Prikbord nr 699

Dit afgelopen jaar hebben de voordelen van internet het moeten afleggen tegen de nadelen. Waar eerst een betere controle op het (nep)nieuws, politieke besluiten, goede doelen, EU-uitgaven, internationale vraagstukken, terreurgroepen, belastingontduiking en accountantsverklaringen mogelijk was, zijn de mogelijkheden tot misleiding dan wel het achterhouden van informatie toegenomen.

Daarnaast heeft ook de criminaliteit via internet en mobiele telefonie veel ernstiger vormen aangenomen, die zelfs raken aan de veiligheid van de Staat. Die dreiging wordt nog steeds onderschat, waardoor de specialistische politiecapaciteit en de beveiliging van (nieuwe) netwerken ontoereikend is. Gezien de vele mislukte automatiseringsprojecten en de activiteiten van ‘mollen’, worden juist door de overheid en semi-overheid niet de juiste partners ingehuurd. Een aspect dat belangrijker is dan de zoveelste politieke discussie over vrijwillige levensbeëindiging of vervanging van de regering bij calamiteiten.

Soedan

Volgens Belgische bronnen worden uitgezette Soedanezen mishandeld en zelfs ‘gemarteld’ bij terugkeer. De commotie in Brussel hierover lijkt echter meer bedoeld om de Soedanese autoriteiten alsnog op een idee te brengen. Welk idee mag u zelf invullen… maar het heeft meestal met geld te maken. Intussen is het merkwaardig dat de Belgische ambassadeur hiervan kennelijk niet op de hoogte was, want het moet nog worden onderzocht, en voorts dat er geen VN-vluchtelingenkamp in Soedan is, waar ze kunnen worden opgenomen totdat hun status is bevestigd. Of gevluchte oorlogsmisdadigers en andere criminelen (g)één warme ontvangst wacht in het land van herkomst, is een zaak voor de VN en niet voor de EU-landen.

Timmermans

Commissaris Timmermans wil Polen het stemrecht binnen de EU ontnemen, omdat het land ondemocratisch bestuurd zou worden met te weinig onafhankelijkheid voor de media en de rechterlijke macht. Doch dit had dan al veel eerder moeten gebeuren met Spanje, Griekenland, Cyprus en Roemenië. Albanië en Oekraïne hebben helemaal niets te zoeken in de EU en als het om ‘onderwerping’ aan Brusselse regels gaat, kunnen Frankrijk, Duitsland en Nederland ook in het gestraftenbankje. Intussen gaat het geheime toetredingsoverleg met Turkije gewoon door? Timmermans is met zijn dreigement niet alleen ongeloofwaardig, maar illustreert tevens het gebrek aan overtuigingskracht van de Commissie.

Trump

De Amerikaanse president lijkt stap voor stap echte hervormingen door te voeren, ondanks de weerstand van de Democraten en de MSM (linkse media). Toch is zijn belastingplan niet geruststellend, gelet op de gigantische staatsschuld. Als die niet wordt afgelost en ook extra uitgaven voor bijv. defensie, de grensmuur,  Amercia First op handelsgebied,  sanering van de inlichtingendiensten en versterking van de politie niet mogelijk blijken, dan helpt veel getwitter ook niet veel om het vertrouwen te behouden.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties