De Walk Out

“Their knowledge is shallow and their focus is narrow, as one would reasonably expect of teenagers…The show that the marchers put on this weekend was untethered from reality and from civility”.

Afb: wikimedia-commons

Het viel op dat de Nederlandse media niet op de proppen kwam met uitgebreide, gekleurde mediarapportages van de massale demonstraties in een aantal Amerikaanse steden. Het viel op dat niet een van die stevig fulminerende uitermate primitief reagerende jongelingen een podium had gekregen bij een van de nieuwsprogramma´s. Wat wel opviel was, dat op de websites van de Telegraaf en AD, een vrouw met een twijfelachtige reputatie ten tonele werd gevoerd, om haar decennia oude verhaal op te lepelen bij CNN. Ach gut, ze was een decennium geleden bedreigd door een onbekende man, maar het was niet in haar opgekomen om naar de politie te gaan om het incident te melden. Het was een trieste vertoning en natuurlijk stond een aantal hypocriete leden van het Amerikaanse amusementskartel op om de afzetting van de president te eisen. Misschien is het wijs om niet direct te papegaaien wat de linkse media uit heeft gekraamd, maar eerst zelf onderzoek te doen, voordat het verhaal met grote letters op een voorpagina wordt gezet.

Voor en na de mars kon de geinteresseerde Amerikavolger weer een aantal onjuistheden – of zijn het leugens? – in kranten en op websites van de gevestigde media lezen.

#1: de Walk Out is een initiatief van en georganiseerd door de leerlingen zelf

De Walk Out is vooral op basisscholen georganiseerd door leraren, administratieve medewerkers en liberale ouders. Op nationaal niveau werd de Walk Out gecoördineerd door de Woman March organisatie, een anti-Trumpbeweging, die een warm hart toedraagt aan radicale antisemieten zoals Louis Farrakhan, Planned Parenthood en de door Soros gesponsorde Move On-beweging. Grote liberale zenders als CNN ondersteunden de demonstraties door die live uit te zenden. Leerlingen en studenten waren betrokken, maar hadden niet de teugels in handen. De demonstraties waren gekaapt door linkse bewegingen en wapencontrole-activisten om die om te buigen in een pro-liberaal stemadvies.

#2: De Walk Out is vrijwillig

Jonge kinderen mochten niet alleen in een klaslokaal achterblijven en konden niet wegblijven. Oudere kinderen hoefden in sommige scholen niet mee te doen, maar namen onder druk van ouders, vrienden en onderwijzend personeel toch deel. Ouders en onderwijzend personeel die sterk tegen bidden in openbare scholen zijn, omdat ze bang zijn dat geloof de kinderen opgedrongen kan worden, creëerden met de gedwongen deelname aan de walk out wel een opgedrongen politieke omgeving.

#3: De Walk Out heeft geen betrekking op controle wapenbezit

Er was een discrepantie tussen de opstelling van onderwijzend personeel die tegen de ouders hadden gezegd “There will be NO mention of school shootings, guns, or violence of any kind” en de PTA die aan de media de tekst “schools across the country and state are supporting their students as they show their support for greater gun control” toeleverde.

#4: De Walk Out is politiek neutraal

De groeperingen en bewegingen die de demonstraties organiseerden en coördineerden, waren allemaal links en Democratisch georiënteerd. De teksten op borden en spandoeken waren bijna allemaal anti-Trump en ondersteunden een pro-linkse agenda. Vrijwel geen enkele deelnemende onderwijsinrichting reflecteerde een alternatief standpunt m.b.t. het belang van het Second Amendment, resp. bewapenen van gekwalificeerde leraren, onderwijzers en staf om aanslagplegers af te schrikken en op te vangen. Het was duidelijk een anti-Trump, anti-Republikeinen, anti-conservatieve demonstratie.

#5: Als je tegen de Walk Out bent, steun je geweld tegen kinderen

Dat was de meest perfide leugen en de echte boodschap van de demonstraties. Het doel was niet alleen om, met het oog op de midtermverkiezingen, Democraten te mobiliseren tegen wapenbezittende Republikeinen, maar ook om aanhangers van het Second Amendment tot zwijgen te brengen en hen te dwingen zich bij de boodschap van de beweging aan te sluiten.

#6: Het gros van de deelnemers in Washington waren leerlingen en studenten

Dana Fisher, een professor in de sociologie verbonden aan de Universiteit van Maryland, deed een grondig onderzoek naar de samenstelling van de protestactie “March for Your life” in Washington. Het resultaat? 90% volwassenen, 10% jonge mensen onder de 18 jaar; gemiddelde leeftijd: ongeveer 49 jaar. Het gros kwam voor het entertauínment en niet zozeer voor de protestactie. Het onderzoekresultaat bevestigt dat het een mars is geweest met een anti-Trump, anti-conservatieve en pro-liberale agenda.

#7: De Walk Out march in Washington  telde meer dan 800.000 deelnemers

Bijna traditioneel goochelden organisatoren met cijfers om de kracht van een protestactie te accentueren. Hun schattingen zijn door de bank genomen ruim 25% hoger dan het getelde volume. Zo ook op 24 maart 2018 in Washington. De organisaoren van de March for Your lives voorspelden tussen de 500.000 en 600.000 deelnemers. Hoewel liberale groeperingen hun best deden om zoveel mogelijk deelnemers uit alle delen van continentaal USA naar Washington te kruien, overschreed volgens DDIS die samenwerkte met CBS om een inzicht in het echte volume te krijgen, het aantal deelnemers de 200.000 niet. De organisatoren maakten het helemaal bont door gestuurd door wishful thinking, aan de media door te geven dat ruim 800.000 mensen hadden deelgenomen.

Conclusie

Net als in autocratisch bestuurde – en moslimstaten werden naïeve jonge mensen door linkse en aan de Democraten gelieerde bewegingen voor politieke doeleinden uitgebuit. Het meest trieste van de mars was dat de anti-wapendemonstranten beschermd moesten worden door honderden bewapende good guys, leden van de Washington Police Department en de Army National Guard van het District of Columbia. Die triestigheid werd op de voet gevolgd door jonge deelnemers, die weliswaar demonstreerden tegen assault weapons, maar niet wisten wat een assault weapon was. Bovendien had het gros weinig tot geen kennis van de huidige wapenwetten in de USA. Onder het motto “wie werd met het grootste gevaar geconfronteerd” was een twitterwisseling tussen een overlevende van de Bataclan-aanslag in Parijs en die in Florida wellicht het toppunt. De troosteloosheid van het geheel werd benadrukt doordat die jonge, respect eisende en zogenaamd milieubewuste jongelingen een bende vuiligheid in de straten van Washington achterlieten. Zij hadden duidelijk geen boodschap aan de leuze “Laat niet als dank voor het verpozen aan anderen de schillen en de dozen“.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties