Opwarming van de aarde? Gekke Henkie!

Komkommertijd is verraderlijk, men doezelt weg met een koel drankje in de hand, maar het risico is levensgroot dat – na het maandenlange zomerreces van onze noeste volksverlakkers – in september de verraderlijke Rutte c.s. gaan proberen de schade van hun ‘grote leugen’ (de klimaatwet) te maximaliseren zolang er nog geen effectieve oppositie wordt gevoerd. Die ‘grote leugen’ van het akkoord van Parijs krijgt tegen die tijd ook ondersteuning van Brussel’s nieuwe lichting oplichters, want ook Macron misbruikt het klimaat-thema voor zijn greep naar de macht.

Afb: Public domain

Laten wij nooit vergeten dat het klimaat de linkse extremisten in feite geen bal kan schelen, maar slechts een politiek instrument is om hun greep naar de macht te faciliteren, dus het doel heiligt de middelen. Zij zijn niet vies van grove leugens, want potentiële critici hoeden zich ervoor om hun oren te krijgen met aantijgingen over fascisme, racisme of misschien wel iets onaardigs over hun moeder of hun zuster. Links schrikt nergens voor terug vanaf hun hoge morele preekstoel!

Dus wellicht interessant – voor geïnteresseerde lezers die niet op een blakerend strand liggen – om e.e.a. nog eens rustig de revue te laten passeren aan de hand van vragen als:

  1. “wat zijn de harde feiten die ‘de grote leugen’ op dogmatische wijze negeert”,
  2. “wie verkrachten die objectieve feiten voor hun communistische propaganda”,
  3.  “wat zijn de gevolgen” (als wij, bijvoorbeeld eens kijken naar het fabeltje der elektrische auto’s, waarmee Amsterdam autoverkeer pretendeert te gaan weren?)

De essentie van deze liederlijke leugen is het feit dat het voor de natuur, mens en dier broodnodige CO² wordt verheven tot de boeman, waarbij de niet bestaande ‘opwarming van de aarde’ ook nog eens ‘antropogeen’ zou zijn… Héél Den Haag kijkt verbijsterd toe hoe hun collectieve broek afzakt.

Ad vraag 1): In ‘Schokkende bekentenissen van politiek-correcte klimaatprofetend.d.13.11.2018 en in ‘Wij hebben er net twee jaren van sterke atmosferische afkoeling op zittend.d.28.11.2018 heb ik al gepoogd om een tipje van de sluier op te tillen met objectieve feiten die krampachtig door de media verzwegen worden.
Ad vraag 2): In “Van UN’s corrupte IPCC naar de integere wetenschappers in de NIPCC” d.d. 29.12.2018 heb ik laten zien hoe intens verrot de klimaat-industrie is en welke manipulatieve zakkenvullers daarachter zitten.
Ad vraag 3): In “Het fabeltje der elektrische auto’s” d.d. 11.01.2019 heb ik aandacht gegeven aan de enorm vervuilende industrie die een inefficiënt product als de elektrische auto met enorme subsidies van de belastingbetaler produceert en in stand houdt, terwijl dat gedrocht ook nog eens radioactieve afvalstoffen de lucht in slingert.

De hoeksteen van dit klimaat-bedrog is de wanhopige stelling dat er, uiteraard, een blanke schuldige zou zijn aan de catastrofale – antropogene? – opwarming van de aarde. Ook al is er feitelijk aantoonbaar geen sprake van noch het een noch het ander, zij moeten en zullen dat punt erdoor drammen, hoewel het langzamerhand wel vaststaat dat de natuur het klimaat beheerst, terwijl al dat ‘antropogene’ geleuter puur ideologische droesem is.

