De donorwet botst met ethiek en grondwet

Dat het doneren van organen een hoogstpersoonlijk,wettelijk recht en een ingrijpende ethische beslissing is, staat als een paal boven water: de Grondwet bepaalt in art. 10 ons recht op privacy en in art.11 de onaantastbaarheid van ons  eigen lichaam.

Afb: US Airforce

Deze grondrechten worden nu door een onethisch, drammerig groepje aanhangers van Big Brother verkracht en dat verwondert niemand; dat is hun credo en dat compliceert dit thema onnodig. Niemand wordt als donor geboren voordat hij of zij daar zelfstandig over heeft kunnen nadenken, dat is immoreel.

De andere zijde van de medaille is dat er te weinig donoren zijn en zieke mensen daardoor vaak onnodig komen te overlijden, maar er is een redelijke mogelijkheid voor de staat om dit onderwerp in de publieke aandacht te brengen zonder de respectloze, bedillerige dwang van het pedante D’66 dat met hun optreden de discussie meteen een onnodige politieke lading geeft.

Door een kennelijk aan de NS te wijten toeval kreeg D’66 nipt zijn zin in de 2e Kamer, waarna dit wetsvoorstel voor juridische toetsing naar de 1e Kamer gaat. Wie schetst mijn verbazing dat dit plots door de partijen tot een ‘vrije oefening’ wordt verklaard waar iedere senator zijn persoonlijke mening mag geven…. Juridische toetsing aan mijn hoela! De crypto-fascistjes krijgen hun zin?!

Ik zal de laatste zijn om iemand een standpunt op te dringen, maar mijns inziens is het ter beschikking stellen van iemand’s organen een op zich positieve maar emotionele beslissing waartoe een weldenkend mens zeer wel zelf instaat is. Daarvoor heb ik geen hinderlijk bemoeizieke, drammerige politici als Pechtold c.s.nodig die e.e.a.  in een totaal verkeerde ambiance trekken. Jammer en héél erg misplaatst!

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties