De scheiding van leger en religie

Het NRC trok gisteren de aandacht met een artikel waaruit blijkt dat een islamitische predikant maar liefst anderhalf miljoen euro eist van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). De predikant zou verbolgen zijn omdat het CMO partij koos in een conflict wat de predikant had met een collega, op grond waarvan de organisatie zijn accreditatie als ‘leger-imam’ introk.

Islam

Afb: wikipedia.

Een tragisch conflict natuurlijk, want na enige weken van bezinning tijdens de ramadan en het aansluitende suikerfeest je congé krijgen is natuurlijk niet leuk. Waarom het bericht mijn collega’s op Sta-pal, die toch een aardige staat van dienst hebben bij ons leger (althans wat er van over is) dit bericht niet is opgevallen, is mij een raadsel, maar soit. Ik ben er immers ook nog.

De beide imams kregen kennelijk ruzie, omdat de één niet voldoende Nederlands zou spreken en de Nederlandse cultuur niet begreep, terwijl de ander werd verweten teveel ‘bijverdiensten’ te hebben. De één is Suat Aydin en de ander is Ali Eddaoudi. De één moest opkrassen en de ander mocht blijven. Samen deden ze hun geestelijke best voor de ca. 2.500 moslims in ons leger. (!)

Maar goed, Aydin was dus (volgens de secretaresse van Eddaoudi) weinig vaardig in de Nederlandse taal en onvoldoende op de hoogte van onze ‘Leitkultur’. Dat lijkt ernstig, maar dat is het totaal niet. De islam is namelijk niet alleen religie, eigenlijk helemaal niet, de islam is een politiek, maatschappelijk en cultureel systeem en stelt zich ten doen zélf de enige Leitkultur te zijn. Daarom is Aydin per definitie een imam die blijk geeft van een juiste taakopvatting, door zich geen zier aan te trekken van de Nederlandse taal en cultuur. De juiste man op de juiste plaats dus en bovendien hebben de lokale Gutmenschen in het leger tot dusver niks in de gaten.

Maar ook Eddaoudi is een voortreffelijke rakker voor de islam. Eddaoudi heeft een eigen adviesbureau en verrichtte nevenwerkzaamheden voor de politie Amsterdam. Mogelijk dat Saaida A.-T. ons daar nog wat van kan vertellen, alhoewel dat ook weer niet zo eenvoudig is, omdat deze medewerkster van destijds burgemeester Van der Laan inmiddels ook al is ontslagen. Enfin: Eddaoudi kreeg het wel voor elkaar dat de ‘Halalpolitie’ de keuken van defensie kwam controleren of het halal-aanbod in orde was. Dat hij voor dergelijke adviezen aan de Kufaar geld ontfutselt, is een prijzenswaardige taak als dienaar van Allah. Ook niks mis mee en ook dat heeft de lokale Gutmensch in het leger dus kennelijk ook al niet in de gaten.

Er is van alles mis met onze legertop die dit soort quatsch toestaat. Als het goed is, hebben leger en religie anno 2000 en verder geen zier met elkaar te maken. God loopt niet met een geweer rond en wanneer hij dat wel doet, wordt het meteen een grote klerebende.

Laten we eerst maar eens regelen dat we Trump niet kwijtraken als veiligheidsventiel en een keurige scheiding tussen leger en religie maken. Eerst de militaire top maar eens psychiatrisch laten onderzoeken.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties