Soleimani is geliquideerd

Het nieuwe jaar heeft een goed begin gekend; één van de grootste schurken op onze wereld heeft een einde gevonden in een Amerikaanse rakettenregen. Toen ik dit aan een goede vriend van mij vertelde, begon hij spontaan te huilen.

Meer dan verbaasd vroeg ik hem waarom hij zo geraakt was. “Nee”, zei hij, “waarom maar één? Er zijn inmiddels 1,6 miljard Soleimanis!” Per WhatsApp ontving ik uit ook Israël iets dergelijks. Gaby Levi wandelde ooit in het centrum van Ashkelon. Voor een vitrine zag hij een opvallend bericht: ‘Wij doen liever zaken met duizend Palestijnen dan met één Jood’. Onthutst ging hij binnen en vroeg: “wat voor zaken doen jullie?” “Wij zijn begrafenisondernemers”, was het antwoord.

Terug naar de dood van deze schurk Soleimani. Iran reageerde bij monde van de president als volgt:
“Het martelaarschap van Soleimani maakt Iran nog meer vastbesloten als het gaat om verzet tegen de expansie van de VS en het verdedigen van onze islamitische waarden. Iran, met andere landen in de regio die vrede willen, zal wraak nemen”, aldus president Rohani van Iran.

Ik noteer hieronder een aantal zinnen met de steekwoorden cursief, die typerend zijn voor de islamitische voorlieden;

Martelaarschap. Ieder ander (normaal) wezen zou de dood betreuren en medeleven betuigen met de naasten. Zo niet de Iraanse geestelijke (?) Rohani. Omdat één van de grondwaarden van de islam, het martelaarschap is, de verheerlijking van de dood.

Wraak nemen. Iran die wraak wil nemen tegen Amerika. Dat wordt nog lachen. De gehele Arabisch-islamitische wereld kan het piepkleine Israël al niet de baas en het corrupte, dictatoriale Iran bedreigd het Amerika van Trump met ‘wraak’. Rohani lijkt op, ja heel in het klein, minuscuul wellicht, wel wat op Raoul Heertje die ‘wraak’ wil nemen op Israël voor zijn mislukking als migrant ooit door een beschamend documentaire bij de NTR. Walgelijk.

Vrede. Iran zou, samen met andere landen in de regio, vrede willen. Met welke landen dan? Bedoeld hij Syrië met de Hezbollah? Gaza met Hamas? Nee wacht, misschien is Rohani toch wel een beetje mens en hij bedoelt Israël. Zou dat misschien kunnen?

Islamitische waarden. Het lekkerst toetje bewaar je het beste voor het laatst: Islamitische waarden? Welke zijn dat dan? Martelaarschap? Jihad? Doden van afvalligen en ongelovigen? Joden en Christenen haten? Vrouwen enkel als seks object zien? Taqiyya (liegen en bedriegen)? Sharia invoeren? Een man heiligen en eren die een meisje van zes huwde, 600 joden onthoofd heeft omdat zij hem hebben afgewezen, een man die lezen noch schrijven kon? Trouwens, stel dat Mozes zo iemand was en hij zou  de Joden komen vertellen dat zij niets lelijks over hem zouden mogen zeggen of schrijven. Want anders worden zij gedood. “Wij? Wat is dat voor onzin”, zouden de Joden roepen. “Jij, met zo’n CV, hoe kom je daarbij?” “Wel”, zou hij dan zeggen, “Weten jullie nog, woestijnbewoners en dommeriken, wat ik jullie heb verteld, dat ik een andere God heb (uit)gevonden die beter, groter en meer echt is dan Jahwe, Jezus en zo, die Goden van ezels en apen? Zijn naam is Allah. Welnu, Allah liet mij weten dat ik jullie moet opdragen om mij te eren, te heiligen etc. En dat jullie de doodstraf verdienen als jullie dat niet doen”.

Ik zie het volk van de Talmoed eerst lachen en dan in koor roepen: “grapjas. Ga ’s een eindje lopen en frisse lucht happen. Kom op. Jij verzint een God en je laat hem dingen voorschrijven ten gunste van jezelf. Wie is hier gek?”

Maar Mozes was bepaald niet gek. Hij zou dat allicht niet bedenken als hij wist dat zijn eigen volk hem erom zou uitlachen. Dat heeft hij dan ook niet gedaan. Hoe kunnen dan 1,6 miljard mensen volgers zijn van iemand die zulks wél heeft gedaan? Ongelooflijk!


David Pinto tijdens de pro-Israel bijeenkomst. Afb: scr. youtube.

Prof. dr. David Pinto geldt als de expert bij uitstek rond interculturele vraagstukken en is oprichter/grootaandeelhouder van het ICI. Binnenkort verschijnt zijn 20e boek: ‘Een Marokkaanse Jood van Analfabete Ouders’.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

“Men” kan dan nog zo ” deskundig” zijn op het gebied van “culturele vraagstukken”, maar we hebben te maken met een aantal mensen die het westen “haten”. Althans de schijn die dat “laat zien”. Maar in werkelijkheid, denk ik, dat veel Iraniërs zich graag willen gedragen zoals dat in het westen het geval is. In FEITE is in Iran een ONDERDRUKKEND SYSTEEM aan de macht die te vergelijken zijn met de NAZI’s. Ook in Iran drijft de regering op de domheid van en stel ” randdebielen” zonder enig verstand of een andere vorm van denkvermogen.
Islamitische “waarden” zijn een contradictie – met de westerse waarden en/of een contrapositie in controverse.
Het is alles en dan ook alles en niets anders dan de macht. ” En,…. Kom op. Jij verzint een God en je laat hem dingen voorschrijven ten gunste van jezelf. Wie is hier gek?” Schrijft Pinto.
Immers: Een “GOD” aanbidden is het afschaffen van eigenwaarden en zich overleveren aan een hersenschim, en dat is per definitie een “daad van onmacht” in het diepste van de betekenis.
Mag ik ook zeggen dat “de Paus” een pathologische leugenaar is? Het enige positieve dat een geloof heeft, is een bepaalde saamhorigheid en een binding ( gelijkgezindheid) geeft onder twijfelaars.
Ik ben nog steeds bang dat velen niet snappen hoe de mens “psychologisch” in elkaar zit.
Dat is ook zeker moeilijk, maar zelfstandig denken en de realiteit prediken eist een attitude van “begrijpen” wat het leven in werkelijkheid inhoudt.
We lezen dus ook in het artikel, dat de heer Pinto uiterst intelligent is maar hij de realiteit soms laat liggen.
En, zoals een oude kennis, mij vertelde dat de mens maar een beetje beschaving laat zien maar zijn/haar instincten nog altijd de baas zijn. ( De theoretische psychologie dat “doodloopt” op de “onvolgroeide” hersenen, waar de instincten het voor het zeggen heeft)
Zelfs in de Psychiatrie wordt erkend dat het karakter een “kenmerk” is, een soort stempel, waardoor een “zaak” onderscheiden wordt van anderen zaken.
De duurzaamheid is de verworvenheid, de “inkerving” , in- krassing, een soort in-gravering dat de duurzaamheid in karakter en gewoonten vastlegt.
In Iran:…..zijn dat de Islamitische waarden. Het lekkerst toetje bewaar je het beste voor het laatst: Islamitische waarden? Welke zijn dat dan? Martelaarschap? Jihad? Doden van afvalligen en ongelovigen? En…….. dat onderscheid ziet Pinto uitstekend.
Wie in de verheerlijking van de dood leeft is mentaal zwaar (mentaal) ZIEK.
Het ontbreekt is Iran aan:” Justitia est animi affectio suum cuique tribuens”. ( Rechtvaardigheid is de Geesteshouding van het hart die ieder het zijne wil geven)