Daarom is het héél actueel om aandacht te geven aan de 13e “conferentie over klimaat verandering” in Washington, georganiseerd op 25.07.2019 door het “Heartland Institute”. Heartland heeft al minstens drie wetenschappelijke publicaties het licht doen zien, van duizend pagina’s, die stuk voor stuk door onafhankelijke wetenschappers ‘peer reviewed’ zijn onder de naam: “Climate Change Reconsidered II”. Dit is – eindelijk – niet het product van het bête gelieg en bedrieg van corrupte politici in de IPCC – of een luidruchtige amateur als Jan Rotmans in Rotterdam met zijn dubieuze vriendjes Samson en Nijpels – maar van eminente wetenschappers als de emeritus “Princeton Professor of Physics” Will Happer – nu verbonden aan de “ National Security Council”, Richard Lindzen – Alfred P. Sloan professor- emeritus meteorologie van het “Massachusetts Institute of Technology”, Pat Michaels – emeritus professor aan de “University of Virginia” en president van de “American Association of State Climatologists” en Roy Spencer – de leidende research wetenschapper aan de “University of Alabama in Huntsville”, tevens “ U.S. Science Team leader for the Advanced Microwave Scanning Radiometer (AMSR-E) on NASA’s Aqua satellite”.

Daarvoor heeft hij wetenschappelijke methodes ontwikkeld om U.S. satellieten de globale atmosferische temperaturen 24/7 te laten bewaken. Voor zijn werk kreeg hij “ the American Meteorological Society’s Special Award” als “ senior scientist for climate studies at NASA’s Marshall Space Flight Center”. Die namen en kwalificaties staan in nogal scherp contrast tot nitwits als Al Gore, Bernie Sanders en andere clowns die keer op keer ‘voorspellen’ dat de wereld vergaat over 10 jaar etc.,’ om maar niet te spreken over onze vaderlandse windbuilen zoals voornoemde Rotmans, Nijpels en Samson plus nog een paar hersendode D’66-ers en NOS-weermannetjes!

‘Heartland’ toont dat de temperatuur de laatste 100+ jaren de CO² emissies totaal niet volgde!

CO² is op zich toegenomen sinds het begin van de 20e eeuw, maar globale temperaturen houden daar géén enkel verband mee. Integendeel, de temperatuur heeft een natuurlijk patroon gevolgd van” ups & downs” conform natuurlijke cycli. Van 1915 tot 1945, bij véél lagere CO² niveaus, was het een beetje warmer, waarna de globale temperatuur gedurende 30 jaar relatief sterk daalde tussen de late ’40-er jaren tot de late ’70-er jaren hoewel de industriële post-WO II industriële uitstoot toenam…. Tegen 1980 steeg de temperatuur enigszins gedurende 20 jaren tot kort voor de eeuwwisseling, hetgeen de énige waargenomen ‘global warming’ was in de laats 75 jaren! Daarna stopte die opwarming abrupt hoewel de CO² relatief steeg, gemeten van 1750 tot 2000.

Deze temperatuur-gegevens zijn geverifieerd door voornoemde wetenschappers en niet door een ‘bek op poten’ als Jan Rotmans die meent Thierry Baudet’s onderbouwde verhaal te moeten tegenspreken omdat het niet in zijn verkrampte, ideologische denkraampje past. Natuurlijke cycli en zonneactiviteit (‘sunspots’) hebben historisch bijgedragen aan èchte temperatuur variaties zoals de kleine ijstijd (1350 – 1850) en de middeleeuwse warme periode (950 – 1250), waarin de temperatuur hoger was dan vandaag de dag. Ook zeestromingen dragen daaraan bij, zoals de ‘Pacific Decadal Oscillation (PDO)’ en de ‘Atlantic Multidecadal Oscillation (AMO)’. Elke 20 tot 30 jaar stuwt het koude water van de oceaanbodems naar het oppervlak, resulterend in een lichte afkoeling tot de zon dat weer compenseert, maar dat zijn veeleer kortstondige weersveranderingen dan langdurige klimaatveranderingen waarmee de linkse activisten van de IPCC denken te kunnen scoren als zij maar genoeg lawaai maken.

