We are gone [2]

Opnieuw heeft het illegale asieleiserskraaktuig van de inmiddels beruchte groep ‘We are here’ het geprobeerd: nadat zij de gekraakte panden aan de Rudolph Dieselstraat in Amsterdam moesten ontruimen, werd een -nota bene bewoond!- pand aan de Weesperzijde het doelwit. Een bewoner ervan probeerde het illegale asieleiserskraaktuig, dat zich met geweld toegang probeerde te verschaffen, tegen te houden.

Afb: pixabay

De beelden van deze actie werden gedeeld op de website van De Telegraaf en op de sociale media, waarbij duidelijk zichtbaar wordt hoe het illegale asieleiserskraaktuig probeert om de bewoner te laten vertellen wat voor werk hij doet en hoeveel hij verdient. Dat is overigens iets wat hen geen barst aangaat, want ik kan mij niet geheel aan de indruk onttrekken dat het hen vooral níet om een baan met een zeker inkomen gaat. Zij hebben laten weten dat zij blijven totdat het Nederlandse asielbeleid is veranderd. Dat biedt op zich wel perspectieven, want zij hebben in die eis niet duidelijk gemaakt in welke vorm het veranderd zou moeten worden. Volledig afschaffen is ook een verandering. En een verademing, want ik vind het ten onzent al druk genoeg.

Wel maakt het illegale asieleiserskraaktuig duidelijk dat overheden met hen in gesprek moeten. Om heel eerlijk te zijn, zie ik werkelijk geen enkele aanleiding waarom dat zou moeten. Ze zijn vervelend, ze hebben een grote waffel, ze veroorzaken doorlopend overlast, ze denken overal maar aanspraak op te kunnen maken en rechten op van alles en nog wat te hebben, maar dat is niet het geval. Ze zijn u-i-t-g-e-p-r-o-c-e-d-e-e-r-d. Hoe moelijk kan het dan nog zijn? Welk deel van ‘uitgeprocedeerd’ is er niet duidelijk voor zowel henzelf als de betrokken overheden en instanties? Ik heb voor dit artikel dan ook zeer bewust gekozen voor de term ‘illegaal asieleiserskraaktuig’. Dat is namelijk de vlag die de lading dekt. Geen asielzoekers, geen vluchtelingen, geen migranten. Het is klaar, het is over, u kunt gaan. Waarheen? Boeiend. Niet ons probleem, als u maar verdwijnt.

Ik ben ervan overtuigd dat het illegale asieleiserskraaktuig van ‘We are here’ dan eigenlijk ook bijzonder blij mag zijn dat het dit soort acties niet in Friesland probeert, los van het feit of het daar überhaupt wel heen wil en los van of zij daar met hun attitude wel welkom zijn. De Friezen hebben inmiddels namelijk wel een bepaalde reputatie hoog te houden, waar het op ingrijpen in plaats van kopjes thee aankomt. Overigens hebben de Friezen ook op het gebied van kopjes thee een reeds eeuwenlange reputatie hoog te houden, maar dat is ten eerste van een andere aard en ten tweede in dezen niet aan de orde.

Wat wel aan de orde is, is dat veel mensen het inmiddels wel helemaal gehad hebben met het illegale asieleiserskraaktuig. Ze zijn uitgeprocedeerd, ze zijn illegalen en deze soap opera heeft nu lang genoeg geduurd. Daarom zeg ik, en niet voor het eerst[i], dat het nu werkelijk de hoogste tijd wordt om het ‘We are here’ te veranderen in ‘We are gone’.

 

[i] http://sta-pal.nl/2018/04/we-are-gone/

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
5 jaren geleden

***Wel maakt het illegale asieleiserskraaktuig duidelijk dat overheden met hen in gesprek moeten. Om heel eerlijk te zijn, zie ik werkelijk geen enkele aanleiding waarom dat zou moeten. Ze zijn vervelend, ze hebben een grote waffel, ze veroorzaken doorlopend overlast, ze denken overal maar aanspraak op te kunnen maken en rechten op van alles en nog wat te hebben, maar dat is niet het geval. Ze zijn u-i-t-g-e-p-r-o-c-e-d-e-e-r-d. Hoe moeilijk kan het dan nog zijn? Welk deel van ‘uitgeprocedeerd’ is er niet duidelijk voor zowel henzelf als de betrokken overheden en instanties? Ik heb voor dit artikel dan ook zeer bewust gekozen voor de term ‘illegaal asiel-eisers -kraaktuig’. Dat is namelijk de vlag die de lading dekt. Geen asielzoekers, geen vluchtelingen, geen migranten. Het is klaar, het is over, u kunt gaan. Waarheen? Boeiend. Niet ons probleem, als u maar verdwijnt.***
Aldus Rene Oterdoom.

Het enige dat ik wil melden is, dat de ” bestuurders totaal van de pot gerukt zijn”.
Het politiek correcte systeem, dat door de Partij van de arbeid en D-66 als terreur ons in aan gesmeerd, doet nu zijn werk.
Op 28 november 1998, schreef wijlen Prof dr. in Column in de Telegraaf, met de aanhef;”
Correcte waanzin..( over St Nicolaas en andere perikelen) Op 15 juli 2000 schrijft Smalhout een column met de aanhef:” De Geest des tijds”. Hij schreef dat er tweeënhalf miljoen landgenoten aan een psychische storing lijden.
De verontwaardiging van Oterdoom is op zich zeer terecht ,maar gezien de eerdere meldingen, zijn “bestuurders” kennelijk niet van plan hun beleid te wijzigen.
Oterdoom bevestigd de “onleefbaarheid” in Nederland.
Nu nog een “soort” revolutie om het huidige kabinet “weg te kunnen moffelen”.

Peter
5 jaren geleden

Daarom zeg ik, dat het nu werkelijk de hoogste tijd wordt om het ‘We are here’ te veranderen in ‘We are gone’.

Nog beter: WE WERE HERE

Lars030
5 jaren geleden

Anarchie ten top! Geheel en al te wijten aan hun samenwerking met de Antifa WassinkJugend en ander extreemLinksgroen tuig (hoi Duyvendak). Ja, Amsterdammers, je krijgt waar je op gestemd hebt de komende 4 jaar. Dit is nog maar het begin. Eigen schuld.

Ik verwacht dat de lokale dan wel landelijke overheid op rellen zit te hopen, ter afleiding van het eigenlijke hoofditem op de social media (‘zij die niet genoemd mogen worden’ bij NPO en RTL).

Hein
5 jaren geleden

Beste Rene, ik denk dat de overheid een enorme aanleiding heeft om met dit tuig in gesprek te gaan: een verhoor door de politie, een aanklacht door het OM en een bstraffing door een rechter voor inbraak, huisvredebreuk, intimidatie en last but not least illegaal verblijf in Nederland. Een werkstrafje in het land van herkomst lijkt mij een zeer lichte en humane straf.