Verkoopt smeuïg nepnieuws nog steeds?

Je kunt zeggen wat je wilt van de linkse en anti-Trumpmedia, maar ze zijn wel consistent. Onder het motto “weliswaar de verkeerde afslag genomen, maar toch de weg vervolgen”, verdwalen ze regelmatig in hun verhalenlijn.

Ze blijven hardnekkig volhouden in het omdraaien van de feiten en trakteren hun gewillige volgers dagelijks op ranzige berichtgeving in de vorm van riooljournalistiek.

Hamas-propaganda

Afb: Flickr

Een aantal media-faux pas hebben lezers, luisteraars en kijkers weer mogen ervaren bij de berichtgeving van de rellen bij de Israëlische grens met de Gazastrook. Met hoofdletters en veel uitroeptekens werd melding gemaakt van tientallen onschuldig demonstrerende Gazanen en de dood van een baby van 8 maanden was het ultieme dieptepunt. In het artikel “Hamas-propaganda” werd al getwijfeld aan de juistheid van beide waarnemingen en die twijfel werd onlangs bevestigd door uitspraken van Hamas-functionarissen.

Salah Bardawil, een lid van de Palestijnse wetgevende raad en een hoge Hamas-functionaris die regelmatig als spreekbuis van Hamas optreedt, bevestigde op 15 mei dat 50 van de 62 gedode Gazanen Hamas-strijders waren. Martelaren voor de goede zaak noemde hij ze. Om een positieve en optimistische draai aan dat trieste resultaat te geven. Fawzy Barhoun versterkte de uitspraken van Bardawil door te onderstrepen dat Hamas zou betalen voor de begrafenis van de 50 “of ze nu wel of lid waren van Hamas”. Die verfijning van de doden die gevallen zijn bij de gewelddadige rellen aan de Israëlische grens heb ik in geen enkele van de Nederlandse kwaliteitsmedia kunnen vinden. Zelfs een foto van een gedode Hamas-strijder, gewikkeld in een groene Hamas-vlag en een groene Hamas-bandana om het hoofd en de officiële Hamas-informatie van 10 gedode Hamas-terroristen (met naam en toenaam en foto) heeft die kwaliteitsmedia er niet toe gebracht om de onjuiste berichtgeving te corrigeren.

Layla Ghandour, de acht of tien maanden oude baby die door de propagandamedia werd opgevoerd als het bewijs van het onmenselijke gedrag van Israëlische militairen, gedood door Israëlisch traangas. De Los Angeles Times huilde mee met de Hamas-wolven in het bos en wijdde een uitgebreid artikel aan deze beestachtige daad van de IDF; een artikel dat was gebaseerd op informatie die door Hamas was aangedragen. In die huil- en huichelachtige tekst met de titel “Baby Girl dies in Gaza Haze” ontdekte een journalist van de New York Times angtsvallig verborgen midden in de tekst (in paragraaf 16), de zin “A doctor at the hospital where Layla was treated said she had a preexisting heart condition that caused her death. He asked not to be identified because he was not authorized to discuss the child’s medical history.” De baby bleek overleden te zijn aan een genetisch bepaalde hartkwaal waar ze vanaf haar geboorte mee te kampen had. Een jaar eerder was een broertje aan een gelijksoortige hartafwijking gestorven. Hoewel de familie erkende dat Layla die ernstige hartkwaal had, bleven ze volharden in hun bewering dat de baby door Israëlisch traangas was overleden. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan nog lag de schuld bij haar 12-jarige oom die thuis op haar moest passen. In plaats daarvan nam hij de baby op de arm mee en slaagde er in tot aan het grenshek door te dringen. Die correctie ergens in een Nederlands nieuwsmedium gelezen? Nee?

En dan de door Hamas als vreedzame demonstraties verkochte rellen. Diens tegenpool op de westelijke Jordaanoever juichte die rellen toe met de tekst “We’re pleased our Hamas brethren understood that the proper way was through a popular, unarmed struggle, een tekst die bol staat van de cynische humor. Primair bevestigt Al-Fatah dat Hamas de grote organisator van de gewelddadigheden was en bevestigde de Israëlische berichtgeving daarover. Toen Israël antwoordde met doelgerichte luchtaanvallen op Hamas-bolwerken en woningen van Hamas-topfunctionarissen, was Hamas wel heel snel met het aanbod om het geweld aan de grens in te kapselen als Israël de luchtaanvallen zou staken. Inderdaad zakte het aantal deelnemers een dag na het aanbod van 40.000 naar een kleine 4.000: een tweede bevestiging. Fatah-vertegenwoordigers hebben herhaaldelijk gesteld dat de manier waarop Hamas Israël gewapend bestrijdt de Palestijnse zaak in het algemeen en vooral Gaza alleen maar schaadt. En afgunst. Een soortgelijke oproep brengt op de westelijke Jordaanoever een paar duizend Arabieren op de been. In Gaza is Hamas in staat geweest tienduizenden te mobiliseren, die blijkbaar bereid waren de opmars naar de Israëlische grenshekken met de dood te bekopen. Stond daarvan iets in de krant of andere media?

Naast de door Hamas georganiseerde en gestuurde gewelddadige rellen, was natuurlijk Trump de afgelopen week opnieuw de pineut. Geen berichtgeving over de ontdekking van de DOJ dat de FBI in zijn verkiezingscampagne was geïnfiltreerd, maar de veronderstelde uitspraak dat hij illegale immigranten beesten had genoemd. Blijkbaar had geen Nederlandse journalist of reporter de moeite willen nemen om op de betreffende video te controleren of die uitspraak wel klopte. Nederland werd weer eens verblijd met een ranzige onder de gordel slaande Trump. Liever de berichtgeving uit de boezem van de anti-Trumpmedia in Washington kopiëren. Wel zo makkelijk.

De spreekbuis van het Witte Huis legde dat voor de Nederlandse media even uit. Die had wel de moeite genomen de video te bekijken. Op een vraag van CBS Steven Portnoy, antwoordde Sara Huckabee- Sanders:

 “Steven, so many people around the country have been talking about this non-stop, because the establishment media have been recklessly running with this fake news story. Before you ask another stupid question, do your research. If you would have watched the recorded roundtable discussion you would have seen that the president was comparing MS-13 gang[i] members to animals, not immigrants to animals” 

Gelet op het gewelddadige karakter van de bende en de methodes die ze toepassen, is de ‘beesten’-kwalificatie een slag in het gezicht van dieren in het algemeen.

Scheve schaats rijden

In hun blinde aversie tegen Trump en Israël rijden de gevestigde media bewust een scheve schaats en beseffen niet dat ze op het einde van de dag op die manier de finish nooit zullen bereiken. Het acht jaar lang bewieroken van Obama met een onwillige Van Rossem die de hoogmis leidt, is daarvan een treffend voorbeeld. Het wordt nu steeds duidelijker dat de man door zijn achterbakse spionage- en afluisterpraktijken moderne en klassieke despoten en autocratische Russische leiders in de schaduw heeft gezet. De FSB, GRU, STASI en de voormalige KGB kunnen nog iets leren van de praktijken die de verzamelde inlichtingengemeenschap bestaande uit FBI, CIA, DNI en NSA, gestuurd door de DOJ en ondersteund door het gros van de media met de zegen van het Witte Huis, het conservatieve en kritische deel van de Amerikaanse bevolking bestookt, gekweld, gekoeioneerd en getreiterd hebben. Het resultaat is geweest dat Trump nu in het Witte Huis zit.

De Amerikaanse media zijn de weg kwijt en zullen niet snel de goede route terug kunnen vinden. Niet, zolang het gros blijft volharden in die anti-Trump, anti-Israël, pro-illegale migrant, pro-klimaat en pro-Obama-berichtgeving. Het is uitermate triest te moeten constateren dat media daarin zo ver afglijden, dat MS-13-bendeleden gelijk gesteld worden met een illegale documentloze immigrant; een zwaar bewapende Hamas-terrorist met een vreedzame demonstrant; een NRA-lid met een terrorist; de kernwapenovereenkomst met Iran met de bijbel, de corrupte klimaatovereenkomst van Parijs met de Tien Geboden; Israël met de duivel en Obama met Jezus.

Het gros van de Amerikaanse redacties blijkt nog steeds niet door te hebben dat ze de strijd aan het verliezen zijn. Blijkbaar sluiten ze hun ogen voor graadmeters als verkoopvolume, kijkcijfers en adverteerders. De NFL heeft hen de achterliggende maanden laten zien, waar het naar toe gaat als het middensegment van de Amerikaanse bevolking op hun patriottisme wordt aangevallen. De brede steun van de bevolking valt weg, kijkcijfers donderen naar beneden, adverteerders lopen weg en de geldstroom droogt op.

En de Nederlandse media? Het gros vaart graag mee in het bootje van het liberale deel van hun Amerikaanse pendanten en voeden irrelevante roeptoeters als Van Rossem met hun feitenloze informatie.

——————————————

[i] Een van de gevaarlijkste bendes in de wereld. De uiterst gewelddadige bende heeft ongeveer 30.000 leden verspreid over Guatemala, El Salvador, Honduras en Mexico. Ze komen via Mexico op een illegale wijze de USA binnen en die bende heeft in de USA 8000 leden. De bende doet aan drugsmokkel, afpersing, witwassen van geld, moord en mensenhandel.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Likoed Nederland
6 jaren geleden

Hét bewijs dat de politiek-correcte media het nieuws over Israël selectief brengen.
https://likud.nl/2018/05/politiek-correcte-media-onwetendheid-en-amateurisme/