Geneuzel over ras en gender ondermijnt onze cultuur.

Het is makkelijk om te veronderstellen dat volksvertegenwoordiging en regering instrumenteel zouden zijn in het constructief vormen van onze toekomst, maar zij spelen daarin veeleer een rol wegens omissie, nauwelijks middels commissie.

Afb: wikimedia

Op 6 september jl. wees ik al in deze richting in: ‘Wordt het onderwijs de ondergang van onze democratie?’ Minder dan één generatie geleden leefde de wereld in gelukzalige onwetendheid van ‘identiteitspolitiek, raciale problemen en hersenloos gehakketak over gender’.

Een beginnende student(e) wordt nu vanaf dag één belaagd door intolerante activisten met de mededeling dat hij/zij ofwel onderdrukt is, ofwel de onderdrukker danwel – als hij/zij maar goed naar de verlichte activisten luistert – de onderdrukker die net op tijd ‘het licht kan zien’ en zich schaart bij de onderdrukten. U kent het langzamerhand, de ‘erfschuld’ – bij voorkeur blanke erfschuld – wordt met truckladingen over onbevangen jongelui uitgestort, als varkenspoep over het land, zodat alle lol in het dagelijks bestaan verdwijnt als sneeuw voor de zon en hij (liever geen zij) in de rij kan aanschuiven om ‘eeuwig boete te doen’ voor zijn onbeschrijflijke (blanke) schuld.

Met andere woorden, help de arme vrouwen die in levensgevaar zijn en geef hen je morele steun om de ondraaglijke last van het (verwende en geprivilegieerde) studentenbestaan te dragen…. Na de raciale wrijvingen in de jaren ’60 konden studenten zich weer eens aan hun studie wijden, maar in de jaren ’80 ging het weer mis met oerdomme agressie tegen de westerse cultuur en brak de ziekte van het huidige feminisme uit, leidend tot identiteits-kul. Door de omissie van politiek Den Haag, of zelfs hun medeplichtigheid, ging het rap helling af met het hoger onderwijs, dat in handen van linkse activisten viel. Linkse ‘newspeak’, rechtstreeks uit Orwell’s 1984, werd ‘bon ton’ in de zogenaamde ‘déconstructie’ van onze taal in de universiteiten die er slechts op mikte om in elke geschreven tekst, behalve het PTT telefoonboek, minstens één oerzonde te identificeren van racisme en/of seksisme. Elke verknipte ‘would-be’ Raspoetin had plots wat te melden over gender stereotypen. De linkse obsessie met ‘slachtofferschap’ lekte vanuit de gedegenereerde universiteiten ( ik spreek uiteraard vooral over alpha faculteiten van antropologen, politieke wetenschappen, sociologen en andere bedreigde diersoorten die eindigen op ‘-ogen’) de maatschappij in waar socialisten en communisten op het Binnenhof zich ervan meester. Het geblaat van deze kudde resulteerde in affirmatieve quota voor ras en gender in de wereld, de vorm van linkse discriminatie die al keer op keer gillend uit de bocht was gevlogen. Vorige week schreven studenten van – ik meen – Yale een open brief waarin de kandidaat Cavanaugh voor de Supreme Court een ‘toekomstige moordenaar’ werd genoemd en inmiddels zal hij dat ook wel zijn; hij was in ieder geval al bijna veroordeeld zonder enige vorm van wettelijke bewijslast!

De door Soros betaalde geitenharen sokken op de publieke tribune in de Washingtonse Senaat hadden, met hun uiterst bekrompen denkraampjes, zelfs geen scrupules om de zitting van de Senaat met hun gegil en geschreeuw te onderbreken, zoals zij ook gewend zijn met conservatieve ‘andersdenkenden’ in hun eigen intolerante wereldje. Zoals Maarten Luther – zij het in ietwat andere omstandigheden – zei: ‘ik sta hier en kan niet anders’. De delusie van deze paranoïde kippen zonder kop kent geen grenzen omdat hun communistische indoctrinatie alle ‘bourgeois’ normen en waarden verwerpt, dus zij hebben letterlijk geen greintje fatsoen meer in hun lijf of respect voor de wet en de staat.

Rationaliteit en civiliteit zijn hen onbekende begrippen en dat geldt ook voor hun linkse politici, tot op het hoogste niveau in Washington; slechts hun idée-fixe is normatief! Het feit dat iemand die kan lezen en schrijven en, vooral, zelfstandig denken gedemoniseerd mag en moet worden, leidt ertoe dat op het internet iedere idioot een mening heeft. Chaos! En dat is precies wat zij beogen: de permanente revolutie, want de ratio is overboord gegooid.

Het suffe geleuter om hun irrationele drogredenen te ‘rationaliseren’ is een linkse affirmatieve dwangneurose geworden, een vorm van semi-intellectuele quasi-wetenschap om ratio en verlichting te vernietigen, niet alleen in de politiek maar ook in academia. Hun tirannie vreest de vrije meningsuiting, want als die enkele jaren, ongestoord door Big Brother, kan ‘huishouden’ in hun bekrompen wereldje is het natuurlijk uit met de linkse pret.

Dergelijke onzin moet nu eenmaal dagelijks herhaald worden om ‘vers’ te blijven, want als deze jongens en meisjes een baan en een gezin krijgen gaan zij de wereld natuurlijk in een ander licht bezien. Het meest dodelijke voor hen zou, bijvoorbeeld, zijn als Donald Trump hen het speeltje van de ‘hate speech’ zou afpakken om die wettelijk te definiëren en te sanctioneren. Dan zouden zij zelf nergens hun hatelijke mond meer kunnen opendoen!

Maar voorlopig zitten wij met de gebakken peren, want elk jaar komt er weer een generatie hersendode activisten uit de linkse faculteiten die binnen de kortste keren erachter komt dat de wereld er heel anders uitziet dan wat Karl Marx hen voorspiegelde. Dan zit er niets anders op dan ‘wetenschappelijk medewerker’ of eventueel zelfs (een activistische) hoogleraar te worden en de rest van je leven dezelfde rare dingen te moeten debiteren waar je inmiddels waarschijnlijk al lang spijt van hebt, terwijl de bedreigde vrouwelijke minderheden al lang getrouwd zijn en genderneutrale kindertjes hebben voortgebracht.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Wijlen Prof dr. Bob Smalhout, schreef in zijn column, in de Telegraaf, van 15 juli 2000, met de aanhef,” De Geest des tijds”, de woorden :” De kerken lopen leeg en tweeënhalf miljoen landgenoten lijden aan psychische stoornissen. Iedereen die daar kritiek op uitoefent, krijgt te horen dat dit nu eenmaal “De geest des tijds is”.
De strekking van het artikel van de heer Dunki kan zo op de uitlatingen van Smalhout worden geprojecteerd. Immers: de heer Dunki schrijft:”** Het suffe geleuter om hun irrationele drogredenen te ‘rationaliseren’ is een linkse affirmatieve dwangneurose geworden, een vorm van semi- intellectuele quasi- wetenschap om ratio en verlichting te vernietigen, niet alleen in de politiek maar ook in academia. Hun tirannie vreest de vrije meningsuiting, want als die enkele jaren, ongestoord door Big Brother, kan ‘huishouden’ in hun bekrompen wereldje is het natuurlijk uit met de linkse pret.**

Zou het ” De Geest Des Tijds zijn?” Één ding is wel zeker. Het is een wrange constatering ,dat aan de *geest des tijds* is NIETS te doen is. Ook de uitstekende argumenten die de schrijvers op de site van Sta-Pal poneren, zullen niets afdoen of helend zijn, om die **geest des tijds** te veranderen.
Zo ziet U, dat tussen 2000 en 2018 er geen veranderingen zijn geweest om de constatering af te zwakken.

Lars030
5 jaren geleden

Helder stuk! Dit soort stukken zouden in alle kranten verplicht moeten worden afgedrukt.

Exact dat: Verdeel en heers => verdeel meer en heers meer => verdeel nog meer en heers nog meer. That’s it in a nut shell.

Zoveel mogelijk etiketjes op alles plakken, zodat elke vorm van *saamhorigheid* stapje voor stapje wordt uitgewist.

Immers: wat kan een individu in z’n eentje nou bereiken tegen het Brusselse EU-conglomeraat, laat staan een NWO?

De deugmoraalridders, vooral ter linkerzijde, slaan volledig door. 1984 = 2018. En Orwell’s ‘alwetende’ volgevreten varkens in Brussel vinden het prachtig, want n-o-g meer (lees: alle) macht en invloed zodra het point-of-no-return is bereikt.

#WakeUp #Nexit #EUxit #Pakjelandterug #StandUp