De New York Times en het monster dat zij baarde

NB: op verzoek van de auteur ongecorrigeerd geplaatst

De ‘progressieve’ politiek heeft een boomerang losgelaten en ziet die nu terugkomen. Eén der aanjagers van het linkse onheil, de extremistische New York Times, krijgt het nu om de oren want zij heeft een monster gebaard, beginnend met de jarenlange verheerlijking van de Russische revolutie en, meer recentelijk, door erop los te liegen over ozongaten en het klimaat. Nu proberen zij de Amerikaanse geschiedenis te herschrijven onder leiding van een extremistische Obama discipel, de eveneens zwarte Dean Bacquet in zijn zogenaamde ‘1619’ project. Naar zijn zeggen is het doel van dit project ‘to reframe American history.’  George Orwell zag hem al zeventig jaar geleden aankomen.  De afgelopen maanden waren zij instrumenteel, en zijn dat nog steeds, in de linkse insistentie op de landelijke lockdown in een wanhopige poging de komende verkiezingen te saboteren.

Maar er beginnen barsten in het linkse front te komen, de grote zwijgende meerderheid wordt steeds minder zwijgzaam en realiseert zich hoe zij geterroriseerd wordt door een hondsbrutale minderheid. De klimaatzwendel brokkelt ook intern meer en meer af.

Steeds meer linkse wetenschappers erkennen publiekelijk – de één na de ander, tot in de misdadige top van de IPCC, de bron van al het kwaad in de United Nations – waar anders? – dat zij weer eens geprobeerd hebben hun onbewijsbare linkse klimaat-adagium te ‘bewijzen’ met pure intimidatie. Hun gebrek aan bewijs werd daartoe tot ‘wetenschap’ gepromoveerd. Met name de communistische charlatan, maar actuele multimiljonair, Obama was hierin toonaangevend. In Michael Moore’s film ‘Planet of the humans’ geeft zelfs deze hardcore communist toe hoe de corrupte groene maffia de klimaatzwendel tot een lucratief verdienmodel heeft verheven, met een andere linkse multimiljonair Al Gore als louche voorbeeld.

De razende ‘cancel culture’ zag weliswaar kans om Moore’s film binnen een etmaal uit de roulatie te halen, maar het internet accentueerde hun fascistische intolerantie alleen maar. Nu begint zelfs de N.Y.T. in te zien hoe fnuikend hun uit domme ideologie geboren ‘anti-Trump’ insistentie op een lockdown als een boomerang terugkomt. Zij worden hier met de neus op de feiten gedrukt door de Wall Street Journal die de explosieve toename van het aantal moorden belicht, dat inmiddels al in de honderden loopt . De W.S.J. keek naar de 50 grootste steden in de USA en constateerde dat de moordstatistieken liefst 24% gestegen zijn tijdens de lockdown èn dat in die statistiek de Democraten de zes leidende steden in handen hebben, waaronder Chicago dat voor één op de acht landelijke moorden tekent dankzij een burgemeester en gemeenteraad die de politie afschaffen. De lockdown wordt als de grote schuldige gezien en dat mag premier Rutte in zijn zakdoek knopen.

Een andere linkse uitwas als het Marxistische B.LM. leek aanvankelijk ook zeer bruikbaar voor onze ideologisch dwalende premier, ondanks het feit dat de FBI deze gangsters al wettelijk tot een   ‘Binnenlandse Terroristische Organisatie’ had doen verklaren…  Maar nu zijn de Marxisten van Black Lives Matter in de USA op landelijk niveau ‘social justice’ en ‘black liberation’ eisen aan het stellen en geld aan het vragen voor ‘bescherming van restaurants en winkeliers’ in pure Maffia praktijken. Het is dus oppassen geblazen, zelfs in het weinig kieskeurige ivoren torentje.

Links extremistische terreur tiert welig en bedreigt nu ook de New York Times, één van de moeders van de linkse revolutie, die nu zelf de druk ervaart van de fascistische ‘cancel cultuur’, een minderwaardig fenomeen waaraan ook allerlei tuig in ons land zich dagelijks schuldig maakt.

Wat een cynische grap! Ex-New York Times schrijfster Bari Weiss, die zelf niet vies is van ideologische hersenspinsels, viel vorige maand ten slachtoffer aan de terreur van haar eigen, rabiaat linkse collegae die haar voor ‘Nazi en racist’ uitmaakten omdat zij niet extreem genoeg is.

