Prikbord nr 737

CORRECTIE op Prikbord 736: Tot mijn spijt heb ik een fout over het hoofd gezien in de tekst over de Britse journalist Tommy Robinson. Kennelijk is hij tot 13 maanden veroordeeld en niet 13 jaar.

Bezuiniging

3000 werkplekken voor ambtenaren kostten € 267 miljoen plus enkele aanpassingen; dit is bijna € 100.000 per werkplek. Wat is hier de bezuiniging en wie heeft dit goedgekeurd? De walgelijke verspillingen bij overheidsdiensten krijgen steeds meer het karakter van belangenverstrengeling en falend toezicht, zoals bij de politie, Buitenlandse  Zaken en de voedsel- en warenautoriteit.

DNA

Als vingerafdrukken mogen worden bewaard van (voormalige) verdachten, waarom dan DNA niet? Degenen die werkelijk onschuldig zijn, zullen daar geen bezwaar tegen hebben. En vrijspraak voor een verdachte wil niet zeggen dat deze onschuldig was dan wel niet in andere zaken betrokken. Men moet wel wetten (willen) maken om boeven te vangen, niet om ze te beschermen.

Merkel is doof

De kritiek op de eigengereidheid van Merkel neemt – ook in haar eigen CDU – toe, doch de bondskanselier houdt zich doof. Intussen groeit vooral de irritatie over haar asieluitspraken. Waar ze eerst de EU-regels negeerde door een immigratiestroom van miljoenen op gang te brengen en daarmee de Dublin-afspraken buiten spel zette, beroept  ze zich nu op het EU-beleid in zake het uitzetten van illegalen, gelukszoekers en uitgeprocedeerden. Daarbij schoof ze haar verantwoordelijke minister van Binnenlandse Zaken Seehofer (CSU) – ooit haar grootste tegenstander binnen de CDU/CSU op asielgebied – terzijde. Diens plannen voor de aanpak van de vele immigratieproblemen zouden te veel afwijken van de afspraken in Brussel waar men helemaal geen oplossingen wil.

Zelfs de oppositie is verdeeld door de regeerstijl van Merkel, die haar Oost-Duitse achtergrond bevestigt. De vraag is hoe het verder moet met haar kabinet  waarvan de SP-ministers zich willen profileren alsof er geen regeerakkoord bestaat.

Onervaren

De Canadese premier Trudeau heeft als een onervaren acteur op het wereldtoneel een eigen tekst bedacht om Trump te bekritiseren. Kennelijk wilde hij een wit voetje halen bij de overige G6-deelnemers of bij zijn achterban. Het gevolg was dat de topconferentie definitief als mislukt kan worden beschouwd en dat Trudeau nooit meer iets moet zeggen over ondiplomatiek taalgebruik.

 Reddingsschip

De foto in De Telegraaf (12/6) van een snelle boot die bij mooi weer naar een ‘reddingsschip’ voor de kust van Libië koerst, komt vermoedelijk dichter bij de werkelijkheid dan de beelden en teksten op de Nederlandse tv. Ook een Duitse tv-zender zond de beelden van deze zgn. ‘redding’ uit, terwijl er hier slechts nachtelijke beelden van een onduidelijke overstap van vluchtelingen (?) op een andere rubberboot werden getoond. Is dit stemmingmakerij om vragen te vermijden wat de rol van die humanitaire smokkelschepen is en waarom er na een redding niet meteen naar de dichtstbijzijnde haven wordt gevaren in plaats van een veerdienst naar Europa op te tuigen?

Schuldenberg ECB

De president van De Nederlandse Bank pleit ervoor een einde te maken aan het opkopen van staatschulden – pardon: staatsobligaties – waarmee inmiddels een gigantisch bedrag is gemoeid zonder dat dit het beoogde effect heeft. Indien dit eind 2018 stopt kan de balans worden opgemaakt over het Nederlandse garantie-aandeel in de schuldenberg. Vermoedelijk is dit zo groot, dat van afkopen bij een Nexit geen sprake kan zijn. Intussen verzet Rutte zich tegen het delen van schulden en de transfer van honderden miljarden naar de ‘arme’ landen, doch hij is al te laat. Hij heeft zijn handtekening gezet en de macht overgedragen aan de ECB en aan Merkel. Vluchten kan niet meer…

Verrijking

De moslims in Nederland hebben niet alleen het straatbeeld en de politiek ‘verrijkt’, maar ook onze taal: sharia, jihad, eerwraak, kindhuwelijk, moslimschool, haatimam, salafistische moskee, IS-terreur, ramadan, boerka, niqaab, halal, Hamas-subsidie, ‘theedrinken’ en de anti-Joodse teksten op spandoeken en muren. En dit is nog maar een begin vergeleken met Frankrijk en Groot-Brittannië.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties