Geschiedschrijving als politiek correct wapen

Ruim honderd jaar menselijk leed en ellende. Niemand verantwoordelijk voor de gevolgen van alle waanideeën die hiertoe leidden. Altijd staat een volgende wereldverbeteraar klaar om de ondergang van de aarde aan te kondigen. Ziedaar, de Social Justice ten voeten uit, het is net een smerige herpes die je nooit kwijt raakt… (om met Arthur van Amerongen te spreken).

Afb: wikimedia

In Merkel’s verloederde Duitsland is de S.P.D. (in de wandel de ‘Sharia Partei Deutschland’) in korte tijd afgebrand, zoals hier niet zo lang geleden de PvdA het gelag betaalde voor het verlaten van hun ‘roots’.  Nu zij deze nazomer bij verkiezingen in de oostelijke ‘Länder’ definitief dreigen te worden afgerekend, grijpt de SPD, nu het traditionele gejammer over het klimaat een beetje overwaait, in opperste nood naar het laatste ideologische wapen tegen hun aartsvijand, de middenstand, met een voorstel tot herinvoering van een 1% vermogensbelasting.

 Dat ‘het klimaat een beetje overwaait’ als dagelijks lament voor linkse mensjes moge blijken uit het feit dat Obama, de allergrootste en meest onbeschaamde charlatan aller linkse charlatans, zijn ‘kutsmoes’ van het klimaat heeft afgezworen door voor US $ 15 Mln. een huis te kopen op Martha’s Vineyard, letterlijk pal aan zee op een plekje dat, volgens zijn eigen onheilsprofeten, nu al jaren ruimschoots onder water had moeten staan! Wat is het toch een achterbakse ellendeling!

Dus nu moet de SPD uit pure armoede proberen om via de fiscale achterdeur hun aartsvijanden een oor aan te naaien, in de hoop zo stemmen te trekken van andere communistische ‘die-hards’, maar deze SPD stuiptrekking is in Duitsland met afgrijzen ontvangen! Realiseren wij ons wel dat in Nederland al lang een, véél hogere, vermogensbelasting bestaat? Wij worden gewoon véél harder uitgeknepen door Rutte dan de burgers van vele EU landen, net zoals om onverklaarbare redenen auto’s hier vele tienduizenden Euro’s duurder zijn dan elders, maar niemand in de laffe ‘polder’ trekt de bek open over deze afperserij middels de elders niet bestaande B.P.M!

Kortom, als de SJW zèlf terechtkomt in het hoekje waar de klappen vallen, die zij zelf jarenlang zo graag uitdeelden, maken zij rare sprongen, zoals nu ook de duizenden beruchte ‘fake news journalisten’ in de USA, die nu een ‘koekje van eigen deeg’ beginnen te krijgen. Een ideologisch lijnrecht tegenover deze extremisten staande conservatieve groepering is hen zat en heeft besloten om nu diepgaand onderzoek te doen naar dergelijke ziekelijk agressieve ‘journalisten’ die jaar in jaar uit elk woord van Trump ongestraft verdraaid hebben en elke gelegenheid te baat hebben genomen om conservatieven en zelfs Trump’s familie te grazen te nemen, tot en met een minderjarig kind toe.

Zij zijn onbevreesd en beginnen bij de top van het kwaad. Plots zijn linkse bolwerken als de New York Times of Huffington Post te klein voor de panische noodkreten die van binnen uit klinken over ‘de komende aanval door digitale bruinhemden’ wier onderzoek wel eens zou kunnen leiden tot de dood van hun ‘arme linkse slachtoffers’. Letterlijk elk verwijt dat hen met recht de afgelopen jaren gemaakt had kunnen worden, maar waarvoor hun conservatieve slachtoffers te timide waren, keert nu terug in hun eigen laffe protest, terwijl zij krokodillentranen met tuiten huilen. Een week geleden kwam Breitbart News bijvoorbeeld met het bericht dat de New York Times’ politieke ‘editor’ Tom Wright-Piersanti racistische en antisemitische commentaren op Twitter had staan, hetgeen hij en zijn broodheer volmondig ‘op schrift’ moesten toegeven. Een nieuwe en pijnlijke ervaring voor die brutale farizeeërs, maar wèl een leerzaam begin van het omdraaien van de rollen.

Diezelfde activistische N.Y.T. – die in feite net zo’n verontrustende kwalitatieve duikvlucht heeft gemaakt als ons pretentieuze ‘lokale sufferdje’ de N.R.C. – heeft nu een laatste ‘trouvaille’ om de ideologische vuurtjes weer wat op te stoken en authentieke journalistiek de nek volledig om te draaien. Ik snijd dit nu alvast aan omdat verwante idioten in D’66 tot en met de magistrale nitwit van Bij#1, binnen de kortste keren dit verhaal gaan overnemen in hun resonerende geestelijke leegte, daarbij opgejut door een hol vat als Gloria Wekker.

Waar gaat het om? Kent u al hun flauwekul over de slavernij en herstelbetalingen al?

De N.Y.T. vertilt zich aan een ‘intellectuele’ poging om daar een historisch argument voor te maken. Het probleem? Door iemand met ware intellectuele nieuwsgierigheid worden in eerste instantie feiten op een rijtje gezet, waardoor hij/zij zich vervolgens laat leiden in een zo objectief mogelijke intellectuele afweging. Maar de N.Y.T. moet uiteraard op voorhand uitsluiten dat hun (on)-wetenschappelijk onderzoek niet tot de gewenste herstelbetalingen zou leiden en maakt daarbij een pikante denkfout door te poneren dat slavernij de huidige kapitalistische dominantie van de USA heeft mogelijk gemaakt…. Deze kul wordt betiteld als het ‘1619 Project’, dus let u vooral in de komende tijd op de N.R.C. en andere miserabele D’66 roeptoeters, waarbij Sylvana Simons en Gloria Wekker waarschijnlijk in brand vliegen van quasi-intellectuele opwinding.

Welke onvergeeflijke fout maakt de N.Y.T. dit keer? Zij baseren hun slechte onderzoek op de these van ‘the King Cotton’ die opgeld deed voor de Amerikaanse burgeroorlog maar gehanteerd werd door de Democratische, pro slavernij fractie… Een kleinigheid als de uitkomst van het onderzoek al vaststaat, maar het was Senator Louis T. Wigfall van Texas die in december 1860 waarschuwde dat de afscheiding der slavenhandelaars een geweldige economische steun in de rug had in de vorm van de voor de Amerikaanse economie onmisbare katoen oogsten, ‘the King Cotton’ these. Niet alleen voor de USA, maar voor wereldwijde economieën.

Deze theorie was in 1850 ontwikkeld door de politieke econoom Davis Christy en door de radicale pro-slavernij politicus James Henry Hammond overgenomen. Hij sprak de overtuiging uit dat: ‘if the South suspended its production, we could bring the whole world to our feet.” Dit klopte natuurlijk van geen kanten en bovendien stelden de slavendrijvers zèlf een embargo in op de export van katoen door hun afscheidingsoorlog.

‘King Cotton’ was niets meer of minder dan zelf-delusie door de slavendrijvers en wonderlijk genoeg gebruikt de N.Y.T. in zijn intellectuele armoede hun schijnargument nu om herstelbetalingen te eisen terwijl een Harvard econoom als Nathan Nunn juist aantoont dat er een omgekeerd evenredige relatie bestond tussen de welvaart van een land/staat en het bestaan van slavernij, tot op de dag van vandaag.

Om, net als bij het klimaat gezeur, ‘wetenschappelijk bewijs’ te produceren voor het historisch onmogelijke, hebben onvermoeibare activisten ‘the new history of capitalism (NHC)’ bedacht. Deze ‘wetenschappers’ verwerpen – noodgedwongen – de pro-slavernij theorieën van Wigfall en Hammond, maar nu blijken de historische katoenoogsten niet alleen“ just an integral part of American capitalism, but. . . its very essence” te zijn… De kampioen onder deze domoren is Cornell historicus Ed Baptist, die stelt dat “ slavery is the indispensable causal driver behind America’s wealth today”. Katoen productie was naar zijn zeggen “absolutely necessary for the Western world to break the “10,000-year Malthusian cycle of agriculture.”  Dit uiteraard zonder enig rationeel argument! Toon Hermans zou zeggen: ‘er ging een wereld van onbegrip voor mij open’.

Vanuit deze keiharde boterzachte argumentatie staan weer eens wat schuimbekkende ‘quasi- wetenschappers’ en hun ignorante N.Y.T. klaar om de westerse kapitalistische wereld te verkrachten. Ik zal het u besparen, maar alle hoofdstukken uit het Communistisch Manifest passeren de revue en ‘en passant’ is er ook een relatie tussen de financiële crisis van 2008 en de katoen oogsten van eeuwen geleden, dus het wordt tijd voor nationalisatie en herverdeling.

Ik heb het al zo vaak gezegd, het klimaat is ook slechts een politiek wapen in de communistische strijd om de hegemonie, maar wie zou gedacht hebben dat deze idioten er nu ook nog eens de historische katoen oogsten in ‘the deep South’ bij zouden slepen? Hoe dan ook, wij gaan nu eindelijk boete doen voor onze historische schuld!

En het is niet alleen de trieste N.Y.T. die zijn uiterste best doet om de mensheid weer eens te belazeren, maar deze zomer heeft het Amerikaanse Congres ook het geduld opgebracht te luisteren naar Ta-Nehisi Coates, een ander intellectueel lichtgewicht dwaallicht uit die linkse hoek. Op 27.12.2017 schreef ik al in “Leve de vrijheid” over zijn gedachtenspinsels en daar is niets in veranderd. Wat te zeggen van deze fantastische uitspraak van deze debiel: “By 1836 more than $600 million, almost half of the economic activity in the United States, derived directly or indirectly from the cotton produced by the million-odd slaves.” De inkomsten uit katoen werden in deze bewering dankzij elementaire rekenfouten en dubbeltellingen liefst tien maal overdreven. Voor de goede orde: katoen inkomsten bedroegen destijds 5 à 6% van de economie, dus geen sprake van ‘King Cotton’!

Dubieuze statistische claims and lachwekkende ‘research’ hebben wij ook al gezien in de klimaat hysterie van Obama en de IPCC, maar komt nu terug in het jammerlijke geploeter van de NHC. Zo wordt ook ‘aangetoond’ dat door extra zweepslagen en martelingen de zwarte slaven een toename lieten zien van hun productiviteit van liefst 400 % tussen 1800 en 1860. Edward Baptist schreef in 2014 zelfs een boek hierover getiteld ‘the Half has never been told’ waarin deze relatie glashelder wordt ‘aangetoond’. Wie zou dàt vod ooit kopen? Ook bleek dat Baptist veelvuldig historisch, opgetekend relaas van slaven uit die tijd had vervalst, kortom laten de ‘science deniers’ hun borst maar nat maken, want het bedrog is op kilometers afstand te zien en enkele actuele wetenschappelijke recensies van dit gepruts stellen: “Edward Baptist’s study of capitalism and slavery is flawed beyond repair”. ”Arguments and failures of analytical reasoning in the NHC literature” en “neglect of insights from economic history often weakens its analysis and undermines its credibility as social criticism”. Tot slot “ Baptist does not meaningfully engage with the last decades of works concerning economic aspects of the slave economy, many of which cut directly against his conclusions”. Ik vermoei u niet met detail, maar alle kritiek is afkomstig van gereputeerde historici. De teneur van alle kritiek: Baptist is noch econoom noch historicus, hij kan niet met statistieken overweg en/of begrijpt daar niets van en is slechts vooropgezette, activistische conclusies aan het pennen, maar ondanks jarenlange, vernietigende kritiek, weigert Baptist te corrigeren. Zijn ideologie is dominant; of je nu probeert het historisch belang van de slavernij kunstmatig te vergroten danwel slechts op de ideologische toer te gaan zoals een Ta Nehisi Coates, op beide sporen wordt achteruit gereden vanuit de vooropstaande conclusie naar het historische ‘bewijs’ teneinde het 1619 project van de N.Y.T. wat wankele steun te bieden in hun voortgaande aanval op de democratie en de vrije markten; meer dan dat is het ècht niet.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties