Is wiskunde racistisch?

Een maand geleden kreeg dorpsgek Silvana Simons de lachers op haar hand met de mededeling dat zij de wiskunde ging ‘dekoloniseren’. Dat krijg je ervan als je niet eens weet wat wiskunde is, maar het klinkt in ieder geval best ‘progressief’ en de kans dat de volledige Nederlandse jeugd daarmee net zo oliedom wordt als Silvana moet je natuurlijk nooit laten schieten! (‘Nivelleren is een feest’ zei het smoezelige Spekmannetje toen Rutte ons land weer eens in de uitverkoop had gedaan).

Afb: Pixabay

Let wel, deze onzin valt onder de noemer ‘SJW cultuur oorlog’, want de uit hun diepe haat geboren aanval op de Nederlandse cultuur en historie moet dagelijks voortgezet worden door elke dag een nieuw onrecht te signaleren voor een rechtgeaarde salon socialist. Je vraagt je af waar deze dwaas het vandaan haalt? Daar is echter een héél duidelijk antwoord op.

Zoals ik al zei is dit onderdeel van de zelfdestructieve SJW oorlog tegen onze geschiedenis en deze dorpsgek heeft alleen maar de gave om alle SJW onzin uit de USA slaafs te kopiëren; haar aanval op de kennis en ontwikkeling van de kinderen in onze klaslokalen is daar een voorbeeld van: In Seattle (Wa.) en ook al elders in de USA, heeft een SJW ‘historicus’ genaamd Howard Zinn kans gezien om zijn dogmatische oorlog tegen de geschiedenis tot de klaslokalen uit te breiden, want zoals Obama al zei: ‘dit land moet fundamenteel veranderen’…. Daarom werd in Seattle voorgesteld om ‘etnische studies’ toe te voegen aan het wiskunde curriculum! U leest het goed: ‘progressieve’ mathematica om te verzekeren dat alle kinderen net zo dom worden als Silvana. Een glimp van Utopia! De lezer is al bekend met het SJW jargon, maar laat dit s.v.p. langzaam tot u doordringen: “Western” mathematics, as “the only legitimate expression of mathematical identity and intelligence,” has been used to “disenfranchise people and communities of color.” Toon Hermans zei al eens: “er ging een wereld van onbegrip voor mij open”.

Zoveel lege woorden, vele van drie lettergrepen of meer, dienen om indruk te maken op een ignorant publiek en Silvana is diep onder de indruk en rende ermee naar de Gemeenteraad om te laten zien hoe ‘woke’ zij niet is. Het doel van deze clowns zou zijn: The guidance says it will ‘re-humanize mathematics through experiential learning’ and facilitate learning ‘independently and interdependently’. Enkele weken geleden werd ik blij verrast met enkele typische reacties uit die hoek van een ‘progressieve feministe’ die aanstoot nam aan mijn taalgebruik. Let wel: Het bovenstaande is een magistrale manier om helemaal niets te zeggen!

Zeker is dat studenten geen barst van wiskunde zullen opsteken maar wèl geradicaliseerd worden met verhalen over onderdrukking, om toekomstige kindsoldaatjes van de SJW (lees: Groen Links en D66) te worden. Nog enkele richtlijnen uit Seattle die verklaren “ how math dictates economic oppression, identify economic movements that have led to liberation, and ask the question “How can we change mathematics from individualistic to collectivist thinking?” Zie daar het communistische patroon: de kinderen worden zo snel mogelijk allemaal geestelijk dood gemaakt en in het hersenloze linkse collectief geramd! In de USA zou ik zeggen: ‘daar heb je Saul Alinsky weer’, hier mag u Karl Marx substitueren.

Nog maar enkele weken geleden kondigde de NOS aan dat Curriculum.nl, een verbond van linkse docenten, o.a. het Wilhelmus ging vervangen door de Socialistische Internationale, dus pas op want met Silvana lopen er nog diverse dwaze geestverwanten van G.L. en D’66 in de Amsterdamse Gemeenteraad rond die op exact diezelfde golflengte zitten.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
4 jaren geleden

Zaken als logisch kunnen denken in het algemeen, en rekenen in het bijzonder, combineren natuurlijk ook niet lekker met het groenlinkse geloof.
Het is niet de bedoeling dat iedereen zo maar kan uitrekenen wat de warmtepomp hem of haar echt gaat kosten, hoeveel windmolens je wel niet moet plaatsen om “van het gas af” te kunnen, en hoeveel vierkante kilometer bos je dan wel niet moet gaan kappen om biocentrales mee te stoken voor elke dag dat het niet waait.
Het liefste zouden ze de hele bèta richting opdoeken denk ik, die produceert namelijk toch enkel maar mensen met een ongewenste mening.
Het verbaasd me eigenlijk dat die Sylvana geen luier nodig heeft, ze heeft blijkbaar toch nog net genoeg hersencapaciteit om zindelijk te wezen, erg veel kan het nochtans niet schelen.