Karl Marx versus Queen Elizabeth

Karl Marx had een dodelijke hekel aan mensen die het beter hadden dan hij zelf, een links trekje dat correspondeert met de letter A in ‘de Partij van de Afgunst’.

Afb: Mark Jones – Flickr.

In zijn Communistisch Manifest ging hij ook al tekeer tegen de monarchie en ‘voorspelde’ dat het kapitalisme alle feodale sporen in de westerse maatschappij zou uitwissen. Die wens was de vader van de gedachte, maar dat bleek net zo’n suffe voorspelling als die van zijn navolgers anno 2020 inzake de regelmatig terugkerende ondergang van de wereld door de klimaat catastrofe.

Zelf zie ik ook niet veel in zo’n instituut, maar dat uit zich vooral als weerzin tegen gechicaneer van ‘Koninklijke’ schuinsmarcheerders die links en rechts de revue passeren. Of zij nu Bernhard heten en rotzooien in de aankoop van Lockheed Electra’s, danwel Willem Alexander, de aanmatigende ritselaar die denkt dat Nederland er voor hem is en er, op uw en mijn kosten, een Boeing 737 Biz Jet uit wist te slepen. Je krijgt een onprettige smaak in de mond van zoveel aanmatiging, maar anders dan in 1789 met de guillotine zullen zij uiteindelijk zichzelf wel uitroeien in hun prepotentie.

De revolutionaire logica van het globalisme van Marx zaagt weliswaar dagelijks aan de stoelpoten van onze samenleving, maar wij zijn er nog steeds! Nu wordt de Britse monarchie plots op onfrisse wijze, van achteren aangerand door een geslepen linkse streber die volgens het standaard SJW-repertoire de revolutie preekt, maar daar haar eigen giftige pijlen aan toevoegt. Deze ‘social climber’ heeft al een spoor van diep teleurgestelde, handig misbruikte vrienden en kennissen achtergelaten, tot haar eigen vader toe en zij heeft nu Cupido’s pijlen vergiftigd met haar communistisch recept waar de naïeve Karl nog van had kunnen leren. Hoewel Marx zelf ook de naam had dat hij – om met Leonardo da Vinci te spreken, ‘zijn jongeheer achterna liep’ – dreigt het Britse Koningshuis nu van binnenuit vergiftigd te worden door een onscrupuleuze SJW meid die prins Harry heeft behekst.

Dit gaat in feite niet eens meer over communisme, want als Karl er niet geweest was had deze draak het wel uitgevonden. Het gaat over een gevaarlijke mix van SJW ongein en haar zieke karakter, verscholen achter de titels ‘Hertog & Hertogin van Sussex’. Begin vorige eeuw was Edward VIII een hete aardappel voor het Britse hof en wijlen de hoogst ongelukkige Diana en nu weer de ranzige prins Andrew deden het hof ook al op de grondvesten schudden. Maar deze SJW trol heeft haar prins dermate ingepakt dat zij een ècht gevaar vormen voor de monarchie met hun mantra dat zij “value the freedom to make a professional income” terwijl zij lekker hun gretige handjes blijven ophouden.

Dat is een succesvolle SJW tactiek die de gesubsidieerde klimaat paniekvogels ook met succes hanteren, terwijl zij toch elke dag tegen het kapitalisme aanschoppen. Of laten zij zodoende toch onverbloemd kapitalisme los op het instituut van de monarchie terwijl zij voor de schijn een stap terugdoen als ‘royals’? Dat had Karl voorspeld, dus hij kan trots zijn op zijn spirituele navolgers.

Prins Charles heeft ook al lang geleden erkend dat zijn moeder nu niet bepaald een koning in hem ziet, dus hij is met succes organisch voedsel gaan kweken, waarvan de hij jaarlijkse € 240 miljoen omzet doneert aan liefdadigheid. Het koningshuis werd niet voor niets door Diana ‘the firm’ genoemd… Ondertussen loopt Charles obligaat te zeuren tegen de mondiale intensieve landbouw en preekt de zegeningen van zijn ouderwetse moestuintjes en de morele superioriteit van zijn principes boven een winstgevende landbouw die voorziet in de behoeften van miljoenen consumenten i.p.v. een paar duizend geitenharensokken. Lastig als je nog nooit voor een winst & verliesrekening verantwoordelijk bent geweest…

De twee Sussexjes omarmen het kapitalisme volledig om hun peperdure jetset leventje in stand te houden, maar preken het evangelie van Karl Marx. Hun soort kapitalisme probeert meelopers te creëren – in feite klanten voor haar merk (‘Sussex Royal’!!) van zalfjes en luchtjes. Daarmee hoopt zij schatrijk te worden, ondertussen de SJW hypocrisie omarmend, en zo haar slaatje slaand uit de monarchie, terwijl in de feodale monarchie het koningshuis juist een morele verplichting heeft naar hun onderdanen. Dat is nog eens van twee walletjes eten!

Geen verrassing dat de volstrekt weinig scrupuleuze Meghan Markle een in feite een héél dom, maar erg gehaaid product is van het communistische Hollywood dat Marx hoog in het vaandel heeft. Dus via Hollywood krijgt die charlatan wellicht alsnog zijn zin en ondertussen kan ‘Sussex Royal’, op kosten van het koningshuis, zich concentreren op de ‘branding’ van het merk, dat sokken gaat verkopen tot advies (zeker voor ambitieuze dames die snel rijk willen worden?)

Afgelopen week hebben deze oplichters de deur bij Disney ook al geforceerd met hun brutale optreden… Marketing experts schatten dat hun merk in jaar 1 al zo’n £ 500 miljoen in het laatje kan brengen met het stofgoud van Hollywood over hun Buckingham Palace sprookje gesprenkeld. Zo worden de spelregels voor de monarchie herschreven en degenereert het instituut in een koehandeltje waarin deze twee opportunisten alleen maar feest kunnen vieren maar geen enkele verplichting accepteren voor een lucratief aura dat zij in feite brutaal misbruiken, terwijl papa Charles de poeplap mag blijven trekken! Charles is, zoals gebruikelijk, te slap en wereldvreemd om hier tegen op te treden, maar het is veelzeggend dat de ‘ouwe taaie’ Elizabeth dit niet over haar kant laat gaan.

Dàt is de ’leverage’ van het koningshuis over deze twee charlatans, want hun uitbundige leefstijl vereist véél meer dan de paar miljoentjes die Charles kan ophikken, dus zij kunnen geen schepen achter zich verbranden. Als Elizabeth hen hun titels ontneemt gaat het snel pijn doen. Dus met een gehaaid braakmiddel als Meghan Markle wordt de monarchie gegarandeerd langzaam maar zeker volledig “leeg gezogen’, net als een spin. Misschien kan zij Elizabeth ook nog wat racisme verwijten om zo wat extra publiciteit te creëren voor haar ‘Royal Sussex’ farce.

Bij de rust is de stand 1- 0 voor Karl Marx.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
4 jaren geleden

Dat was snel: De Queen heeft hen hun titels afgenomen, beperkingen op het recht om ‘Royal Sussex’ te gebruiken en de knip gaat 100% op de beurs!