Hamas weet het niet meer

Hamas heeft de afgelopen weken op cynische wijze 62 naïeve arme drommels aan de grens met Israel de dood in gejaagd omdat het weer eens in het publicitaire zonnetje wilde staan teneinde de tanende eigen geloofwaardigheid op te peppen en de lucratieve geldstromen van buiten te garanderen.

Afb: Flickr

Omdat 62 doden voor de miljonairs in de leiding van Hamas niets betekenen en de wereld razendsnel vergeet, moest er een publicitair vervolg aan die slachting worden gegeven

Afgelopen week had Hamas chef Yahya Sinwar liefst 50.000 demonstranten aangekondigd voor protestactie’s bij de Israëlische grens, maar het waren er zo’n 10.000 die de moed nog konden opbrengen, kortom Hamas zit op een éénrichtingsweg. En dat voor de verjaardag van de 6-daagse oorlog waarin Israel oost Jeruzalem veroverde, maar Israel spreekt duidelijke taal.

Ook al stelt Sigrid Kaag nog zoveel van ons belastinggeld ter beschikking om nieuwe martelaren te financieren, de 62 doden van de afgelopen weken waren een schok voor de kansloze ‘Palestijnse beroepsvluchtelingen’ die dankzij Hamas en al Fatah al 4 generatie’s in ellendige kampen wonen. Het gewetenloze Hamas kan zo gauw niets nieuws bedenken om hun arme bevolking nogmaals de dood in te jagen voor puur eigen gewin, dus nu worden vliegers met Molotow-cocktails op de Israëlische landbouwgronden losgelaten, terwijl er nog nauwelijks raketten op Ashkelon en andere zuidelijke steden afkomen. Hamas kan voor de eigen bevolking ook niet aannemelijk maken waarom de walgelijke vertoning van de laatste weken nodig was, behalve voor eigen gewin – zoals de Franse CGT vakbond staakt om zelf niet in de vergetelheid te raken.

Laten wij niet vergeten dat het een enorm lucratieve job is om met de Hamas-top geaffiliëerd te zijn, vraag dat maar aan de banken in Cyprus, maar Israel staat nog steeds fier overeind. Nu spreken deze moordenaars van een ‘wapenstilstand’ met Israel, alleen heeft niemand Israel ingelicht en de verzoening met al Fatah is mislukt ondanks Egyptische bemiddeling, terwijl zelfs Qatar uitgekeken lijkt op Hamas. Slechts de salon-socialistische pers liet zich in Europa en de USA voor het publicitaire karretje van Hamas spannen, maar dat is slechts’ meer van hetzelfde’

De Hamas miljonairs zullen doorgaan om de subsidie-stromen van Sigrid Kaag en de EU naar hun welgevulde trog niet te laten opdrogen. Een mogelijk alternatief is om bij de Iraanse ayatollahs in bed te gaan liggen want daar is veel geld te halen dankzij Obama.  Probleem is dat de Irani’s Shiïten zijn terwijl Hamas het geesteskind is van de Moslim Broederschap die ook dol zijn op terrorisme, maar verder 100% Sunni-moslims zijn en dat heeft in Syrië al een bloedige ontknoping gezien. Dus Hamas blijft op de oude maatjes aangewezen, maar om te kunnen overleven heeft de top van Hamas uiteraard buitenlandse vijanden nodig voor binnenlandse consumptie en wie is daar beter voor geschikt dan de zwakke EU?  Dat lijkt ‘the easy way out’ want de wereldwijd zwak overkomende EU ontbeert iedere politieke geloofwaardigheid, zeker in het M.O.

Ook Israel ziet de EU momenteel niet als een betrouwbare steun en toeverlaat, reden waarom Netanyahu afgelopen week glashard duidelijk maakte wat hij van Federica Mogherini denkt. Dat is niet veel goeds, reden waarom hij haar bezoek annuleerde ‘omdat hij het te druk had’. Laten wij niet naar teveel oorzaken zoeken, Netanyahu maakt gewoon duidelijk dat de EU voor hem een quantité négligable is terwijl hij banden cultiveert met Donald Trump en Victor Orban .

Toen de pers in Jeruzalem opheldering ging vragen over deze politieke  bruuskering van Mogherini, was het veelzeggende antwoord ‘dat men dat maar in Brussel moest gaan vragen’.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Waar ik me constant over verbaas is dat de papegaaienmedia maar blindelings blijven schrijven over de “Palestijnen” Een niet-bestaand volk dat gewoon geklasseerd moet worden als “Arabier” Daar is niets denigrerend aan (want ik voel de haat van in het bijzonder Links Nederland al in allerlei commentaren komen) maar het zijn gewoon feiten. “Palestina” heeft geen eigen cultuur, geen eigen grenzen, geen hoofdstad, geen eigen taal, geen eigen geschiedenis. Vanaf de zestiende eeuw tot aan 1917 maakte het grondgebied van wat nu opportunistisch Palestina heet, deel uit van het Ottomaanse rijk. De bewoners daarvan, bestaande uit een mengeling van Joden, Ottomanen en Arabieren werden door de Ottomanen Arabieren genoemd. Bovendien wordt het “land” geregeerd door beroepsmisdadigers die hun zakken vullen uit de slaafs volgende regeringen van landen, volken en organisaties die in feite antisemitisch zijn, maar zichzelf heel modern Antizionist noemen. Vooral links-gerichte partijen en regeringen, gesteund door de al even linksgerichte papegaaiende “kwaliteitskranten” kwijlen elke keer opnieuw bij de berichtgeving over het afschuwelijke “Zionisme”. Waarbij Zionisme vaak in een woord wordt gebruikt met “fascisten” Hoe ziek kan je als bedenker van dit soort pulp niet zijn? Jodenhaat is nooit verdwenen, het heeft alleen een andere naam gekregen en dus “kan het weer”. De leiders van de Palestijnse Autoriteit hebben allemaal miljarden op vette buitenlandse bankrekeningen en houden de “Palestijnse”/Arabische bevolking bewust arm om aan de buitenwereld te tonen hoe wreed Israël met hen om springt.

r.dunki
5 jaren geleden
Antwoord aan  Remouchamps

Ik kwam er tijdens enkele jaren in het M.O. steeds meer achter dat ‘Palestijnen’ hoogst impopulair zijn in Arabische landen omdat zij garant staan voor problemen. De arme vluchtelingen die in de tentenkampen wegkwijnen worden misbruikt door de politieke top voor hun eigen doeleinden, dus dat daar nu al een 4e generatie vegeteert getuigt van het cynische opportunisme van Fatah en Hamas die groot belang hebben bij deze ‘status quo’.

Als lichtend voorbeeld moge de moordenaar Arafat gelden die tekende voor de volledige teloorgang van een prachtig en stabiel land als de Libanon in de door hem ontketende burgeroorlog. Ondertussen woonde zijn peroxide- blonde ‘betere helft’ al vele tientallen jaren, met een complete hofhouding, in Parijs en joeg er een maandelijkse onkostenpost van één ton Euro doorheen. Mw.Kaag moest eens beter op de centjes gaan passen…

Het feit dat Fatah president Abbas recentelijk kans zag een Boeing 737 Business-jet te kopen van alle buitenlandse steun ( om zijn geld in Cyprus te gaan tellen?) spreekt boekdelen en lijkt nog iets minder verdedigbaar dan de soortgelijke uitgave in Nederland waar ons koningshuis nu wat meer ‘op stand’ de vacantiereis naar Patagonië kan overbruggen. Niets is mooier dan op anderman’s kosten boven je stand te leven, of het nu 62 doden aan de Israelische grens betreft of dure, glimmende speeltjes.