Niets dan frustratie en teleurstelling

Opkomst voor de EP verkiezing varieerde van 8% tot boven de 50% maar de kiezersopkomst in Nederland bleef kennelijk onder het gemiddelde. Die toegenomen interesse duidt erop dat de EU burger meer verwachtte van de Europese politiek gezien de ellende die de EU de laatste decennia veroorzaakt, dus de teleurstelling zal gauw inzetten want de ware vragen voor de toekomst van de EU bleven wederom onbeantwoord van de zijde van de pluchezitters, ondanks hun collectieve verlies. Dat ook hun tegenstrevers niet aan de verwachtingen voldeden is veelzeggend, want kennelijk wisten zij hun potentiële achterban maar matig te enthousiasmeren, zoals wij ook in Nederland moesten ervaren.

Afb: Flickr

De volgevreten pluchezitters hebben terecht ingeleverd omdat zij slechts in staat waren om loze lofzangen op Europa te zingen en het ‘populisme’ in de ban te doen, maar of zij enige constructieve ideeën voor de komende 5 jaren hebben is en blijft een raadsel. Ook onderling wisten (of wensten) zij zich niet te profileren omdat zij het te druk hadden met kwaadspreken van het populisme dat op zijn beurt toekeek hoe in ieder geval de extreme linkse activisten zoals de Duitse SPD ( in de wandeling Sharia Partei Deutschland ) hun zelfdestructie vervolmaakten, maar wie de internationale pers heeft gevolgd weet dat de nadruk heeft gelegen op het saboteren van de rechts-nationale Euro sceptici.

Waar het om ging was de vraag ‘en hoe verder met de EU?’, maar daar durfde geen der pluchezitters zich aan te wagen, zij hadden slechts de mond vol van het te verwachten drama als de Euro-sceptici de grootsten zouden worden, ‘het noodlot van de EU’, zoals Spitzenkandidat Manfred Weber e.e.a. betitelde. Gekke Henkie van de Pvda had slechts de mond vol van ‘de strijd om de Europese ziel.’ 

Van al die onzin was niets te bespeuren want Salvini’s Eurosceptici hebben in sommige landen winst geboekt, zoals in Frankrijk Italië en Duitsland, maar elders liepen zij tegen de grenzen van hun potentieel aan, zoals bij ons of in Zweden en Hongarije, terwijl Engeland uiteraard ‘niet meetelt’.

Positief is dat bij alle versnippering die wij zien, het blok der pluchezittende christendemocraten en hun socialistische maatjes de meerderheid hebben ingeleverd, maar er is veel meer sprake van machtsverschuiving dan van aardverschuiving, want de lopende nationale debatten bleken de leidraad voor de Europese verkiezingen waarvan de geitenharen sokken brigade der Groenen en de Liberalen profiteerden, kortom: men heeft niet erg veel geleerd.

De ‘eet-meer-EU-kliek’ zal zichzelf op de schouders kloppen voor hun succes in het afremmen der EU sceptische populisten, maar heeft dit enige constructieve betekenis? Zoals ik al schreef ontbreekt in hun ‘narrative’ ieder spoortje van een constructieve planning voor de EU, dus doorgaan met de rampzalige plannen voor de economie en vooral de Euro. Geen enkele hervorming in zicht, dus op naar de volgende financiële crisis onder de bezielende leiding van Italië dat een tijdbom voor ons creëert, ruzie blijven zoeken met de midden Europese landen die niet van Coudenhoven Kalergi gediend zijn en geen al evenmin de sluipende ondermijning van hun landen door de Brusselse salonsocialisten accepteren, terwijl geopolitieke urgenties als de omsingeling en infiltratie door communistisch China of de dreigende oorlog in de Perzische Golf niet bestaan, maar wèl leuteren over een Europees leger. De globale digitalisering kent een dynamiek die de competentie en interesse van Brussel volledig te boven gaat, de Islamisering is totaal probleemloos voor de onverantwoordelijke Brusselse idioten die op hun eigen wolk leven en gekke Fransie Timmermans loopt maar over het klimaat te oreren en het binnenhalen van Afrikaanse volksstammen, zonder dat er ooit gesproken wordt over de kleptomane dictatoren die deze aanzwellende volksverhuizing stimuleren zonder dat wij hen ooit aanpakken. Wij gooien slechts € 587 miljoen naar dat continent voor ‘klimaathulp’ met dank aan Sigrid Kaag. Clowns als Merkel en Macron proberen ons wijs te maken dat de USA ons in de steek laten, terwijl Europa al tientallen jaren profiteert onder hun militaire paraplu en van miljarden (bijna) onbelaste exporten terwijl Amerikaanse producten aan steile Europese importheffingen onderhevig zijn…

Niets van dit alles heb ik gehoord in de aanloop der EP verkiezing. Slechts geleuter over populisme, Spitzenkandidaten en de verdeling van de baantjes waarvoor die parasieten leven! Alsof de kiezers zich interesseren voor Spitzenkandidaten of wie de ECB gaat leiden…

Kortom, de EU leeft nog steeds (heel comfortabel) van dag tot dag zonder enige visie behalve hun destructieve, communistische ideologie terwijl de verwachtingen der kiezers toch echt wel wat hoger liggen. Hun frustratie en teleurstelling is weer gegarandeerd, maar hun ignorantie is hier debet aan..


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

***Kortom, de EU leeft nog steeds (heel comfortabel) van dag tot dag zonder enige visie behalve hun destructieve, communistische ideologie terwijl de verwachtingen der kiezers toch echt wel wat hoger liggen. Hun frustratie en teleurstelling is weer gegarandeerd, maar hun ignorantie is hier debet aan..***

IGNORANTIE betekent………. Domheid, onwetendheid, onkunde.

Dat zal nimmer anders worden. En, de realiteit is dat NIEMAND daaraan iets kan doen. Dat is het probleem.
Maar………. zoals de aporie in mijn statement al aangeeft:” De DOMHEID is de kurk waarop de politiek drijft”, is dat in feite de machteloosheid van de burger. En…… daarvan wordt ernstig misbruik van gemaakt. Dus, de “eerlijkheidsgehalte” ( de mentaliteit van bestuurders) ligt soms maar net boven het vlak van de criminaliteit.
Het geeft tevens aan dat “bestuurders” kennis moeten hebben van de “demografische diversiteit”, en, dat ontbreekt meestal volledig.
Over de zogenaamde pseudo- intellectuelen” wil ik het al helemaal niet hebben.
Daarom, is fatsoen en verantwoordelijkheidsgevoel……… onmisbaar.

Het gezegde , “eigen schuld dikke bult” is vaak onrechtvaardig, omdat ook naïviteit en goedgelovigheid een oorzakelijk verband heeft. Het is heel complex ……… en juist die complexiteit wordt uitgebuit. Immers: Wat Frans Timmermans er uitkraamt is ook zo ziek, zo ziek……… en, kennelijk wordt dat alles voor **zoete koek** geaccepteerd, gezien de zetelgroei voor het Europees Parlement bij de P.v.d.A. en iedereen “weet” toch wat een puinhoop die partij heeft veroorzaakt.

Maar………het artikel van de heer Dunki, is gelukkig weer uitstekend in conceptie.