse volk valt het te hopen dat Israel zich bij deze grote schoonmaak gaat bedienen van conventinele wapens en zich niet gedwongen zal voelen om haar nucleaire potentieel aan te spreken. Natuurlijk hoop ik dat het door U geschetste scenario dat het Iraanse volk haar door U “zootje” genoemde kwelgeesten aan de galg gaat laten bungelen zich eerder gaat aandienen.

Neef Jansen
3 jaren geleden

Bedacht moet worden dat Iran in de ban is van een genocidale en diep gestoorde ideologie die bijvoorbeeld Israel gaat bestoken met honderden atoombommen zodra het daartoe de kans ziet. Mensenlevens zegt deze mensen niets, cultuurschatten zegt deze mensen niets, zij verkeren in een waan die het wereldlijk bestaan veracht op bevel van een tekst die lijkt te zijn bedacht door criminelen voor roof, moord en slavernij. Opmerkelijk is hierbij dat tegenwoordig meer dan de helft van het Iraanse volk een diepe haat heeft voor de martelende en moordende en achterlijkheid bevorderende moellahs. Als deze mensen eenmaal de macht hebben overgenomen, dan zullen ze waarschijnlijk het hele zootje collectief ophangen.