Islamitische Kaperbrieven

De Utrechtse openbare basisschool De Klimroos moet het schoolgebouw voortaan delen met islamitische school Al Arqam. Dat bepaalde de rechter dinsdag en maakt met dat vonnis voorlopig een einde aan een lange strijd tussen de twee scholen en de gemeente Utrecht.

Voorbeeld van een Franse kaperbrief. Afb: wikimedia-commons

Basisschool Al Arqam is, volgens hun website vernoemd naar een discipel van de grondlegger van de islam, mohammed. Hij was, na de familie van mohammed zelf, de achtste in lijn die moslim is geworden. Daarvoor was de schoonvader van mohammed voor verantwoordelijk, ene Abu Bakr die de vader was van Aisha, het meisje dat op negen jarige leeftijd werd ‘geconsumeerd’ (dat is: seksueel misbruikt) door mohammed zelf. En Dar Al Arqam is weer het ‘huis van Al Arqam’, die hij open heeft gesteld voor mohammed en de rest van diens gezelschap om de Koran te bestuderen en gebeden te verrichten. Dit wordt ook gezien als de eerste Islamitische school. Dat de koran in de tijd van Al Arqam nog niet bestond, maakt deze Utrechtse school kennelijk niet uit. En onze Minister van Onderwijs ook niet kennelijk.

Al Arqam ging ook voorop in de gewapende strijd en dat wordt helaas meestal verzwegen als het om islamitische namen voor scholen gaat, die dan ook niet zelden zijn vernoemd naar generaals. Opvallend overigens dat de Linkse Kerk bijkans te klein is wanneer de naam ‘Piet Heijn’ valt, maar dat niemand de islamitische kaperbrievendragers opvallen. Deze Al Arqam was in zijn tijd namelijk gewoon een rover die, met een ‘kaperbrief’ van mohammed op zak, stevig tekeer ging. Hij vocht in Badr en vroeg bij de verdeling van de buit om een ​​zwaard genaamd Al-Marzuban. Hij trok ten strijde  tegen de Uhud, vocht in de ‘Slag van de Gracht’ en streed verder mee in alle veldslagen die de ‘boodschapper’ van Allah aanging.

Al Arqam is ook een op Maleisië gebaseerde islamitische religieuze sekte, gesticht door Ashaari Mohammad. De sekte werd op 21 oktober 1994 door de Maleisische federale regering verbannen. Meer dan 5 Al-Arqam-leden, waaronder Ashaari Mohammad (de leider dus), werden gearresteerd op grond van de Internal Security Act (ISA) in Thailand en vervolgens teruggestuurd naar Maleisië. De sekte is verbonden aan de Global Ikhwan-groep van bedrijven. Sinds het verbod op Al-Arqam zijn een aantal activiteiten gesponsord door deze bedrijvengroep, die brede media-aandacht trokken en vooral kritiek opriepen. Vooral de (niet lachen s.v.p., het is echt zo) ‘ichwaan Polygamie Vereniging’ en de ‘Gehoorzame Vrouwen Vereniging’ trokken de aandacht, die werden gezien als pogingen om de Al-Arqam secte te doen herleven.

Als de rechter zich dat eerst had gerealiseerd, of in bijvoorbeeld Thailand eens inlichtingen had opgevraagd, dan zou hij tenminste geweten hebben wie Al Arqam was en wat zijn ‘school’ precies van effect heeft gehad op de geschiedenis. Bovendien, en dat is veel erger, realiseert deze rechter zich weliswaar dat wij in ons land vrijheid van religie én van onderwijs kennen, maar dat de vrijheid van ideologie in het rijtje ontbreekt. Alleen de naam van de school maakt al duidelijk dat religie een magere rol speelt en een zekere ideologie kennelijk de boventoon voert.

Den Haag, zeg eens eerlijk: denken jullie echt dat de Nederlanders dit maar blijven accepteren?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JK
5 jaren geleden
5 jaren geleden

Wij blijven STA-PAL steunen en dus berichten delen op: http://www.facebook.com/Moedignl.nl

Hein
5 jaren geleden

Het getuigt van desinteresse, onkunde en luiheid dat de vertegenwoordigers van de Klimroos deze feiten niet hebben opgezocht en ingebracht. Hoewel, eigenlijk niks geen wonder, op de klimroos is ook 70% mohammedaan.