Wat de leden van onze ‘progressieve’ partijen ook eens zouden moeten proberen te begrijpen is dat CO² een weldadig natuurlijk drijfgas is dat voor mensen, planten en dieren in een natuurlijke samenhang het leven op aarde faciliteert. Daarom hebben wij geen ignorante jojo’s als Yasser Feras en Barbie Doll Jette nodig, die ons komen vertellen dat hun linkse flauwekul ‘wetenschappelijk bewezen’ is! Laten zij zich eerst eens bekwamen in het behalen van het einddiploma van de kleuterschool, want bij een groeiende wereldbevolking is een toename van CO² hooguit een weldaad, zo een natuurlijk atmosferisch drijfgas is geen luchtverontreiniging!

Ter onderbouwing hier het cijfermatige relaas van ‘Climate Change Reconsidered 2.0:

  • “bij het huidige niveau van 400 deeltjes per miljoen (0,04% van de atmosfeer) praten wij over een minuscuul percentage, wij leven nog steeds in een wereld waarin een enorm gebrek aan CO² bestaat.
  • Atmosferische CO² niveaus van vijftien keer hoger kwamen voor in het pre-Cambrische tijdperk (ongeveer 550 miljoen jaar geleden) zonder nadelige effecten.
  • Integendeel, de evolutie van planten en dieren nam toen juist een grote vlucht en slechts 3% van die op zich al minuscule 400 deeltjes per miljoen worden door mensen gegenereerd, de rest is afkomstig van natuurlijke processen! (Probeert u eens al die nullen te tellen op uw telraampje…)
  • In duizend jaar hebben de temperaturen die natuurlijke cycli gevolgd, maar zijn er geen significante coïnciderende ontwikkelingen van de CO² waargenomen voor de industriële revolutie die de middeleeuwse Warme Periode verklaren.
  • Evenmin kunnen CO² emissies de veel lagere temperaturen verklaren in de Kleine IJstijd.
  • In de laatste 20 jaren zijn de globale temperaturen per saldo ongeveer 1°C hoger dan aan het begin van de 20e eeuw, terwijl de middeleeuwse Periode ongeveer 1 à 2°C warmer was en het halve millennium van de Kleine IJstijd zat daar 1 à 2°C onder.

Volgens deze èchte wetenschappers van “Heartland’s Nongovernmental International Panel on Climate Change” zijn de variaties van de laatste eeuw volledig binnen de normale parameters en is het de natuur die het klimaat regeert! (dus niet de charlatans van de IPCC of Jesse Klaver en ‘zijn groene mannetjes’ Rotmans, Nijpels en Samson).


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Zie de wereld als een “organisme” en de mens als een virus. Moeder aarde gebruikt haar afweermechanisme (natuur) om zich te ontdoen van dit groeiend virus (teveel 2-beners). Gelukkig is er de nodige onderlinge strijd tussen de verschillende virusvormen die elkaar op regelmatige basis proberen uit te roeien. Maar, uiteindelijk verliest het virus en blijft moeder aarde beschadigd achter om een nieuwe start te maken.

r dunki
4 jaren geleden

Ter referentie: gisteren kwam de onverbeterlijke NOS weer eens met een ‘de wereld vergaat’ verhaal over het wereldwijde klimaat, afkomstig uit ‘Nature, het gezaghebbende vaktijdschrift’ (dat volledig in handen is van linkse onheilsprofeten, waar critische wetenschappers worden geweerd als de pest). U weet uit welke hoek de wind waait!

Hans
4 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Waarin de al jaren geleden als onjuist en gemanipuleerd ontmaskerde hockeystickgrafiek als “overtuigend” bewijs werd gepresenteerd. Zo doorzichtig en toch trapt het domme klootjesvolk er weer in. De corrupte NOS heeft weer goed werk verricht voor het linkse kartel.