Zij zegt dat de krant momenteel in voortdurende angst leeft voor de ‘online mob’. Zij vergelijkt de ‘cancel culture’ met ‘sociale moord’ en zegt dat het niet gaat om rationele kritiek maar om ‘afstraffing’ van mensen die er geen extreem linkse ideeën op nahouden. Weiss maakt duidelijk dat de N.Y.T.  een ‘onliberale cultuur’ kweekt die zijn eigen normen schendt en een ‘vijandig werkklimaat’ voor niet-extremisten zoals zij zelf, wegens haar ‘forays into Wrongthink’.

En daar is ie weer, Big Brother – de fascist met zijn gedachtenpolitie – zoals George Orwell ons al zeventig jaar geleden voorspelde. Dit is de tweede keer dat Bari Weiss publiekelijk van zich afbijt, nadat zij haar explosieve ontslagbrief al eerder publiceerde, waarin zij aangaf hoe zij dagelijks werd ‘ge-bullied’ voor ‘centristische ideeën’ en dat Twitter nu de eindredacteur van de N.Y.T. is.

Geen mens had twee maanden geleden van haar de uitspraak verwacht: ‘ Ik wil niet leven in een wereld waar de meningen  van de helft van het land niet gehoord mogen worden in de pers. En dat is waar wij naar toe gaan. Om onze job goed te doen, zowel schrijvers als redacteurs, moeten wij een niveau van lef hebben, een dikke huid en een gebrek aan vrees. En als je in angst leeft voor de ‘online mob’, dan zijn er maar een dozijn mensen nodig die een leugen over jou blijven herhalen – dat jij een racist bent, een transfoob, een bekrompen iemand – om die leugen tot waarheid te maken en dat is uitermate gevaarlijk’.

Zij kreeg steun uit onverwachte hoek van Harper’s Magazine’s columnist Thomas Chatterton Williams, die vorige maand een brief publiceerde die medeondertekend was door Bari Weiss en dozijnen andere prominente liberalen, inclusief J.K. Rowling en Noam Chomsky. Bari Weiss zei vrijdag dat de brief bedoelt om de ‘growing culture of illiberalism’ die de Amerikaanse instituten overweldigt, aan de kaak te stellen. ‘Wij zijn gewend aan kritiek. Dat is kosher in ons werk. Maar ‘cancel cultuur’ is geen kritiek, het is afstraffing, iemand radio actief maken. Iemands broodwinning afpakken. Het gaat er niet om de zondaar te straffen, het gaat niet om straf omdat iemand niet zuiver in de leer is. Het gaat om een soort van secundaire boycot van mensen die de lef hebben om nog met die zondaar te spreken of op één platform met hem of haar te verschijnen’.  U kent die laffe kwallen wel, dat is wat wij in Nederland het ‘Arie Boomsma effect’ noemen.

Bari Weiss zei ook dat politiek voor veel mensen hun religie vervangt en dat is precies waar wij op deze paginas al langer over schrijven, de ziekelijke seculiere religie van ‘links’ die zelfs de religie in de linkse kerk vervangt.  Zij noemde het ‘ een enorm probleem omdat de intentie is de ineenstorting van de gematigde krachten in het midden en de tribalisering van ons land’.

Herkent u hierin de collaborateurs in de subversie  van onze cultuur en onze samenleving? Zet ze op een rijtje en griezel van de arrogante salonsocialisten van de PvdA, de louche communisten van Groen Links, de narcistische globalisten van D’66, de onder de radar opererende hard-core activisten van de Partij voor de Dieren en de steeds meer naar links afdwalende, onbetrouwbare  VVD en CDA? U ziet dan hoe ontzettend klein die linkse extremisten zijn, zowel in aantal als in hun denkraampjes, maar het zijn de laffe meelopers die hen de kans bieden voor hun greep naar de macht. Kijkt u goed naar de ontaarding van het door Soros gefinancierde tuig van AntiFa en B.L.M. in de USA en houdt u in de gaten hoe zij nu onderling beginnen te strijden. Kijkt u goed hoe typisch de laffe zwendelaars van de klimaatlobby in de Rutte III coalitie plots nergens meer verantwoordelijk willen zijn en zich stap voor stap proberen terug te trekken om uw stem niet te verliezen.

 Schroomt u dus niet om die charlatans publiekelijk tegen het licht te houden en vergeet u vooral uw kans daartoe in de verkiezingen niet. Bijt van u af, ook nu, want die profiteurs verdienen een grote schop onder hun achterste.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties