Moslims willen vrijstelling van bekeuringen

“Parkeerwachten moeten een oogje dichtknijpen, als moskeebezoekers in Amersfoort voor het vrijdaggebed hun auto neerzetten waar dit niet mag. Dat de gebedshuizen aan drukke straten staan, kunnen de gelovigen ook niet helpen”. Dat stelt de politieke partij DENK, die voor het eerst meedoet aan de Amersfoortse gemeenteraadsverkiezingen volgens het Algemeen Dagblad.

Afb: pixabay

“Bezoekers van bijvoorbeeld de Mevlana en de El Fath moskee hebben het gevoel dat parkeerwachten bij het begin van het vrijdaggebed bij wijze van spreken al klaarstaan om hen te bekeuren”, aldus de Amersfoortse DENK lijsttrekker Bülbül. “Omdat de bezoekers er ook niets aan kunnen doen dat het druk is in de straat, of dat in het gebied alleen geparkeerd kan worden met een vergunning, zou het een prachtig signaal van inclusiviteit zijn, als Amersfoort het foutparkeren éven door de vingers ziet”. Na 21 maart wil de partij werk maken van de Mevlana moskee: “De Mevlana moskee aan de Van Galenstraat is de oudste moskee van de stad. Als een gebaar naar de eerste generatie Turken, die hier kwamen om klusjes te klaren die Nederlanders niet wilden doen, zou het goed zijn, als er een straat of plein naar zou worden vernoemd”.

Wat er precies ‘inclusief’ is aan het exclusief bevoordelen van moslims wordt uit het warrige relaas van de DENK voorman niet duidelijk. Misschien meent de lijsttrekker, wiens enige verbinding met Nederland wellicht is dat hij er is geboren, de taal spreekt en daar scholen heeft bezocht, dat degenen die behept zijn met een religieuze overtuiging, voorrechten moeten genieten die anderen niet mogen hebben. De arme man zou zich eens beter moeten verdiepen in het land waar hij politicus wil worden. Het verschil tussen moskee, kerk en winkel echter, is slechts het verkrijgbare product. De lijn van DENK doortrekkend, zou dat betekenen dat bezoekers van een super ‘er ook niets aan kunnen doen dat de winkel aan een drukke straat ligt’. Wat zal dat worden? Ontheffing voor iedereen die de auto verkeerd parkeert omdat het zo druk is?

Het gebaar tenslotte, wat dit land zou moeten laten uitgaan naar de eerste generatie Turken, zou een straatnaam moeten zijn of iets dergelijks. Terzake: de eerste Turken kwamen hier, samen met Italianen, Spanjaarden en Tunesiërs. Geen van allen kwam hier omdat Nederlanders hun neus ophaalden voor dat werk, integendeel. Er was zoveel werk, dat Nederland zelf te weinig arbeiders in voorraad had en arbeidskrachten ging importeren. Die arbeidskrachten, onder andere de Turken dus waar de DENK voorman op doelt, werden hier bijgevolge hun gebrek aan opleiding, uiteraard niet aangesteld als chirurg, apotheker of wiskundige. Hun bijdrage is niet bovenmatig indrukwekkend en daarnaast werden zij daar goed voor betaald. Veel meer zelfs dan zij ooit in Turkije zouden hebben kunnen verdienen. Bovendien hebben de kinderen van die eerste generaties volop de kans gehad een goede opleiding te volgen. Dat zij dat in de meeste gevallen niet deden kon nog wel eens te maken hebben met de moskeeën…

Overigens zijn de nummers 4 en 5 van de Lijst DENK in Amersfoort helemaal geen inwoners van Amersfoort. Wij kunnen alleen maar benieuwd zijn welke agenda door de Turkse overheid is ingefluisterd bij de aspirant politici van Turkse komaf. Veel goeds kan het, gelet op dergelijke voorstellen, bepaald niet zijn.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cornelia
6 jaren geleden

Je geeft ze een vinger en ze pakken je hele hand.
In de islam betekend toestaan lafheid.
Eenmaal toestaan is recht hebben op.
Rechten worden nooit meer opgegeven en gelden voor elke moslim waar dan ook.

Gewoon bonnetjes uit blijven delen en bij niet betalen de moskee voor de kosten op laten draaien.

Wedden dat het zo over is met de islam-apartheid?

6 jaren geleden

**Moslims willen vrijstelling van bekeuringen**.

Alleen al de bovenstaande zin, is, na analyse, angstaanjagend. Immers: Op grond van “wat” vindt DENK dat moslims vrijstelling van een bekeuring moeten hebben. In de basis van dit feit denken ze, dat zij superieur zijn én zij vinden dat door ” hun geloof en ideologie”, ongeachte de consequenties ,zich niet wensen te houden aan de Nederlandse wet. “Ze” willen een zogenaamde VIP behandeling. De aangevoerde argumenten slaan NERGENS OP.
“Ze”proberen steeds meer terrein te winnen en zij hopen dat de “domme” Nederlanders, met hun hun te humaan beleid en hun ziekelijk altruïstische attitude als ook hun angst voor het eigene, zullen capituleren en zich aan de moslimgemeenschap zullen aanpassen.
Dat is de achterliggende gedachten.
Nederlanders moet zich NIETS verbeelden dat ze wel weten hoe de “demografische diversiteit” en de culturen die dat met zich meebrengt, kunnen begrijpen.
Nederland is een OPGEMAAKT bedje voor moslims omdat Islamisten in geen duizend jaar de prestaties hebben geëvenaard die toe te schrijven is aan de westerse intelligentie en technologie. Waarom zijn er zoveel “bijstandtrekkers” van niet westerse afkomst???
“De redactie van “Sta- Pal” heeft de spijker exact op de kop geslagen maar de attitude van “HUN” (DENK) vermeende gelijk is juist het gevaarlijkste. De constante druk vanuit moslimkringen op de Nederlanders, is zoiets als:” De constante druppel is dat de steen uitholt”. Nederlanders overzien de consequenties niet van een geforceerde aanpassing, dewelke DENK wil bewerkstelligen.