Moskou streeft naar oorlog met het Westen

Rusland is – als povere derdewereld kernmacht – erin geslaagd zich naar het voorfront van de internationale politiek te dringen op de hen vertrouwde wijze van ‘list en bedrog’ tot ‘moord en doodslag’. Het wordt steeds duidelijker dat Poetin niet de minste behoefte voelt om op een constructieve wijze met deze situatie om te gaan; er valt geen enkele constructieve strategische visie te bespeuren achter de agressie die hij op het verzwakte Westen richt, maar zijn ‘successen’ bijten hem in toenemende mate terug.

Lev Trotski. Afb: wikimedia/commons

De’ invasie der groene mannetjes in de Krim’, het ‘neerschieten van de MH-17 vlucht door Oekraïense jets’ of ‘de onschuldige hobbyisten die bij de Amerikaanse verkiezingen de server van de Democraten hackten’…. De ene na de andere bête leugen komt uit het Kremlin die, in combinatie met het gruwelijke dilettantisme van de G.R.U. (zie artikel dd. 19 oktober jl.), aangeven dat het onbetrouwbare Rusland langzamerhand tegen de grenzen van zijn mogelijkheden aanloopt bij gebreke van een constructieve strategie. Het herboren, maar nog steeds doodzieke communisme heeft zijn masker weer afgegooid.

Poetin heeft ook jaren lang geprobeerd om de Duitse democratie onderuit te halen met campagnes van corruptie en desinformatie, maar de grenzen worden nu wel heel grof overschreden met de hondsbrutale bouw van een Russische mediacentrale in Berlijn. Het Kremlin laat daarvandaan hun ongefilterde ‘fakenews’ los om de Westerse openbare opinie te manipuleren. Eind september werd, aldus de Neue Zürcher Zeitung, bij de Kottbusser Tor in Berlijn een kleurling door meerdere politieagenten op (te) hardhandige wijze gearresteerd, reden waarom omstanders zich actief daarmee bemoeiden, hetgeen gefilmd is en op het internet geplaatst door ‘Redfish’ onder het motto: ‘dit is Duitsland, niet de USA’.

Redfish blijkt onderdeel te zijn van de Europese mediacentrale die Rusland in Europa opbouwt – naar het Duitse ‘T-online’ afgelopen week meldde – hetgeen wereldwijd heftige reacties opriep (behalve bij het NOS Journaal!) Ook blijken ‘In the now’, ‘Backthen’ en’Waste-Ed’ tot de Russische activistische agentschappen te behoren die overal waar onrust valt te bespeuren, of liefst valt op te rakelen, acte de présence geven. Van Duitsland tot de Filipijnen, met verhalen over uitstervende walvissen dankzij het klimaat, de onmetelijke hoeveelheden plastic in de oceanen of rechtsextremisme en, uiteraard, antisemitisme. Zij verspreiden overal ongecontroleerde linkse ecologische propaganda (net als D’66, GL en de VVD) en maken stemming teneinde miljoenen mensen wereldwijd te manipuleren.

Ik zei het al vaker: Dit is Trotski’s ‘permanente revolutie’, naar de letter! Duidelijk wordt dat de financiering van deze nieuwe kanalen bijna zeker afkomstig is van het staatsbedrijf Rossiya Segodnja, waartoe o.a. ‘Russia Today’ (RT) behoort dat de nieuwe kanalen ‘under cover’ bestuurt via ingehuurde westerse communisten.

Er is dus wel degelijk een strategie, maar dat is Rusland’s uiterst negatieve, ronduit vijandige desinformatiestrategie die rechtstreeks uit de koude oorlog komt, hetgeen duidelijk maakt waar Poetin staat. Al in 2005 begon hij met RT de internationale nieuwsgeving te vergiftigen teneinde het Angelsaksische monopolie te doorbreken, gevolgd door ‘Ruptly’ (2012) en ‘Sputnik’ (2014) in een poging om Westerse randgroeperingen te bewerken die van andere media geen aandacht kregen – zoals de Oostenrijkse ‘Kurier’ al in 2016 schreef. Ook de funeste Islamitische strategie die uiteindelijk moet voeren naar de ‘Untergang des Abendlandes’ figureert prominent en rechtse boodschappen van Pegida en de AfD worden graag uit hun verband getrokken op een wijze die wij ook bij het NOS Journaal zien.

Of de inhoud van de Russische berichtgeving van links of van rechts komt, de bevolking moet per se voortdurend in opwinding en, vooral, onzekerheid gebracht worden. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Trotski’s permanente revolutie is Poetin’s favoriete wapen tegen het Westen in deze hernieuwde ‘koude oorlog’, teneinde de liberale democratie voortdurend uit het lood te brengen en te houden. De Russische tiran wil het potentieel voor protest onder de Westerse bevolking dicht onder het oppervlak houden.

In 2013 zei de chef-staf der Russische strijdkrachten, Waleri Wassiljewitsch Gerassimow, al dat strategische doelen in ‘de nieuwe oorlogvoering’ niet meer alleen met klassieke vuurkracht, maar ‘met gevarieerde inzet van desinformatie’ belaagd zullen worden. Notabene, voor deze malafide Russen is de oorlog tegen het Westen nu al volop gaande via de sociale netwerken!

De Bondsregering in Berlijn heeft zich ervoor uitgesproken  ‘ … alles dafür (zu) tun, dass demokratische Willensbildungsprozesse und öffentliche Diskurse vor intransparenter Beeinflussung und gezielt verbreiteten Falschnachrichten effektiv geschützt (werden)‘.    Zelfs de (semi-communistische) FDP-Bundesvorsitzende Christian Lindner meende op Twitter: ‘ Wenn russische Staatsmedien von deutschem Boden aus operieren, muss dies kenntlich gemacht werden.’  ‘Redfish’ weigerde ieder commentaar, maar doet er wel lollig over met uitlatingen als: ‘ Wir sind heute in den deutschen Medien’ – aldus Chefredacteur Lizzie Phelan op Twitter – ‘einmal mehr enttarnt als Russlands ‹geheimes› Medium im Herzen Europas.’

Verder houden de Russen in Berlijn wijselijk de koppen beneden het maaiveld op hun adres in de Sophienstrasse 16, in Berlijn Centrum. Lizzie Phelan is een 32 jarige Engelse extremiste; zij heeft in februari 2018 een statement op de website gezet waarin zij klaagt dat de pers haar met Rusland in verbinding plaatst terwijl zij vol is van linkse retoriek tegen ‘het uitbuitende globale systeem dat mensen tot slaven maakt en de wereld vernietigt’, maar geeft en passant toe dat Poetin’s ‘Ruptly’ ook haar ‘Redfish’ organisatie financiert.

De N.Z.Z. heeft relevante feiten gecontroleerd en meldt als voorbeeld dat de door Redfish gemelde arrestatie bij de Kotbusser Tor een allochtone fietsendief betrof die kort daarvoor enkele agenten had aangevallen en bij zijn arrestatie wéér als een dolle tekeer ging. Dat meldde Redfish uiteraard niet, maar de koude oorlog woedt overduidelijk meer dan ooit omdat het mannetje Poetin alleen maar in termen van subversie confrontatie kan denken.

Moskou is – volgens hun eigen bovenstaande definitie – al volop in oorlog met ons!

Maar wij zitten erbij te slapen: op 25 okt. jl. schreef ik al over de verraderlijke D’66-toverkol Ollongren die naar Trotski’s recept verwoede pogingen doet om onze vrijheid van meningsuiting te vermoorden: Als Poetin een 5e colonne in Nederland zou zoeken in zijn koude oorlog zou hij geen betere hulp dan de hare kunnen krijgen; ook zij is dagelijks noest bezig om onze democratie te ondergraven. Slaapt Rutte met de ogen open?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties