De metamorfose van een denker

Metamorfoses in de natuur resulteren in kleurige vlinders, helaas niet in de politiek. Daar ontwikkelt Premier Rutte zich – naar eigen zeggen – tot een (kleinschalige) ‘denker’, dit keer over Zwarte Piet. Dit in een omgekeerd proces, waarin een arrogante rups uit zijn cocon tevoorschijn komt met de vals klinkende epifanie over zijn ‘veranderende maatschappelijke inzichten’.

Afb: wikimedia

Hij blijkt, steeds meer, een paard van Troje onder het naïeve ‘ons soort mensen’. Niet alleen in de door hem ingeluide degeneratie van de VVD, maar inmiddels in de complete verloedering van ons ‘prachtige land’. Wie roept hem tot de orde als de kiezers het niet doen?

Als leider van de jongeren vereniging van de VVD bekende hij al zijn dubbele agenda met zijn grote sympathie voor D’66 maar koos, opportunistisch als altijd, voor een carrière in de VVD als het meest geschikte vehikel voor zijn persoonlijke ambities. Die carrière begon na zijn ontsnapping uit een uitzichtloze positie in personeelzaken bij Unilever en culmineerde in onze ‘grote denker over zwarte Piet’, die ‘en passant’ onze samenleving en economie volledig poogt te slopen.

Op de keper beschouwd heeft hij, net als zijn idool Angela Merkel, zijn funeste stempel op de Nederlandse politiek en samenleving kunnen drukken, in zijn ideologische onbetrouwbaarheid. Maar dat werd ook mogelijk gemaakt door domme, kritiekloze loyaliteit van ‘ons soort mensen’. Die bleven, net als hun vaders en moeders, hun stem blind op een vertrouwd etiket van drie letters uitbrengen, zonder zich te realiseren dat de corresponderende goede wijn steeds meer in azijn veranderde.

Rutte presenteert zich als de roerganger die het land wil verbinden, maar feitelijk voelt hij zich het meest thuis bij de linkse kerk van het irritante vingertje en de al even linkse wereld van door u en mij gesubsidieerden. Dat extremistische hoekje van onze samenleving maakt traditioneel het meeste lawaai, maar faalt jammerlijk om hun argumenten boven kleuterschoolniveau te verheffen. Mahatma Ghandi onderging ook zo’n opportunistische metamorfose en dacht die te illustreren door in zijn lendendoekje gehuld tussen tien fraaie, naakte maagden te slapen. Dat was ‘creepy’ Joe Biden nooit gelukt, maar onze onkreukbare Mark is de kampioen van dit boerenbedrog.

Hij blijkt daarbij in gezelschap van een racistische mede-denker over Zwarte Piet, een zwarte rapper met het verstand op een plek waar de zon niet schijnt. Die mocht, ongestraft, van zijn mede-racist Femke Halsema op de Dam verkondigen dat hij in november ‘Zwarte Piet hoogstpersoonlijk op zijn gezicht zou trappen’. Nederland op zijn best, ware het niet dat hij van Ghanese komaf blijkt. Wie het bijbehorende tronie van deze gangster rapper heeft gezien, zal geen seconde twijfelen aan zijn grote vaardigheid in dit soort democratische vaardigheden.

Maar hij wordt noch door de idolate burgemeester noch door ons aller premier Rutte afgestraft, zoals honderden demonstranten in Den Haag. Integendeel, deze ‘zwarte parel’ was ‘van groot belang’ voor Halsema en zette Rutte kennelijk ook aan het denken over de plots veranderende maatschappelijke inzichten over Zwarte Piet. Waar zo’n Ghanese gangster toch niet goed voor is …

In ieder geval verhelderend voor ‘het veranderende inzicht’ van onze premier. Hij realiseert zich langzamerhand niet meer, evenmin als zijn protegee Femke Halsema, dat een publieke functie verantwoordelijkheden met zich brengt. Gezeur over ambtseden en dergelijke ethische onzin over ‘normen en waarden’.

Ik hoor nog zijn woorden ‘dat de landbouw onmisbaar is voor onze voedselvoorziening en die van Europa’, ook repte hij van ‘het grote culturele en traditionele belang van die sector’. En dan nog zijn uitspraak ‘dat de maximum snelheid naar 130 km/u moest’, voordat hij roemloos capituleerde voor de klimaatzwendel lobby van zijn vriendje Nijpels. Of zijn loze uitspraak ‘dat de burgerij ’s avonds onbekommerd over straat moest kunnen gaan, want zonder veiligheid is er geen vrijheid. Bij vandalisme en terrorisme is een krachtig antwoord van de overheid nodig…’

Kijk nou toch eens naar de trieste verloedering van Amsterdam dat, na decennia van wanbeleid door de PvdA, nu de ‘coup de grâce’ krijgt van de communiste Halsema met medeweten en goedkeuring van het Haagse Kartel. Rutte stelde ook ‘dat er ruimte moest komen voor kernenergie’, maar ligt nu in bed te kroelen bij de communistische oppositie van GL en zijn verkeerde bedgenoten van D’66.

Ook de ‘toestroom van (onmogelijk inpasbare, zelfs vijandige) allochtonen moest worden gestopt’, maar groezelige scharrelaars uit veilige landen, die hier rovend en verkrachtend van AZC naar AZC migreren, kunnen doen wat zij willen. Zij hebben gelijke rechten maar geen verplichtingen, terwijl onze sociale voorzieningen wijd open staan dankzij Rutte die deze (figuurlijke) Zwarte Piet naar de gemeentes doorschuift, waar minister Ollongren er evenmin iets aan doet.

Daaruit resulterende problematiek van diefstal, aanrandingen van jonge vrouwen die – zelfs overdag – niet meer over straat kunnen dankzij dit illiterate, al jaren uitgeprocedeerde tuig, is dus niet meer het probleem van Mark Rutte, die in ‘zijn’ torentje anders is gaan denken over ‘dit prachtige land’.

Deze prepotente ‘denker’ gedraagt zich inmiddels als de incarnatie van ‘Big Brother’, wiens greep naar de macht door zijn ideologische geestverwanten in het RIVM wordt gefaciliteerd. Ongeacht de gewetenloze schade en ellende die deze grote denker in zijn omgekeerde metamorfose veroorzaakt. Dit geeft feilloos aan hoezeer onze overheid geïnfiltreerd en verloederd is door dit soort paarden van Troje, vermomd als ‘grote denkers’.

Het is navrant hoe het lamgeslagen Nederland (niet) reageert op dit machtsmisbruik, dat erop uit is om onze democratie te slopen ten gunste van globalistische hersenspinsels. Daarom zal ik in een volgend artikel proberen te illustreren, aan de hand van een soortgelijke ontwikkeling in Spanje, hoe het globalisme Europa in een groot, communistisch zwart gat probeert te storten.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
3 jaren geleden

Prachtige karakterisering van Rutte!

Wim Rentenaar
3 jaren geleden

Hij is net de rattenvanger van Hamelen en de massa loopt braaf achter hem aan!

Gerti van der Velde
3 jaren geleden

het probleem is de massa in Nederland die, net als de rattenvanger van Hamelen , achter Rutte aan marcheert. Eerst heeft hij de massa laten denken dat hij rechts is , dus kiest dat deel hem. Nu laat hij de massa denken dat hij links is om ook die stemmen te pakken.