Het einde van het Joegoslavië tribunaal

Het internationale strafhof in Den Haag sluit helaas de deuren maar de vaderlandse pers schenkt daar merkwaardig genoeg nauwelijks of geen aandacht aan zolang drie Zwarte Pieten van de publieke tribune van de Gemeenteraad te Amsterdam worden geweerd met politiek-correcte leugens en bedrog.

Slobodan Praljak neemt gif in. Afb: screenshot omroep-West / ICTY video

Toevallig schrijft Charlef Brantz net zijn instructieve artikel over de Slavische broeders die, niet geheel toevallig, in grote getale voor het zojuist gestopte Joegoslavië tribunaal stonden met als bekendste representanten Mladić en Karadžić. Charlef vertelde mij recentelijk dat hij nog een véél langere lijst uit zijn mouw kan schudden, waaronder namen van addergebroed dat helaas is vrijgesproken.

Het idee dat de hele wereld in het Joegoslavië tribunaal meebesliste i.p.v. slechts de overwinnaars sprak aan, maar zodra het tribunaal de tanden liet zien was Moskou er als de kippen bij om hun Slavische Broeders te steunen met het infantiele, doortrapte argument dat het een politiek proces zou zijn terwijl het wettelijk overtuigende bewijs tot aan de plafonds opstapelde.

Ruim 2/3 der veroordeelden bleken Serven te zijn, maar ook Kroaten, Kosovaren, Bosniërs en Albaniërs ontliepen hun straf niet. Desondanks opereert zo’n internationaal strafhof nooit in een neutraal vacuüm, maar de nationalisten in Belgrado hadden nu eenmaal toegang tot de grootste en zwaarste middelen tot geweld uit het voormalige Joegoslavische arsenaal, hebben daar gretig gebruik van gemaakt en waren zo ook in staat om jarenlang het strafhof ieder onderzoek ter plekke te weigeren. Na het akkoord van Dayton waren de Kroaten net zo subversief om hun wandaden jarenlang te verbergen, totdat de EU op hen ging leunen met de stok van al dan niet toelating tot de EU achter de deur en zo kwamen Karadžić en Mladić bovendrijven.

Deze onontkoombare politieke component in het optreden van het strafhof werd echter noodzakelijk door de sabotage van Serven en Kroaten en was geen drijfveer bij haar oprichting, zoals Moskou deed voorkomen. Dit gechicaneer van Poetin leidde ertoe dat de onderzoeken onnodig vertraagd werden door diplomatieke argumenten om de lieve vrede van dat moment niet te verstoren, maar het strafhof gaf niet op en deed gelukkig geen concessie aan de kwaliteit van het vereiste bewijsmateriaal!

Kortom, integriteit en professionaliteit hebben nooit ontbroken, maar de meer dan 160 strafdossiers werden bewust jarenlang nodeloos getraineerd dankzij de politieke druk van de brutale Slavische Broeders.  Geef Poetin een (westerse) vinger en …..    Dezelfde lafheid en incompetentie van de westerse politici, inclusief Obama, is er debet aan geweest dat Poetin nu in de Krim zit. De Russische agenda is identiek aan die van hun politiek-correcte westerse discipelen : creëer nihilisme en chaos.

Jammer dat het strafhof verdwijnt, want in zwart Afrika lopen miljardairs rond die honderdduizenden landgenoten hebben afgeslacht en het prachtig vinden als dwaze Angela en Macron proberen om zoveel mogelijk sociaal volstrekt oninpasbare vluchtelingen hierheen te loodsen. Yoyo’s als Mugabe en zijn collegae uit Zuid-Afrika, Congo en nog een handvol landen zouden best ook eens voor dat hof verantwoording mogen afleggen en hun gestolen miljarden terugploegen in die arme landen, dan zou mevrouw Kaag ook niet zoveel goed geld naar kwaad geld hoeven te gooien.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
charlef
6 jaren geleden

De zware wapens van de Bosnische Serven waren in de loop van 1995 (vergeef mij de term) zo uitgewoond, dat er van een constructieve succesvolle operatie geen sprake meer was. De aanvallende operaties die ze in de periode april-juni o.m. in onze sector Noord Oost uitvoerden, stierven direct na overschrijding van de startlijn in schoonheid. Allemaal mislukt. Het rijtje kan ik zo opnoemen en in beeld brengen. De Bosniers waren ondersteund door Amerikaanse adviseurs en levering van modern US oorlogstuig middels Black Flights en UNHCR konvooien dusdanig sterk geworden dat de gevechtskracht verhoudingen begin 1995 in hun voordeel waren verschoven. Dat zij daaruit geen winst konden halen was te danken aan het nog steeds starre Sovjet denken in combinatie met hoge burger autoriteiten die ineens kolonel etc. waren en geen kaas van militair optreden hadden gegeten. Tegen Commandant 2 Korps zei ik in mei 1995 dat ik met zijn gevechtskracht allang de opmars ricnting Belgrado had ingezet en de man keek mij ontzet aan.

In Bosnie waren daarentegen Bosnische Serven versterkt door het Servie van Milosevic en ondersteund door Rusland nog steeds in staat het Bosnie van Izetbegovic ondersteund door Turkije, Iran en USA in de houdgreep te houden. Maar het goede is dat met dank aan Clinton, moderne wapens zoals de Stinger in handen zijn gekomen van Moslim strijders.

Op de Balkan kunnen we binnenkort genieten van schermutselingen tussen Jihadisten vanuit Bosnie, Kosovo en Albanie en Spetsnaz en verontruste militanten uit de Slavische wereld vanuit Servie, Daar tussen in zitten Europese militairen. Gelukkig heeft Dayton dat allemaal prima geregeld. Je moet er niet aan denken dat het rustig is op de Balkan.