Het komende impeachment van Baudet

Thierry Baudet heeft op voorhand de doodzonde begaan om het Haagse “Kartel”, heel eerlijk, de wacht aan te zeggen en daarom komt onze élitaire kliek handen en voeten te kort om zijn ‘impeachment’ aan te zwengelen, al ruim voordat hij überhaupt aan de macht is!

Afb: Twitter / Forum voor Democratie

Hetzelfde lot viel niet alleen de hervormer Trump ten deel, die ‘the swamp’ de oorlog verklaarde, maar iets meer dan een eeuw geleden had William Sulzer, de nieuwe gouverneur van de Staat New York, ook al de euvele moed om de toenmalige versie van ‘the Swamp’ de wacht aan te zeggen, hetgeen hem een geslaagd ‘impeachment’ en de kop kostte.

Wat deze drie heren gemeen hebben zijn heldere principes waarop een authentiek liberale filosofie steunt die erg slecht valt bij de louche profiteurs op het pluche, ‘the swamp’. Dat die heldere principes aangeboren en niet aangeleerd moeten zijn bewijst de opportunist Henk Otten, die na zijn zetelroof alle gepretendeerde idealen van een jaar eerder gladjes offert op het altaar van zijn stuitende collaboratie met Rutte in diens klimaat en stikstof hype. Verdedig je principes Otten!

Kiezer, zo leert u uw ruggengraatloze, opportunistische pappenheimers kennen!

In politiek Washington is er een gezegde dat luidt dat “de Democraten geen gelegenheid onbenut zullen laten om zichzelf in de voet te schieten” en Trump spint alleen maar garen bij hun actuele massahysterie. Maar de Democraat Sulzer botste een eeuw geleden op het machtige New Yorkse bastion van ‘Tammany House’, de “herenclub” van invloedrijke politici (lees: samenzweerders en lobbyisten op het pluche) die hem de baas werden voordat hij hun corruptie kon aantonen en aanpakken. Zijn heldere filosofie luidde: “Political conventions must go.” En: “Disgraceful secret alliances between special privileges and crooked politics must cease.”   Steek dat in je zak Otten!

Er zijn verschillen en overeenkomsten: Trump was een Republikeinse outsider die met de deur in huis viel en meteen won, Sulzer was een Democraat en beroepspoliticus die progressieve idealen koesterde maar het uiteindelijk niet haalde. Trump zal de impeachment niet alleen overleven maar volledig uitbuiten, terwijl Sulzer niet kon opboksen tegen de ondergrondse overmacht van het ‘New Yorkse Kartel’.

Baudet is vergelijkbaar, als een plots verschenen komeet aan het politieke firmament, met de outsider Trump en geen van beiden lijdt aan een onderontwikkeld ego. In de eerste oogopslag zijn beiden duidelijk in hun politieke intentie om ‘de bezem erdoor te halen’ en het globalisme een halt toe te roepen.

De 72 jarige Trump lijkt echter aanmerkelijk meer stamina te hebben dan de net beginnende Baudet, die veel beschouwelijker is en de laatste tijd ietwat vermoeid oogt. Trump is veel impulsiever, vaart op zijn ‘gutfeeling’ en – héél belangrijk – haat zijn tegenstanders met héél zijn hart, hetgeen de meer intellectuele Baudet helaas ontbeert. Dat roept de vraag op of Baudet een eendagsvliegje is dat door saboteurs als Otten en Rutte uit de koers geslagen kan worden, of dat hij ook voldoende emotionele kracht kan opbrengen om met de vuist op tafel te slaan in plaats van enigszins filosofisch, soms welhaast dromend, door het Haagse wereldje te zweven. Nederland heeft een politicus nodig die een unieke, historische omslag kan inluiden zoals Trump dat doet.

Trump ‘is not a nice guy’, Baudet wèl, maar Big Brother is alleen maar gevoelig voor één argument, het mes op tafel. Is de dromer Baudet daartoe in staat?

Ajax kan mooi voetballen, maar soms ontbreekt het gif en dan staan er elf getalenteerde maar niet echt venijnige Baudetjes in de wei. Dat zet geen zoden aan de dijk, laat staan dat er gescoord wordt!


.

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
3 jaren geleden

Ik hoorde laatst in M dat Baudet’s moeder het abonnement bij NRC heeft opgezegd omdat ze niet meer tegen de continue haat- en lastercampagne kon gericht tegen haar zoon Thierry. Een politicus als Baudet moet rekenen op een grote gretigheid om hem met karaktermoord kapot te maken, en dan zijn er ook nog de moordcommando’s van de ‘religie van de vrede’ die maken dat je zomaar ineens 24-7 beschermd moet worden tegen een overkill aan vrede. In Nederland zijn er twee vormen van totalitarisme werkzaam die allebei een enorme ‘enemy’ zijn van de ‘Open Society’.

stukatotherescue
3 jaren geleden

Inderdaad, had Thierry maar wat meer van Trump. Goede analyse.