GroenLinks: Wij halen, jullie betalen

Het zal u ook al wel eens zijn opgevallen dat er grote groepen sociale flinkerds zijn die briljante ideeën hebben en de mens in nood te hulp te snellen. Het zijn de besten onder ons en zonder goede daden kom je nu eenmaal niet in de hemel. Onversaagd en met ongekende moed zetten zij alles op het spel om de noodruftigen te verlossen uit hun deplorabele toestand. Hun leven, al hun bezittingen desnoods: het is een prijs die ze graag betalen voor het welzijn van hun naaste. Ja, nee, wacht, ho, stop even: dat laatste natuurlijk niet.

De actie ‘We gaan ze halen’ is enige tijd geleden bedacht door de theoloog Rikko Voorberg. Hij vindt de omstandigheden in de opvangkampen zo uitzichtloos en mensonterend dat vluchtelingen er ‘bevrijd’ dienen te worden. Een jaar geleden werd een actie om naar Griekenland af te reizen nog afgeblazen, omdat de organisatoren vreesden het alleen maar erger te maken. Nu vinden ze dat het niet erger meer kan en gaan ze de ‘vluchtelingen’ ophalen in Griekenland. Goessenaar Carel Bruring, gemeenteraadslid voor GroenLinks in zijn gemeente, is een van de krappe honderd automobilisten die op pad gaan naar Griekenland. Het gaat niet goed in die kampen volgens deze kampioen in Goede Daden.  Zo zouden kinderen in de kampen zelfmoord willen plegen en er zou er sprake zijn van toenemend seksueel en fysiek geweld. ”En dan komt ook de winter er nog aan”, zegt Bruring tegen de Zeeuwse krant PZC.

Uit de website van de initiatiefnemers blijkt niet of zij zelf, bijvoorbeeld voor eigen rekening, de opvang van de vluchtelingen willen klaren. Zijn hun huizen bouwkundig op orde gebracht? Is hun inkomen toereikend om zakgeld aan de nieuwkomers te verstrekken? Kleding? Voedsel? Ziektekostenverzekering? Gebedsruimtes? Taalcursussen? Ontspanningsruimtes? Inburgering? De vraag stellen is waarschijnlijk meteen ook het antwoord. De dames en heren sociale flinkerds willen een stunt uithalen, bergen misschien een paar honderd vluchtelingen in hun auto’s en kieperen ze er bij het eerste het beste AZC weer uit met de boodschap: “toedeledokie en jullie redden je er verder wel mee hè?” Want zelf daadwerkelijk alle kosten voor hun rekening nemen: dát is natuurlijk een brug te ver. Dat moesten anderen maar doen; zij zijn er slechts voor de Goede Daden. Zo kom je aan een dubbel zo goed gevoel: vluchteling ‘gered’ en een ander zoekt het maar uit. Eenmaal thuis volgt nog een emotioneel ererondje tussen ontroerde GroenLinksers en tot tranen toe geroerde D66-ers. Daarna is de belastingbetaler weer gewoon de pisang in plaats van deze moreel verheven -althans: dat denken ze zelf- weldoeners.

Gedogen, pamperen, allochtonen knuffelen, de grenzen wagenwijd openzetten, gratis uitkeringen voor iedereen, het milieu, de multikul, maximumsnelheid, slappe taakstraffen, theedrinken, de klimaatleugen, niet-roken-wel-blowen, vleesverbieden (tenzij halal): verzin het en de sociale flinkerds gaan meteen aan de slag. De rekening ligt categorisch bij de mensen die werken en zich inmiddels scheel betalen aan de belastingdienst, kennelijk om het ‘goede gevoel’ bij Bruring c.s. naar boven te brengen. Zij hebben het schofterige en dwaze van hun mensensmokkel natuurlijk donders goed in de gaten, maar ach: het is best een leuk ritje en je staat weer eens even op de kaart als flinkerd.

Zouden ze ooit wel eens boodschappen doen voor de bejaarde en gehandicapte weduwe een paar huizen verderop?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
5 jaren geleden

Orwell’s Animal farm : “alle dieren zijn gelijk, maar sommigen zijn gelijker”

r dunki
5 jaren geleden

Mensensmokkel is een strafbaar feit ……

Hein
5 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Klopt, maar zouden linkse gutmenschen in Nederland vervolgd worden?

Willem H Janssen
5 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Je gaat toch geen vijanden van jouw eigen geloof ophalen plus dat het zelfmoord van je vrijdenken is, zijn we eindelijk verlost van die druk van die gelovigen gaan ze lui hierheen halen die nog veel erger zijn dan die Dominees.