Klimaattafels kozen voor kinderarbeid?

Inmiddels heeft VVD fractievoorzitter Dijkhoff zich tegenstander verklaard van het bereikte ‘klimaatakkoord’. ChristenUnie-leider Segers benadrukt daarentegen dat de VVD de afspraken over het klimaatbeleid moet nakomen. “Ik gun collega Dijkhoff zijn oneliner in De Telegraaf, maar we kunnen een gemaakte afspraak niet breken”.

Kinderarbeid: met dank aan klimaatlobby, Klaver, Jetten, Segers…. Afb: Pixabay.

Klaas Dijkhoff voelt zich als fractieleider van de VVD echter in het geheel niet gebonden aan het klimaatakkoord, zo zet hij uiteen in een interview met De Telegraaf. “Ik heb geen akkoord! Er hebben mensen een akkoord met zichzelf gesloten en dat hebben ze aan de politiek overhandigd”. Maar ook D66 fractieleider Rob Jetten, een vurig pleitbezorger van de klimaatplannen, wijst zijn coalitiepartner van de VVD op afspraken: “De aanpak van de klimaatcrisis gaat over de toekomst van onze kinderen”, schrijft hij op Twitter. “Daarom heb ik afspraken met de heer Dijkhoff. Halvering van de uitstoot in 2030 en een eerlijke verdeling van de lasten. Daar houd ik hem aan. Een man een man, een woord een woord”.

Kijk eens aan; ferme taal van stoere jongens onder het motto ‘afspraak is afspraak’. Nu zijn afspraken in het politieke bedrijf ongeveer net zoveel waard als een natte krant en al helemaal als ze uit de mond komen van een omhoog getrokken, haperende langspeelplaat die met de hakken over de sloot en een beetje mazzel in de Kamer kwam (4.903 stemmen in 2017). Maar om het klimaat voor de toekomst van onze kinderen te redden, beste kinderloze eendagsvlieg van D66, kun je veel beter de maatregelen van dr. C. le Pair volgen:

 • alle vulkanen sluiten;
 • de drift van de continenten beëindigen;
 • de zon stabiliseren;
 • de maan en overige planeten verwijderen;
 • een einde maken aan de verandering van de oceaanstromen zowel horizontaal als verticaal;
 • de regenwouden in Amazonië, Afrika & Indonesië asfalteren;
 • komeetinslag voorkomen;
 • vliegende insecten uitroeien die 10 x zo veel CO2 produceren als de mensheid met al zijn machines;
 • de slopende carbonaatvorming stoppen;
 • de voortplanting verbieden;
 • geen bosbranden meer tolereren.

En voor de gelovige CU-leider met hevige geldingsdrang nog een extra advies:

 • Alle nog functionerende goden oproepen ook die maatregelen te nemen die de mensheid in zijn nederigheid nog vergeten is.

Auto’s

Een van de gewraakte vervuilers is onze nationale heilige koe: de auto. Daar schijnt CO2 uit te komen, als ‘ie tenminste rijdt op fossiele brandstof. De schone automobiel leek heel even te bestaan, maar toen bleek dat nietsontziende Duitse diesel-sjoemelaars al jarenlang net even wat slimmer waren dan controlerende ambtenaren. Een nieuw fenomeen is de ‘elektrische auto’ die geen uitstoot heeft, want die rijdt op stroom nietwaar? Nu wordt stroom in Nederland vooral opgewekt door centrales die op fossiele brandstof draaien. We weten verder dat windmolens alleen elektriciteit kunnen leveren bij gunstige wind. Natuurlijk weten we ook dat zonnepanelen alleen stroom leveren als de zon schijnt en dat ze net als de molens minder energie opbrengen dan de energie die de Chinese producent er met kolen, olie en gas heeft ingestopt. En we weten ook dat de Nederlandse molens en zonnepanelen daarom nauwelijks fossiele brandstof (kolen, gas, olie) sparen en bijgevolg ook de CO2 uitstoot niet verminderen; wat ook regering en volksvertegenwoordiging er over uitkramen en besluiten.

Kobalt en kinderarbeid

Maar het kan nog erger: Een belangrijk erts wat nodig is voor de vervaardiging en werking van moderne accu’s is kobalt. Een gemiddelde elektrische auto heeft daarvan 10 kilogram aan boord. Nu wil het geval dat ruwweg de helft van dat kobalt wordt gewonnen in de Democratische (tenminste: dat zeggen ze zelf) Republiek  Congo, een door- en door corrupt land. Uit een onderzoek door SOMO blijkt dat de winning van dat kobalt in Congo geen fraai staaltje democratie is, maar een gruwelijke vorm van kinderarbeid, mensrechtenschendingen en dat het een enorme schade toebrengt aan de leefomgeving van de lokale bevolking.

Klaarblijkelijk is het Klaver, Segers, Jetten en consorten om iets anders te doen dan een betere wereld ‘voor de toekomst van onze kinderen’. Sterker: deze klaplopers geven helemaal geen zier om kinderen, want als ze in Congo ondergronds worden gestuurd stellen zij in ons land maatregelen voor die nog méér kinderen de zwaar vervuilende kobaltmijnen injagen.

In de praatjes van politici die willens en wetens de bevolking bedriegen vervolgens proberen ze te bestelen, moeten we niet langer intrappen. We moeten ze eruit trappen. Zo snel mogelijk.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
5 jaren geleden

Dit was slechts verkiezingsretoriek. Tijdens een klimaatbijeenkomst van de VVD liet Nijhoff weten dat hij “wel geloofd!!! dat CO2 de klimaatverandering veroorzaakt”. Tevens vond hij dat “we nu moeten handelen, niet moeten wachten tot het te laat is. Nederland moet voorop lopen waardoor wij daar later aan kunnen verdienen” hahaha.

Nederland eraan kunnen verdienen…. Zonnepanelen en zwaaipalen zijn geen alternatief voor stroomopwekking. Bovendien, zonnepanelen komen vnl uit China en Duitsland, zwaaipalen uit Duitsland en Denemarken. Kernenergie is taboe in Nederland en qua kennis loopt Nederland ver achter en er is geen intentie dit te verbeteren. Waar kan Nederland dan voorop lopen? Ik denk alleen met kletskoek. Die wordt voor zoete koek geslikt door het domme volk.

5 jaren geleden

**** de praatjes van politici die willens en wetens de bevolking bedriegen vervolgens proberen ze te bestelen, moeten we niet langer intrappen. We moeten ze eruit trappen. Zo snel mogelijk.*** Aldus Ton Nijhoff.

Dat de heer Nijhof boos is, blijkt duidelijk uit bovenstaande zin. Een schrale troost is, dat zeer veel mensen dit zijn. Hier en daar hoort ik zelfs dat de kiezer WOEDEND is. Ook ik hoor de praatjes aan van Mark Rutte, VVD, Jesse Klaver, Gr.L. en Rob Jette D-66, als “sluitstuk”…. Segers, ChristenUnie.
Mijn constatering blijft zoals ik die verwoord heb in korte artikeltjes naar enkele dagbladen. Dit kabinet is zo ongelooflijk incompetent, dat ik de vergelijking kan maken met een dictatuur zoals dat in de DDR was, vóór de val van de Berlijnse muur.
Een ander aspect is natuurlijk dat bij het samenstellen van dit Kabinet, onder leiding van Mark Rutte, er in feite al sprake was van een politieke bende. Rutte was UITSLUITEND op de macht uit. Dat ik Rutte een pathologische leugenaar heb genoemd, is toch maar al te waar gebleken.
Nu Klaas Dijkhof de handdoek in de ring gooit, komt ” kennelijk” omdat zijn geweten hem dwars zit.
We zien dus als ONBENULLEN AAN DE MACHT ZIJN en de democratie aan de kant wordt geschoven om die macht ook te behouden.
Ik ben dan ook erg benieuwd of dit kabinet het zal overleven…………. overigens…… dat zal een zegen zijn als dit kabinet inderdaad er wordt UITGETRAPT.
Rutte en Dijkhof hebben mogelijk de politieke peilingen gezien bij de “Dagelijkse Standaard”. Ook in ledental is de VVD flink gezakt.
Ik denk dat ieder van ons zit te “popelen” wanneer die trap wordt uitgedeeld.

r dunki
5 jaren geleden

Gaat de gedoodverfde kroonpretendent Dijkhoff plots zijn eigen weg en heeft hij daartoe voldoende steun in de VVD? Zo ja, dan is dit een coup – binnen de VVD en impliciet binnen de coalitie – met als gevolg “ciao Rutte”. Zo niet, dan is het “ciao Dijkhoff”.

Hoe dan ook, hopelijk geen gezamenlijke poging van het duo Dijkhoff/Rutte om zo kort voor de verkiezingen de kiezers (nog eens) op grootscheepse wijze te bedonderen.

Pieter
5 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Dit is de eerste turkse minister die door de plotseling daadkrachige vvd.ers het land uitgezet word, opdat het gepeupel kan zien dat vvd een beter alternatief is dan PVV en FvD

Ik schat dat ook Dijkhof tekent bij het kruisje, NA de verkiezingen uiteraard. Ongeveer 24 uur daarna.