No one is above the law

Krachtige tekst uit de mond van een politieke leider die haar partij heeft verkocht aan een extreme socialistische kliek die zich bedient van racistische antiblanke, anti-Joodse en anti- Israël teksten, van leugens en bedrog en met onbetaalbare vage klimaat voorstellen komt gebaseerd op onderbuikgevoelens.

Trump
Donald Trump. Afb: wikimedia-commons

Een leider van een politieke partij die het motto hanteert “iedere niet lid van de Democratische Partij is schuldig totdat die zijn onschuld eenduidig (in de ogen van de Democratische partij) heeft bewezen in de rechtbank van de (liberale) publieke opinie.” Een motto dat sinds de verkiezing van Trump tot dogma is verheven.

Hypocrisie is ons schild

Een leider van een partij die in december 1998 heel anders over een afzettingsprocedure van een president dacht. Die was dan ook van de Democratische partij. Op de vloer van het Huis van Afgevaardigden sprak ze een tekst uit die met het wisselen van Republikeinen in Democraten ook vandaag de dag van toepassing is: “..today the Republican majority is not judging the president with fairness, but impeaching him with a vengeance…..ee are here today because the Republicans in the House are paralyzed with hatred of President Clinton, and until the Republicans free themselves of that hatred our country will suffer….It’s about a punishment searching for a crime that doesn’t exist.. a hatchet job”. Teksten die gisteren net zo goed uit de mond van een vooraanstaande Republikeinse politicus hadden kunnen komen.  

Een leider van een partij die zich m.b.v. nepnieuws gematerialiseerd in het door de Democratische partij en haar presidentskandidaat gefinancierde Steele dossier, heeft geprobeerd zich van een Republikeinse tegenkandidaat te ontdoen. Vervolgens middels een met Obama-loyalisten propvolle Special Counsel; een geframede[1] hoorzitting van een kandidaat voor de Hoge Raad en het  door woord en daad stimuleren van illegale grensoverschrijdingen en in het verlengde het ontstaan van onmenselijke toestanden aan de zuidelijke grens, een zittende POTUS een beentje probeerde te lichten.

Een leider van een politieke partij die de POTUS beschuldigt gemene zaak te maken met de Russen, maar de afspraak negeert die Obama met Medvedev in 2014 maakte: “ on all this issues, but particularly missile defense, (het anti raket schild aan de grenzen van de RF)this can be solved, but it is important to me to give me space…..this is my last election. After my election I have more space..” Een openstaande microfoon bewees zijn nut. Een leider van een politieke partij die de bestaande belangenverstrengeling Democratische Partij-Moskou naarstig onder de politieke en media mat wil schuiven gecementeerd door het Uranium-one schandaal waarbij 20% van de Amerikaanse voorraad in Russische handen dreigde te vallen, geldstromen uit Russische zakken naar de Clintons en Clinton Foundation, zakenrelaties die de Clinton´s onderhielden met Russische autoriteiten en functionarissen.

Een politieke partij die in acht jaar tijd er in is geslaagd om de top van de inlichtingen gemeenschap te politiseren en als instrument te gebruiken om ongewenste tegenstanders te volgen, te spioneren, te besmeuren en zo het leven onmogelijk te maken. Een politieke partij die met pop-up bewegingen, astroturf initiatieven, nep nieuws uitbrakende liberale media, de Amerikaanse samenleving in haar politieke richting probeert te dwingen en gefinancierd wordt door duistere geldstromen afkomstig van onduidelijke sponsors. Een politieke partij die kieswetten schendt door bussen Democratische kiezers van het ene kieslokaal naar het andere lokaal te bussen en hordes niet-geregistreerde illegalen toch een stem te laten uitbrengen, probeert verkiezingen in Democratische voordeel te beïnvloeden. Een politieke partij wier bestuurders in door Democraten bestuurde steden erin slagen decennia lang chaos te scheppen in termen van werkeloosheid, groeiende criminaliteit, daklozen problemen, bergen vuil en ratten en muizen plagen[2].

Die politieke partij grijpt een nieuwe strohalm aan om hun duivelse vijand uit het Witte Huis te jagen. Dit keer een telefoongesprek tussen twee presidenten. Een anonieme bron heeft gesteld dat de POTUS in dat telefoongesprek uitspraken heeft gedaan die de start van een afzettingsprocedure zouden rechtvaardigen. Het is overigens onduidelijk of die anonieme bron het gesprek persoonlijk heeft gehoord, afgeluisterd of via, via van de veronderstelde inhoud op de hoogte is gekomen. De explosiviteit zou het dringende verzoek van Trump zijn geweest aan de Oekraïense president om een justitieel onderzoek te starten naar de handel en wandel van Hunter Biden in zijn leidende functie bij het Oekraïense gasbedrijf Burisma. In 2018 had Joe Biden op lopen scheppen dat hij de Oekraïne had gedwongen de Staatsaanklager te ontslaan door te dreigen $1 miljard aan Amerikaanse hulp niet over te maken op de staatsrekening. Joe vergat wijselijk te vertellen dat die Staatsaanklager een onderzoek naar Burisma en Hunter Biden was gestart. In feite zou een dergelijk verzoek betekenen het afronden van het in 2014 begonnen onderzoek dat ruim vijf jaar stil heeft gelegen.

Oekraïne als hefboom voor afzetting?

Wat wilde Sloppy of Gaffy Joe in 2014 onder het tapijt schuiven? Wanneer men een oordeel wil vellen of er gronden zijn voor een Staatsaanklager om een onderzoek naar Burisma en Hunter Biden te starten is het aan te raden de volgende aspecten in de beschouwing mee te nemen:

  • Joe Biden leidde namens de Obama regering het Oekraïne en China beleid. Binnen die context assisteerde hij de Oekraïne in diens energie en anticorruptie beleid. Burisma had sterke belangen bij die activiteiten. Drie weken voor de aanstelling van zijn zoon, 22 april 2014, drong Biden bij de Oekraïense Minister-president erop aan om de nationale gasproductie met Amerikaanse hulp uit te breiden    
  • Hunter Biden had geen kennis noch ervaring op energiegebied. Desondanks kreeg (verdienen is niet het juiste woord gezien zijn achtergrond) hij een topfunctie in het bestuur van Burisma en mocht jaarlijks $ 600.000 op zijn rekening aantikken. Burisma stortte $ 3,1 miljoen voor een 16 maanden dienstperiode op een rekening die verbonden was met Hunter Bidens zakelijke activiteiten.
  • Burisma wilde duidelijk de naam Biden benutten. Hunter hielp bij het samenstellen van juridisch team, dat was opgebouwd uit Amerikaanse advocaten en adviserende organisaties. Een van hen was een topfunctionaris van het Obama ministerie van Justitie. Hij werd ingehuurd als blijk aan de buitenwereld dat het gasbedrijf uitstekende banden onderhield met de USA en niet langer met Rusland.
  • Burisma wordt geleid door en Oekraïense oligarch, Mykola Zlochevsky, een voormalige milieu minister van de regering Yanukovich. In de Oekraïne beweert men dat hij zijn positie heeft misbruikt ten voordele van Burisma.
  • Burisma werd door de Oekraïense justitie in de gaten gehouden. Kort voor de aanstelling van Biden, had de Britse overheid $ 23 miljoen van Zlochevsky bevroren als een maatregel van een Brits corruptie onderzoek naar de man. Een paar maanden later startte de Oekraïne zijn eigen onderzoek.
  • Uit informatie van Morgan Stanley[3] blijkt dat een groot aantal geldstromen van Oekraïense oligarchen en anonieme organisaties in o.m. Oekraïne, Kazachstan, China naar de rekening van Robert H. Biden lopen.
  • In 2013 vlogen Joe en Hunter Biden in de Airforce 2 naar China. Tien dagen later sloot de Chinese overheid via een filiaal van de Chinese Staatsbank een overeenkomst met Hunter Bidens kleine investeringsfirma, Rosemont Seneca, die aanvankelijk $1 miljard en later $ 1,5 miljard waard was. Geen van de grote Amerikaanse firma´s en multinationals heeft ooit een dergelijke overeenkomst met China kunnen sluiten.

Bovenstaande acties zijn aantoonbaar en bewijsbaar. De Staatsaanklager had in 2014 een onderzoek gestart naar de acties die zijn vermeld in de bovenstaande drie eerste activiteiten. Hoewel het onderzoek door de interventie van Biden niet kon worden afgerond, heeft de Oekraïne genoeg bevestigde informatie om die te overhandigen aan de Amerikaanse DOJ. Informatie die Joe Biden en de Democratische Partij stevig in het nauw kunnen brengen en de versnelling van een afzettingsprocedure in een ander schimmiger daglicht stelt.

