Cultuurfascisme

Een jeugdleider van een scoutinggroep in Goes is donderdag (11-10-2018) vrijgesproken van het brandmerken van drie kinderen. De rechtbank in Middelburg bepaalde dat scoutingleider Mark B. (23) weliswaar onvoorzichtig was geweest tijdens een ontgroeningsritueel maar dat hij geen opzet heeft gehad om de kinderen te verwonden, zoals de beschuldiging luidde. Tegen hem was zeven maanden celstraf geëist door het Openbaar Ministerie, waarvan drie voorwaardelijk.

Jenny Douwes & Wim Anker. Afb: Facebook/Demonstratievrije Sinterklaasintocht.

De eis van het Openbaar Ministerie is opmerkelijk, evenals de uitspraak van de rechtbank. Het daadwerkelijk brandmerken van kinderen moet kennelijk tot de lollig bedoelde folklore worden gerekend in dit land. Opmerkelijk, als de kwestie wordt bekeken in relatie tot de rechtszaak die momenteel in Friesland plaatsvindt. Hierbij komen de ‘blokkeer-Friezen’ voor het hekje om zich te verantwoorden voor het veroorzaken van verkeershinder op de A7 bij Oudehaske. Actievoerders parkeerden hun auto’s vorig jaar voorafgaand de intocht van sinterklaas op de snelweg ter hoogte van Oudehaske. Daardoor konden drie bussen met aanhangers van Kick Out Zwarte Piet niet doorrijden naar Dokkum, waar Sinterklaas voet aan land zou zetten. De betoging tegen Zwarte Piet ging uiteindelijk niet door na een noodbevel. De Friese snelweg-terroristen worden intussen bedreigd met straf omdat zij hun kinderen wilden beschermen tegen een groep die door de NCTV als potentieel terroristisch wordt beschouwd.

Het handelen van burgemeester Waanders (PvdA) van de gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, blijft intussen onderbelicht in deze ‘Pieten-kwestie’. Uit verschillende mediabronnen blijkt dat de burgemeester zelf het initiatief heeft genomen om de actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ (KOZP) een optreden te laten verzorgen tijdens de Sinterklaasintocht. Zij had hen een plaats toegedacht midden tussen de kinderen en bovendien deed zij, blijkens mediaberichten een oproep aan de ultrarechtse groepering NVU om tezelfdertijd een ‘tegengeluid’ te laten horen. Zij heeft dus twee groepen tegen elkaar willen opzetten tijdens de intocht. Klaarblijkelijk hechtte de burgemeester er groot belang aan om het kinderfeest ditmaal te laten ontaarden in een regelrechte chaos. Dat daarvan nietsvermoedende kinderen en hun ouders het slachtoffer zouden worden, speelde kennelijk geen enkele rol maar dat een deel van onze cultuur, hoe mineur ook, van het toneel moest verdwijnen, was een groter belang.

Als burgemeester heeft mevrouw Waanders een aantal taken en bevoegdheden. Zo is zij als burgemeester verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde. Als burgemeester behoort zij op te treden tegen overtredingen van wettelijke voorschriften die betrekking hebben op de openbare orde. Aan haar als burgemeester zijn hiervoor diverse bevoegdheden toegekend die het haar mogelijk maken de veiligheid in de gemeente te versterken. Het zijn bevoegdheden die te maken hebben met het tegengaan van overlast, ordeverstoringen, het voorkomen van gevaar en het waarborgen van een ordelijk verloop van het dagelijks leven. De invulling die burgemeester Waanders aan haar functie heeft gegeven, voorafgaand aan de Sinterklaasintocht, zijn tegenovergesteld aan die opdracht. Zij heeft, naar dezerzijds oordeel, willens en wetens het voortouw genomen in een poging de openbare orde te verstoren en probeerde het ordentelijk verloop van dit evenement, doelbewust te voorkomen. Het ziet ernaar uit dat haar bedoeling vooral was om voor het oog van de natie,een gewelddadig conflict uit te lokken.

Of ze is gewoon dom.

Maar zie: niet de burgemeester van Dongeradeel staat voor de rechter wegens opruiing, maar wel Jenny Douwes, de initiatiefneemster van de Friese protesten tegen de gesubsidieerde beroepswerklozen die vooral in Amsterdam lijken te resideren. Maar eigenlijk keerde Douwes zich -terecht- tegen de grove opruiing en het machtsmisbruik door de burgemeester van Dongeradeel. Zij kwam op voor de gewone mensen (en dat is een meerderheid in dit land) die misschien wat minder initiatiefrijk en minder getalenteerd sprekers zijn dan hun gesubsidieerde opponenten uit de Randstad, maar die wel een mening en een aantal tradities hebben.

Zoals in het nationaalsocialisme slechts weinig nazi’s nodig waren om een land volledig in het fascisme te dirigeren, zo lijken ook de cultuurmarxistische elites erin te slagen hun cultuurfascisme op te dringen. Geen middel is te dol. Radio, televisie, kranten, rechtspraak: alles wordt ingezet om een handjevol Friezen, die het gebeuk op hun tradities al jarenlang beu zijn, in een kwaad daglicht te stellen.

De echte daders zitten intussen op de Gemeentehuizen en in de kantoren die de subsidies verstrekken. Is er iemand die ooit op hen gestemd heeft? Precies: maar het wordt nu wel tijd.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
5 jaren geleden

Zoals in het Wilders proces het activistische O.M. al kans zag om vrouwe Justitia te verkrachten met hun onscrupuleuze, ideologische argumenten inzake een illusoir ‘Marokkaans ras’, doen zij het nu nog eens, zonder enige gêne, dunnetjes over.

Dit keer ten faveure van een – notabene door onze eigen overheid als terroristisch erkende – extreem-linkse organisatie onder leiding van een Afrikaanse activist die op kosten van onze belastingbetalers door het leven schijnt te gaan.

Daarbij gaat het O.M. wéér op de vertrouwde activistische D’66-toer door volledig voorbij te gaan aan de bona-fide, respectabele motivatie van de locale bevolking, waar geen spatje politieke ideologie aan te pas komt.

Zoals het heet, “een stok zoeken om de hond te slaan” – hoe-ver-gezocht ook !

Dat, tot slot, die Ghanese parasiet ook nog eens, volstrekt te kwader trouw, expliciet was uitgenodigd door een dwaas van een socialistische burgemeester, die een tik van diezelfde activistische politieke molen heeft gekregen, is ronduit stuitend.

Salon-socialisme op zijn smalst !

5 jaren geleden

Ik krijg niets op papier waarvan ik weet dat ik het zelf later nog zou willen teruglezen.Dus ik volsta maar met Bah, Bah, Bah burgemeester.Bah, Bah, Bah Openbaar Ministerie. en vooruit: driewerf BAH officier van Justitie.Wat een verziekt klotenland hebben jullie van mijn land gemaakt.
Ik zal graag weer doneren om deze moedige Friezen te steunen in de vervolg procedures.