Inmiddels is uit het Inspector General Intel onderzoek naar het lek duidelijk geworden dat die anonieme bron die abusievelijk een klokkenluider wordt genoemd (alsof die iets positiefs voor de samenleving heeft gedaan) een anti-Trump aanhanger van een van de Democratische kandidaten is. Om die anti-Trump tendens te versterken blijkt een advocaat die de bron zal bijstaan bij de hoorzitting voor een van de Huis of Senaat comités, juridische zaken heeft behandeld voor de senatoren Clinton en Schumer (beiden vertegenwoordigen New York).

Als een verzoek inderdaad het lont in het afzettingskruitvat is, dan zou de Democratische partij een afzettingsprocedure tegen eigen politici moeten starten. Vooraanstaande politici van de Democratische partij (senatoren Menendez, Durbin en Leahy) hebben in mei 2018 Yuriy Lutsenko, de Staatsaanklager schriftelijk verzocht de handel en wandel van Trump c.s. te onderzoeken om bewijzen te krijgen van een Moskou-Trump complot die een afzettingsprocedure van de zittende POTUS een duw in de goede richting kon geven. In hun brief wezen ze net als Joe Biden in 2014 op het risico dat de USA zijn steun aan de Oekraïne zou beperken indien het verzoek niet zou worden ingewilligd. Woordelijk staat in de brief te lezen: “We have supported [the] capacity-building process and are disappointed that some in Kyiv appear to have cast aside these [democratic] principles to avoid the ire of President Trump…reverse course and halt any efforts to impede cooperation with this important (Special Counsel) investigation.”

Het is niet de eerste poging van de Democraten. In 2016 vertrouwde de voormalige Oekraïense ambassadeur bij de UN, Chaly, een FOX reporter on the record toe, dat de DNC via een stroman hem twee dingen had verzocht: inlichtingen/informatie over een Trump en Mannafort samenwerking met Moskou en de Oekraïense president moest tijdens zijn bezoek aan de USA medio 2016 een uitspraak doen die een complot bevestigde. De Democraten wilden in 2016 dat de Oekraïne het verkiezingsproces zouden beïnvloeden, maar waren in datzelfde jaar tegen een sturing door Moskou in die verkiezingen.

Risico

Sedert juli 2019 groeit bij de Amerikaanse bevolking de weerstand tegen een afzettingsprocedure van de POTUS. Diverse polls in de periode augustus-september 2019 bevestigen dat tussen de 50 en 60 % er tegen is en rond de 10% geen besluit heeft genomen. Op dit moment zijn rond de 150 Democratische afgevaardigden voor en bijna 70 tegen een afzettingsprocedure. Gelet op de groeiende afkeer tegen Democratische pogingen om van deze president af te komen, is het risico van zetelverlies bij een volgende verkiezing groot. Een aantal van de Democratische afgevaardigden beseft dat terdege, maar ondersteunt de actie wel. Zonder de ins en outs van het gesprek te kennen en zich krampachtig vast te klampen aan de woorden van een anonieme bron die de informatie vermoedelijk uit de tweede of zelfs derde hand te hebben gekregen. Maar dat hebben we in de achterliggende drie jaar meer gezien en gehoord.

Het lijkt gezien het verloop van het onderzoek van de Special Counsel en de Kavanaugh hoorzitting  of een geïnstitutionaliseerde hypocrisie de politieke afwijking is geworden van de Democraten.   “No one is above the law” Zolang die iemand niet de idealen en doelen van de Democratische Partij aanhangt en de wet toegepast op de manier zoals de Democraten die voorstaan. Zelden is hypocrisie zo duidelijk geworden als in die zes woorden. Zeker als een andere uitspraak van Nancy Pelosi er achter aan geplakt wordt “Can not let him win 2020 “.   


[1] Wikepedia: “via woorden, en de beelden en gevoelens die ze oproepen, de manier waarop anderen naar de werkelijkheid kijken te beïnvloeden. Het frame wordt een bril waardoor we bepaalde informatie wel zien en andere juist niet”

[2] Twee leden van de Jihad Squad (Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) en Rep. Ilhan Omar (D-MN)) en Nancy Pelosi (D-CA) vertegenwoordigen volgens Immigration Reform Law Institute (IRLI) de ergste Sanctuarý steden (steden waar illegalen beschermd worden voor arrestatie en deportatie door vertegenwoordigers van instanties van de centrale overheid)

[3] Amerikaanse zakenbank.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties